Duben
ohodnotit

Bestie Karla

Karla

Rok:
2005
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
22.6.2006
„Příběh nejbrutálnější vražedkyně českého původu natočený na motivy skutečných událostí“

Komentáře k filmu Bestie Karla

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2015
Snímek je především temnou   psychologickou sondou jedné   vražedné ženy, jejichž   kořeny sahají až do Česka.   Jde o skutečný případ,   který vzbudil veliké   vášně veřejnosti, takže   nebylo překvapením, že po   tom okamžitě sáhli filmoví   tvůrci. Vypravěčský styl   zvolili krapet netradiční,   ale po oné psychologické   stránce velice silný. Karla   má být brzy propuštěna a   tak musí podstoupit pohovor z   psychiatrem, kterému   postupně odvypráví svůj   příběh. A tak na   střídačku sledujeme onen   pohovor a velmi brutální   dějství plný beznaděje,   týrání a masochismu, který   nenechal nikoho klidným.   Vyprávění není nijak   rychlé, ale zato je velice   důrazné na dané   skutečnosti. Šokující   atmosféra by se dala krájet   a byť to celé evokuje až k   hororu, tvůrci to dokázali   ukočírovat a přinesli film,   který mnoho živé akce sice   nepřinese, tudíž může i   značně nudit, ale zato   poukáže na silný osud   ženy, která se dostala na   scestí.
Vesprem
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.5.2013
karla
Spíš, než krimi a thriler   bych film hodnotila jako   životopisný nebo drama.   Přes tragiku děje a lítosti   nad oběťmi mi zde chyběl   spád a napětí, které bych   čekala od thrileru. Jako   drama bych film hodnotila   lépe
Cinik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.11.2012
Dobré, ale nepoctivé
Kdybych měl hodnotit pouze   provedení, dal bych více   hvězdiček. Ale filmy podle   skutečnosti si zaslouží   jiná měřítka. Tento film   podle mne příliš fandí   Karle - fakticky přijímá   téměř veškeré její   argumenty a pouze je na konci   zrelativizuje vyjádřením   psychologického posudku, což   nestačí na znovunastolení   rovnováhy. Podle mne filmař   (možná jen nechtě)   vytvořil zdařilou a   obsahově nepoctivou obhajobu   odporné vražedkyně.
wena
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.7.2012
Už jenom to že je to   natočeno dle skutečného   příběhu je   děsící.Takový filmy   nemusím!!!!   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Roux
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2011
Zajímavý film a podle mého   by se takové filmy měli   točit. Někteří lidi si   neuvědomují co všechno se   jim může stát. Tento   případ je mi celkem známý.   Spíš bych řekla, že Karla   se stala svým způsobem jeho   obětí, i když dopadla lépe   než zabité dívky.
anetaaneta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Skvělý film svou   autentičností a tempem   děje. Karla je dnes na   svobodě a řada lidí jí   vyhrožuje smrtí - vůbec se   jim nedivím. Ale přesto film   natočen suprově.
gabikazavacka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2010
Najlepšie ako odmeniť a   potrestať zároveň zvrhlú   dvojicu bolo dať ich do   spoločnej cely, jeden   druhého si zaslúžili.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.4.2010
Bestie Karla
Tenhle film je o to   děsivější, že je to podle   skutečné události.   Příběh brutální a   odporné bytosti jménem Karla   Homolová, která nebyla ani   člověk. Se svým podobně   odporným manželem   znásilnovali a zabíjeli   mladé dívky.Film, který mě   nějak nezaual, spíš to byl   hnus. A vůbec škoda, lidem   objasňovat proč tyhle dva   páchali své odporné činy.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2010
ještě teď mi běhá mráz   po zádech a ježí se chlupy   po celém těle, když si   připomenu určité pasáže z   filmu bestie karla.   sugestivně natočený snímek   s obdivuhodnými hereckými   výkony má být přepisem   skutečných událostí,   nakolik se ale filmaři v   bestii karle odklonili od   reálu raději přenechám   odborným kriminologům.   jisté je, že dílo bestie   karla nepostrádá napětí,   až na výjimky si též   drží svůj rytmus i spád a   kdyby si filmový štáb více   pohlídal určité   nelogičnosti ve stavbě   scén, mohl ve výsledném   hodnocení skončit v té   nejvyšší kinematografické   třídě. takto se film bestie   karla ocitnul ve středním   poli světového filmu, kde   však patří k těm   nejzdařilejším dílům v   dějinách.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2009
