Duben
ohodnotit

Batman začíná

Batman Begins

Další název:
Batman začína (SK); Batman 5; Batman Begins: The IMAX Experience; Batman: Intimidation; The Intimidation Game
Rok:
2005
Délka:
140 minut
Premiéra v ČR:
14.7.2005
„Zrození legendy o temném rytíři města Gotham.“

Komentáře k filmu Batman začíná

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 84
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2009
Tak ze začátku jsem si   myslel,že mám špatný   název na dvd.Toto a   Batman?Ale pak jsem byl velice   mile překvapen.Až   příliš.No bylo to prostě   super.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2010
nejlepsi batman, je to skvele   natocene,i kdyz ze zacatku to   nepripomina batmana ale nejaky   jiny namet,je to pojate uplne   jinak od sameho pocatku.
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2015
S napětím jsem očekával   zda film dokáže předčit   mé očekávání a trumfnout   Batmana, tak jak jsem ho znal   jako malý - ola zrození   legendy se opravdu podařilo   na výbornou!
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Viděl jsem všechny díly a   opravdu musim říct že čím   těch dílů bylo víc tím se   mi to líbilo míň,a proto   jsem se ani nějak zvlášť   netěšil na tohle   pokračování,až jednou   večer jsem nevěděl co   dělat říkám tak to zkusim   hned od začátku mě to   usadilo,vynikající Christian   Bale ukázal jak dobře umí   hrát.Komiksový hrdina mu   padl na tělo jako hrnec na   pr... atmosféra byla   vynikajícně temná a   lepšího Batmana jsem   neviděl.Jen tak dál.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Nový a temnější...
Skvělý restart trilogii o   Batmanovi. Ukazuje nám   známého hrdinu jak jej   neznáme. Jako mladého   nahněvaného muže který   musí projít tréninkem aby   se stal tím kým se stát   měl. V hlavní roli exceluje   Christian Bale a dodává   netopýřímu muži nový   rozměr. Výtečná je i   hudba, vizuál, triky a zbytek   herců - Oldman, Caine,   Freeman, Hauer a spol. Jedná   se nejspíš o jednu z   nejlepších komiksovek v   celé historii.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2014
Tohle bylo obrovské   překvapení a musím říci,   že se podařilo překonat   Batmana Tima Burtona a nasadit   laťku ještě výše. Liam   Neeson zde v roli učitele   vyniká asi nejvíce, ale   celé to obsezení je   skvělé. Christopher Nolan   už mi dokázal v Mementu, že   opravdu umí a tady mě   doslova odboural dokonalostí   a originalitou tohohle   jedinečného filmu.
kali.4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Když jsem toto dílo viděl   poprvé, byl jsem nadmíru   překvapen. Velice příjemně   překvapen. Takové počátky   batmana, jak je neznáme,   temnější,   dramatičtější,   tragičtější a hlavně   realističtější. Spletitý   příběh, který nepostrádá   originalitu, dynamický   orchestrální hudební   doprovod, množství smutných   a tajuplných barev, na které   jsme nebyli u Burtona (ani   později) zvyklí a které   skvěle podkreslují postupně   gradující atmosféru filmu.   Bruce Wayne vede dvojí   život, na němž rozhodně   není nic zábavného, sám   neví, zda je více Batmanem   nebo slavným miliardářem a   trpí pod náporem   skutečností, které se na   něho valí ze všech stran.   Je to thriller, jak má být,   a Christopher Nolan   předvádí skutečně   velkolepé divadlo za pomoci   kvalitních kamer a střihů a   skvělých hereckých výkonů   - Christian Bale jako   rozdvojený Batman, Liam   Neeson jako zloduch a učitel   v jedné osobě, Michael Caine   jako moudrý Alfréd, Cillian   Murphy jako šílený   psychiatr či Tom Wilkinson v   roli nekorunovaného krále   podsvětí. Bravo!
reby
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2011
Dobrý film o zrození jedny z   největších legend   komiksového papíru i   filmového plátna, nová   sága o batmanovi mi přijde   zajímavější než staré   filmy, kromě úplně prvního   filmu
ZuzikD
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Musím jen říct že tento   batman se mi po dlouhé době   hodně ale opravdu hodně   líbil........Kde byl Nolan   tak dlouho??
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2006
Jak je možné, že   předcházející díly   Batmana jsou o tolik slabší   a herecké výkony (krom JACKa   NICHOLSONa) průměrné až   podprůměrné?Konečně se   objevil vyvolený herec pro   roli BATMANA - CHRISTIN BALE   (herec bez mimiky což   dokazuje i ve filmu   EQUILIBRIUM).Film má skvělé   efekty a velmi působivý děj   plný zvratů.Nezbývá než   dát plný počet a těšit se   na další spolupráci   CHRISTIANA s BATMANEM.
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Restart Batmanovské serie se   vyvedl na výbornou bez   jediné větší chybky (snad   jen obsazení Katie Holmes by   se dalo vytknout), Batman   není líčen jako superhrdina   s nadpřirozenými   schopnostmi, ale jako běžný   smrtelník a to dodává filmu   na věrohodnosti. Navíc film   má mnohem větší hloubku a   více myšlenek než si divák   vůbec zvládne na první   zhlednutí uvědomit, proto   stojí zato ho vidět   víckrát
Jiftach
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.10.2013
Skvělý film, do této nové   trilogie, jsem Batmana nikdy   moc neobdivoval, sérií s   Christianem Balem se můj   názor změnil a tyto filmy   jsou nedílnou součástí   mojí filmotéky. Za sebe   dávám 100%
mirhasik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Pro mě nejlepší Batman ze   všech Batmanů. Parádní   hudba, parádní scénář a   super charismatický Bale.   První půlka filmu byla   naprosto fantastická po   všech stránkách, druhá   půlka byla zase super akční   nářez. Logické   zdůvodnění vzniku fenoménu   "Batman" je naprosto   výborné a navázání na   "první" díl T.   Burtona velice efektivní.   Nemám co dodat! Jasně za   pět, kdyby bylo šest, dám   šest...
kaylin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Nejlepší Batman
Miluji Batmana od Tima   Burtona, dívám se na něj   pokaždé, když běží v   televizi, ale Nolan mi   ukázal, že to jde ještě   lépe, že Schumacher tohoto   superhrdinu přece jen   nezabil, že ještě bylo   možné resuscitovat a   vzkřísit. Batman se opět   mohl stát skvělou filmovou   postavou přesně jak si   zaslouží. Noaln hraje film   na psychiku, na vznik Batmana,   na okolnosti, které vedly k   tomu, že se s Bruce Waynea   stalo to, co z něj je. Už se   vážně nemohu dočkat s   čím přijde v pokračování   s Jokerem. Myslím si, že   Jack Nicholsona těžko někdo   překoná, ale celý film už   by se překonat dal.
Sygi5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.5.2008
V tomto díle se alespoň   dozvíme,jak se Batman stal   Batmanem,kde vzal všechny   své ´´hračičky´´,svůj   Batmobil a co vše musel   Batman prožít.Skvělý film   o Batmanovi.
