Duben
ohodnotit

Battle Royale

Batoru Rowaiaru

Další název:
バトル・ロワイアル
Země:
Rok:
2000
Délka:
114 minut

Komentáře k filmu Battle Royale

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
Pjotra108
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2010
Jednoduše geniální film.   Každých 5 minut jsem si   říkala "to je fakt   úlet". Na to, že   japonský filmy moc nemusím,   tak tenhle si mě opravdu   získal. Dlouho jsem neviděla   nic tak jedinečného,   originálního a šíleného.   Nemůžu jinak než 100 %.
Forrest
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.7.2015
Tam, kde údajný remake   Hunger Games selhával na   plné čáře, tady ho, jak se   dalo čekat přímo válcuje   originál z Japonska.
Amíci nejsou akční,   krvaví ani   zábavní-americkému   diváctvu to evidentně   stačí a k tomu PG-13 se   není čemu divit.

Abych to neprotahoval,   Battle Royale je kultem mezi   "vyvražďovačkami"   studentů a žádný novodobý   nástupce ho nemá šanci   napodobit natož překonat.  

K filmu by se   dali napsat pouze dvě slova:   Kurva nážez.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2016
Naprostou originalitou   příběhu je apokalyptická   myšlenka lidského zvratu   směřujícího ke zhroucení   a její nápravy. Taková   vzdělávací reforma by   mnohdy neuškodila už teď.   Zde však nejde jen o   bezduchou střílečku, jak by   se mohlo zdá. Tady jde o   nalezení sebe samého, o   mezilidských vztazích, o   zamyšlení nad celou   situací. Pokud stojí každý   sám za sebe na prahu smrti a   kdy je v boji o přežití   naprosto sám, hned se mu   ukáže jeho pravé já.Teď   přijde na to, jak s tím   naloží. Přežít může jen   jeden. Dobře propracovaný   scénář, dobře natočené   akční scény, dobře   zachycené charaktery   jednotlivých postav,   výborný soundtrack.   Vážnost situace uvolňuje   jednoduchost děje, takže   nějakou hloubku příběhu tu   bohužel očekávat nelze. Je   to zkrátka taková   jednoduchá hraná akční   Manga mající dokonce i   myšlenku.

