Canyon Passage (1946)

Canyon Passage
80 %
 
 
    Žánr: western
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 93 min.
Universal Pictures a režie Jacquese Tourneura dala vzniknout barevnému westernovému dramatu odehrávajícímu se v roce 1856.
Obchodník Logan Stuart - Dana Andrews doprovází z dlouhodobé návštěvy přátel do Jacksonville v Oregonu krásnou Lucy Overmirovou – Susan Hayward. Ta je snoubenkou jeho přítele Georga Camrose – Brian Donlevy, který je v městečku vybudovaném uprostřed lesů bankéřem. Během namáhavé a těžké cesty je Lucy přitahována mužným Loganem, jehož city, jak se jí zdá však patří jiné ženě - Caroline March – Patricia Roc. Logan se zmítá láskou ke dvěma velmi odlišným ženám. Vychází však také najevo, že jeho přítel Camrose, který je vášnivý a nevyléčitelný gambler už prohrál všechny své příjmy, a že okrádá zlatokopy, kteří si u něj uložili své zlato. Právě zlato bylo příčinou, že Camrose zabíjí a je posléze i odhalen. Je souzen a odsouzen, ale jeho potrestání přeruší vykopání válečné sekery indiány poté, co je jedna mladá indiánka znásilněna a zabita bělochem Braggem. Logan dopomůže Georgovi k útěku. Nevinní osadníci jsou napadáni a bez milosti zabíjeni a skalpováni. I městečko s jeho obyvateli čeká jejich krvavá pomsta….

MartaHclaraB  Autor: clara.bow

režie:
Jacques Tourneur
 
 
hraje:
Dana Andrews (Logan Stuart), Brian Donlevy (George Camrose), Susan Hayward (Lucy Overmireová), Patricia Roc (Caroline Marshová), Lloyd Bridges (Johny Steele), Andy Devine (Ben Dance), Ward Bond (Honey Bragg), Victor Cutler (Vane Blazier), James Cardwell (Gray Bartlett), Rose Hobart (Marta Lestradeová), Onslow Stevens (Jack Lestrade), Erville Alderson (soudce), Harlan Briggs (Dr. Balance), Fay Holden (Mrs. Overmireová), Stanley Ridges (Jonas Overmire), Hoagy Carmichael (Hi Linett), Halliwell Hobbes (Clenchfield), Richard Alexander (Jim), Jack Rockwell (Teamster)
 
 
námět:
Ernest Haycox
 
 
scénář:
Ernest Pascal
 
 
kamera:
Edward Cronjager
 
 
hudba:
Frank Skinner
 
 
kostýmy:
Travis Banton
 
 
střih:
Milton Carruth
 
 
produkce:
Alexander Golitzen
 
 
masky:
Jack P. Pierce
 
 
umělecká spolupráce:
John B. Goodman
 
 
producent:
Walter Wanger
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.