Duben
ohodnotit

Bratříčku, kde jsi?

O Brother, Where Art Thou?

Další název:
Braček, kde si?
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
22.3.2001
„Mají velké plány, ale nevědí, jak je uskutečnit.“

Komentáře k filmu Bratříčku, kde jsi?

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 32
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Jaký country music? Jedná se   o čistočistej bluegrass.   Pokud vím, po uvedení filmu   se zdvedl v Americe prodej   desek nebo CD s tímhle stylem   o 5OO %. Film je perfektní   obsazením a zvláště touhle   muzikou. Když Milan Muchna   natočil v letech normalizace   film Únos Moravanky, Slabák   také vydělal. Škoda, že   Eva a Pepa, nebo jak se   jmenujou /trhači rekordů v   prodeji hudebních nosičů/,   nenatočí film. Nešel,   nekoupil, nenáviděl.   Vystoupil nastoupil, dočesal.
Erkul
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2011
Film BRATŘÍČKU, KDE JSI ?,   je skvělý a ve všech   směrech vyjímečný.   Vyjímečnostjak hereckými   výkony, kamerou, režijním   zpracováním, též střihem   a zejména propojením s   hudbou vytváří kultovní   filmový počin. Lze jej   řadit hodně vysoko k vrcholu   pomyslného top žebříku.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.7.2006
Amerika 20. let 20. století.   Humorně laděný příběh   tří vězeňských   uprchlíků, které   prožívají různé situace   během své road movie. Ve   filmu zazní celá řada   krásných country písní.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2020
Bratříčku, kde jsi?
Po vynikajícím "Big   Lebowski" přichází   bratři Coenovi s další   vydařenou drama něco   komedií, která není zas až   tak vtipná. V hlavní roli se   tentokrát představí George   Clooney. Zápletka je na   první pohled více než   jasná, utíká se zde z   vězení, co všechno lze ale   cestou zažít (například   nahrát slvaný rádiový   hit), to je až k nevíře.
Pro fanoušky Coneovek   nutnost, ti co mají rádi   bluegrass a hledají po   nějakém současném snímku,   O Brother, Where Art Thou?   také rozhodně neurazí...
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.12.2011
Nemůžu si pomoct,ale něco   mě tady chybělo asi jsem byl   hodně namlsanej Big   Lebowským a Fargem.Čekal   jsem víc vtipu a asi i jiný   film.Rozhodně pár scén   stojí za to.Např   "akce"s KKK nebo   "posezení"s Johnem   Goodmanem v přírodě,ale   celek u mě za 5 bodů.
pataamat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2009
nieje to síce fargo ,ale   coenovy sa podarila výborná   komédia na ktorej sa dá fakt   výborne pobaviť...
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2010
Pěkně natočený a celkem   srandovní filmek. Ten nápad   s tou ropuchou neměl chybu -   to jsem se hodně zasmál.   Dost směšné byly ty jejich   skoro pořád   "vykulené" ksichty.   Také country hudba, která   doprovází téměř celý   film, mu dodala jisté   osobité kouzlo.
Je zde   výborné herecké obsazení.   Hodně se mi líbil John   Turturro.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2010
Coenové umí tato skvělá   komedie nás snad všechny   přesvědčí ten to film je   paráda povedení útěk asi   ne jinak moc dobré.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2008
Filmy této bratrské mám   docela rád ale tento mi   přijde velice slabý a   chvílemi i nudný. Je sice   pravda, že příběh je   zajímavý, originální a   "obydlený" spoustou   zajímavých postav, kterým   vévodí skvělý George   Clooney v netypické roli ale   filmu chybělo něco co by   více zaujalo a upoutalo.   Není zde moc vtipných ani   absurdních situací jak to   mám od Coenů rád. A   nezachrání to ani výborná   minirolička Johna Goodmana.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.4.2012
Tak po třetím zhlédnutí   nemůžu jinak, než zvednout   mé starší hodnocení o dva   stupínky! Amerika 30.let,   jižanský bluegrass a George   Clooney mě vždycky dostanou.   Je to komedie dost padlá na   hlavu, ale s natolik   odzbrojujícím humorem, že   málem taky uvěříte, že se   z Peta stala žába :-)
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2023
Čo to bolo?...