´The Hunger Games´ s   tímto nemá vůbec nic   společného. ´The Hunger   Games´a ´Battle Royale´   jsou dvě zcela odlišné   knihy, tudíž tak i filmy.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2009
I na mně dosti silné kafe   jinak dost dobře natočeno   42 studentů, 3 dni, jen jeden   vítěz a žádná pravidla to   naprosto sedí je to skvěle   natočeno.U nás to vydal   filmhouse jako 2dvd a   skvělém obalu tak   doporučuji nejen pěkné   podívání ale kupte to   stojí to zato.
AcidBurn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2008
K dokonalosti chybělo jen   málo, ale kombinace klasické   hudby a výstřelů, to mě   vždycky chytne za srdce.   Nebýt lehce nelogického   závěru, bylo by hodnocení   maximální. Fandil jsem   Kitanovi od začátku do   konce.
Ale rozhodně to   není ztráta času a   atmosféra taky není špatná   - jsem zvědavý na Battle   Royale 2, jak moc bude   úspěšná oproti jedničce.   No a možná nebude od věci   pořídit si knihu, podle   které tento film vznikl.
Darkman7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2008
Neskutečně originální a   zvrhle zábavné. Přesto se   nemůžu zbavit pocitu, že   vzhledem k základní premise   mohl být výsledek ještě   lepší. Nejvíc mě mrzela   naprostá nevyuženost   "nebezpečných   zón". Takový   vynikající nápad a ono z   toho nakonec nic nebylo. I   přes tuto výtku je ale   snímek ař příliš   originální na to, abych mu   strhl víc než jeden bod
cutac
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2007
Tak neuvěřitelně krásně   brutální film jsem ještě   nikdy neviděl. Už začátek   s visícím otcem zamrazí,   ale to co se děje pak je   čím dál lepší. Nápad   umístit na ostrov ne   neznámí lidi, ale školní   třídu je dokonalej, tady se   teprv ukáže, kdo vás měl   fakt rád a donutí vás   zamyslet se jestli ten kluk,   co vedle vás seděl čtyři   roky v lavici by vám ufik   sekyrou hlavu nebo by se s   váma naopak spojil. Navíc   mě potěšila rozličnost   zbraní, kteří tvůrci   použli. Srp, paralyzér a   nakonec i po domácku   vyrobená bomba. Můj   největší rešpekt
mirhasik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Tak to byl mazec -   vyvrazdovacka. Neveril jsem   vlastnim ocim :o). Ani chvili   jsem se nenudil! Jde videt, ze   Japoncici jeste nejsou svazani   trapnymi pravidly z pohledu   pristupnosti ala Hollywood.
monchu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Klasická vyvražďovačka.   Když sem to vyděla poprvé   moc mi neseděla. Ale kvůli   bráchovi sem se podívala   znovu a prostě se mi to   líbilo. Jasně na oscara to   nemá a všechny flashbacky   bych vymazala, navíc v   dialogu dělají na můj vkus   dost dlouhé pauzy. Nicméně   na žádnou vyvražďovačku   sem se nedívala tolikrát:)   Takže na konec hodně dobrý   film
Jekky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.10.2007
Netradiční námět dobré   pojetí hodně krvavých scén   zajímavý děj a ještě   dobrý provedení triku dá se   na to dívat
ja.rebel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Musím přiznat, že když   jsem si přečetla recenzi na   tenhle film a zjistila, že   jeho hlavními hrdiny jsou   děti vraždící se   navzájem, dlouho se mi do   něj nechtělo. Nechápala   jsem, co by se mi na tom asi   tak mohlo líbit. Má úvaha   zněla: Nesmyslný příběh   překypující brutalitou.   Nedávno jsem se rozhodla, že   doplním vzdělání a světe   zboř se - je to vpodstatě   nesmyslný příběh plný   brutality, ale udržel mě u   obrazovky bez nejmenšího   úsilí. Vyvražďovačka.   Jinak se to opravdu nazvat   nedá. A já musím přiznat,   že vlastně ani nevím proč   se mi to líbilo.Je to prostě   hodně dobře a originálně   udělaný film, který mne   naprosto nečekaně zaujal.
lady.vampyria
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2008
