Jeden svět
ohodnotit

Bezva ženská na krku

Žánr:
Rok:
2016
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
13.10.2016

Obsah filmu Bezva ženská na krku

 
Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška...
 
Související odkazy
 
Recenze: Bezva ženská na krku

Od tvůrců úspěšné komedie Ženy v pokušení.  číst dál

 
 
RECENZE: Proč Bezva ženská na krku předstírá Slunce, seno, lásku?

Těžko říci, kdo nese hlavní vinu, pod scénářem jsou podepsáni tři včetně debutujícího režiséra Tomáše Hoffmana. Ale Bezva ženská na krku, která po středeční premiéře vejde do kin, hraje v klání romantických komedií sotva okresní přebor. číst dál

Hodnocení: 35 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Tomáš HoffmanTomáš Hoffman  
hraje:
Petra HřebíčkováPetra Hřebíčková.....Eliška [36]   
Ondřej VetchýOndřej Vetchý.....Božíček [53]   
Miroslav TáborskýMiroslav Táborský.....starosta [56]   
Jiří LangmajerJiří Langmajer.....Pavel [49]   
Tereza KostkováTereza Kostková.....Klára [40]   
Jenovéfa BokováJenovéfa Boková.....Lucie [23]   
Václav PostráneckýVáclav Postránecký.....Pařízek [72]   
Matouš RumlMatouš Ruml.....hajný [30]   
Kristina SvarinskáKristina Svarinská.....hajného žena [26]   
Ondřej MalýOndřej Malý.....Štětka [50]   
Pavla TomicováPavla Tomicová.....Štětková [53]   
Nela BoudováNela Boudová.....Coufalová [48]   
Veronika Khek KubařováVeronika Khek Kubařová.....Mirka [28]   
Petr VaněkPetr Vaněk.....Bobr [36]   
Ondřej KavanOndřej Kavan.....policista [37]   
Martin KavanMartin Kavan.....policista [36]   
scénář:
Martin HorskýMartin Horský  
Tomáš HoffmanTomáš Hoffman.....spolupráce [48]   
námět:
Martin HorskýMartin Horský  
kamera:
Jan DrnekJan Drnek  
David ŠachlDavid Šachl.....Dron   
střih:
Ondřej HokrOndřej Hokr  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Zvuk:
5.1
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Bezva ženská na krku >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.6.2022
Z mého pohledu je to přes úpornou hereckou   snahu sotva průměrný a nezajímavý film pro   hodně nenáročného diváka. Předpokládám,   že to byla (nebo měla být) romantická komedie   a my tenhle žánr prostě točit neumíme.   Protože nepatřím k těm, kterým stačí ke   spokojenosti, že v tom hraje ten či onen herec   nebo herečka tak ani tady mi nestačí   přítomnost Vetchého, Langmajera, Táborského a   dalších známých herců abych sypal hvězdy.   Tohle byl film na který si za týden už ani   nevzpomenu.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.4.2020
K české romantické komedii lze jen zřídkakdy   přistupovat s přísnějšími měřítky, takže   si člověk musí dát kapku ohnivé vody nebo si   vymlejt hlavu celodenní prací a pak to i lze   shlédnout a občas se pobavit.
MambaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2020
Zklamaný zatrplý chlap versus zrazená blondýna.
Přes trošku laciný název dost podařená   romantická komedie. Občas nějaká ta slabinka   ve scénáři, chvílemi trochu vypočítavé,   jindy zase hra na city, ale ve výsledku dost   vydařená věc, korunovaná skvělými hereckými   výkony nejen v hlavních rolích, ale i v rolích   vedlejších. Tenhle film si nehraje na žádné   velké filmové umění, má především pobavit   a to splňuje beze zbytku díky preciznímu   řemeslnému zpracování.
Trošku synteticky   krásná Eliška Vomáčková (Petra   Hřebíčková) žije (aniž by kdy zjevně   pracovala) se svým milovaným mužem (Jiří   Langmajer) lékařem, harmonickým životem, bez   starostí, celkem v pohodě, až na to, že její   muž nechce mít děti. Do té doby, než jí   její milovaný partner oznámí, že od ní   odchází - kvůli vztahu se svou zdravotní   sestrou se kterou čeká dítě. Eliška se   rozhodne vzít život do svých rukou a vezme   místo učitelky v jednotřídce v jakési   zapadlé malé středočeské vesnici. Dosavadní   příjemné žití vystřídá dost nepohodlný   život v docela tvrdých podmínkách, navíc ve   společnosti spolubydlícího hrobníka   Božíčka (Ondřej Vetchý), který už dost   dlouho nesnáší jakoukoliv ženskou ve své   blízkosti (má proto své pádné důvody). Mezi   touto nesourodou dvojicí je to chvílemi na   zabití, díky starostovi obce (Miroslav   Táborský) se to vždycky nějak urovná. Řekl   bych - klasické filmové klišé, kdy dvě   naprosto rozdílné povahy, lezoucí si na nervy,   si nakonec k sobě přes spoustu překážek a   problémů najdou cestu. Byť to podle této   charakteristiky vypadá trochu na filmový kýč,   je to skvěle napsané, zrežírované a   především úžasně zahrané, že ve výsledku   je to parádní filmový zážitek, který by měl   ještě dlouho doznívat minimálně na   televizních obrazovkách a i v zasloužených   reprízách na plátnech kin.
