Jeden svět
ohodnotit

Brazilský masakr

Turistas / Turistas go home

Další název:
Paradise Lost, Turisti
Rok:
2006
Délka:
89 minut

Komentáře k filmu Brazilský masakr

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
Orin002
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.8.2023
Pěkné holky a super scéna   jak jedna z nich spadne ze   skály, jinak nic   zajímavého. Účelem bylo   asi aby jsme si dávali pozor   na orgány, protože je může   potřebovat někdo jiný.
Osobně bych ale videl   kombinaci s filmem   Transformers, kde by je   rozebírali na levné   autodíly. :D
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.4.2017
Brazilian stupid
Prvních třicet minut se   hlavní hrdinové koupou a   popíjí na pláži, potom   dvacet minut chodí v džungli   a plavou v jeskyních, a když   se po padesáti minutách   konečně objeví nějaký ten   jakože hlavní záporák,   hrdinové během pěti minut   utečou a zbytek filmu zase   plavou v jeskyni. WTF?! Celé   to ještě podtrhuje chlapík,   který zavede hrdiny do pasti,   ale po jejich předání si   rozmyslí to a vrátí se je   zachránit. Další skvělou   postavou je Indián, který   dva hrdiny zabije, ale potom   obrátí zbraň proti   zaměstnavateli a zbytku   hrdinů pomůže. Tohle je   rozhodně jeden z   nejstupidnějších filmů   roku 2006. Bože jak já   lituji toho času.. jsem   pořád doufal a doufal,   myslel, že se něco stane,   nebo že to zase taková   hrůza nebude, ale bylo to   fakt hrozný.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.2.2014
Ta americká omladina, aby se   vůbec bála cestovat. Všude   je chce někdo z různých   důvodů povraždit. Ať už   jsou to slovenské hostely,   či jihoamerické pustiny. Zde   jede skupina mladých autobus   skrze jednu ze zemí BRICS.   Užívají si prázsnin. Jsou   to anonymní hrdinové   příběhu, protože divák   nemá vůbec možnost se s   hrdiny sesouznit. Organizace v   Brázílii je tak dobrá, že   kdesi na cestě ten autobus   havaruje a shodou okolností   je poblíž prima pláž   (takže i kozy uvidíme) a je   tam bar plný alkoholu. A ve   spolupráci s tím barem jde   někdo po krku našim   hrdinům. Respektive jde jim   po játech, ledvinách a   dalších vnitřnostech,   které by se daly použít   jinde. Věšina příběhu se   odehrává ve tmě, takže je   vidět kulový. Je to celé   nepřehledné. a konec jeden z   hrdinů plácne životní   moudro, že je lepší   cestovat letadlem, než   vlakem.
Scénáristicky je to   bídné. Vůbec to není   nápadité. Film není ani   originální a dokonce   postrádá i napětí, které   bych od filmu očekával.   Přesto všechno dávám   mírně nadprůměrnou   známku. Asi za ty scény u   vody.
thejduk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.11.2013
Havárie autobusu je   začátkem případu, který   vypadá sice krvavě, ale nic   dalšího jsem na tom opravdu   neviděl. Transplantace   orgánů zrovna není můj   pravý šálek kávy a ničím   extra zvláštním mne film   nezaujal, dvakrát ho vidět   nemusím, ale krve a scén   zasluhujících pozornost bylo   celkem dost.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.9.2013
Ten kdo vymýšlí   distribuční názvy je   KRAVSKÉ vemeno!! Úmyslně   píši, vymýšlí =   nepřekládá. Masakr? Kde to   slovo v originálním názvu   viděl? No, ale je zbytečné   se rozčilovat, masakr v   názvu přitáhne více lidí   než slovo turista. Nyní k   filmu. No, pokud se ožralé   noci a bloncání po pralese a   nádherné přírodě dá   říkat masakr… Nudný   snímek s akčním dějem ke   konci filmu. Pár minut gore,   pár hezkých dívčích těl   to tedy u mne skutečně   nevytrhly a snímek   „oceňuji“ tím   nejhorším způsobem.   1501201185208937