Jeden z prvých kusov od Coen   brothers, nasledujúci po   geniálnych Fargo a Big   Lebowski.Priznám sa bez   mučenia.Absolútne nechápem   o čo vo filme šlo.Mozaika   amerického juhu?, hudby?,   odysea?Fakt netuším.Isté   však je, že ma bavili   herecké výkony,   prostredie,hudba a čierny   humor.A to je podstatné.
Film doporučujem.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2016
Bratříčku, kde jsi?
Tyhle filmy na pomezí dramatu   a komedie, kde jsou obě dvě   složky tak akorát   vyvážené, mám rád. Film   totiž nabídně plno   vynikajích humorných   situací a taky dosti   zajímavý a poutavě   vypravěný příběh.   Herecké výkony jsou rovněž   na vysoké úrovni a ani jindy   otravný Clooney mi zde   nevadí. Plusové body   přidávám taky za výbornou   pasáž s Ku-Klux-Klanem.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2006
Pár vtipnejch gegů, ale   jinak nic moc, neříkám že   je film špatnej ale do sekce   americké nezávislé léto na   ČT 2, kam byl zařazen, bych   jej nedával....
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Moc povedená komedie o   uprchlých vězních. Přes   pomalejší začátek do   svižnějšího zbytku celého   filmu.
Jarda.ftr
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Celkově nudná a rozvleklá   prý komedie. Jediné co je na   ní dobré je krásná krajina   a prostředí. Jinak děj se   vleče a prakticky celou dobu   se nic pořádného neděje, a   aby bylo vůbec co točit je   to proloženo dalšími   hudebními scénami, které   natáhly stopáž na   potřebnou délku a   nepotřebnou super nudu.
tomas.sulc.754
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2014
film
Kdyby šlo dát 11 bodů tak   bych dal, perfektní komedie.   Viděl jsem film s titulky na   CT art, a jediné co bych   vytknul byla kvalita   překladu, místy   nedotažená...., ale   naštěstí to nemá s   kvalitou filmu nic   společného. Velmi chválím   uvedení s originálním   zvukem.
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2007
Tak tahle Coenovská hříčka   mě bavila opravdu moc. Řekne   mi někdo kam na to sakra ty   dva choděj. Nespočet   neuvěřitelných situací,   který jsou absolutně   všechny opravdu zábavný a k   tomu parta dokonalejch herců,   s Clooneym co si furt češe   vlasy, v čele. A mimochodem,   písnička od Blátošlapů je   fakt hitovka.
xebece
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2006
Kdo má rád Coeny, nebude   zklamaný, kdo nemá nebo je   nezná, nebude zklamaný taky,   protože je to perfektní   film. Bavila jsem se od   začátku do konce.
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Zvláštní to film.   Každopádně byla cítit   Cohenovská atmosféra, která   mě tentokrát ale v počátku   nebyla moc příjemná,   poněvadž byla nudná.   Přesto průběh filmu   dokráčel k pohodlnému   průměru.
Gredor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2009
Tak tenhle film nemá chybu!   Filmy s období 20. a 30. let   20.století miluju! George   Clooney, John Trturro a Tim   Blake Nelson podávají   nezapomenutelný výkon +   filmivá hudba je super a   dodává autentičnost.
jakuza29
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Tento film som si pozrel len   nahodou ved Georga Clooney   nemusim,ale bol som milo   prekvapeny. Ved dobra komedia   sa hlada tazko. Perfektny   namet co ma uputal a   herci,ktorych vobec nepoznam   to zahrali skvelo.Hudba na   vysokej urovni.
veronika24
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2007
film byl vazne super skoro bez   chybicky:-)videla sem to s   titulkama a uplne sem   zirala...dyt clooney ma hlas   jak kacer donald??uz jen to mi   prislo strasne vtipny a ta   jejich pisnicka..nemate nekdo   soundtrack??:-D
ondrech
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Je to stylový, pěkná kamera   i výkony, ale přišlo mi to   jako celek nefunkční a   příběhově ploché. Pár   dobrých nápadů tam bylo,   ale humor mi asi nesedl,   vůbec mi to nepřišlo   vtipné.
flawi
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.5.2011
Coeni točí poměrně   zvláštní filmy, které sice   nezasáhnou veliký okruh   diváků, ale své fanoušky   si určitě najde. Můžu   říct, že se mezi ně   řadím i já, ale v   případě "Bratříčku,   kde jsi?" musím říct,   že tentokrát se mi Coenovic   dílo pranic nelíbilo. Snad   kromě Clooneyho pomády na   vlasy mě nerozesmálo snad   nic. Pak můžu vyzdvihnout   jedině herecké výkony.   Jinak je "Bratříčku,   kde jsi?" filmem natolik   osobitým, že si ke mě   cestu nenašel. A pokud chcete   někdy začít s filmografií   bratří Coenů, nikdy si jako   první nepouštějte tento   film, protože zaručuji, že   do dalších už se vám   chtít nebude.
