Duben
ohodnotit

Bohouš [TV film]

Žánr:
Rok:
1968
Délka:
25 minut
„Jiří Sovák v malé komedii s hlavním hrdinou bernardýnem Bohoušem.“

Komentáře k filmu Bohouš

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
klasifikátor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.7.2020
Tohle "horské   drama" pro tři herce je   geniální kousek režiséra   Petra Schulhoffa. Slabá   půlhodinka skvělé zábavy,   nesmrtelných hlášek a   vynikajících hereckých   výkonu ve dvou dekoracích.   Není vůbec co dál dodávat!
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.10.2011
Popravdě mi nepřijde nijak   extra vtipné, že hladový   člověk závodí se psem, kdo   toho sní víc. Možná občas   nějaká hláška, ale to je   asi tak vše.
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2014
Kdysi dávno legendární   silvestrovská záležitost,   když se ale později začaly   otevírat televizní archívy,   zjistili jsme, že v tomhle   standardu vznikaly tehdy tucty   podobně dobrých věcí.   Takže dnes spíš   nepochopitelně přeceňovaná   jednohubka.
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2010
Když uteče z kuchyně   kuchařka, dojde na sázku,   mezi vedoucím chaty a   turistou, zda-li pes   bernardýn, zvaný   Bohouš,sežere více než on.   Pak v případě   vítězství,bude turista mít   na hotýlku ubytování i   stravu zadarmo. Senzační   Jiří Sovák a hlavně   Vladimír Menšík a Bohouš
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Klasická humorná vánoční   jednohubka, dnes už   zastíněná spoustou   dalších lepších či   horších jednohubek. S   Bohoušem bych si ani   netroufla závodit, nedovedu   si představit Bohouše v   reálu krmit, ale občas si   tuto humornou jendohubku dám.   Má velkou výhodu -   netloustne se po ní. A   potěší.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2016
Snad nejznámější souboj v   pojídání jídla mezi   člověkem a psem.   Prohlášení o hladu jaký   má bernardýn není jen tak,   obzvlášť v restauračním   podniku, kde je hostinský   majitelem takového psa. Tady   však nejde ani tak o hlad,   jako o chytrost. Pokud se ví,   že takový bernardýn toho   sežere opravdu hodně, ale   takový chleba zásadně   odmítá, proč nevyužít   návrhu sázky samotného   hostinského, když je výhrou   bezplatný týdenní pobyt a   ještě se přitom pořádně   najíst. Televizní povídka   se stala vyhledávaným   evergreenem, bez kterého si   již nikdo televizní program   kolem silvestra neumí ani   představit. A právě vlivem   pravidelné reprízy už   příběh a pointu zná   každý nazpaměť. A jak to   tak vypadá, své popularity   se vlivem toho ještě stále   jen tak nezbaví.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2014
Faktem je, že si Silvestra   nebo Nový rok bez   "Bohouše" už ani   pomalu nedokážu   představit.Viděl jsem ho   tolikrát, že to pomalu ani   není možné....přesto   vždycky k té TV letím a tu   půlhoďku na to čumím,   kdyby co bylo :-).
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.6.2008
"Bohoušek spapal i tu kůžičku...":-))
Další z řady klasické   televizní zábavy, kdy   nemusí se inscenace hemžit   mnoha herci, ale stačí jich   několik velmi dobrý, k tomu   kvalitní a vtipný scénář   a na světě je zábava,   která po 40ti letech se   neokouká. Co zní lépe?   Alois Randa nebo Randa Alois?   Pan Randa má raději to   druhé, protože to   "...dává vedlejší   smysl, Miluško."   Miluška ovšem nadšení   domácího pána z horské   chaty vůbec nesdílí, už   vůbec ne jeho náklonnost k   bernardýnu Bohoušovi, který   "...výhradně fandí   fotbalovému klubu Glasgow,   neboť jeho matka pocházela   ze Skotska." Občas nejde   Miluška pro ošklivé slovo   na bernardýnovu adresu   daleko: "...dobytek?   Dokonce Bohouš! Tak to je   konec." Ale že Bohoušek   zklame i v papacím závodě,   když odmítne zdlábnout   voňavý chlebíček, s tím   pan Randa rozhodně   nepočítá. Poučení z toho   plyne, že mít hlad jak   bernardýn ještě neznamená,   že je dobré se sázet:-) Ale   dobré rozhodně je dát si u   téhle parádní komedie   někdy repete.