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.11.2012
I když jeho název vlastní   slovo "masakr",   nenechte se mýlit, že se   jedná o podobný film jako   "Texaský masakr   motorovou pilou". Podle   mě vůbec né. Samozřejmě   to všechno začíná nehodou,   pak rájem a končí to   tragédií. Myslím si ale,   že ta tragédie není tak   hrozná. Narozdíl od   "Texaského   masakru", přátelé sice   také utíkají z údajného   "ráje", ale zatím   nikdo neumřel a hrdinové   jsou "pouze"   okradení. Pak teda, s   místním přítelem Kikem,   utíkají pryč a obyvatelé   jsou ještě celkem   normální. Sice pak je   scéna, kdy se najde motorka   Norů, kteří se s přáteli   ještě včera pěkně bavili,   ale není to zatím důkaz   nějaké hrůzy. Pokračujeme.   Přátelé jdou do   "bezpečí" a i   když jsou bez oblečení (jen   v plavkách), tak se dokážou   ještě smát (no vlastně se   nedivím, když jsem taky   uviděla ty nádherné   vodopády a jeskyně).   Každopádně   "druhá" zábava   končí, když se Kiko zraní   (předváděl se a když   skočil z vodopádu, tak se   praštil o "šutr").   Špatné je, že divák stále   neví, kdo hrdiny vlastně   hledá (spíš honí ) za   zmatek, který způsobili. I   když už jsme dávno   předtím viděli ty dva z   Norska, jak byli zabiti,   stále divák neví, kdo a   proč vlastně skutečně   vraždí!? No nic. Jde se   dál. Přátelé dorazí do   údajně   "bezpečného" domu.   Kikovi dají hlavu   "dohromady" a jde se   spát. Netrvá to ani chvíli   a k domu přilétá vrtulník.   Do domu vchází Kikův strýc   (hrdinové o něm věděli) a   má pro ně nepříjemné   překvapení... Neprozradím   ale, jaké (to by nebylo fér   ). Koho to opravdu zajímá,   ten se na to jukne, jelikož   tento ilm není nijak   špatný.
matej69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.8.2012
Tak první půlhodina filmu mi   ukázala situaci, ve který   bych byl děsně rád -   popíjení na pláži,   plavání v krásný   přírodě, "Dokud nám   nedojdou prachy nebo jim   pivo."
Po tý   první půlhodině jsem ale   viděl situaci, ve který bych   se za nic na světě ocitnout   nechtěl - bez dokladů,   peněz, oblečení in the   middle of nowhere, kdy bych   musel hledat pomoc u   vesničanů, kteří mi vůbec   nerozumí a na krk by mi   dýchal magor, co by mi chtěl   ukrást ledvinu.
  Docela zajímavej film s   dobrym obsazenim a pěknym   pohledem na tři kočky v   bikinách.
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Tenhle snímek mi v době jeho   vzniku nějak utekl,kouknul   jsem na něj až ted.No čekal   jsem víc než trošku   přiblblou   vyvraždovačku.Zbloudílí   turisti v Brazílii jako zdroj   lidských orgánů.Aspon tam   hráli herci na které se dalo   koukat v čele s mou   oblíbenou Melissou   George.Víc jak šest ale dát   nemůžu,škoda.
marci22
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.6.2010
Prachobyčejný dobrodružný   horor.Horor je to hlavně z   toho důvodu,že je tu pár   brutálních   vražd-vypíchnuté   oko,operace zaživa.
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.5.2010
Taková kombinace Pláže,   Krvavé hostiny...a tak   podobně. Obchod s lidskými   orgány v Brazílii dosáhl   takových rozměrů, že   turisti, kteří se ztratí,   se takřka nikdy nevrátí. A   to se děje i partě přátel,   kteří si spletli autobus,   který naboural a oni jsou tak   odkázáni svému osudu.   Průměr film, nic   mimořádného a už vůbec   nic nového pod sluncem.
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Mám ten pocit,že je tento   film natočen podle   skutečných událostí,ale   tvůrci to popírají - tak   nevím,kde je pravda.Ale ono   to zase tak   nevadí.Každopádně je to   dost zajímavé téma a stojí   za to,to vidět.Třeba jen   jednou,ale aspoň to.
Chrustyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Další z řady špatných a   nudných hororů, který se   jen snaží šokovat   brutálními scénami (které   jsou zde jen dvě). Celkově   se film vlastně ani nedá   nazvat hororem jelikož v něm   není absolutně žádná   hororová atmosféra nebo   alespoň jakékoliv napětí.   Spíše je to dobrodružný   thriller ale ani to tenhle   film nezachrání. Je vidět,   že kvalitního hororu se asi   jen tak nedočkáme.
Le_Chuck
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Áno brazílsky Hostel s tým,   že ušmudlané uličky   Bratislavy vystriedali krásne   scenérie Južnej Ameriky   (dokonca aj tí malí rómovia   čo kradnú ostali :)). Inač   si môžu tieto dva kúsky   vesele plácať po rameni,   pričom Turistas mohol ísť o   level vyššie nebyť síce   efektného, ale do filmu sa   vôbec nehodiaceho záveru.   Tento "podVod"   zamrzí zvlášt po tom, ako   fajne mal film našlápnuté.   Trochu nedopečených 60%.
Clockwork
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.5.2007
po schlidnutí traileru jsem   si řekl že se na něj   podívám. Ovšem žádné   překvapení mě nečekalo.   Hodnotím ho spíš jako   průměrný thriller než   horor, který si myslím   vypadá trochu jinak.Zas na   druhou str. je celkem   neobviklé vidět jak se   někomu za živa otvírá a   vyoperovává ledvina s   játry. Brazilská divočina   má taky něco do sebe.
pik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Poměrně solidní zábava pro   méně náročného diváka.   Povedený začátek mě velmi   dobře naladil na trochu   zdlouhavé čekání na   okamžik, kdy se to opět   rozjede. Přesto bych jej   hodnotila poměrně kladně,   zejména neokoukané tváře   herců to už se opravdu moc   nevidí. Jedno je jisté tento   film do Brazílie jen tak   turisty nepřiláká.
gorous
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2007
Cesta za dobrodružsvím v   brazilské krajině začíná   pádem autobusu ,kterým   cestuje skupinka mladých   dobrodruhů,co si chtějí   užívat,ale končí útěkem   před strašnou smrtí.Velmi   povedený dobrodružný   snímek s horovými   scénami,fantastickou   podívanou podvodních   jeskyní v kterých hledají   útočiště.Snímek mě   zaujal svou   jednoduchostí,dobrým   zpracováními obsazením a   pro některé se štastným   koncem.Je to film mého gusta

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24660minih24660Sedmá velmoc (1933) 
Sedmá velmoc n
minih112259minih112259Zlodějka knih (2013) 
The Book Thief n
minih12544minih12544Mise (1986) 
The Mission n
minih58828minih58828Chyťte Hitlera! (1942) 
Hitler - Dead or Alive n
minih25226minih25226Výlet do mladosti (1982) [TV film] 
Výlet do mladosti n
minih74409minih74409Signál (2012) 
Signál n
minih62617minih62617Policie Modrava (2011/1) [TV film] 
Policie Modrava n
minih113699minih113699Maják (2015) 
Safelight n
minih28682minih28682Krokodýl Dundee v Los Angeles (2001) 
Crocodile Dundee in Los Angeles n
minih79943minih79943Méďa (2012) 
Ted n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Dešťová víla (2010)

12:45 - 14:25

21 minut již uběhlo
79 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok českých tradic aneb Co nám...

12:45 - 13:45

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Jen ho nechte, ať se bojí (197...

12:55 - 14:50

11 minut již uběhlo
104 minut zbývá do konce

Prima - Růžový panter (2006)

11:55 - 13:50

71 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190387
Osobností: 697533
Fotografií: 763185
Plakátů: 375851
Obsahů a biografií: 178014

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10