Jeden svět
ohodnotit

Barbar Conan

Conan the Barbarian

Další název:
Neporazitelný barbar Conan
Rok:
2011
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
18.8.2011
„Žiju. Miluju. Zabíjím.“

Komentáře k filmu Barbar Conan

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.5.2013
Nic proti klasice, ale mně se   to líbilo víc než verze s   Arnoldem. Ty velikášské   řeči okolo, jako by to byl   skutečný příběh   světového velikána - zde   jich nebylo tolik. Momoa nemá   Arnieho muskulaturu; zato ta   holčina je hezčí než S.   Bergman. Čarodějka je   divná. Akce, mj. díky   slušným trikům, slušná,   zejm. souboj s těmi   pískovými joudy.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2013
Úskalím tohoto filmu je, že   opět každý zná originál a   ani ten se Švajcíkem nebyl   zrovna pilířem   kinematografie s vypilovanými   dialogy a dějem. Zase plusem   je, že nový Conan tupě   nekopíruje toho původního,   v podstatě se drží jenom   hlavní postavy a okolo se   odehrává nový příběh,   včetně nových postav a   části dětství. Jason Momoa   vytvořil něco mezi Rononem z   SGA a Khalem Drogem z Her o   trůny, oproti první postavě   je míň oblečený, oproti   druhý méně buranský, ale   opravdu jenom o maličko.   Občas vtipné, hodně krvavé   a ostatní známější herce   jsem opravdu, ale opravdu   nepoznala (Lang, Mcgowan).   Kdyby se film nejmenoval   Barbar Conan, v podstatě by   to byla další krvavá   fantasy vybíječka. Nicméně   Ron Perlman opět nezklamal a   jenom vždycky zírám, co   tento chlapík ve svém věku   odehraje.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.1.2012
Marcus Nispel ach ten věčný   průměrář. Z díla s   Arnoldem z 80.let si toho moc   nevzal a vydal se vlastní   cestou. Triky a bitvy jsou   díky digitálním trikům a   většímu rozpočtu   ucházející, ale příběh   je splácaninou a moc mě   nechytil. 40% a snad   příště Marcus ukuchtí   něco lepšího-potenciál   má.
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.5.2013
Spíše, než-li k filmu   Barbar Conan z roku 1982, by   se slušelo přirovnávat   tento snímek k seriálům   Xena, nebo Herkules.   Ukřičené, naivní a trapné   snahou o jakýsi humor.   Nepatřím mezi znalce a   fanoušky Conana, toho   literárního, takže do jaké   míry se podobá svému   předobrazu nevím, ale   barbara ze severu si   představuji zcela jinak. Ve   filmu se neobjevilo zhola nic   originálního. A k čemu   měla vlastně sloužit ta   maska, která mimo jiné   vypadala jako první   vývojové stádium vetřelce,   krom toho, že v ní Khalar   Zym vypadal jak dement ? A   proč si čarodějnice v   souboji s Tamarou vystačila   pouze s rukou Freddyeho   Kruegera a nepoužila nějaké   kouzla ? A co ta spatlanina   všemožných ras a kultur,   Irokézští válečníci,   skřeti se středozemě a   další. Conan zřejmě   nenavštěvoval v mládí   žádný skautský oddíl,   jinak by věděl, že se   zbraně do země nezapichují.   Zvláště zarážející je   to u syna kováře, výrobce   mečů. Kdyby to tak tata   viděl. A Crom ? Crom,   zřejmě v rámci   náboženské korektnosti,   jaksi vypadl. Arnold také   nepatřil zrovna mezi herecká   esa, ale, ve srovnání s   ukecaným metrosexuálem,   vyhrává na celé čáře,   minimálně pro nás   pamětníky.
beneva
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.10.2022
Tak to byl úplně jiný   příběh, než jsem znala se   Schwarzennegerem. Prý se víc   podobá předloze. No, krve   vytekly galony a umělých   údů byl vyroben náklaďák.   Ale jako průměrná   oddychovka pro sadisty   teoretiky to není špatné.   Jason a jeho šibalský   pohled, statná postava a   neodolatelné charisma je snad   jediné, co mě udrželo u   obrazovky až do konce.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2012