wolvie95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Nie som znalcom komiksov a   žiadny komiks som nikdy   zatiaľ nečítal. Takže som   bol prekvapený, že ma to   úplne dostalo na kolená   približne pred šiestimi   rokmi. Som rád, že sa Nolan   dokázal chytiť   príležitosti a   odprezentovať širokej   verejnosti Batmana do takej   miery, že dokázal zaujať i   tých, ktorí komiksy nikdy   nečítali a nepoznajú ich   predlohy. Nolan dokážal   priblížiť Batmana do   úplnej dokonalosti. Veľmi   oceňujem práve takýto   prístup, ktorým si ma   získal. V snahe priblížiť   sa čo najviac k reálnosti a   autentickosti stvárnenia   celého príbehu,   Batmanovho/Bruceovho konania a   motívoch, ktoré ho posunuli   do boja proti zločinu,   kriminalite, korupcii zvnútra   prehnitého Gothamu dosiahli   tvorcovia skvelú prácu, na   charakteristike a psychológii   si dali veľmi záležať.   Voľba Christiana Balea bola   tým najlepším rozhodnutím.   Veril som mu jeho konania,   slová, všetko. Ostatok   hereckého osadenstva,   Freeman, Caine, Neeson,   Oldman, Murphy, podávajú   taktiež skvelé výkony a   stvárňujú svoje postavy na   hranicu úplnej dokonalosti.   Špeciálnu pozornosť si   získal Cillian Murphy   výborným stvárnením   Batmanovho protivníka,   Scarescrova. Technická   stránka je na veľmi dobrej   úrovni, či už špeciálne   efekty, hudba alebo podanie   Gotham City . V podstate   nemám čo vytknúť. 100% za   to, že Nolan ma dokázal   uchvátiť a že zážitok a   radosť nevyprcháva ani po   viacerých pozretiach.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2006
Nemáte rádi Batmana? Já taky moc ne, ale.. :-)
Batmana nemám moc ráda. Tedy   myslela jsem si to. Po   shlédnutí tohoto filmu jsem   však musela svůj názor   alespoň trošku pozměnit.
Zkrátka a dobře -   napřed jsem se na to chtěla   podívat spíš ze   zvědavosti, neboť jsem   viděla všechny předchozí   díly, nicméně nějaký   extra zážitek to pro mě   nebyl, ač mám ráda komixy,   prostě Batman a Superman -   nic moc :-) Ale k věci, tento   film o Batmanovi mě   nesmírně překvapil,   protože narozdíl od   předchozích působí   přirozeně, nikoliv   vyumělkovaně - lidově   řečeno, seděla jsem na   prdeli od začátku až do   konce a shlédla jedním   dechem :-) Je to napínavé,   má to atmosféru, parádní   příběh, prostě všechno,   co má dobrý film mít.   Takže - pokud nemáte rádi   Batmana, ale jinak můžete   sci-fi, komixárny a podobě,   určitě shlédněte. Nebudete   litovat.
JohnCoestler09
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.11.2010
Tento Batman prekonáva   staršie verzie   originálnosťou a novšiu   verziu priehľadnosťou .   Možno na tom nie je nič   pravdy ale Temný rytier sa mi   zdal veľmi rýchly , bolo v   ňom veľmi veľa postáv   okolo , ktorých sa dej točil   v príliš rýchlom tempe , v   BEGINS to bolo vyvážené .   Temný rytier bol tipický   super nabitý akčný film s   nádychom Batmanovského   rozhodovania ostať Batmanom   alebo nie . Begins ukazuje   trochu viac .
elirwen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2007
Batman Beginns se zařadil po   bok filmům jako je Spider-Man   nebo X-Men, to znamená   filmům podle komiksové   předlohy, ve kterých najdeme   nejen akční podívanou, ale   i náhled do hrdinova   obyčejného života se všemi   jeho problémy. Dle mého   názoru to bylo dobré   rozhodnutí a scénáristům   za to patří můj dík.   Dalším kladem filmu je jeho   obsazení. Christian Bale je   pro roli Batmana jako   stvořený a Morgan Freeman,   Gary Oldman a Liam Neeson   vždy potěší.
Dle   mého názoru je to jedna z   nejlepších komisových   adaptací posledních let a   doufám, že taková budou i   pokračování.
sniki88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2008
tak to je riadna pecka naj ale   uplny naj batman aky som videl   vynikajuci dej a super herecjy   vykon a aspon uz viem ako sa   batman stal batmanom
Čestmír
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Já dávám deset, protože   tak lidského a tak   pochopitelného Batmana tu   svět ještě neměl. Jsem   rád, že se Nolan spojil s   Balem a vytvořili tak   skvělého komiksového   hrdinu, pravděpodobně   nejlepšího z těch   posledních adaptací. Batman   začíná má všechno, co by   podobný snímek měl mít,   ale současně i něco navíc   - tu lidskost zmiňovanou už   na počátku komentáře. A   ta, ta jej posunuje o třídu   výš. Pokud jste tenhle   snímek ještě neviděli,   prošvihli jste žánrově   jedno z nejlepších děl   nového tisíciletí.
Werwolf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2006
Jednoznačně nejlepší ze   série Batmana!! efekty i   herecké obsazení paráda
Tentos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2007
Prekvapive
Musim rict, ze me tento film   velmi mile prekvapil. Troufam   si rict ze prekonal veskera ma   ocekavani... V jinych dilech   jde spise o akci, bez kloudne   zapletky, ale tady je to   naopak... Batman zde neni   neomylnym   "superhrdinou", ale   clovekem co ma sve chyby.   Myslenkovy boj v nem samem,   ktery z nej dela to co je...   Opravdu moc povedeny film!
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.9.2005
výborný film, o kterém jsem   si od půlky myslela, že mu   dám plný počet bodů.   Ovšem závěr, ten mě dostal   a málem moje hodnocení   spadlo až na 8..proč? celý   film má jasný děj, určitou   ideu, kterou sleduje, které   se nijak nezpronevěřuje, ale   výkon Katie Holmes je dle   mého názoru strašný.   Nevěřím jí jedinou scénu,   ve které hraje. A v závěru   jí scénář předepsal   patos, od kterého je jinak   celý film zachráněn. ale   atmosfera je budovana   nadherne...
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2013
Nový rozjezd Batmanovských   dobrodružství. Přiznám se,   že přesunutí této postavy   do doby současné jsem moc   nedůvěřoval. První dva   filmy série od Tima Burtona   jsou nejlepší komiksové   filmy. Kopírují napětí a   temnotu úžasně. Další dva   od Joela Schumachera jsou ryze   popkornovou zábavou. A teď?   Potěšilo mě odvyprávění,   jak to bylo s rodiči Bruce   Wayna. Dříve byla jen   zmínka. Ale pak co to?   Najednou jsme kdesi v horách,   kde ho kdosi učí bojovat a   myslet. A sakra, už to   začíná. Pochybnosti mě   přemáhali, ale jen do té   doby, než se Batman konečně   objevil v záběru. Pak to   mělo ten správný šmrnc.   Bruce Wayne, v podání   Christiana Balea, mi sice   připadal jako neskonalý   primitiv a frajírek, ale v   Batmanovském kostýmu byl   úžasný. Neopomnělo se ani   na to, že to vlastně není   žádný superman a že je   tudíž zranitelný. Napětí   v akčních scénách by se   dalo krájet. Děj ubíhá   svým vražedným tempem a   nedovolí odvrátit zrak.   Restart se povedl. Divně, ale   přeci. Své místo si tedy   zaslouží.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2012
BATMAN ZAČÍNÁ

