Duben
ohodnotit

Battle Royale II: Requiem

Batoru rowaiaru II: Chinkonka

Další název:
バトル・ロワイアル II~鎮魂歌
Žánr:
Země:
Rok:
2003
Délka:
134 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Battle Royale II: Requiem
POZOR SPOILER!

Už jsou to tři roky, co Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa utekli z ostrova, na němž museli bojovat ve hře BR – Battle Royale. Mezitím svět vstoupil do éry teroru. Je zde skupina „Divoká sedma“, kterou vede právě Shuya Nanahara, jenž odmítá zákon BR. Je vyhlášena válka dospělým.

Školní autobus vyjíždí z tunelu. V něm se probírá čtyřicet dva dětí a velmi se diví obojkům na krku. Jsou přivezeni k hangáru, nahnáni dovnitř a zde jsou jim učitelem vysvětlena pravidla Battle Royale 2. Jsou skoro stejná, jako u jedničky. Jen se nebudou vraždit mezi sebou, ale musí zlikvidovat Nanaharu, který má sídlo na ostrově. Ten kdo se nechce účastnit hry, nemusí, nic se mu nestane, kromě toho že jej popraví. Což je ihned předvedeno na jednom z žáků, Šitarovi Makimurovi. A pak se rozbliká obojek jedné z dívek, Kazumi. To je novinka ve hře. Obojky tvoří páry, a když jeden z páru zemře, druhému obojek exploduje. Také v tom případě, když se od sebe vzdálí více než na padesát metrů. Kazumi Fukuda to má tedy za sebou a pokračuje se přidělováním zbraní. Děti jsou vyloděny u pobřeží, kde jich dosti zahyne. Další spousta jich zemře při frontálním útku na Nanaharovu „pevnost“. A poslední velká várka zemře přímo vevnitř. Jenže pak Nanahara velí použít LNP a tím zruší signál do velínu dospělých a ven. Tím přestanou být obojky funkční. Což velení naštve a armáda začne útočit. Zahyne další dívka z počtu a dle hlášení jich zbývá již jen deset. Jednomu ze studentů - Takumovi Aojovi z toho všeho hrábne a Nanaharu napadne. Poperou se jako psi, ale rozejdou se v dobrém. Na ostrov někdo vypustí raketu, na to reaguje premiér rozkazem ostrov zcela zničit. Nastoupí tedy celá armáda se vším všudy. Její útok je doslova zdrcující. Část studentů se běží ukrýt, ale pár se jich rozhodne vrátit a udělají to. Bude jejich pomoc ve finálové válce co k čemu?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Battle Royale II: Requiem
Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Battle Royale II: Requiem
9.B. se konečně dočkala. Konec roku, vysvědčení a slibovaný výlet do přírody. Nikdo ze studentů však netuší, že je pro ně vjezd do tajemného tunelu posledním rozloučením s realitou. Jsou dovezeni na opuštěný ostrov a postaveni před krutou realitu. Byli vybráni do každoroční vražedné hry s názvem Battle Royale, kterou si japonská vláda kompenzuje svou nedůvěru k zdivočelé mládeži. V loterii tříd, na které si učitelé nejvíc stěžovali, tentkrát vyhráli právě oni a po setkání s Kitanem, učitelem, kterému jeden ze studentů kdysi vrazil nůž do nohy, je všechno jasné. 42 studentů, 3 dny a hra bez pravidel, v níž může vyhrát jen jeden.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

53 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

13:00 - 13:25

23 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

63 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani