Duben
ohodnotit

Beowulf

Rok:
2007
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
29.11.2007
„Vzdoruj svým démonům.“

Komentáře k filmu Beowulf

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Nemám slov, pokušení   podlehl úplně každý a kdo   by nepodlehl, když jako   Angelina. .)) Robert Zemeckis   představuje trošku jemu   netypický snímek, který má   skvělou vizuální podobu.   Netradiční děj a zdlouhavé   dobrodružné pojetí zanechá   rozpačité názory, u mě   jsou ale pozitivní.
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.8.2012
Začátek mě chytil, triky se   jevily zpočátku jako   úchvatné, legneda slibovala   nevšední příběh, ale   postupně film ztrácel dech,   až jsem ho horko těžko   dokoukala. Při delším   sledování vyplouvají na   povrch nedokonalosti animace   a mě se to přestalo líbit.   Vlastně to byl takový Shrek   čtvrtý. Bohužel.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.8.2012
Po výrobní a trikové   stránce není co vytknout,ta   byla velmi dobrá!Obsahově   mě film nechytl a znovu se na   mix dobrodružné,animované   fantasy nečíhnu,,,,
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.4.2012
Oproti filmu Beowulf: Král   barbarů byl tento animovaný   Beowulf dějově   obsáhlejší, ale i jemu by   slušela spíše hraná   podoba. Nějak jsem nepochopil   záměr, nechat odehrát vše   herci a poté je zanimovat   tak, aby se sobě co nejvíce   podobali. Žádná stylizace a   vklad něčeho navíc.   Degradace hereckých výkonů.   Graficky na úrovni   průměrného „intra“   některých počítačových   her. Samotný příběh už s   původní legendou příliš   společného nemá. Co   pobavilo, byl Beowulf   vykreslený jako arogantní   chvástal. Naopak dosti   trapně působilo zakrývání   intimních partií Beowulfa a   krále Hrothgara, než takhle,   tak je ani neměli vysvlékat.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2012
Tato technologie animace   prostě boduje a i samotný   film je velmi slušně   provedený a příběh   dokáže zaujmout.
jonny.net
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.3.2012
Za pár let super...
Napadlo mě že snad za   několik let udělá někdo   remake, kde použije hlasy,   nasnímaný materiál a   budoucí grafické   technologie... Pak snad bude   film bezchybný, teďka tomu   prostě chybí srdce. Je   potřeba ještě hodně   zapracovat na napodobování   lidské mimiky aby mi   chodící shrek dokázal   vytvořit pocity hodné   živého herce.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2011
Víceméně povedený a   nepovedený film. Spojení   herců s animací herců sice   není nic nového, ale v   tomhle případě to sedí.   Legenda zpracovaná tímto   způsobem dostává   zvláštní nádech.
lucymat
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.5.2011
Třidéčko je fajn vynález,   ale tady se jeho užití   vyplatilo asi na padesát   procent. Navíc podezírám   tvůrce, že podívanou pro   oko chtěli suplovat chatrnost   snímku. Přes všechny   akční scény kde nic tu nic   po nějakém obohacení pro   diváka. Ukázka, jak se   obrovský potenciál, jež   tato báje skrývá,   nevyužil. Škoda.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2011
Zajímavý bájný snímek o   nekonečném prokletí   zaviněné lidskou touhou a   slabostí. Jen opravdový   hrdina, ale dokáže vyřešit   své prokletí sám. Moc se mi   líbilo grafické zpracování   animovaných/reálných   postav. Příběh měl spád,   efekty i zvuk velmi kvalitní.   Tento žánr mě baví a na   tomto filmu bych jen ztěží   hledal chyby. Doporučuji   všem
callaghan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.10.2010
Několik set let stará   báseň zpracovaná   nejnovější 3D technikou.   Tohle spojení je podle mě   trochu přitažené za vlasy a   vůbec Beowulfovi nesluší. A   navíc ani tahle nejnovější   technika za moc nestojí -   takový Hrothgar spíš   vypadá, jako by byl   uplácaný z plastelíny.   Atmosféra dávných dob je   pak udusaná pod hromadou   efektů a film obsahuje hodně   hluchých míst. Kvalitní   zpracování Beowulfa s   živými herci by mohl být   pěkný trhák, tohle je jen   průměrná záležitost.
