Duben
ohodnotit

Brak

Tři v tom, Jehličí

Rok:
2002
Délka:
86 minut
Premiéra v ČR:
7.10.2002
„Obstarat si prostitutku je snadné. Jak se ale zbavit jejího těla?“
Popis / Obsah / Info k filmu Brak
Tři kamarádi, Honza, Petr a Karel, uspořádají v bytě párty, na kterou si kromě pizzy objednají i luxusní prostitutku Nicol. Ta se však předávkuje kokainem a zemře. Zděšení mladíci netuší, jak si se situací poradit. Nicolin pasák Iggy dá raději od všeho ruce pryč. Poslíček s pizzou nebo osamělá neukojená sousedka mladíkům samozřejmě starosti spíš přidělají, než aby jim pomohli. Po vzrušené debatě se kamarádi rozhodnout zbavit se těla. Jenže napřed musejí sehnat auto. To se jim nakonec podaří, ale jejich problémy tím zdaleka nekončí. Vychytralý podvodníček totiž prodal mladíkům vůz nájemného zabijáka, který se ihned vydává po jejich stopách…

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Brak
Kamarádi Karel, Honza a Petr se sešli u Honzy, který má volný byt, protože jeho rodiče odjeli do Francie. Pijí, kouří marihuanu a nudí se. Nakonec si objednají do bytu prostitutku. Zanedlouho dorazí atraktivní, vyzývavá Nicol, která nejprve nervózní kluky uklidní, potom si v koupelně šňupne drogu, předvede klukům na zahřátí striptýz a pak si jednoho po druhém bere do ložnice. Dorazí také neodbytný poslíček s objednanou pizzou, který chce devět stovek místo pěti, protože než byla objednávka vyřízena, začala na dovoz platit noční přirážka. Rozčilenou debatu přeruší naštvaný Karel, který nadává na Nicolinu frigiditu. Vzápětí trojice zjistí, že se dívka předávkovala a zemřela. Kluci se nejprve zbaví otravného rozvážeče pizzy, kterého svážou a ukryjí v komoře. Pak u dveří zazvoní Nicolin svérázný pasák Iggy. Kluci mu ukážou mrtvolu a on jim slíbí, že si pro ni druhý den přijede. Mafiánský boss Fábio, pro kterého pracuje, mu však odmítne pomoci. Do bytu dorazí Honzův děda na snídani a chce se seznámit s vnukovou přítelkyní, kterou zahlédl v ložnici. Sotva se ho kluci zbaví, volá Iggy, že mrtvolu musí odklidit sami. A tak kluci koupí od chlapce před domem auto, aby v něm mrtvou odvezli. Netuší, že patří nájemnému vrahovi, který má zrovna v domě nějakou "práci". Zabiják se vydá auto hledat a brzy je jim na stopě. Dalším malérem je Karlova přítelkyně Adéla, která kluky zahlédne, a oni jsou nuceni vzít ji s sebou. Zdá se, že zbavit se mrtvoly už bude téměř nemožné.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Brak
Karel, Petr a Honza jsou nejlepší kamarádi, kteří spolu tráví většinu svého volného času. Nejčastěji se jen tak poflakují po venku nebo vysedávají po hospodách. Jednou je ale překvapí náhlý odjezd Honzových rodičů do Francie. Hned využívají možnosti a uspořádají si pánskou jízdu. A co by to bylo za večírek, kdyby na něm nehrála hudba, nepil se alkohol a nevykouřilo pár jointů. Toto vše má za následek, že si pozvou milou prostitutku Nicol, aby jim celý večer zpříjemnila svým ženským půvabem. Ale neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. A tak se celá pánská jízda během několika okamžiků mění pro tři kamarády v noční můru, do které se zaplete nejen Nicol, ale i její drsný pasák Iggi, přitroublý poslíček s pizzou, Karlova přítelkyně Adéla, která zrovna nemá šťastný den a dokonce i nájemný vrah, po kterém pase policie nejen v naší republice. Situace potřebuje nějaké rychlé řešení, protože návrat rodičů se blíží. Tato hrozba je však zanedbatelná proti šlamastyce, do které se hrdinové ve snaze vše zachránit namáčejí čím dál víc.