Nové zpracování staré   batmanovské komiksové   předlohy. Toto zpracování   je typické svým posunem do   modernější doby, čímž se   stává jistě   přitažlivějším zejména   pro mladé dorůstající   publikum. Batman začíná   není žádné pohádkové   fantasy. Je to ponuré drama o   skutečném člověku,   působící v kulisách   reálně vypadajícího   světa. Vše působí   současněji a   uvěřitelněji, jenže film   se tím posouvá od   původního komiksu spíše do   dimenze akčního   psychothrilleru.

Film má skvěle   vybudovanou atmosféru,   zatraceně dobrý scénář a   hlavně uvěřitelné a   perfektně zahrané postavy.   Všechno ve filmu je fyzicky   hmatatelné, psychologie   postav je dokonale   propracovaná a   charakteristika Bruce Waynea   je doslova pitvou rozvoje jeho   osobnosti, objasněním   důvodů, proč se stal tím,   kým se stal. Batman není   žádny vzorový hrdina, je   mimořádně naštvaný a rád   si užívá povrchních   neřestí, které mu poskytuje   jeho bohatství a slavné   jméno. Psychologie postav je   sice mimořádně zdařilá,   jenže je to bohužel na úkor   akce. Zejména je to patrné v   úvodu filmu. Hledáním   modrých květů a   nekonečnými diskuzemi film   pomalu až nudí, ale   naštěstí se časem dostane   do pořádného tempa. Ukazuje   tak, že primitivismus a   jednoduchost mají pro diváka   větší sílu a větší   kouzlo, než podrobná   psychologická analýza.   Zdařilé akce jsou   podtržené úžasnou hudbou,   která výborně ladí s   dějem na plátně a jen   umocní divácký zážitek.   Hudba v tomto snímku je   nesporným kladem.

Christian Bale je   skutečně asi nejlepší   Batman filmového plátna.   Jeho výkon byl naprosto   strhující. Kromě   výborných akčních scén   totiž s přehledem   charakterového herce dokázal   definovat a vypracovat kult   pro jméno své postavy.

Věrný Alfréd,   Michael Caine nemá chybu,   jeho hlášky jsou nejlepší   v celém filmu. Hostování   Morgana Freemana je sice   příjemné, neurazí ale ani   nijak neohromí. O to víc   vyniká výborný výkon Liama   Neesona. Trochu v pozadí   zůstala Katie Holmes, její   postava jakoby ve filmu nějak   přebývá.