Žiju, miluju, zabíjím...
...to je sice dobrá hláška,   ale co dál?
Mám   takový pocit, že tento   "remake" moc   nevyšel.Co se týče efektů   a triků, tak neříkám ani   půl slova, ale..... zlatý   Arnie.
Kdo se mi tu   nejvíc líbil, tak byl Ron   Perlman v roli Conanova otce -   to byla velmi emotivní   role.Pak je také zapotřebí   velmi pochválit práci   kaskadérů, bez nich by   takové film jen těžko   vznikaly.
Ovšem Jason   Momoa mi tady moc   nepasoval.Neříkám, že svou   vypracovanou kulturistickou   postavou, to ani náhodou - na   to měl.Ale tím, jak se   pořád blbě "   vítězně" tvářil.Z   jeho blbého   "vítězného"   pohledu mohl každý poznat,   že všechno vyhraje a   každého pobije.
Sorry, ale je to jenom   můj názor.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2011
fantastická scéna na   začátku kdy skládají   chlapci zkoušku z dospělosti   a Conanův masakr nepřátel.   pak už to tak silné nebylo   ale pro mě určitě povinnost   vidět. A nahradte Arnolda   Schwarzeneggera v jedné z   jeho životních rolí , :-)
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Remake Conana absolutní   propadák.Zlatej Arnold   neměli k dispozici takový   triky jako dnes a pořád je   to lepší než tohle.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.12.2013
Mě se film velice líbil.   Momoa je skvělý, humorný,   Rachel zase pěkná a Lang   zase padouch. Viděl jsem   Conana s Arnoldem a moc se mi   nelíbil, každopádně tenhle   Conan je mnohem lepší.   Nechápu task malé   hodnocení, protože tenhle   snímek se opravdu poved.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2013
Ještě, že existujou   podobné stránky, kde může   každý beztrestně psát   svůj názor a lidem, kteří   snímek ani neviděli, valit   do hlavy bullshity první   kategorie :) Odsoudit film jen   proto, že hlavního hrdinu   hraje holywoodskej loverboy   Jason Mamoa, je ubohost a   zaujatost hodně vysokýho   levelu. Je pravdou, že to co   předvedli herci v hlavních   rolích, by asi zvládnul   kdekdo, ale já osobně ani   nějakou top hereckou   extratřídu nečekal. Jason   Mamoa je slušnej pořízek,   takže vypadal věrohodně, u   jeho milé vsadili na   atraktivitu, což taky nebylo   žádným překvapením a   zbytek herců taky v pohodě.   Film vůbec není špatnej.   Ačkoliv dějová stránka   není nikterak ničím   vyjímečná, velmi se mi   líbilo zpracování. Co   považuju za největší plus?   V historických snímcích je   mnohdy velká křeč ohledně   pasáží, které vás nutí   mžourat očima. Tady to   rozhodně neplatí! Režisér   to prostě napálil už od   začátku a to tempo udržel   až do konce. Ty dvě hodiny   utekly jako voda a rozhodně   nepovažuju snímek za ztrátu   času. Čarodejka se vzhledem   perverzní ku*vy nějakýho   levnýho Ostravskýho bordelu   byl teda hodně velkej úlet,   ale jinak oukej. Za mě 80%
superfilmar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.2.2012
Ale mě se to líbilo,   ačkoliv zlatý originál s   Arniem zůstal naštěstí   nepřekonán. Narozdíl od   nedávného remaku Souboje   titánů je tohle zase mnohem   lepší. On to vlastně není   ani tak originál původního   příběhu, dobře by to   fungovalo i samo o sobě.   Příběh se mi líbil,   digitální efekty byly   naprosto dechberoucí a   rozhodně povedené.
Jasona Momou moc nemusím,   a ani jako Conan se mi moc   nezamlouvá. Naopak super role   tady měli Ron Perlman a Rose   McGowan, která je stále   lepší. Jinak vcelku   koukatelná fantasy, která   rozhodně neurazí. Bitvy jsou   také natočeny velmi   efektně. 65%.
T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.8.2018