Plivník
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2008
Jo, seženeme tu správnou   pomádu a budem se hned cítit   o 100% líp. Bláznivé,   barvité, vtipné a   překvapivé (no kdo by   čekal, že se z prodavače   biblí vyklube takový   grázl). Průlet Amerikou   počátku 30. let se skvělou   hudbou (a to píšu i přesto,   že nesnáším country a   vůbec tuhle "dřevní   muziku").
HD-gwtw
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2008
švihák Ferda
Tak tímhle filmem jsem   objevila bratry Coeny a byla   jsem nadšená. Celá ta   atmosféra, jednotliví   týpci... úžasný humor...   no prostě paráda. A   překvapil mě i Clooney, o   tomhle jeho herectví jsem   nevěděla. Už ty jeho   vyvalené oči mě bavily...   Jo, švihák Ferda!
Kawis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2010
Kouzelná komedie o negrech,   hudbě a hledání. Ale   nečekejte, že se budete   řehtat na celé kolo. Budete   se spíš potměšile   usmívat...
Leroy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2005
Coenovska klasika takhle to   umi jen oni. Vyborny film   ktery musi patrit do filmoteky   fandu bratri Coenu
termit2007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2008
Gangsterka
Nepleťte se, není to   kovbojka ale úžasná   gangsterka. Ocení ji každý   milovník country a dobré   zábavy. Soundtrack se dá   sehnat :) použijte google a   hlavu ;-) Jo a co se týče   hlasu Cloonyho, klasické   country se spívá přesně   tím hlasem.
jap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Tenhle film, je absolutně   jedna z mých   nejoblíbenějších komedií   vůbec. Filmu nemám prakticky   co vytknout. Miluji příběhy   zasazené do dvacátých a   třicátých let minulého   století, a v tomhle snímku   je atmosféra za   hospodářské krize   perfektně vykreslená.   Výkony všech protagonistů   jsou parádní a všem   vévodí svým výkonem pan   Clooney. Tady dokázal, že   role v absurdních   příbězích panů Coenů mu   sedí naprosto skvěle. Všem   vřele doporučuji, i těm   kteří Coeny ještě   neobjevily. A lepší je to s   titulky v původním znění.   Soudtrack je naprosto   úchvatný.
miksov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Považuji za nejlepší film   od Coenů. Skvělý   soundtrack. Sice bych asi   nedokázal vyprávět celý   děj filmu (mimochodem je   založený na Homérově   Odyssee) i když jsem ho   viděl několikrát, ale má   úžasnou atmosféru.
hrona
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2011
Tento filmový skvost se bez   pochyby zařadil mezi top   světové filmy v žánru   komedie, roadmovie, hudební.   Ustřední trojice na útěku   z vězení ve státě   Mississipy, za hledáním   uloženého pokladu a   sebepoznáním, naráží na   své strastiplné cestě nejen   na přísné policejní hochy,   kteří jsou jim neustále v   patách, ale také různé,   prostodivné postavičky a   rituály, které tento   příběh utváří k   dokonalosti. Zapojení a   dokreslení bluegrassových   kytar a zpěvů do příběhu,   v čele se skvělou   interpretkou Allison Krauss   dělá z tohoto příběhu   nejen skvělou podívanou, ale   také opravdový hudební   zážitek. Díky pánům   Coenům za jejich filmografii.   Jen tak dále.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6459minih6459Django - Rakev plná krve (1968) 
Preparati la bara! n
minih49299minih49299On je fakt boží! (2008) 
Angus, Thongs and perfect Snogging n
minih85441minih85441Sestřenka k nakousnutí (2008) 
Kissing Cousins n
minih73271minih73271Kříž (2011) [Video] 
Cross n
minih53527minih53527Dorian Gray (2009) 
Dorian Gray n
minih98208minih98208Pirátská TV (2012) 
Télé Gaucho n
minih167013minih167013Tichá země, dobrá země (2018) 
Quiet Land Good People n
minih13973minih13973Nemožné? Neznáme! (1974) 
Impossible... pas français n
minih46289minih46289Disco (2008) 
Disco n
minih25162minih25162Nechejte to na Bobrovi (1997) 
Leave It To Beaver n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763812
Plakátů: 376390
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10