Christopher Nolan je   skvělý režisér, natočil   úžasný film, jenom se svým   pojetím trochu vzdálil od   komiksu. Batman začíná je   moderní, akční, ale bez   kouzla a atmosféry starých   příběhů. Takže   plánovaná velkolepá oslava   komiksového žánru se   trošičku vymkla z ruky.   Přesto Nolan natočil   skvělý film, který se   možná stává novým a   moderním filmovým směrem.   Shrnuto a podtrženo: Pro   diváky, kteří vyrůstali na   snímcích Tima Burtona,   nastane asi mírné   zklamání. Pro novou generaci   je toto zřejmě současný   vrchol komiksového žánru.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2008
Nolan a Bale resuscitovali   nového Batmana ukotveného v   realitě, a já musím   přiznat, že se mi to velmi   líbilo.Nolan nám ukázal   nepříjemné začátky   Bruceova života pěkně od   začátku.A Bale to v kůži   miliardáře a Temného   rytíře dobře zvládá.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2012
Film rozdělen na dvě   části.
První část   vypráví o životě Bruce   Waynea a druhá je tradiční   Batman. Cristopher Nolan je   jeden z nejlepších   režisérů současnosti. Ten   když se pustí do projektu,   tak je úspěšný. Takových   režisérů je i víc, můžu   napsat Stevena Spielberga,   nebo Davida Finchera, ale   pojďme k Batmaovi.
Herecké obsazení je   skvělé. Christian Bale   netopýra zahrál brilantně,   i vedlejší role jsou dobře   obsazené. Děj má hlavu a   patu, zvraty a pár těch   překvapení. Pokračování s   názvem "Temný   rytíř" je sice lepší,   ale tento film je i tak   suprový. Druhý díl se mi   možná líbí víc proto, že   jsem ho viděl dřív než   tenhle snímek.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Obrovské překvapení. Musim   uznat, že jsem filmu moc   nevěřil avšak hned po   prvním shlédnutí mě   přesvědčil o tom jak jsem   se mýlil. Film je skvěle   propracovaný, zrežírovaný   a zahraný. Rozhodně to ale   není akční jízda (i když   pár skvělých akčních   scén tu je). Film spíše   pomalu plyne a vtahuje diváka   do temné atmosféry Gothan   City. A navíc se konečně   dozvíme kde vzal Batman ty   nádherné hračky.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2012
Nolan je na režiséra pořád   ještě docela mladej,ale   dává si to slušně!! Po   každým jeho filmu jen   čekam,na co se můžu těšit   příště...na Batmana v jeho   podání je radost koukat a   ten začátek toho všeho,se   mi líbí...Batmanův   trénink,myšlenka jaký   symbol vlastně bude   představovat,pravidelné   návštěvy Luciuse Foxe, kde   mu pomalu začíná   pacifikovat tajnou výbavičku   pro armádu,aby jeho boj s   prohnilým Gothamem byl co   nejjednodušší a   nejefektivnější a k tomu   všemu pomalý náběh akcí   --->dobrá práce Nolane! O   Chrisu Baleovi,Morgenu   Freemenovi a Michaelu Caineovi   se netřeba nějak více   rozepisovat,protože ti už si   nějakou tu dobu drží svůj   standart,jen ten Cillian   Murphy mi nějak nesednul :(   Ken Watanabe a Liam Nesson   jsou moji oblíbenci,takže   tam taky není co řešit :)   Pokud hodlá Nolan pokračovat   v takové práci i nadále   ,tak ať klidně točí   Batmana každej rok a já do   toho kina půjdu,protože mám   jistotu,že tam nebudu tu   předraženou colu chlastat   zbytečně :) 90%
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2018
║Rozpočet$150milionov║Tr?   ?by USA $206,852,432║Tržby   Celosvetovo $374,800,000▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $11,470,789║ Tržby za   predaj DVD v USA $167,000,000   //počet predaných kusov   6,800,000║ __ " Prvá   hodinka filmu je dokonalá   dráma ale už v tej ďalšej   sa to zvrhne na akčnú jazdu,   čo mierne uberie na výbornom   príbehu ale aj tak sme   svedkami jednej z   najvydarenejších   comicsových adaptácií.   " Hlavnými strojcami   úspechu a vzkriesenia sú   scenárista David S. Goyer a   režisér Christopher Nolan -   začali pekne od začiatku a v   príbehu opisujú úplný zrod   Temného Rytiera Batmana. A   podarilo sa im to priam   skvostne, málo kto čakal od   comicsového hrdinu, pred tým   takmer čisto   "popcornového"   prerod v príbeh do takmer   reálnej roviny bez nejakých   neúnosných fantasy postáv   ako bolo zvykom v predošlých   Batmanovkách. Postavy ako Ras   Al Ghula, Scareface -   Jonathana Crane a mafiána   Falconeho sú len obyčajný   ľudia využívajúci svoju   vodcovskú moc nad podsvetím,   žiadne zdeformované tváre   ako Joker, Pingui, TwoFace,   ... . Čo, ho radí skôr do   dramatickejšieho poňatia ako   skôr do nejakej akčnej   bezduchej mlátanice. Herecké   obsadenie - v prvom rade   spomeniem čo raz   známejšieho herca ako je   Christian Bale (Batman/Bruce   Wayne) v ňom sa črtá   veľká herecká budúcnosť ,   predviedol do postavy   Netopiéreho muža maximálnu   dramatickosť a vnútornú   temnotu a ten hrubý hlas keď   je navlečený v netopierom   obleku je proste   "mrazivý" temný, z   neho sa stal hlavný ťahúň   tohto hrdinského dramatu a   okolo neho sa zišlo obrovské   plénum hercov, ktoré len   doladilo film do maximálnej   dokonalosti. Takže ďalšími   významnými úlohami sa tu   zaskveli herci ako Morgan   Freeman ako Lucius Fox hrá   zas zo svojou fantastickou   charizmou aj keď moc miesta   vo filme nedostáva, jeho   každý výstup je fakt   skvostný, Michael Caine ako   sluha Alfred starajúci sa o   rany a neduhy dobitého Bruca,   jediný priamy Batmanov   pomocník v boji proti   zločincom je v podaní herca   Garyho Oldmana ako komisára   Gordona, Liam Neeson ako vodca   Ligy tieňov nepôsobí zrovna   démonicky ale skôr ako   človek čo už nevidí pred   sebou iné priaznivejšie   možnosti a tak všetko rieši   zo stojickým pokojom,   vnútorného démona tu   predvádza jednoznačne   Cillian Murphy ako Scarecrow ,   Tom Wilkinson to všetko ladí   ako z partesu na malú škodu   je len postava Kena Watanabeho   ako Ras Al Ghula , použitá   len v malom priestore filmu a   Katie Holmes je také pekné   pozadie, aj keď herecky   najmenej výrazná ale zas   dojem až tak moc nekazí.   Hudba je od skladateľov,   ktorý sa dajú označiť ako   absolútna špička vo svojom   obore, presnejšie sú to Hans   Zimmer a James Newton Howard,   melódia po celý film je   dosť temná a hlavná téma   Batman Begins sa už teraz   používa pri strhujúcich   traileroch v akčných   pasážach filmov práve   uvádzaných do kín. /videl v   kine 3x: 95%/
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Batman začíná