velmi povedené filmové dílo   a hodně brutální dílo   který napsal sám život   velmi dobré herecké výkony
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Když sem na tomhle kdysi byla   v kině, celkem mě to   rozsekalo... Dost brutální,   zvrácený, nechutný... A ta   Karla rozhodně nebyla   žádná oběť, svině jedna.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Tak tohle je docela   brutální...Ukazuje, kam až   sou schopni někteří   "lidé"   klesnout.Tohle u mě ani lidi   nejsou, co to je za bestii,   když dopustí znásilnění a   vraždu svojí vlastní sestry   a eště se na ní   podílí?Jako chvílema mě z   toho fakt běhal mráz po   zádech.Sice nevim, jak to   bylo ve skutečnosti, ale   podle zpracování filmu by se   to spíš mělo menovat bestie   Paul, což neznamená, že jí   bych nějak omlouval,   podílela se na vraždách   též a neřekla proti tomu   ani slovo.Docela silnej film o   zvrácenejch   tvorech...Chudáci holky:-(
suil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Film se ke mě dostal se slovy   "je to úplná   blbost", ale s tím   rozhodně nesouhlasím.   Příběh je podle mého   názoru děsivý a hlavní   hrdinka je minimálně   blázen, néchápu, jak   dokázala zabít svojí   sestru, ve filmu je to sice   tak, že to byla nehoda, ale   tomu nevěřím.
Petr1984
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Hodně zvláštní film, u   kterého musíte i po odejití   z kina dlouho přemýšlet.   Nejvyšší bodové hodnocení   mu ovšem nedám. Zaujala mě   myšlenka zpracovat příběh   bestiální vražedkyně   českého původu a odkrýt   pozadí hrůzných činů,   které prováděla se svým   manželem. Potud hodně   plusových bodů. Co se mi ale   nelíbí, tak že Karla   Homolková je chvílemi   vykreslovaná sama jako   oběť, co se musela podvolit   nátlaku manžela. Možná to   tak bylo, ale už jen fakt,   že mu podstrčila ke   znásilnění a zavraždění   vlastní sestru, jí degraduje   na úroveň té největší   špíny.
killy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2008
Nudný a až přehnaně   lítostivý film. Snímek mě   nutil přemýšlet o vině   hlavní hrdinky, která je   určitě vina.
Tink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Vražedkyně Karla Homolka u   nás není tak   "populární", ale   věřím, že v Americe je   jednou z nejhorších. Film je   úžasně věrný skutečné   události i samotné Karle. A   to i přesto jakkoliv   ideálně je zde vykreslena.   Bylo zajímavé sledovat, jak   se ona sama vidí. A poté v   závěru slyšet rozbor její   osobnosti psychologem. Podle   mého názoru o kameru,   klapku, střih a akci vůbec   nejde. Má v nás vyvolat   hluboký dojem a šok. A   aspoň u mě se mu to   bezpochyby povedlo.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Filmy podle skutečných události jsou to pravé.
Jinak než plný počet tomuto   filmu dát nemohu. Splnil   přesně to, co jsem od něho   očekávala - rekonstruoval   brutální příběh zvrhlosti   Karly Homolkové a jejího   muže a i když se možná v   některých momentech může   jevit, že ona sama je   vlastně obětí, soudný   člověk ji litovat stejně   nebude, i kdyby to celé měla   být jen řeč jejího   obhájce. Ona je bestie a   neomlouvá ji ani fakt, že   její manžel měl sadistické   choutky a ji ke zvrhlostem   nutil. Jen skutečná lidská   zrůda totiž může jiné   zrůdě předhodit vlastní   sestru a...ne, to tady nebudu   popisovat, databáze je   přístupná i dětem a jisté   věci sem opravdu nepatří.   Také není divu, že film byl   přístupný až od 18ti let,   což je v dnešní době   opravdu výjimka. Film   považuji za kvalitní a   dobře psychologicky   propracovaný a věřte - z   mé strany nevyvolává   jediné zrnko soucitu s   vražednicí Karlou.   Uznávám, že je určen   spíše silnějším povahám,   protože naturalita   některých scén je   skutečně hodně drsná.
Mary.Elwood
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Dlouhé,nudné,vizuálně   naprosto   nezpracované,nekvalitní   scénář a směšné herecké   výkony.Doslova nechutná   ztráta času.