Producentem debutového filmu Karla Spěváčka s názvem "BRAK" je akciová společnost Ateliéry Bonton Zlín. Film vzniká ve spolupráci s Vyšší odbornou školou filmovou Zlín a společností Whisconti. Tímto projektem dochází k naplňování záměru společnosti produkovat vedle klasických filmů také dlouhometrážní nízkorozpočotvé filmy s maximální účastí mladých talentovaných tvůrců a techniků.

Jak o filmu říká sám autor: "Film BRAK je reakcí na všechny snímky pro mladé lidi, které se v České republice v posledních letech točí. Nestaví do popředí rádoby intelektuálské rozhovory o vztahových a jiných problémech, ale hlavní hrdiny vpouští přímo do opravdových problémů, které dotyční vyřešit musí. Celý snímek je zaměřen na divácké publikum mezi 15 a 30 lety, kteří tvoří největší diváckou obec.Filmový scénář nese jasnou inspiraci v americkém nezávislém filmu, který je u nás zatím nemyslitelný a právě na jeho pozici by měl nastoupit film studentský, který splňuje veškeré požadavky nezávislého filmu, ať už je to netypickou volbou tématu či nízkým rozpočtem.
Výrazným rysem filmu by měla být rovněž hudba, kterou převážně zastoupí začínající, ale kvalitní české skupiny, doprovázené několika známými skladbami."


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Brak
Tři kamarádi využijí uvolněný byt rodičů jednoho z nich k uspořádání velkolepé pánské jízdy. Užívají si: popíjejí, kouří marihuanu, telefonicky si objednají pizzu a také prostitutku Nicol. Zdárně se rozbíhající večírek se ale brzy mění v noční můru, když kluci zjistí, že Nicol se stačila předávkovat drogou a „ze všech postelí musela zemřít zrovna v tý maminčiny". Jak ale urychleně odklidit její mrtvolu před návratem rodičů, když na scénu postupně vstupují poslíček s pizzou, Nicolin pasák Iggy, zvědavá majitelka domu, starostlivý dědeček, přítelkyně, která také nemá zrovna šťastný den, a nakonec i nájemný zabiják, hledaný nejen v republice? Úměrně s ubíhajícím časem tak klukům narůstají nové a nové problémy... Snímek využívá slangu ,,-náctiletých", kterým je také především určen, a osciluje mezi teenagerovskou komedií a postmoderní krimi, postavenou na svérázných citacích řady známých domácích i zahraničních filmů.
38. MFF Karlovy Vary


Popis / Obsah / Info k filmu Brak
Teenagerovská komedie o třech mladících, kteří využijí příležitosti, kdy rodiče jednoho z nich odjedou pryč, a uspořádají mejdan, kde se budou kouřit jointy, přijde pohledná prostitutka a nakonec i všetečný poslíček s pizzou. Scénář Karla Spěváčka zvítězil v nultém ročníku studentské autorské soutěže vyhlášené Ateliéry Bonton Zlín a tamní VOŠ filmovou.
*****
Teenagerovská komedie o třech mladících, kteří využijí příležitosti, kdy rodiče jednoho z nich odjedou pryč, a uspořádají mejdan, kde se budou kouřit jointy, přijde pohledná prostitutka a nakonec i všetečný poslíček s pizzou.
Myšlenka natočit film se zrodila v okamžiku, kdy režisérův kamarád při pitce ve svém pražském bytě navrhl objednat si dívku na telefon. Nápad zaujal Karla Spěváčka jako látka pro možný film a jeho scénář nakonec zvítězil v nultém ročníku studentské autorské soutěže vyhlášené Ateliéry Bonton Zlín a tamní Vyšší odbornou školou filmovou. Tento snímek byl ještě v nedávné minulosti často uváděn rovněž názvy Jehličí nebo také Tři v tom.
"Film Brak je reakcí na všechny snímky pro mladé lidi, které se v České republice v posledních letech točí. Nestaví do popředí rádoby intelektuálské rozhovory o vztahových a jiných problémech, ale hlavní hrdiny vpouští přímo do opravdových problémů, které dotyční musí vyřešit," přiblížil scenárista a režisér Karel Spěváček. Doplnil, že snímek je zaměřen především na divácké publikum mezi patnácti a třiceti lety.
28. Letní filmová škola