Příběh o maskovaném   netopýřím muži nás   zavádí na úplný začátek   jeho zrození. Dozvídáme se   něco o jeho dětství a o   tom, co ho vedlo stát se   Batmanem, byl to motiv pomsty.   Ve filmu je také dokonale   vykreslena psychologie   hlavního hrdiny, který žije   životem dvou tváří - ve   dne miliardář, v noci   Batman. Batmobil je úžasná   kára, kterou bych chtěl   mít. Samotné zločinecké   město Gotham na mě působí   záhadným a tajemným dojmem.   Akce nemá chybu, hlavně ten   poslední boj, ale i jiné.   Světelné a počítačové   efekty taky skvělé. Film   přes mé očekávání   obsahuje i vtip, například   moc se mi líbilo, jak Batman   zaťukal něco na klavír a   otevřely se mu dveře od   tajné místnosti. Největší   překvapení však   přichází, když se divák   dozví, že ten hlavní   padouch, s kterým Batman   bojuje, byl kdysi jeho   učitelem a Batman ho   zachránil před jistou   smrtí.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2010
Na tomhle Batmanovi oceňuju i   to, že se konečně zaobírá   Waynovým dětstvím,   dospíváním i získáváním   bojových zkušeností.   Věčné narážky v jiných   dílech mě už nebavily. Liam   Neeson tu působí jako   třešnička na hodně   povedeném dortu.
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2006
Nejsem fanoušek Batmana z   předešlých provedení ,ale   tohle se povedlo a jsem   rád,že jsem to konečně   zhlédnul,jelikož jsem byl   mile překvapen úrovní a   stylem,ve kterém to bylo   natočeno,sice není ve filmu   nic převratného co by se   nedalo vidět jinde,ale jako   celek to tvoří velmi   solidní podívanou.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2006
Přistupoval jsem k   poslednímu prvnímu dílu   Batmana s tím, že se asi   tvůrcům nemůže už   podařit tak kvalitní snímek   a ejhle, mýlil jsem se.   Zatím nejlepší co jsem o   Batmanovi viděl. Prostě   skvělé. Nutno vidět. Je to   úplně o něčem jiném než   všechny předešlé díly.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.12.2008
Batman... nocni hlidac poradku   zacina jako by od zacatku...   je to vyborne spracovany film.   Libi se mi mnohem vic nez   Batmanove pred nim.
ValaMalDoran
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Tak nečekala jsem, že se mi   bude líbit víc začátek   Batmana, než jeho   dřívější pokračování.   Perfektně na to navazuje   Temný rytíř, který je   podle mě o trošku lepší.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.6.2008
Konečně pro mě dobře   stravitelný Batman , který   je temnější , civilnější   a hlavně realističtější ,   než kterýkoli z jeho   předchůdců. Snímek je na   vysoké úrovni prakticky po   všech stránkách od režie a   hereckých výkonů až po   hudební doprovod. Pro mě   velké překvapení a velmi   povedený comeback uvadající   série. 89%
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.6.2009
Batmana se ujal Nolan a   nezbývá než tleskat. Batman   začíná restartoval sérii o   netopýrovi ochraňující   Gotham a vzal to od píky. Jak   a proč se z milionářského   kluka stal ochránce města,   co ho k tomu žene, kde se   naučil bojovat a hlavně: kde   bere ty své hračky, které   mu skoro každý kluk co si   hraje s vojáčkama závidí?   Christopher Nolan se rozhodl   hledat odpovědi a předložit   je divákům. Upouští od   komiksové stylizace a ukazuje   nám Bruce jako reálnou   postavu a Gotham se všemi   občany jako reálné město.   Film nikam nespěchá, divák   si musí na Batmana chvíli   počkat, než si Bruce v   Himaláji uvědomí, co je   (možná) smyslem jeho   života.
Pokud se   podíváte na herecké   obsazení, málem nechcete   uvěřit, že tolik hereckých   es může hrát v jediném   filmu vedle sebe a že si ho   nekradou jen pro sebe. Každý   z herců předvádí skvělé   výkony, aniž by kradli film   hlavnímu hrdinovi - Batmanovi   alias Christianu Baleovi.
Naki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Výborný rozjezd nového   začátku. Christopher Nolan   se svým neuvěřitelným   režijním fondem nás doslova   katapultoval do   neuvěřitelné atmosférické   podívané. Efektivní   novodobý Batman v podání   Christiana Bale je naprosto   bezchybná záležitost a   nezklamal. Opravdu nadlidský   výkon. Otcovská láska se   táhla nejen v začátku, ale   takřka celý film. Liam   Neeson opět perlil, ačkoliv   měl chvilkovou roli. Každý   herec si zde splnil své.   Napětí, střih, hudba byla   velmi výtečným doprovodným   článkem a vše bylo   podtrženo vkusnými vtípky.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Ta komiksova naivita je uplne   odzbrojujici. Poprve me to   nebavilo, potreti jsem byl   nadsen. A hudba je strhujici.
Izzy8635
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2019
Další superhrdinský film.   Povedl se, ale nijak zvlášť   mě nebavil. A Katie Holmes   taky mohla víc hrát.
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Stoprocentně Nejlepší   Batman. Christian Bale hravě   překoná Michaela Keatona.   Všichni herci excelují a   atmosféricky se jedná o   jeden z nejlepších filmů   roku.
basi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Původní batmanovské filmy   jsem neměl moc rád,proto   jsem novému dílu moc   nevěřil.K jeho shlédnutí   mně přinutilo hlavně jméno   režiséra a herců.O to   větší pak bylo moje   překvapení.Film je celkově   realističtější než   předchozí díly a to mu   rozhodně prospělo.Navíc se   sešel opravdu skvostný   herecký ansábl.Batman begins   všechny komiksové fandy   určitě potěšil a pro mě   znamená zrození staronové   komiksové postavy,které   tvůrci dali nový směr.A   navíc konec mně uvrhl v   očekávání pokračování   …
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Filmy podle komiksových   předloh mi nikdy nevadily,   pokud zrovna nejsou v   komiksovém stylu ztvárněny   tak, jako například Sin   City...což mi není zrovna po   chuti. V tomto případě se   však na štěstí pro mě   jedná o první variantu a   musím podotknout, že film   mě naprosto příjemně   překvapil. Snímek původem   nijak originální, přesto   ztvárněn víc, než   úspěšně. Dokonalé   trikové záběry, kvalitní,   známí herci, kteří   nezklamali. Jednoduchý dnes   již klasický příběh,   avšak v grandiózním   provedení. Já osobně tady   hvězdičkama šetřit   určitě nebudu.
Nenkyta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2009
