Blbec na krku (2002)

Blbec na krku (Le Boulet / Dead Weight)
57.6 %
 
 

Le Boulet / Dead Weight

Další název: Hlupák na krku

    Žánr: akční / komedie
    Země: Francie / Velká Británie
    Premiéra v ČR: 20.2.2003        
    Délka: 107 min.
„Bláznivá honba za milióny“
Ostrý hoch Franck Moltes je odsouzen k sedmi letům natvrdo. Měsíc před svým propuštěním vyhraje 15 miliónů dolarů v Národní loterii. Všechno by bylo v pohodě, kdyby Francis Reggio, Franckův bachař a potrhlý zmatkař, který má u sebe vítězný los, ho náhle neztratil. Moltes je přesvědčený, že to na něj Reggio jen hraje. Protože musí výhru vyzvednout do 30 dnů, nachází jen jedno jediné možné řešení: zdrhnout. Jenomže všechno je jinak. Reggio se ho vůbec nepokusil podvést, už proto, že se ho příšerně bojí. On jenom nemá los. Má ho u sebe Pauline, jeho žena. A ta ho zrovna opustila. Zoufalý Reggio se pokouší zjistit, kam zmizela. Zmizela daleko – do pouště, na rallye Paříž – Dakar jako zdravotní sestřička. Co může Reggio s Moltesem dělat ? Vydávají se do Afriky za ní. Život by byl snadnější, kdyby gangster Turk a jeho šéfové neměli pořádně spadeno na Moltese. Jsou doslova posedlí myšlenkou ho dostat. Začíná bláznivá honba za milióny, uprchlou manželkou – skrze poušť a s krvežíznivými gangstery v patách. A v hlavní roli drsňák s kamennou tváří Moltes, s potrhlým a roztržitým Reggiem na krku.

Jedna z nejúspěšnějších francouzských komedií posledních let navazuje na tradici klasické ztřeštěné komedii ze země galského kohouta.

režie:
Alain Berbérian, Frédéric Forestier
 
 
hraje:
Gérard Lanvin (Moltes), Benoit Poelvoorde (Francis Reggio), José Garcia (Turek), Rossy De Palma (Pauline), Djimon Hounsou (detektiv Jusuf), Jean Benguigui (překupník Saddam), Gérard Darmon (Kowalski), Gary Tiplady (obr), Stomy Bugsy (Malijec), Marco Prince (Malijec), Omar (Malijec), Michel Crémadès (pan Martinet), Jamel Debbouze, Thomas Langmann, Nicolas Koretzky
 
 
scénář:
Matt Alexander, Manuel Delliez, Thomas Langmann, Dominique Mézerette
 
 
kamera:
Jean-Pierre Sauvaire, Manuel Teran, Vincent Mathias, Christophe Paturange, Yves Agostini
 
 
hudba:
Robert Basarte, Francois Foerestier (dodatečná), DJ Spank (dodatečná), Vincent Viale, Krishna Levy (dodatečná), Joey Starr (dodatečná)
 
 
výprava-architekt:
Carlos Conti
 
 
kostýmy:
Chattoune
 
 
střih:
Philippe Bourgueil
 
 
zvuk:
Vincent Arnardi, Dominique Warnier
 
 
produkce:
Thomas Langmann
 
 
dabing:
Jiří Schwarz (Moltes), Michal Pavlata (Francis Reggio), Zuzana Slavíková (Pauline), Bedřich Výtisk (Mustapha), Vladimír Krátký, Zdeněk Bureš, Milan Horský, Aleš Jarý, Aleš Zbořil, Karel Mišurec, Daniel Dítě, Vladimír Hauser, Tomáš Sagher, Sylva Talpová, EBBI
 
 
zvláštní efekty:
Les Versaillais
 
 
koordinátor kaskadérů:
Jean-Claude Lagniez, Nicky Naude
 
 
fotograf:
Jean-Marie Leroy
 
 
výkonný producent:
Jean-Lou Monthieux
 
 
digitální efekty:
Christopher Guillon (supervize), L'EST, Mikros Images Paris
 
 
kaskadér:
Virginie Arnaud, Serge Beuchat
 
 
překlad:
Veronika Veselá (úprava dialogů)
 
 
casting:
Françoise Menidrey
 
 
režie českého znění:
Jiří Kubík
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.