║Rozpočet   $90miliónov║Tržby USA   $21,295,021║Tržby   Celosvetovo $70,300,000▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $4,651,292 //počet predaných   kusov 93,373║ Tržby za   predaj DVD v USA $10,788,073   //počet predaných kusov   676,072║ Kečupová   báchorka v úplne neschopnej   réžii s málom tých   lepších momentiek, ináč   len neprehľadný strihový   guláš suchopárnosti,   zvrátený krvavý úvod s   pôrodom(bleee) , nevýrazná   hudba, záver bol úplne už   mimo kontrólu, všetko tmavé   a neprehľadné, bez štipky   dobrej atmosféry, prešľap a   veľký. /25%/
roox
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.5.2015
Tlučení vymlácené slámy
Svýho času měl nad postelí   plakát Arnolda jako Conana   asi každej kluk, mne   nevyjímaje. Remake je ale   "bohužel" jen   tlučení už vymlácené   slámy. Ano, po pár letech s   novými technologiemi z   vytlučené slámy nějaký to   zrnko dostanete, ale nesjou to   už ty velký zralý zrna, jen   nějaký malý zbytky. Ano,   smysl to dává, když máte   "hlad" a čas, tak   to ještě   "přetlučete". A to   je i hodnocení tohohle   snímku. Je prostě   zbytečnej, ale přesto jej   natočili, aby ještě   nějakou tu kačku z tématu   vytloukli. Což asi vytloukli,   ale nový Conan určitě na   plakátě nad postelema viset   nebude....
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.11.2011
Na tento snímek jsem se   těšil a hned jak vyšel ho   koupil.No Mamoa není Arnold   nerad porovnávám staré a   nové filmy ale tady   musím.Přibeh nic moc vše tu   zachranují pouze vizualní   efekty.Tak aspon body za mou   oblíbenou Rose v roli   Marique.Od Nispela jako tvurce   mojich oblibených hororu jsem   čekal mnohem víc.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.3.2013
Navrat legendy sa nekona...
Na Conana som sa velmi tesil,   ale zo svojho legendarneho   originalu si berie len velmi   malo.A to je skoda.Scenar je   biedny a herecke vykony su na   hranici priemeru.Jedinym   plusom su nadherne kulisy a   efekty, ktore su pastvou pre   oci.Pre nostalgickeho divaka   bude film sklamanim.
Doporucujem s vyhradami.
MildaX
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2011
malé očekávání = malé zklamání
Snaha nesrovnávat tento film   s původním Conanem je celkem   pochopitelná a zcela marná.   V záplavě akčních fantasy   mlátiček současnosti je   právě a jen název tím co   film od ostatních odlišuje.   A tvůrci si byli moc dobře   vědomi toho, že právě   název a námět bude to co   přitáhne diváky a peníze.   Tak by bylo bláhové nechtít   od nich aby srovnávali.   :-)
Je třeba přiznat,   že za kouzlo původního   Conana nemalou měrou může i   doba kdy k nám přišel a   působil tak neobvykle, nově,   zajímavě, no prostě   západně. :-)
Proti   tomu nový Conana působní   dnes sice řemeslně zručně,   ale nudně.
Ve filmu   chybí napětí a tajemno, pro   fantasy tak potřebné, a ani   nesporné kvality Rona   Perlmana a Roberta Langa   nedostatky ve scénáři   nezachrání. Některé scény   působí nadbytečně a děj   moc neobjasňují ani   neposouvají (narození   Conana, boj s chobotnicí).   Ale ve filmu jde přeci o   akční scény a těch je dost   i když dlouhé jsou někdy   tolik že nudí. Vizuální   stránka filmu je celkem   povedená.
Ale   naštěstí jsem nečekal   žádné úžasné dílo a tak   mě nepotkalo ani žádné   velké zklamání.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.10.2016
Je to slabota. Film založený   na humus scénách,   zkřížená Mumie s   Matrixem...na originál to   nemá. Hrozně se to vleče.   Co v Conanovi bylo raz-dva tu   trvá deset minut. Je vidět,   že chybí nápady.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.12.2011
Docela dobrá podívaná -   jednak ne moc složité   náročné triky a v celku   přímočarý děj, bez   zbytečných prodlev. Film je   vícpodobný komiksu než   první film. Nezklame. V klidu   se na něj dá koukat.