Z tohoto zpracování Batmana   jsem nadšená.Není tak   pohádkový jako Batman T.   Burtona, ale i přesto je   skvělí.Herecké výkony na   jedničku.
JohnCoffey
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2010
Dobří netopýři se vracejí
Po lehce ďábelském a   přitom atypicky   neburtonovském Batmanovi,   jeho pochmurnějším   Návratu, vysoce nereálném a   šíleném Navždy a   cukrkandlově hnusném   Robinovi se prostě musel   objevit někdo, kdo Temného   rytíře udělá opět   temným. Nejenom že film   přebíjí Schumacherovy   slátaniny (což je   samozřejmost), on si dokonce   nezadá ani s Burtonovými   drastickými příběhy z   Gothamu. Osobně si myslím,   že to je režisérem Nolanem.   Jeho filmy vypadají skromně   a komorně, ačkoliv opak je   pravdou (šílená honička   Gothamem v obrněném   Batmobilu budiž příkladem).   Poté působí špičkoví   herci (Bale, Neeson, Oldman,   Caine, Freeman) jako úžasné   překvapení. Rovněž je   dobře, že Nolan dokázal   použít nové padouchy jako   je Scarecrow, ne se otáčet   za známými á la Joker (v   Temném rytíři mu to ale   prominu...). Zkrátka a   dobře, do Gothamu se vrací   to správné zlo, kterému v   patách stojí dobro, co si   nebere servítky. A tak to má   být.
Wiikii
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2018
Rok 2005 komiksovky se točí   každým rokem více a více,   ale až Batman ukáže jak se   to opravdu dělá. .. Jasně   jsou zde nedokonalosti, jako   ohramný začátek, který má   většina komiksových   hrdinů, ale film jako takový   zaujme na výbornou z   různých úhlů jako hudba,   gradace, atmosféra, postavy   typu Dr. Jonathan Crane,   Alfred, Gordon, Fox i ten   Bruce Wayne. ... Dobře se na   to dívá a tak i přežiju tu   hloupou hlavní zbraň co má   odpařit vodu v blízkém   okolí, ale živočichy s   více jak sedmdesáti procenty   vody v těle to nezmění :) .   .... HODNOCENÍ: 90%
ergotoxin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Nový Batman si mě získal.   Zatímco styl Tima Burtona mi   moc neseděl, Nolanův Batman   zcela převrátil můj názor   na tohoto nočního hrdinu   :-) Herecké obsazení se   povedlo (jednoznačně   bodují Caine, Freeman a   Oldman), dvojí život Batmana   a Alfredovy vtípky dávají   filmu příjemné momenty   odlehčení, Batmanova   výbavička je mnohem víc   cool (hlavně co se týče   Batmobilu), a zpracování   Scarecrowa a jeho   halucinogenů považuji za   zlatý hřeb filmu. A teď   krátce ke kritice -   ninjovské konspirace na mě   byli skoro až moc silné   kafe, a těkavé kamery pro   mě zkazili možná i přes   půlku akčních scén... Asi   prostě nejdu s dobou.
Pjotra108
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2010
Jak zachránit Batmana? Dejte   film zpracovat Nolanovi místo   Schumachrovi. Já vlastně ani   nemám, co víc dodat.   Perfektní práce ve všech   směrech, stejná úroveň   jako Temný rytíř. Doufám,   že Nolan svou práci na   Batmanovi nepřeruší,   protože z původně   komixového klišé o dobrém   tajemném hrdinovi, který   zachraňuje hříšné město   dokáže udělat něco daleko   víc zajímavého. Tleskám.
Ancient
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Nolanův Batman je vlastně   pokus tuto postavu   ,,zlidštit", udělat jí   uvěřitelnou. ( Což je tedy   sakra změna oproti   rozpačitému Batman navždy a   tragickému Batman a Robin ).   Kdo viděl ví, že se   zadařilo. Skvělé oživení   pomalu umírající legendy...
Etymon
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2008
Viděl jsem Batmana..   původní skoro všechny.   Koukal jsem na to většinou z   nudy a tohle když se mi   dostalo do rukou jsem zapnul   ze stejného důvodu. Ale   tohle je něco jiného..   přidání "ligy   vyjímečných",   příběh vzniku, herci   včetně Freemana, schánění   výbavy, smrt otce.. Pecka
Italiano
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.8.2005
Naprosto skvělý film.Je to o   tom jak se Batman začíná   vypořádávat s běžným   Americkým životem...Zatím   nejlepší Batman co jsem   viděl.Těšme se na další   pokračování
Boxer666
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.12.2007
Jeden z nejlepších dílů   Batmana, je zde vidět proč   je právě Batman a jak se   vytrénoval, moc pěkný   snímek
BeYourself
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2007
100 procentně nejlepší   Batman...konečně jsme se   dozvěděli odkud má Batman   ty svoje hračičky,batmobil   konečně připomínal auto a   ne tu strašnou věc z   předešlých dílů...už se   těším na další díl
ajdou
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2008
Vyborne spracovanie komixoveho   hrdinu Christopherom Nolanom.   V kombinacii s kamerou,   hudbou, hereckymi vykonmi a   pribehom prekonava vsetky   predchadzajuce diely. A   konecne viem z kade mal Batman   vsetky tie vecicky.
pataamat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2009
Christianov Baleov Bruce Wayne   má úplne iné poňatie ako   predchádzajúcich hercov a   celkovo je to úplne odlišný   batman ako predchadzajúce   diely
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2009
Skvělí návrat sice si to   užijeme vše od začátku   což samozřejmě dnes je   moderní. Nolan se toho ujal   skvěle a Batman/Bruce v roli   Christiana Bale je rozhodně   dobrá volba a super je i   jeho drsný hlas.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2012
Restart série se parádně   vyvedl a film je ještě   lepší než ten od Tima   Burtona. Temná atmosféra je   parádní a scénář je   výborně napsaný. Christian   Bale je konečně ideální   představitel Bruce Waynea,   asi nejlepšího   superhrdiny.
Úžasný   film se skvělými hereckým   obsazením a parádní, nikdy   nenudící akcí a výbornými   digitálními efekty. Jedna z   nejlepších komiksových   adaptací všech dob, kterou   později překonal Temný   rytíř.
Pokud máte   rádi kvalitní komiksové   adaptace a navíc velmi   povedené a se vším, co od   nich čekáte, nebudete   zklamaní. A já nebyl. 80%
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.2.2020
Christopher Nolan nastartoval   novou řadu Batmanů. Je to   ponuré, ale úchvatné. Film   má perfektně vystavěnou   atmosféru, kterou umocňuje   úžasná hudba. Prostě   restart jako hrom.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2010