Vyvražďovačka, jak má   být... Film je jedním z   mých nejoblíbenějších, co   se japonské tvorby týče.   Jednu chvíli jsem si přála   být účastníkem hry, i   když by to pravděpodobně   znamenalo mou smrt. Nemám   téměř co vytýkat, až na   obsazení hlavní mužské   role, která mi nesedla ani v   Death Note.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Teenagerovské   vyvražďovačky si mě nikdy   moc nezískaly, ale tahle je   přeci jen trochu jiná. Nejen   tím, že je klasicky japonsky   krutá, ale taky atmosférou,   která je nečekaně   podmalovaná hudební klasikou   od Bacha, Verdiho, Schuberta a   Strausse mladšího i   staršího.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Ač název ani děj filmu tomu   moc nenapovídají, skutečně   neznám romantičtější   film, a to jsem už viděl i   různé slaďáky s R. Gerem   nebo třeba Titanic. Sám   příběh okolo natáčení   filmu je zajímavý: režisér   (jeden z nejúznavánějších   v Japonsku) umíral na   těžkou formu rakoviny. Když   mu však řekli, že je   neléčitelná a že mu mohou   pouze prodloužit život o rok   nebo dva a tlumit bolest,   opustil navždy léčbu a   rozhodl se v posledních dnech   života natočit tento film -   proto je také možná tak   melancholický a v závěru   až snad příliš zdlouhavý   a smutný - jako by se i   režisér loučil s divákem a   stále nechtěl film ukončit.   Sám děj je sice o tom, jak   se na opuštěném ostrově   zabíjejí 15leté děti, ale   je v první řadě o lásce a   romantice. Je zde muž, který   se vrací na ostrov, aby   zjistil, proč se jeho dívka   usmála, když umírala, je   tady dívka, která   postřelená umírá, mluví s   klukem, kterého vždy   milovala, on ji říká, že   je s jinou, a ona řekne   "to nevadí, aspoň tu   chvilku se mnou zůstaň...   nebude to dlouho trvat",   pak je tady dívka, která   smrtelně zraní chlapce,   který ji vzápětí vyjeví   lásku a i umírající se   snaží ji chránit. Je zde   motiv kamarádů, z nichž   jeden musí slíbit druhému,   že se postará o dívku,   kterou druhý miluje. A tak   dál. Film je až neskutečně   emotivní. Rozhodně ho   nedoporučuji ženám v   pokročilém věku, které si   u žehlení rády pobrečí   nad Esmeraldou nebo Rodinými   pouty, protože tohle by jim   asi přivodilo infarkt. A   jakože japonskou kulturu moc   nemusím, tak tohle je   mistrovské dílo.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.1.2008
Zajímavý nápad ale   zpracování už mírně   pokulhává. Ale je zde   výborný výběr různých   orchestrálních symfonií.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.2.2023
Na tento snímek už jsem se   chystal hodně dlouho. Jako   základ pro Hunger games nebo   Squid game jsem očekával   totální kultak. Ale asi jsem   si to moc namaloval...Kdyby   byl film z osmdesátek ci   devadesatek, asi bych to i   vzal, ale na poměrně   "nový" film 2000 mi   tam jak efekty, tak trochu   smysluplnější scénář .   Naopak nedá šému upřít   myšlenka, spád a několik   skvělých, ale často   absurdních scén :)   Zajímavé, ale jsem rád že   jsem ho viděl, ale určitě   naposledy...
lucymat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.7.2012
Velmi zajímavý zástupce   japonské kinematografie.   Začátek byl vskutku   strhující, pak však BR   trochu polevilo.   Chladnokrevné jednání   některých -náctiletých a   způsob, s jakým se zhostili   likvidace svých spolužáků,   se jen tak nevidí. Mrazivou   atmosféru vyvolá i hudební   podkres, především   klasická hudba, která v   přesném načasování   vytváří divy. Máte   možnost se zasmát, ale také   zapřemýšlet a alespoň po   dobu BR odhodit všechny   morální zásady.
Llewelyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2009
Kdo má rád úsměvné a   přitom šokující filmy, ten   zaplesá! Mládež, která se   vraždí navzájem na rozkaz   starších lidí a   učitele-alespoň jednou   poslechli...Dobrá podívaná   na chování v nečekaných   podmínkách, což taková   vyvražďovačka fakt je.   Takeshi Kitano má v tom filmu   neuvěřitelně ďábelský   výraz s pocitem   zadostiučinění..jen nevim   co bylo horší: umřít a   žít s tim, nebo tak   zařvat..dvojku jsem neviděl,   tak jsem zvědavej jak to bude   pokračovat...
uodevr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Balloooooon paaaartyyyy,   BASKETBAAAAALL   FLAAAAASHBAAAACK!.......no.  

