Božské děti (1997)

Božské děti (Bacheha-Ye aseman)
85.1 %
 
 
 
 

Bacheha-Ye aseman

Další název: The Children of Heaven / Božie deti (SK

    Žánr: drama
    Země: Írán
    Délka: 84 min.
„Bratr a sestra, jeden pár bot, velké tajemství a každodenní drama. Jen bláhoví rodiče si mohou myslet, že o svých dětech vědí všechno. Slavný íránský film, nominovaný v roce 1999 na Oscara.“
Rodina malé Zahry a Aliho je tak chudá, že děti mají každý po jednom páru bot. Zahřiny střevíce byly už tak sešlapané, že musely k ševci. Ali sestřiny botky sice vyzvedne, jenže cestou je nešťastnou náhodou ztratí. Uvědomit si dosah takové ztráty pro dvě chudé íránské děti je pro nás, zhýčkané Středoevropany, velmi těžké. Do školy musí oba v něčem chodit a ve škole dokonce sportovat. Otec peníze na nové nemá a maminka je nemocná. Přiznat se ke ztrátě rodičům by nikam nevedlo. Co si počnou? Spásný nápad dělit se o Aliho kecky se sice zdá jako momentální řešení, ale jen na chvíli. A Ali to ví. Musí se o svou sestru postarat. Ale jak?
(oficiální text distributora)

režie:
Majid Majidi
 
 
hraje:
Mohammad Amir Naji (Alisův otec), Amir Farrokh Hashemian (Ali), Bahare Seddiqi (Zahra), Nafise Jafar-Mohammadi (Roya), Fereshte Sarabandi (Alisova matka), Kamal Mirkarimi (asistent), Behzad Rafi (Trenér), Dariush Mokhtari (Alisův učitel), Mohammad-Hasan Hosseinian (otec Royi), Masume Dair (matka Royi), Kambiz Peykarnegar (organizátor)
 
 
scénář:
Majid Majidi
 
 
kamera:
Parviz Malekzaade
 
 
hudba:
Kayvan Jahanshahi
 
 
střih:
Hassan Hassandoost
 
 
zvuk:
Mohammad Reza-Delpak (design)
 
 
produkce:
Amir Esfandiari, Mohammad Esfandiari
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.