Asi jsem byl moc namlsaný   Temným rytířem, takže   když jsem se dodatečně   dostal i k prvnímu dílu   znovuzrozené ságy, zůstal   jsem celkem chladný.   Brilantní režisérská ruka   je patrná i tady, ale k   nadšení mi něco chybí,   snad ten pocit ohrožení a   rozpadajícího se pořádku,   kterým byl Temný rytíř   nasáklý. Nicméně sledovat   novou, propracovanější   verzi cesty Bruce Waynea k   netopýří identitě   rozhodně není ztráta času.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2008
Už to vypadalo že Batman   navždy spí. Že se už   nenajde nikdo kdo by natočil   další díl Batmana. Vždyť   poslední filmové   zpracování vzniklo v roce   1997. A Batman a Robin, kde   vyčnívalo tak akorát   hvězdné obsazení, nijak   velký úspěch nezaznamenalo.   Je takový nemastný neslaný,   překombinovaný, vyleze z   toho slabý průměr.   Režisér Schumacher neuspěl,   a jeho dílko se s Batmanam   Tima Burtona nemůže rovnat.   Až přišel Chris Nolan a   začal hezky od začátku.   Nenatočil žádné další   pokračování, ale natočil   Batmana tak jako by nikdy   předtím žádný nebyl.   Začal od začátku. Brucovi   rodiče nezabil Joker jako v   tom Burtonovským filmu, ale   normální zločinec. Zde se   dozvíme jak se Bruce stal   Batmanem, temným rytířem.   Že se vydal na dalekou cestu,   nejdříve poznat mentalitu a   duši zločinců, jak se   naučil bojovat, že to nebylo   nic lehkého. Poté se Bruce   vrací do Gothamu, do města   prolezlého zločinem a   snaží se ten zločin z   města vyhnat. Dozvíme kde   bere všechny ty nádherné   hračky, kdo mu je dělá. Kde   vzal svůj kostým apod. Už   nejezdí žádným Batmobilem,   ale pořádným obrněným   tankem. Je to prostě už   jiný Batman než jaký   natočil a snažil se nám ho   představit Burton a další.   Batman se chová víc   brutálně a jde z něj přece   jen větší respekt. Efekty   jsou též více   propracované, akce je víc   akčnější. Christian Bale   se do této role hodí více   než jeho předchůdci. I   Michael Keaton je překonán a   ten se mi líbil hodně. A tak   musím vám odpovědět na   otázku zda je tenhle Batman,   pro mně lepší než   Burtonův. Jak v čem.   Jelikož oba filmy si jdou   svojí cestou, oba režiséři   to natočili jinak, těžko se   to porovnává, musím říct,   že ten Burtonův z roku 1989   se mi přeci jen líbí o   stupínek více. V tomhle   díle mi chybí pro Batmana   jaksi srovnatelný protivník.   Doktor Crane na mně tak   nezafungoval, stejně tak i   protivníci z Ligy stínů,   kde se Bruce naučil bojovat.   Akce mi někdy přišla trochu   rychlá a nepřehledná. Ale   byli momenty které se mi   líbili hodně. Třeba jak   Batman veze otrávenou Rachel   do jeskyně. Parádní akce.   Tenhle díl beru spíše jako   takové seznámení s novým   Batmanem a s vloženou akcí   do toho aby to nebyla nuda pro   ty co nezajímá jak se Batman   vypracoval. To asi zajímá   především fandy   netopýřího hrdiny. Ale   záporáci na mně moc dojem   neudělali. Ale Nolan se vydal   správnou cestou. Lépe   vypráví příběh. Burtona   tímhle dílem zatím   nepřekonal, ale už se   chystám na Temnýho rytíře,   který má také Jokera a bude   se lépe srovnávat. Dávám   8.
AlCapone
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Film o začátku Batmana v   podání Christiana Balea.Ze   záčátku nic moc,ale druhá   půlka je už ok.. :)
Nymeria
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2011
hneď na začiatok priznávam,   že som iného Batmana   nevidela...takže ako čisto   akčný film, bez nejakého   porovnávania, sa mi to   páčilo :) bitky,   vybuchujúce "veci",   všelijaké batmanovské   vylepšováky...páčilo sa mi   to :)
Rendys
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2007
Tohle pokračování Batmana   si určitě nenechte ujít je   to sice zase podle   komiksových předloh   zachranování světa jednou   postavou ale je to zase v   novém podání plné akce na   tohle se určitě podívejte   pokud je tenhle žánr u vás   oblíbený
fifoml
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2005
Konecne nejaky zajimavy   Batman. Vse ostatni muze jit   stranou. Tohle se moc povedlo.   Zajimavy pohled na zivot Bruce   Wayna od ditete az po zrozeni   Batmana. Cely film ma urcity   spad ani na chvili se to   nezastavi. Jen je pravda ze   ten konec mohli vymyslet lepe.
Duster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Batman se vrátil a to ve   velkém stylu. Chris Nolan   pojal látku zcela jinak než   jeho předchůdci a dopadlo to   na výbornou. Comicsovost   předchozích verzí nahradilo   takové realističtější   vykreslení hlavních postav a   motivů a vůbec celkově   realističtěji se tvářící   prostředí včetně Gothamu.   A konečně se dozvíme jak se   z Bruce Wayna stal Batman, co   vše ho k tomu vedlo jak to   všechno vlastně začalo   (což údajně ani v   původních komiksech není   úplně postiženo).   Scénaristicky vyrovnané   (první půlka filmu taková   rozehřívaná, druhá mnohem   akčnější), přesto   některé pasáže a scény   mohly být svižnější.   Vizuální efekty a vůbec   celkově technicky je film   zvládnut na výbornou,   podkreslen výtečnou hudbou   dua Zimmer, Howard. Casting se   povedl. Christian Bale mi sedl   jako Bruce Wayne i Batman,   skvostný je Michael Caine (se   svým "Never") i   Liam Neeson a také Gary   Oldman znovu dokázal, že je   skvělým hercem (když   člověk srovná jeho   sympaticky lidského Gordona s   plejádou jeho často až   ujetých a úchylných   záporáků...). Činili se i   další, nesedla mi jen Katie   Holmesová, která je sice   velice půvabná, ale herecky   nic moc, nehledě k tomu, že   jako partnerka k Baleovi moc   nepásne. Celkově něco mezi   ******** a ********* a už se   těším na pokračování.
papamidnight
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2011
konecne se schyluje k poradne   trilogii batman zacina jako   restart znovu a lip   christopher nolan chtel ukazat   ze se da film o chlapovy co se   prevlika za velkyho netopira   brat taky vazne a hele stal se   zazrak.ale prece tomu musim   neco vytknout prvni pulka   filmu nejak nesedi s druhou   pulkou a zbytecne zdlouhavy   dej ale porad je to nejlepsi   dil.
AtemuLukas
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2019
Nová éra
Tak jak by se dal Nolanův   netopýří muž zhodnotit. No   asi takto. Pokud to vezmeme   jako reboot série, která je   moderně podaná a do jisté   míry působí jako z   reálného života, tak to   dopadlo velmi dobře. Působí   to jako reálný příběh,   možná i protože tu není   tolik CGI jako u JL nebo   BVS.