Tarantino o   tomhle filmu onehdá pravil,   že neexistuje žádný jiný   snímek, u kterého by si tak   moc přál, aby jej natočil   sám (v tom smyslu, že se mu   to opravdu hodně líbilo). A   já bych byl rád, kdyby to   natočil Quentin, protože si   jsem naprosto zcela jistý,   že by to dopadlo daleko líp.   V téhle formě je Battle   Royale sice solidní masakr,   ale postavy to má absolutně   neprokreslený a šablonovitý   (a když už se to s nějakým   backstory u někoho   obtěžuje, tak to dělá   formou flashbacků, a činí   tak pouze u těch postav,   které to vydrží skoro do   konce, nebo úplně do konce,   což je vyloženě   samoúčelné a   líné...vedlejší postavy tu   pak neslouží jako nic víc,   než prachsprosté maso na   odpis, a to je na přesdržku   vždycky), dialogy v tom jsou   jenom z povinosti, a na rok   vzniku to má hodně slabé   efekty (kor na film, který by   ve výsledku měl být   exklusivně o efektech). A co   měl proboha znamenat ten   konec? Ta kresbička   podbarvená pomalou vážnou   hudbou? To zmrtvýchvstání?   Ten konečný flashback? Je   fakt, že asijské filmy nijak   zvlášť nevyhledávám, ale   i tak mám pár převelikých   oblíbenců, ale tohle bylo   bohužel...jenom divný.
RM
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.12.2018
No, já z toho tak vodvázanej   zas až tak nejsem. Člověk   se úplně neubrání to   srovnávat s HG (jedničkou) a   z toho srovnání mi   vychází líp HG1.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.7.2019
Tak studenti byli vysazeni na   ostro a postaveni před   klasickou vyvražďovačku.   Vyhraje jen ten nejlepší.
Papaja73
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.8.2008
Nemůžu si pomoct.Pro mě je   tento snímek jen další   vyvraždovačka,která kdyby   nebyla natočena   kinematografie by zase tak   velkou ztrátu neutrpěla.I   když nápad je bezesporu   originální ale sledovat   celý film postupnou likvidaci   středoškoláků mě moc   strhující nepřijde.Film   postrádá nějaký   příběh,smysl....Ale o to   tvůrcům zřejmě ani tak   nešlo.
milan008
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.1.2008
Nuda, ztráta času,bez   nápadu, nelogičnost, ani   jako thriller, herecké   výkony neherců velmi   špatné, hudba skvělá, ale   ta je dílem mistrů...
huron
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.12.2006
Nemám rád filmy, kde není   (brutální) násilí   prostředkem sdělení   něčeho, ale oním sdělením   samým. Možná tam byly   ukryty nějaké hlubší   myšlenky týkající se   chováním člověka v krajní   situaci, možná dokonce něco   víc, ale vše mi zůstalo   dovedně skryto nebo naopak   podáváno ve formě   flashbacků neuvěřitelně   polopaticky, až infantilně.   V Japonsku vznikla spousta   filmů především   hororového žánru, ze   kterých Hollywood vykrádal,   v tomto případě (alespoň   se mi to tak jeví) se   japonští filmaři svezli na   vlně americký teenage   vyvražďovaček, a to   způsobem, který se mi   prostě nelíbí. Chybí tomu   odstup a nadhled jako   například u   "Vřískotu", chybí   mi tam logičtější   zakotvení do reality, chybí   mi tam někdo, komu bych   fandil. Ocenit musím   exteriéry, kameru a   neuvěřitelně odpudivou (v   kladném slova smyslu)   kombinaci hudby a krve
pepe15
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.1.2009
Ja sem od tohoto filmu   očekaval daleko víc.Je to   jenom taková   vyvraždovačka,je to ubohý a   nudný film.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.9.2017
Flashbacky byly naprosto   zbytečné, jako vždy to   zbytečně zdržovaly a   zvýšily stopáž. Za to   mínus čtyřicet. Za jakés   takés trapné pokusy dělat z   toho psychologickou sondu   také mínus. Mohl to být   dobrý film, ale takto to   vyznívá do prázdna, a ve   spoustě pasáží se divák,   tedy já určitě, nudí.   Takže s bídou za dvacet za   občasné gore.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28712minih28712Lara Croft - Tomb Raider (2001) 
Lara Croft - Tomb Raider n
minih38420minih38420Batman začíná (2005) 
Batman Begins n
minih153188minih153188A Viking Saga: The Darkest Day (2013) 
A Viking Saga: The Darkest Day n
minih10035minih10035Kateřina a její děti (1970) 
Kateřina a její děti n
minih23156minih23156Vzbuďte se, vojáci! (1994) 
Renaissance Man n
minih165837minih165837The Isle (2018) 
The Isle n
minih46256minih46256Symbol smrti (2007) 
Pars vite et reviens tard n
minih10736minih10736Královský omyl (1968) 
Královský omyl n
minih126148minih126148Noční běžec (2015) 
Run All Night n
minih46925minih46925My z budoucnosti (2008) 
My iz buduščego n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Velký případ (1999) [TV inscen...

21:25 - 23:04

88 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Agent Hamilton

22:45 - 23:35

8 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:40

73 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

22:50 - 23:55

3 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697736
Fotografií: 763715
Plakátů: 376310
Obsahů a biografií: 178189

Poslední komentáře

Jít za svým snem! (2015) [TV cyk...

Jít za svým snem!
Hana Pinkavová podle mého   názoru patří mezi naše   nejlepší dokumentaristy a   tenhle cyklus o našich   mimořádných talentech z   různých více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10