anetaaneta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2010
Na tomto filmu jsem byla v   Imaxu ve 3D, takže effekt   úžasný a veliká   spokojenost. Po stránce   vizuální a animační   naprosto dokonalé. Anjelina   byla super a sexy a výkony   dalších herců také super.   Film je spíš takovou   fantastickým   dobrodružstvím, hlavně ve   3D. Do normálního kina bych   na něj nešla, ostatně i   jako na Avatara.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.6.2010
Beowulf
Tak konečně se ukázalo, že   3D animace není jen pro   děti. Tento staroanglický   epos byl již několikrát   zfilmován, a skoro se   přimlouvám k tomu, že   Beowulf 3D s nahou Ančelínou   Čolí je asi   nejvydařenější (jako bonus   i nahý Antony Hopkins).   Zpočátku jsem vůbec   nechápal, než mi došlo o co   jde, ale později po zabrání   se do snímku, začal jsem   pronikat hlouběji do děje a   konec mě úplně rozsekal. A   ze všech Beowulfů co jsem   měl tu možnost vidět, tento   se asi nejvíce přbližuje   původnímu eposu...
JOKER96
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2009
I'am Beowulf!!!
Perfektne udelany film jenz je   unikatne natoceny.Super vykon   Raye Winstonea,tak hnusne(ze   az krasne) udelany Grendel   atd.... Rozhodne doporucuji.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2009
Z pohledu vizuální stránky   určitě jeden z   originálních titulů na   filmové scéně. Animace je   bravůrně zvládnuta a velice   krásně se na tento typ filmu   dívá. Děj je sice už   parkrát obehraný, ale v   tomto podání herců je to   jiné/lepší. Nádherné   obrázky nejsou vše, ale i   tak považuji tento počin za   vydařené dobrodružství(s   nahou A.Jolie:))
Ki-gy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.8.2009
Moc jsem se na film těšil a   o to víc jsem byl zklamaný.   Animace a efekty jsou fakt   skoro dokonalý, ale při   křičení hlášek typu ´Já   jsem Beowulf´ mi bylo docela   trapně za tvůrce. A byla to   docela i nuda...
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2009
velice zdařilé ani nevím co   napsat kolegové napsali již   vše je to parádní kousek   nádherné zpracování efekty   jsou špičkové
Nenkyta
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.6.2009
Asi budu opakovat to co   ostatní hodnotitelé, ale   opravdu je to téměř   dokonalá animace.A v 3D se mi   to líbilo více než   normálně.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2009
Vynikající, troufnu si   říci až téměř dokonalá   animace. K tomu nadstandartní   herecké obsazení a jedna z   nejlepších severských   legend.
Víc si   člověk jako já snad ani   nemůže přát.
Přidejte k tomu   neuvěřitelně zdařilé   zpracování, nádhernou hudbu   no prostě nááááádhera.   Nemůžu nedoporučit ;-)
Co bych vytknul ... je   Angelina Jolie a její   podpatky .... Angelinu od   jisté doby nemám ani trochu   rád a jako herečka mi   přijde dost otřesná.   Alespoň pokud jde o   mytologické a fantasy filmy
Llewelyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.3.2009
Vůbec jsem netušil, že je   to animák, ale kupodivu mi to   nevadilo a vlastně mi to   přišlo jako dobrá   myšlenka...Příběh byl   takový, jak ho známe a   výborné provedení bojů   stavělo film do nevídaného   napětí..Beowulf byl   sympaťák a Angelina Jolie   vynořivší z vody byla   dokonalá..Brendana Glesona v   roli vousatého bojovníka   bych poznal i kdyby měl pytel   na hlavě a stále je   výbornej...Nečekaný....
Seducinka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Hned na začátku jsem   věděla že tenhle film   nebude nic pro mě, a taky že   nebylo nejsem moc fanynka   filmů s podobnou tématikou.   Film jsem tedy s těží   dokoukala a musím říct že   mě docela zklamal.