Roux
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.8.2011
Nový Conan má sice ke   starému velmi daleko, ale i   tak musím říct, že se mi   film celkem hodně líbí.
Líbí se mi, že má   svůj příběh, vůbec   nenavazuje a ani se nesnažili   natočit remake.
Jen   mi málem padla čelist, když   jsem v čarodějce poznala   Rose McGowan, moji   oblíbenkyni =D ani jsem   nevěděla, že v něm hraje   =)
Ron Pelrman si   čím dál víc získává mé   srdce, jako diváka.
Našla jsem ve filmu   několik chyb, kterých si   všímám většinou až když   film vidím několikrát. To   mě trošku zklamalo a   narození Conana bylo poněkud   ujetý. SPOILER: kdyby do   matky takhle někdo vrazil   nůž (či dýku), tak by   jistě zabil i dítě. Ale tak   nebudu puntíčkařit
NakasiPes
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Barbar Zdenda
Když pominu že je to jen   další jmenovitá a stylová   vykradačka. Je to vcelku   slušný dobrodružný   snímek, velké plus je, že   se nikterak nesnaží   poukazovat na původní film.   Což by byla osudová chyba.   Kdyby se to jmenovalo jinak   dal bych i 7/10. Pár scén   zavání starým Conanem!   Proč? To už v těch hlavách   nic nápaditého nemají?   Možná v tom byl záměr.   Jinak co dodat, lehkomyslný   příběh, dobré efekty   které ačkoliv jsou   uzpůsobeny 3D nejsou tak   debilní jako ve většině 3D   filmů. Slušný spád a   žádná hluchá místa.   J.Mamoa je ve velice dobré   formě a v bojových scénách   mě mile překvapil, ale co si   budeme nalhávat A.S byl   stavbou těla zcela někde   jinde. Za ty prachy to stálo   a do prodeje jde za pouhých   199 Kč na DVD takže, why   not. Doufám že neplánují   dvojku :)
POMOthy
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.9.2018
Predražený bulharský DVD   pluvanec bez filmovej duše,   predstavivosti a fantázie.   Horší než ktorékoľvek   veľmi zlé historické   béčko, nie lepší než   najhorší diel Mortal   Kombatu. Akoby jeho tvorca   nenávidel filmy, akoby   nenávidel svojich divákov a   chcel im to nandať. Jediné   emócie, ktoré film   sprostredkováva sú nuda,   otrávenosť a odpor k   samoúčelnému násiliu. A   jediná skutocnosť, ktorú   (po Pathfinderovi) potrdzuje,   že Nispel je momentálne   najhorší hollywoodský   režisér v kino produkcii.   Iba jedno tu mohlo dopadnúť   horšie, a to sú masky a   kostýmy - za ne jedna   hviezdička.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2011
Příjemné oživení   pradávné legendy... Film má   všechno co by měl tenhle   typo filmu mít ...   jednoduchý příběh se   záporákem co chce ovládnout   svět .. kladného ikdyž   semtam neomaleného hrdinu ...   pár pěkných žen, zlou   čarodějnici .. trochu magie   .. trochu lásky .. spoustu   bojů ... a možná až trochu   moc krve :-) .. Každopádně,   příjemně strávené chvilky
frankleone
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.4.2012
Conan the Barbarian
To snad není pravda, takhle   zmatlat Conana a navíc do   hlavní role obsadit   nějakého přičmoudlíka.   Už si ani nepamatuju jak to   vlastně skončilo a rozhodně   si to nepustím znovu abych to   zjistil.
MADSpilkaPdy
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.3.2017
U tohohle filmu jsem si rikal   co to k... je. Uplne jsem se   odpoutal od Svary i Erla ale   tady je to barevnejsi zivejsi   a bohuzel nudnejsi...   Carodejnice bez car souboj s   chobotnici a co ta maska   saaakra tady je pribeh o   nicem... A tak slibnej zacatek   po smrti Conanova taty to slo   do kelu. Sry ale klasika je   klasika...
janveres
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.7.2014