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.1.2013
celkem vtipná povídka ale co   na ní každý vidí ,nějak   nechápu. Menšík se vsadí   se Sovákem o uklízení v   hospodě, že sní víc než   místní bernardýn Bohouš,   vyhraje když dojde na   tlačenku a Bohouš si nedá   chleba
LenC2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2008
skvělá komedie sice   kratoučká , ale kouzelná o   sázce mezi hospodským a   zákazníkem kdo sní více z   jídelního lístku. Bohoušek   ale zklamal chleba mu nejede.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2016
Vyborná mikrokomedie se   třemi herci a jedním   bernardýnem,a sázka kdo   spořádá víc Menšík nebo   bernardnýn.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2010
Skvělá československá   rodinná komedie na svou dobu   jeto
dobře   obsazeno a skvěle zahráno   škoda že to není v barvě.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Kraťoučká, ale i po letech   výborná komedie o jedné   sázce, kdy může všechno   rozhodnout bernardýn   Bohoušek.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2012
Můj milovaný Bohouš,   překrásný bernardýn,   který zlobí jedinou   servírku na horské chatě a   který má rád baštu. Ten   žravý souboj s Vladimirem   Menšíkem, skvělá zábava.   Tato komedie je perlou a je   výsostně televizní!   Nevynechám.
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2021
Absolutně nejklasičtější   minikomedie, bez které by už   nemohl Silvestr normálně   fungovat. Tahle kultovka bude   bavit věčně!
Nasudr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2011
Sympatická snímka do   rodinnej pohody. Škoda, že   len taká krátka, pretože   tento film sa dal natiahnuť   na 80 - 90 minút. Dobre to   bolo rozbehnuté ...
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2011
Tohle je opravdu jenom   filmová jednohubka. Ale   naštěstí s dobrým nápadem   a sympatickým hereckým   obsazením. Na těch 25 minut   bohatě stačí pouhé čtyři   postavy. Obzvláště když je   mezi nimi Vladimír Menšík   nebo Jiří Sovák…Nebo   bernardýn Bohouš:-) Je to   taková hříčka o tom jestli   dokáže člověk   „přežrat“ bernardýna. A   upřmně nebyl jsem si jist,   zda to Menšík zvládne:-)   Navíc díky zbytečně   neprotahované stopáži to   uteče rychlostí blesku.   Myslím že já osobně bych   si během téhle chvíle   nestihl ani vychutnat jeden   oběd. Natož několik.   Pravda, zbytečně to   protahovat nemá nejmenší   smysl, stačilo by deset minut   navíc a samotnému   originálnímu nápadu i tomu   fajn obsazení by zřejmě   došel dech. Pochválit musím   i chytré pointy jak samotné   sázky a vztahu pana   domácího s pokojskou ale   také tu úplně konečnou.   Není to sice nic, co bych   musel vidět znova, ale díky   té délce je velmi   pravděpodobné že se dostanu   i k opětovnému shlédnutí.
Rene1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Prastará, ale kvalitní   televizní klasika, pochází   z dob, kdy se komedie v   televizi dělat uměly.Navíc   dvojice Sovák-Menšík je   skvělá.
radegaster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2015
Nejen pobavení na Silvestra
Geniální miniatura, kde mimo   hereckých velikánů Jiřího   Sováka a Vladimíra Menšíka   exceluje ještě bernardýn   Bohouš a jeho nekonečný   apetit. Jeho obžerský souboj   s Vladimírem Menšíkem je   nezapomenutelný... A ten   Menšíkův výraz   přesycenosti, to se nedá   zahrát, to se musí   fyziognomicky ,,mít"..To   už dneska nikdo nenatočí...