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.2.2009
Téměř dokonalá animace.   Pop chvíli Vám připadá,   že je to zkutečný hraný   film, ale za chvilku to opět   přejde. Animace je však ale   dobrá.
Etymon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2008
Akční pohádka.. pro celou   rodinu která ne všem musí   přijít po chuti, perfektní   animace v podobě Angeliny,   Hopkinse a dalších. Pohádka   s drakem, králem, královnou   ve které není jen štestí a   žití spolu šťastně až do   smrti.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Na můj vkus poněkud   zvláštní legenda , která   je ovšem velmi dobře   zpracovaná , podpořená   výbornou režií , ovšem na   druhou stranu srážena   tupými , nic neříkajícími   a emoce postrádajícími   pohledy některých postav a   podkopávána slabším   scénářem. To jsou   základní klady a zápory   tohoto snímku , který by   podle mě dopadl ještě lépe   , pokud by byl hraný.   Celkově ovšem povedené   fantasy pana Zemeckise ,   které si budu muset v brzké   době ještě zopakovat. 77%
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.6.2008
Když přijde Robert Zemeckis   s novým filmem vždy nám   představí nějakou inovaci.   Ať už to bylo spojení   hraného filmu s animovaným a   nebo vkládání jistého   Forresta Gumpa do skutečných   dobových záběrů. Před   časem si vyzkoušel plně   animovaný film ve kterém se   snažil aby "herci"   vypadali co nejvěrněji svým   skutečným předlohám. To se   mu nejpíše zalíbilo   jelikož nám stejnou   technologii představuje i ve   svém nejnovějším snímku.   Tentokrát už se však   nejedná o vánoční pohádku   ale o film pro dospělé.   Příběh statečného   bojovníka, který se před   ničím nezalekne je tak díky   tomu skutečnou pastvou pro   oči a kolikrát se mi   stávalo, že jsem zapoměl,   že sleduji počítačovou   animaci. Zemeckis tak opět o   kousek posunul laťku   počítačové animace. Avšak   film je vyjímečný jen díky   jeho vizuální stránce   jelikož příběh trochu   pokulhává a nepřinaší nic   objevného a po pravdě plyne   hodně pomalu. Tudíž pokud   by byl film natočen jako   normální hraný film nebyl   by ničím vyjímečný a   zařadil by se do vod   podprůměru. Takhle stojí za   vidění alespoň díky   dokonalému zpracování.
georginaa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Od tohoto filmu jsem čekala   daleko víc nápaditosti. Na   začátku jsem to chtěla   vypnout pro nezábavnou   část, ale nedalo mi to ,   abych to nedokoukala. Jenže   co jsem hledala v tomto   snímku jsem nenašla. Takže   jednou shlédnout a dost.
Snape
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Dost nudný film. Kdyby byl   normálně hraný a ne   animovaný, dopadl by   nesrovnetelně lépe. Děj je   prostý, tak nebylo třeba   počítačových triků, ale   především atmosféry,   kterou snímek naprosto   postrádá.
kirk5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.5.2008
Počitáčově upravená   krvavá severská sága...,od   dob Polarního expresu došlo   k jistému posunu,ale žádný   zázrak to zase není.Mnohdy   scény vypadají opravdu velmi   amatérsky. Jinak má film   spád - akce, romantika, humor   (dobře, kapka humoru) a   konec,který ještě nemusí   znamenat úplný konec :) a   hudba se jim taky povedla -   takový ideální film na   odpoledne, a vhodné i pro   děti,větší děti.
Ba.tista
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.5.2008
Velkofilm který vypráví o   nejslavnějším barbarském   královi beowulfovi. Film u   mně ale naprosto propadl,
Stegr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Stejně tak, jako Beowulfovým   prokletím byla pýcha, je   prokletím tohoto filmu   animace. Přes všechnu svou   propracovanost na   nejemocionálnější scény   prostě zatím nestačila a   filmu to bohužel jen   uškodilo. Nesmím opomenout   zmínit nádherný soundtrack,   který film na druhou stranu   velmi vyzdvihl...