Autor/Zdroj: /Letní filmová škola


Karel, Petr, Honza jsou nejlepší kamarádi, kteří spolu trávi většinu svého volného času. Nejčastěji se jen tak poflakují po venku nebo vysedávají po hospodách. Jednou je ale překvapí náhlý odjezd Honzových rodičů do Francie. Hned využij možnosti a uspořádají pánskou jízdu. A co by to bylo za večírek, kdyby na něm nehrála hudba, nepil alkohol a nevykouřilo se pár jointů. Toto vše má za následek, že si pozvou milou prostitutku Nicol, aby jim celý večer zpříjemnila svým ženským půvabem. Ale neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. A tak se celá pánská jízda během několika okamžiků mění pro 3 kamarády v noční můru, do které se zaplete nejen Nicol, ale i její drsňák pasák Iggi, přitroublý poslíček s pizzou, Karlova přítelkyně Adéla, která nemá zrovna šťastný den a dokoncei nájemný vrah, po kterém pase policie nejen v naší republice. Situace potřebuje nějaké řešení, protože návrat rodičů se blíží. Tato hrozba je však zanedbatelná proti šlamastyce, do které se hrdinové, ve snaze vše zachránit, namáčejí čím dál víc.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Karel, Petr, and Honza are the best of friends. They spend the greater part of their free time goofing around or hanging out at the pub. Honza’s parents leave for a vacation in France and they
interpret this as an opportunity for a stag party, complete with a prostitute named Nicol. But soon enough the party becomes a nightmare involving Nicol’s pimp Iggi, Karel’s girlfriend Adéla (who is having a bad day), a dimwitted pizza delivery guy, and finally, a hit man sought in several countries by the police. The situation demands a speedy solution as the parents are on their way back. But this is a negligible worry compared to the mess the boys are sinking into deeper by the minute…

Autor/Zdroj: /anglicky


Popis / Obsah / Info k filmu Brak
Nizkorozpočtová černá komedie Brak je autorským debutem scenáristy a režiséra Karla Spěváčka. Absolvent Vyšší odborné školy filmové ve Zlíně vyhrál scenáristickou soutěž vypsanou Ateliéry Bonton Zlín a.s., kde se film také realizoval. – Snímek, který mladý autor s ironií sobě vlastní označuje za „barevný film o lásce“, se pohybuje na hranici mezi teenagerovskou komedií a postmoderní krimi, postavenou především na citacích (dějových i hudebních) různých filmových titulů. Také hudební dramaturgie je dílem režiséra: výběr posunuje celek z kategorie „studentská taškařice“ do roviny „zajímavá generační výpověď“, ačkoli v něm nezní taneční hudba. Obrazově (kamera Tomáš Kresta) je Brak osvěžující a nápaditý. Osobité pasáže se střídají se slabšími, lacině působícími scénami, ale také s ironickými a pointovanými „videoklipy“, jež zrychlují a vychylují ne příliš uvěřitelný příběh. - Tři kamarádi využijí uvolněný byt k uspořádání pánské jízdy. Tu si vylepší objednávkou pizzy a pozváním prostitutky Nicol (pornoherečka Paula Wild), která se ovšem předávkuje… Co s mrtvolou v maminčině posteli, když za dveřmi je pasák Iggy a v komoře užvaněný „pizzamužík“? - Tvůrcům jistě nešlo o všednodenní realitu dospívající mládeže, i když snímek mj. dráždí užitím slangu –náctiletých. Brak připomíná hru na fanty, jež nabývá na půvabu v časných ranních hodinách a se stoupající hladinou požitého alkoholu; je podobně nevyvážený jako více či méně originální, přihlouplé nebo ulítlé příkazy hráčům.
-rapl- Filmový přehled 2002/12,

Autor/Zdroj: -rapl-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Bydlení je hra (2004) [TV cykl...

01:50 - 02:15

1 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Agent Hamilton

01:15 - 02:00

36 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

01:45 - 03:05

6 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:40

6 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376378
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10