Pokud to   ale vezmeme jako srovnání s   komiksem, tak musím říct,   že moc neodpovídá   předloze. Ale jenom v   detailech. Pokud ale chcete   vidět začátky netopýřího   muže, pak vás tento film   nezklame. Film je skvěle   zpracovaný, má skvělou   hudbu a skvělé obsazení.   Bale byl v roli Brice/Batmana   prostě perfektní, ovšem   Affleck a Keaton jsou u mne na   prvním místě.
lagony
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2010
lagony
je to na 4 místě až po   temným rytířovi ale i tak   je to super ale nepochopil   jsem to že v prvním   batmanovi zabil batmanovi   rodiče joker a v tomhle díl   někdo ůplně jiný.
SakoVerife
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
povedena predelavka komiksu.   Doufam ze natoci dalsi dil
xmatasek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Myslim, že se tento díl   filmařům vyved. Neudělali z   něj přeefektovanou   slátaninu, ale pokračovali v   duchu starých dílů (myslim   tim kulisy atp.). Děj byl   dobrý a rozhodně nelituju   těch 2 hodin, které jsem   tomuto filmu obětoval... :-)   Musím i vyzdvihnout výkon   Christiana Bala, zaatím jsem   ho neviděl ve špatném   filmu, tak doufejme, že mu to   vydrží
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.10.2013
Bruce Wayne se po smrti svých   rodičů stal ochráncem a   mstitelem v Gothamu. Ovšem   tento boj není ani pro   Batmena a jeho pomocníka   komorníka lehké, neboť bude   museí svést boj, s kým to   nikdy nepředpokládal.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Nejlepší Batman
Tento "díl"   považuji z celé série za   nejlepší. Sympatické je,   že Batman je v něm líčen   mnohem víc jako člověk a   kung-fu scény taky bodnou.   :-)
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2005
Konečně se na to dá zas dívat!!!!
Po posledních dvou filmových   Batmanech jsem si myslel že   se tento opeřený hrdina   dostane na nějakou dobu do   propadliště dějin, ale   Batman begins navratil této   sérii velmi solidní   úroveň.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Noční můry fandů Batmana   se nevyplnily a Schumacher se   nevrátil, nepřibyla čtvrtá   batpostava ani ještě   přiteplalejší obleček pro   hlavního hrdinu. Nicméně,   na druhou stranu jsme si   museli počkat rovných osm   let. Nolan, který proslul   vždy především sázkou na   skvělé nešablonovité   scénáře a výtečné herce   (viz Insomnia s Al Pacinem),   se rozhodl vzít Batmanovskou   legendu pěkně od podlahy a   konkrétně reformovat,   vrátil se tedy na úplný   začátek – a proto Batman   začíná, vidíme ve filmu   jeho výcvik, jeho motivace a   nástup do Gothamu. Ty tam   jsou burtonovské začátky,   oficiálně už Bruceovy   rodiče nezabil Joker, ale   neznámý kriminálník, ámen   je se stíhačkovitým autem,   teď se jezdí v pořádném   tanku, vynálezy už nedělá   Alfréd, ale někdo jiný   (Morgan Freeman) apod. Na   druhou stranu se Nolan trochu   rozpačitě postavil k tomu,   jakou atmosféru by tady   chtěl mít – na jedné   straně by rád velkoměsto   zobrazil jako   funkcionalistickou džungli a   na druhé straně inklinuje k   napodobování burtonovského   špinavého vzhledu. Katie   Holmes je sice pěkná, ale   hrát moc neumí a nepřítel   s pytlíkem na hlavě je také   poměrně slabý. Na druhou   stranu tady však máme   úžasný psychologický   rozbor pohnutek, výcviku,   zločinu a hlavně strachu, v   čele s vynikajícími herci a   v neposlední řadě je   Christian Bale asi jedním z   nejlepších Batmanů,   protože charismatu má na   rozdávání zrovna jako   bohatý šoumen, tak se   špičatýma ušima.
Ondra44
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Musím ocenit odvážný   Nolanův kousek. Po tolika   Batmanech až už lezli krkem,   přijít s Batmanem od   začátku, to už vyžaduje   notnou dávku odvahy a   šílenství. Nelze mu upřít   určitou originalitu. V   porovnání je nový Batman   určitě zajímavý a   nepůsobí tak uměle jako   jeho předchůdce, zvláště   v pozdějších dílech.
lidri10
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.7.2009
Batman Začíná
Je to naprosto skvélá   podívaná! Objevují se zde   nové hračky Batmana! Ve   filmu je spoustu napětí a   všeho co potřebujete k tomu,   aby jste si film v klidu   vychutnali a nezabývali se   nad tím, kdo je kdo a jak to   vlastně má být! Vše je od   začátku až do konce   krásně vysvětleno! Takže   já doporučuji
luongovae
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2007
Vskutku podařený film, se   skvělým obsazením, vyjma   Katie Holmesová,která by se   měla vrátit k seriálům...
gorilus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.9.2007
V podstate tomuto filmu nie je   vľmi čo vytknúť. Filmy   podľa komiksovej predlohe   mali zväčša úspech a   nebolo to inak ani v tomto   prípade
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.12.2009
Tento scifi film má ničím   výnimočným nezaujal.   Herecké obsadenie je tu   celkom zaujímavé, čo aj   zvyšuje úroveň tohto filmu.   Dej je príliš podobný   predošlým dielom, čo je len   stereotyp. Od tohto filmu som   očakával trocha viac.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.1.2011
No, jakž takž na jedno   podívání. Já tyhle blbinky   zrovna nemusím a sleduji je   jen pro jejich efekty. Ty jsou   zde dobré, ale není jich   zase tak moc, jak by jich být   mohlo. Děj je neustále   prokládán jiným   „subdějem“, je   spletitý a zamotaný. Počet   hluchých míst je celkem   únosný, viděl jsem horší   věci. Mne tento velefilm   nijak nenadchl, ani neoslovil   a proto jej posuzuji jako   obyčejnou, malinko   podprůměrnou podívanou.   Prima ??asi 2008 12530/13412
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Batman Begins
Tak nevím jestli jsem se   nekoukala na jiný film než   ostatní, dost dobře nechápu   vysoké hodnocení. Já tento   snímek rozhodně nepovažuji   za pokračování Batmana. Jak   už jsem zmiňovala Christian   Bale nepatří k mým   oblíbeným a jako Batman   nebyl úplně to pravé   ořechové, nebo alespoň v   tomto snímku. Bohužel filmu   nepomohla ani příjemná   Katie Holmes.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.1.2016
Nuda, nuda, nuda
Nezazivny, nudny film. Smes   karate Kida a Batmana. Zadny   vyrazny padouch se neobjevil,   vsichni na jedno kopyto.   Hlavni hrdina se tvari porad   stejne. Film, ktery si neni   treba pamatovat ani tyden.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih35448minih35448Teror ve vlaku (2002) 
Derailed n
minih10897minih10897Krycí jméno Donnie Brasco (1997) 
Donnie Brasco n
minih20776minih20776Tenkrát na Západě (1968) 
Once Upon a Time in the West n
minih9915minih9915Kaňon samé zlato (1970) 
n
minih39908minih39908Po hlavě do prdele (2006) 
Po hlavě do prdele n
minih28334minih28334Traffic - Nadvláda gangů (2000) 
Traffic n
minih37925minih37925Teletubbies (1997) [TV seriál] 
Teletubbies n
minih19099minih19099Smích se lepí na paty (1986) 
Smích se lepí na paty n
minih46998minih46998Bobby Z (2007) 
The Death and Life of Bobby Z n
minih38272minih38272Úsvit mrtvých (2004) 
Dawn of the Dead n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Temný rytíř (2008)

 Temný rytíř (2008)
Temný rytíř n
The Dark Knight
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher Nolan

(pokračování)

Batman: Dead End (2003)

 Batman: Dead End (2003)
Batman: Dead End n
 
Žánr: akční / krimi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Sandy Collora

(spin-off)

Batman a Robin (1997)

 Batman a Robin (1997)
Batman a Robin n
Batman and Robin
Žánr: komiks / akční / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Joel Schumacher

(pokračování)

Batman se vrací (1992)

 Batman se vrací (1992)
Batman se vrací n
Batman Returns
Žánr: sci-fi / akční / romantický / thriller / krimi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Tim Burton

(pokračování)

Batman (1989)

 Batman (1989)
Batman n
 
Žánr: sci-fi / akční / krimi / drama / fantasy / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Tim Burton

(pokračování)

Batman (1966)

 Batman (1966)
Batman n
 
Žánr: akční / dobrodružný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Leslie H. Martinson

(---)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190542
Osobností: 697828
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178269

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10