beneva
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.11.2019
Báječné záběry, krásné scenérie,   zajímavý rozjezd... až do té podivné   hybridní veselice. To bylo jako co? Kombinace   Haloweenu a pálení čarodejnic štrejchnutá   moravskou tancovačkou, na které hraje cigánská   kapela zo Slovenska? To už se mi chtělo zvracet.   Pak zas chvílu dobrý, ale ten konec... člověk   se podívá vedle sebe a má pocit, že je   Škopková v "Slunce seno..." Btw, ta   scéna na lavičce, to si "vypůjčili"   z Nothing Hill. A co ten plakát? Samá krádež.   No fujky!
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.4.2018
Taková běžná letní komedie, ale česká a to   se počítá. Nic víc od toho nečekejte, ale to   ani není třeba.
MARi0
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.3.2018
Bezva ženská na krku
Táto, to je jako u nás, co? Akorát že tu máme   místo smíšenýho zboží vietnamce, ale jinak   se před tou večerkou taky takhle scházíme, že   jo? No a ta škola, kde učí ta paní učitelka,   úplně jako chodí náš mladej, viď táto?   Akorát že nemáme tu školu tady u nás na vsi,   ale je kousíček v okresním městě, a není to   jednotřídka, a neučí tam taková stará   vykopávka jako je ta Hřebíčková, ale ještě   starší vykopávka, která učila ještě mě,   ale jinak je to úplně stejný, že jo táto.
Zdenek43
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2018
Příjemná komedie s velmi slušným obsazením.   Bavil jsem se skoro celý film. Možná po   umělecké stránce se chybičky najdou, ale svůj   účel film plní. Hodnotím vysoko.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.11.2017
Další z českých "vesnických"   komedií. Silně mi připomínala kašírované   veselí z Troškových filmů, ale zásluhou   výborného obsazení zejména Ondry Vetchého   ("Rozumím, jsem inženýr") a pana   Táborského, nakonec příběh předčil mé   očekávání. Petra Hřebíčková mě v roli   Elišky nijak zvlášť neoslovila. Závěrečná   scéna filmu je hodna hollywoodského happy endu,   kam na to ty čeští filmaři chodí?
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.10.2017
Slušná vejdělkovina. Komedie, která nenadchne   ani neurazí, ale hláškami přece jen pobaví.   Škoda, že Vetchý je tam takový jakoby moc nad   věcí, Hřebíčková ho jasně přebíjí a   působí to nevyrovnaně.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.10.2017
Ale jo...
Tou největší předností "Bezva   ženské" je, že je to lehce nadprůměrná   milá komedie, se slušnými hereckými výkony,   navíc téměř bez přítomnosti reklam.
Někomu   to možná přijde málo, ale když si   představíte současnou českou veselohru   posledních let, jde jen o podprůměr, škváry   narvané reklamní agitkou a trapnost.
V takovém   společenství každá jen trochu nadprůměrná   komedie působí, jako lehký vánek uprostřed   parného léta.
Debutující režisér Tomáš   Hoffman vsadil na krásnou Petru Hřebíčkovou,   která sice není dokonalá herečka, ale je   sympatická, sexy a milá, a nestárnoucího a   všemi oblíbeného Ondřeje Vetchého.
Byla to   dobrá volba, mezi hlavními představiteli to   mile jiskří a i když přiznávám, že všichni   kritici, kteří filmu vyčítají jistou   nepůvodnost mají pravdu, na film se prostě dá   koukat. Ne, nespadnete smíchy z postele, ale   budete se usmívat a čas vám příjemně a   rychle uteče. Možná málo, ale zaplaťpánbůh   za to...
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40609minih40609Dračí doupě 2 (2005) [Video] 
Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God n
minih4296minih4296Bláznivý příběh Robina Hooda (1993) 
Robin Hood - Men In Tights n
minih133631minih133631No God, No Master (2013) 
No God, No Master n
minih66495minih66495Nářez (1986) 
Thrashin' n
minih61722minih61722Letní sny (2006) 
The Surfer King n
minih41131minih41131Pohádka z ostrova Man (2002) [TV inscenace] 
Pohádka z ostrova Man n
minih27016minih27016Když se slunci nedaří (1995) [TV seriál] 
n
minih35821minih35821Plnou parou vzad (2002) 
Boat Trip n
minih86575minih86575Odpal, brouku! (2001) 
Bug Off! n
minih142268minih142268I fantastici 3 $upermen (1967) 
I fantastici 3 $upermen n


Hodnocení:n12345678910
Bezva ženská na krku (2016)Bezva ženská na krku (2016)Bezva ženská na krku (2016)Bezva ženská na krku (2016)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375674
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10