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2008
Z technickeho hlediska zazrak,   z toho dejoveho dva totozne   pribehy v jednom filmu. Skoro   to mohlo byt i do tretice -   Diky Bohu za titulky..
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.3.2008
Velke ocakavanie vzhladom na   rezisera a hviezdne herecke   obsadenie zostalo   nesplnene.Film toceny   specialnou pocitacovou metodou   zaostal za ocakavanim.Prve 3/4   filmu som si zvykal na   animacie postav a malo akcnych   scen.Zaver filmu,predovsetkym   boj s drakom bol vsak   vynikajuci.Z hereckych vykonov   vycnievala A.Jolie so svojou   magickou krasou,inak vacsina   postav vyznievala vdaka   animacnej technike prilis   umelo a neprirodzene.Pre   fanusikov zanru doporucujem   film Beowulf a Grendel,ktory   sa kvalitou svojmu   velkorozpoctovemu kolegovi   vyrovnal.
Peracos
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2008
IMAX
Musím se přiznat , že   ačkoli , jsem filmu dal 9   bodů , byl jsem zklamán .
Ve 3 rozměrech v Imaxu   fantastický , svuk velice   dobrý , děj je klasika a je   to skvěle graficky pojaté   .
Přesto jsem měl   dojem , jako by to mu filmu   stále něco chybělo ! Nevim   co , snad přechody z akce do   akce , byly moc pomalé , nebo   , že hlavní hrdina vypadal   jako Krasoň ze Šhreka .
Film stojí 100% za   shlédnutí , ale já nevím ,   jestli by jsem ho zvládl   shlédnout ještě po druhé   .
PS : A to miluji   fantasy
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Film má skvělý příběh,   je napínavý až do konce.   Škoda, jen že z tak dobrých   herců vytvořily animované   postavy.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Určitě zajímavé   ztvárnění dávné básně o   velkém válečníkovi.   Digitální pojetí dává   kameře naprostou volnost, ale   nikdy to nebude ono, protože   přirozenost a pohyby   člověka jako takového se   nedají nijak nahradit. Na   druhou stranu skvělá   dynamická podívaná; je   vidět, že Robert Zemeckis   už má něco za sebou.
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2008
K tomuto stylu animace si asi   nikdy nenajdu cestu (animace   se mi místy zdála tak   „divná“, až to   hraničilo s poetičností,   která by se však k   severskému tématu náramně   hodila; tento pocit ale zase   vždy rychle zmizel). Když si   představím, jak by to asi   vypadalo hrané… A když by   se navíc zapracovalo na   dialozích, byla by to   nádhera. Atmosféra filmu   určitě nechyběla, Alan   Silvestri si opět pohrál s   hudebním doprovodem a dokonce   i ten scénář byl zajímavý   (motiv rodové kletby je   velice atraktivní) a oproti   snímku Beowulf & Grendel   z roku 2005 bylo toto   zpracování dějově   poutavější, syrovější,   tragičtější, plné   nadpřirozena a celkově   mýtičtější. Když přejdu   neoblíbenou animaci   (například postavy mi občas   připadaly jako bezduché   loutky, toto vnímání je ale   hodně subjektivní) a   několik neduhů (tak   především některé dialogy   – rád se opakuji :-)), byla   to nečekaně vydařená   adaptace jedné veleznámé   severské báje.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih122697minih122697Chappie (2015) [DCP] 
Chappie n
minih169668minih169668Paroží (2021) 
Antlers n
minih122219minih122219Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015) 
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens n
minih24374minih24374Žhavé výstřely (1991) 
Hot Shots! n
minih16314minih16314Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku (1986) 
Police Academy 3: Back in Training n
minih43637minih43637Wanted (2008) 
Wanted n
minih9299minih9299Jak svět přichází o básníky (1982) 
Jak svět přichází o básníky n
minih5437minih5437Čas zabíjet (1996) 
A Time To Kill n
minih139125minih139125Valerian a město tisíce planet (2017) [2k digital] 
Valérian and the City of a Thousand Planets n
minih161073minih161073Mladí zabijáci (2018) 
Assassination Nation n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10