BrainStorm (2008) [TV film]

BrainStorm
79.6 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 23.3.2008        
    Délka: 84 min.
„Život je zázračný, a tak někdy můžeme dostat šanci napravit, co jsme zanedbali.“
POZOR, SPOILER

Soukromý psycholog Jakub Holec je buzen ze spánku podivným zvukem mobilu. Toto vyzvánění mu nastavil syn David, který se mu neustále v mobilu hrabe. Zvuk probudí i dívku ležící vedle, Jakubovu milenku Viki. Jsou tři ráno, ale Jakub platí dvě hypotéky, takže musí s pacientem mluvit nonens volens. Později se baví s dělníkem, který mu pracuje na stavbě domku. Sem přichází i jeho dcera Eliška. Vyhodili ji z akademie. Také přijíždí bratr s těžce dementním otcem, kterého mu nechává na krku, a odjíždí. Otec využije zmatku kolem a uteče.

Jakub má ještě bývalou ženu Lucii a syna.

Protože je Jakub v tíživé situaci, dává otce do ústavu. Seznámení Viki s dětmi nedopadne dle Jakubových představ. Stejné je to v ústavu, proto si Jakub bere otce opět k sobě. A protože chce pro něj nějaké lepší léky, najde mu je David na internetu. Lék se jmenuje BrainStorm Vitalita.

Po nějaké době stojí u branky poslíček a předává již zaplacený balíček Jakubovi. Když jej rozbalí, najde v něm onen lék, ihned jej otci podá. A sobě také. Druhý den má Jakub úžasné matematické a jiné schopnosti, jeho otec je jako za mlada. K tomu se k Jakubovi nastěhuje dcera. To, co se děje, Jakub nechápe. Otec sám čte, jí a mluví jako vzdělaný člověk.

Dělník svádí ženu, která u Jakuba uklízí, a ta, když vidí starého pána stát na vlastních nohou, omdlí. Děda si také rozumí s vnučkou, i když jí říká Irenko. Otec překvapuje i svého druhého syna, který volá z ciziny. Ten tam chce zůstat, čímž by ovšem otec musel zůstat u Jakuba. Viki odchází a bývalá žena zůstává u Jakuba na oběd, který uvařil děda. Vypadá to na rodinnou pohodu, ale když Jakub shání další krabičku léků, nesežene ji. V lékárně něco podobného nikdo nikdy neviděl, na internetu to také není. A otec se opět ocitá ve stavu, v jakém byl předtím. Situace se stabilizuje i v rodině, Lucie se chce nastěhovat k Jakubovi a ten to rád oznámí Elišce. Takže vše bude jako kdysi. Bude?  Autor: Pitryx

režie:
Jiří Strach
 
 
hraje:
Ivan Trojan (Jakub Holec), Ivana Chýlková (Lucie, Jakubova exmanželka), Tatiana Pauhofová (milenka Viki), Tereza Ramba (dcera Eliška), Radoslav Brzobohatý (děd Abrahám Holec), Pavel Řezníček (Luboš, druhý Abrahámův syn), Pavel Liška (poslíček), Oldřich Navrátil (řemeslník Oubram), Pavel Kříž (doktor), Naďa Konvalinková (Morávková), Klára Melíšková (Jeklová), Jaroslav Plesl (policista), Lenka Krobotová (zdravotní sestra), Petr Kostka, Hana Gregorová (pacientka Sokolová), Marek Taclík (pacient), Ludmila Molínová-Zábršová (Vymrová), Jiří Wohanka (muž u pokladny LDN), Filip Cíl (Dýno), Marek Galló (syn David), Irena Šmídová (pokladní)
 
 
scénář:
Marek Epstein
 
 
kamera:
Martin Šec
 
 
hudba:
Zbyněk Matějů
 
 
výprava-architekt:
Milan Býček
 
 
kostýmy:
Jarmila Konečná (výtvarník kostýmů), Dana Bláhová, Hana Plzáková
 
 
střih:
Zdenek Patočka
 
 
zvuk:
Martin Večeřa
 
 
vedoucí produkce:
Miloslav Rež, Jaroslav Kučera (šéfproducent)
 
 
produkce:
Miloslav Rež
 
 
masky:
Jiřina Kozlová, Martin Valeš, Radka Pipková
 
 
dramaturgie:
Petr Zikmund (vedoucí dramaturg), Ivan Hubač (šéfdramaturg), Jan Lekeš
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Libor Zlomek
 
 
asistent režie:
Jarmila Gösslová
 
 
asistent kamery:
Michal Pína, Otto Kobylák (grip)
 
 
pomocná režie:
Zuzana Mathéová
 
 
fotograf:
Karel Česal, Zuzana Páchová
 
 
spolupráce:
Veronika Pešatová, Oldřich Kučera, Jan Mařík, Zdeněk Dlouhý, Jiří Vojtík (lokace), Jan Kvasnička (ostřič)
 
 
asistent architekta:
Helena Lonská
 
 
výprava:
Josef Calta, Martin Bláha, Jan Petřík, Ladislav Rauvolf
 
 
asistent produkce:
Kateřina Foltová
 
 
skript:
Lucie Blažková
 
 
asistent zvuku:
Pavel Bělohlávek, Vlasta Piherová
 
 
vrchní osvětlovač:
Oldřich Havelka
 
 
asistent střihu:
Jaroslava Hrubá
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.