TILL.87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Co blázníte, tohle to není Bohoušek, to je kredenc
zábavná minikomedie. Prostě   klasika a old school. Slyšel   sem že je ještě   pokračování. Myslim, že se   to jmenuje Bohouš a syn
diamant
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2010
Pro nás starší představa   Silvestra bez Bohouše,   Mrazíka a Pyšné princezny   neskutečná. A vše na jednom   programu (jiný nebyl) takže   jste to museli zhlédnout   chtě-nechtě.
To   ovšem na na hereckých   výkonech herců nic   neubírá. Klidně se na   Bohouše podívám znovu   protože dnešních 100   programů mi asi moc lepšího   nenabídne a když tak mi to   DVR nahraje, Jó je jiná   doba....
phorsky1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.6.2007
výborná komedie z horského   prostředí,postavená na   excelentním hereckém výkonu   třech protagonistů,jiřího   sováka,vladimíra   menšíka,zdenky   hadrbolcové,ústředním   objektem zájmu je stále   hladový bernardýn bohouš   který je zavlečen do sázky   o to,kdo toho víc   sežere(sní)
ipjp
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2007
Výborná podívaná! Klasika   a výborná mikrokomedie a v   ní jeden z nejlepších   hereckých výkonů Vladimíra   Menšíka. Shlédl jsem ji   již x krát, ale vždy se   bezvadně bavím.
ondrech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Krátké a příjemné a   pěkné a milé a vtipné a   krátké a krásné a prostě   to vždy vnese světlo do   běžného života :-)   Nejlepší je, když venku   prší a díváte se na   televizi a hrajou tam Bohouše   :-)
miláček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Petro.Barbie,Bohoušek   nespapal jen tu kůžičku.
Kdysi byl v telce pořad o   natáčení-když točili   scénu,kdy Bohouš odmítne   krajíc chleba,museli mu ho   nakonec polít   naftou.Drobeček totiž   baštil a baštil,ani chlebem   nepohrdnul.Super komedie,na   kterou se dá dívat pořád.
Arabella
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2010
Bohoušek byl opravdu   roztomilý pejsek, ale s ním   bych závodit v jídle   nechtěla, ale Humhej si s   ním docela dobře poradil.   Příjemná krátká komedie,   která zaručeně pobaví   nejen skvělým obsazením.
Cyrda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Kdo by neznal Bohouše ? Tato   mikrokomedie patří do   zlatého fondu naší   kinematografie a právem. Dá   se na to koukat v každém   věku.
34martin
Hodnocení:
Přidáno: 1.2.2010
Bohouš
Výborná mini   komedie.Hvězdné obsazení.   Navíc bohoušovi museli   chleba namočit do benzinu   jinak by sežral i ten.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17469minih17469Připoutejte se, prosím! 2 (1982) 
Airplane II: The Sequel n
minih71386minih71386Prometheus (2012) 
Prometheus n
minih4324minih4324Blízká setkání třetího druhu (1977) 
Close Encounters Of The Third Kind n
minih48864minih48864Operace "Mladší bratr" (1967) 
OK Connery n
minih47258minih47258Sůva z nudlí (2006) [TV film] 
n
minih67778minih67778Projekt A 2 (1987) 
'A' gai wak juk jap n
minih44953minih44953Malí rošťáci (2006) 
Unaccompanied Minors n
minih25073minih25073Šmankote, babičko, čaruj! (1998) 
Šmankote, babičko, čaruj! n
minih106366minih106366Tintinova dobrodružství (1991) [TV seriál] 
The Adventures of Tintin n
minih31355minih31355Emil a detektivové (2001) 
Emil und die Detektive n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Bohoušův syn (1975) [TV film]

 Bohoušův syn (1975) [TV film]
Bohoušův syn n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: František Filip

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190542
Osobností: 697825
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178269

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10