Začiatočné scény filmu   boli dosť pútavé a bol som   zvedavý, ako sa to bude   ďalej vyvíjať. Ale zhruba v   polovici filmu som si začal   uvedomovať, akoby to točil   úplne iný režisér. Lacné   efekty, seriálová hudba,   ktorá sprevádzala každú   bitku, nelogické a   urýchlené prelínačky   deja... Namiesto pútavého   deja to bola už iba snaha   dať tam ešte niečo, čím   by celý film ešte   zachránili. Celkový dojem   len 3, za snahu :)
afer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.2.2012
Lepší než originál
Konečně se amerika dokázala   oprostit od stup scén ve   kterých davy jásají před   svalnatým hrdinou ba naopak   ono představení Conana co by   vraha zloděje daleko lépe   uvedla prostředí této   pohádky, než stup tlačení   kola v otroctví. Dalším   kladem bylo omezení se od   prázdných hovorů hlavního   hrdiny. Prostě a jednodše za   to, že konečně filmaři   objevili, že méně znamená   více dávám 7.
pueblan
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.9.2016
Po začátku, který vypadal   velmi nadějně, obrovské   zklamání, i když jsem od   filmu moc nečekal. Nevím kdo   vybral pro roli Momou, ale   zřejmě nikdy nečetl   žádnou knihu o Conanovi.   Chudák R.E. Howard. Nevím   jestli si takhle představoval   obrovského cimeřana, ale   podle knih bych řekl že ne.   Příběhově se knižní   předlohy nedrží. Efekty   jsou sice moderní, ale   osobně mám raději fantasy   80-90 let, kdy většinu   práce odváděli maskéři a   trikaři (Barbar Conan, Rudá   Sonja, Ničitel Conan, Pán   šelem apod.). Já se raději   podívám i na seriál Conan s   Ralfem, než na tuhle   příšernost s   "vychrtlinou"   Momoou! Tohle prostě není   CONAN.
Lord_Rayden
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.10.2013
Přeefektovaná slátanina,   která původnímu Conanovi,   který byť neměl žádné   ultramodení nabušené efekty   na které dnes spoléhá   bohužel většina tvůrců,   ale místo nich měl   nabušeného Arnolda a   dokonalou hudbu, ani po   kotníky.
lavalet
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.10.2011
Howardův Conan je dlouhá   léta moje srdeční   záležitost. Já jsem osobně   nad míru spokojen, protože   jsem si nepřipustil   srovnávání s Arn-klasikou.   Nutno podotknout, že Conan   vypadá (oproti Arnymu,   přesně tak, jak ho Howard   stvořil. musím se pousmát   nad rádoby fundovanými   komentáři a to proto, že   děj je tak jak má (Howard   nepsal jako Kafka nebo   Hemingway), visualizace je   perfektně vycizelovaná do   Conanovské doby. Je to   prostě, tak jak má. Pro mě   díky.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih23015minih23015Výstřel (1981) 
Blow Out n
minih10087minih10087Kdo chce zabít Jessii? (1966) 
Kdo chce zabít Jessii? n
minih50169minih50169Za nepřátelskou linií 3: Kolumbie (2009) 
Behind Enemy Lines: Colombia n
minih40002minih40002Skrytá identita (2006) 
The Departed n
minih32821minih32821Prostě sexy (2002) 
The Sweetest Thing n
minih14267minih14267Niagara (1953) 
Niagara n
minih46013minih46013At Sword's Point (1952) 
At Sword's Point n
minih39872minih39872Napoleon (1960) 
Austerlitz n
minih43804minih43804Izolace (2006) 
Severance n
minih158311minih158311Chata na prodej (2018) 
Chata na prodej n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Barbar Conan (1982)

 Barbar Conan (1982)
Barbar Conan n
Conan the Barbarian
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: John Milius

(remake)

TV Program

ČT1 - Červánková královna (1982) [TV...

06:00 - 07:00

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

06:35 - 07:20

5 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Lovecká sezóna 3 (2010) [Video...

06:00 - 07:25

40 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:35 - 07:00

5 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375846
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10