foxx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Je mi líto, opět musím   psát kritiku zápornou. Na   film jsem byl docela zvědavý   a doufal jsem, že ve mě   nezanechá stejně   nepříjemný pocit, jako   například "Takoví   normální zabijáci".   Není to tak. Výpověď pouze   ze strany Karly je   zavádějící, chybí   nestranost a objektivita.   Jeden by řekl, že se sama   stala obětí zvrhlého   manžela se sadistickými   sklony. Na druhou stranu je   vykreslována její   inteligence, což je zcela v   rozporu s tím, že je po   všem tom týrání a utrpení   nadále jeho ženou,   loajální a oddanou. Nemám   chuť ani v nejmenším   rozebírat, co všechno mi na   tomhle rádoby biografickém   snímku ještě vadilo. Ne,   tenhle film ode mě víc než   s bídou čtyři hvězdy   nezíská.
Justik66
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Ukázka toho co se může   stát každému z nás. Takhle   zvrácené filmy bych zakázal   natáčet vzhledem k tomu že   se může najít spousta   existencí které by to mohli   napodobovat...
SPECNAS
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Bohužel vznikl zcela   nezajímavý a nudný snímek   s televizní výpravou. Laura   Prepon je v roli unylá a za   celou stopáž se nedočkáme   ani jedné zajímavé scény.   Kauza Karly Homolky přímo   vybízí k filmovému   zpracování, ale tady je to   neškodná lehce   zapomenutelná záležitost
Sanchez
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.3.2007
Karla
Tak nevím co by na tomhle   filmu mělo být   přitažlivého, jestli   zvrácené a úchylné nápady   Paula nebo nesmyslné   chování jeho ženy, která   se nechává týrat, bít a   navíc bezhlavě přihlíží   všemu zlu, to asi ne. Navíc   je Karla vykreslena jako   velice chytrá žena a podle   tohoto snímku vypadá, jako   by se sama stala obětí   kvůli slepé lásce ke svému   nenormálnímu manželovi.   Žádné záběry nejsou   dotaženy do konce, jen   hloupě nastíněny, tudíž   nevím proč nálepka 18+.   Kromě popsání života   násilného vraha a jeho   manželky není na tomto filmu   nic. (podle skutečných   událostí)
Saara77
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.1.2007
Další zbytečný film
Téma filmu by zbytečné   nebylo, případy sériových   vrahů dle skutečných   událostí jsou pro diváky   přitažlivé. Pro Čechy   může být tento o to   zajímavějším pro původ   Karly Homolkové.
Bohužel, tím filmová   přitažlivost končí.   Postavy nejsou absolutně   propracované, scénář se   zabývá pouze Karlinou verzí   případu, která je značně   jednostraná a pro ni samotnou   samozřejmě obhajující.   Případ Karly a jejího muže   proslul svoji brutalitou, s   jako znásilňovali a mučili   unesené dívky, ani to není   z filmu patrné - tím nechci   říct, že scény měly být   naturalističtější, jen to   prostě mělo být podáno   jinak.
Prostě to celé   působí jako televizní   slátanina nevalné úrovně.
TSZ
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.8.2006
Proč to nešlo rovnou na video???
Upřímně řečeno mi není   příliš zřejmě, proč   snímky jako tento nejdou   přímo na video či do TV,ale   proč jsou vysílány v   kinech...že by to bylo pro   to,že Karla Homolka je   potomkem českých   emigrantů?Nebo proto,že je   toto téma momentálně vcelku   aktuální (nedávno byla   propuštěna)?Nevím,každopá   dně jsem měl pocit,že   režisér žil celou dobu v   domění že natáčí TV   film,protože tak   neuvěřitelně lacině   natočené téma (které by v   jiném zpracování mohlo být   velice zajímavé,jak by si   například s filmem poradil   takový David Fincher) s   mizernými hereckými výkony   a absencí jakýchkoliv jen   trochu drsnějších záběrů   jsem snad ještě   neviděl.Navíc mám velice   silný pocit,že film byl   točen přesně podle   výpovědi ženské části   vraždícího dua a vykresluje   Karlu v podstatě jako jednu z   obětí.Takže rozhodně   nedoporučuji.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47312minih47312Dobrodružství Sherlocka Holmese a doktora Watsona - Osudový zápas (1980) 
Priključenja Šerloka Cholmsa i doktora Vatsona - Smertelnaja schvatka n
minih50427minih50427P.Ě.S.T. (1978) 
F.I.S.T. n
minih10272minih10272Kleopatra (1963) 
Cleopatra n
minih40658minih40658Serenity (2005) 
Serenity n
minih10859minih10859Krvavá pláž (1980) 
Blood Beach n
minih89426minih89426Poslední obrněný vlak (2006) [TV film] 
Poslednij broněpojezd n
minih145874minih145874Svobodná volba (2006) 
Svobodnoe plavanie n
minih22529minih22529Vinnetou (1963) 
Winnetou I n
minih144411minih144411Vesmír mezi námi (2017) 
The Space Between Us n
minih66176minih66176Gravitace (2013) 
Gravity n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697736
Fotografií: 763715
Plakátů: 376302
Obsahů a biografií: 178188

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10