Duben
ohodnotit

Atentát v Ambassadoru

Bobby

Další název:
Atentát v Ambassadore
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
8.2.2007
„Událost, která změnila historii a životy mnoha lidí“

Komentáře k filmu Atentát v Ambassadoru

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2015
Emilio Estevez jako herec   bloudí po všelijakých   podivných filmech, ale jako   režisér se sakramentsky   vytáhl. O JFK toho bylo   natočeno vcelku hodně, ale   co jeho bratr? Emilio tímto   filmem vlastně zalepil   vzniklou díru ve světové   kinematografii a dal si s tím   opravdu záležet. Neponechal   nic náhodě a jako úctu k   němu dal příležitost si   zahrát v tomto fenomenálním   snímku snad každému, co v   Hollywoodu něco znamená.   Příběh je stylově   doplňován autentickými   záběry z oné doby a tak   chvílemi není jisté, jestli   se ještě jedná o hraný   film a nebo už o hraný   dokument. Nejlepší moment je   chvíle shromáždění,   projevu a spáchaného   atentátu. Prolínačka   hraných a archívních   záběrů s následujícím   záznamem dechzarážejícího   projevu usadí snad každého.   BFK je obrovské synonymum pro   lidství, morálku,   vlastenectví, rovnoprávnosti   a hlavně spravedlnosti a   míru. A tento snímek je   ohromná pocta.
jitush.b
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Skoro Altmanovská mozaika   vykreslující životy,   naděje a radosti i smutky   lidí kteří se v   inkriminovanou dobu vyskytují   v hotelu Ambassador. Toto film   na který se opravdu stojí za   to podívat.
jonny.net
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2012
Úžasný zážitek
Závěrečná scéna u které   víme co se stane a ke které   směřují všechny příběhy   lidí kolem mě i přes to   opravdu silně zasáhla... Jak   se příběh pomalu rozvíjí   na konci opravdu vyzraje a   nabídne nezastřené emoce   které "Bobbyho"   postřelení v ten večer   vyvolalo...
Tom_Hardy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.6.2007
Američané zapomněli, za co   kdysi bojovali. A přitom je   to jen pár dekád. Emilio   Estevez je si moc dobře   vědom nejrůznějších   nemocí, které aktuálně   sužují náš svět a za   pomoci řady hvězd se k celé   problematice vyjadřuje velmi   důmyslným a citlivým   příběhem, který je plný   vět, kterým stojí za to   naslouchat. Estevez natočil   majstrštyk, který by bylo   škoda minout (už pro   úchvatný epilog a Demi   Moore, která po dlouhých   letech podala naprosto   perfektní výkon). Snad Bobby   pomůže některým   připomenout to, za co bychom   měli skutečně bojovat...
rbsvk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Nadherny film ktory naozaj   ukaze skutocne dejiny USA. Je   to ten film pri ktorom sa   scenarista urcite dobre   zapotil ale konecny vysledok   je uplne uzasny.
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2011
Jednotlivé dějové složky   se v tomto filmu splétají s   jemností krajkářky.   Profesionýální réžie a   výkony herců, to je základ   pro dobrý film, i když se   týáká smutné kapitoly z   americké historie.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Tak tohle jsem   nečekal....Herci kteří se   ve filmu objeví ( William H.   Macy, Elijah Wood, Anthony   Hopkins, Laurence Fishburn,   Helen Hunt, Christian Slater,   Heather Graham...) a dokonce   Demi Moore a Sharon Stone   předvádějí profesionální   výkony...Sledovat příběh   který se odehrává z velké   části právě v hotelu, bylo   skutečně zajímavé a   rozhodně to nebylo nudné,   naopak mělo to grády...Ve   filmu se odehrávalo několik   příběhů, které byly   všechny úžasně natočené,   od mexického číšníka   který měl lístky na zápas   basebolu, až po sledování   dvou mladých týpků kteří   poprvé vyzkouší   tripa:)...Do toho byli   sestříhané autentické   záběry senátora R.   Kennedyho, to prostě nemělo   chybu a diváka to vtáhlo do   děje...Když aspoň trochu   znáte dějiny tak víte jak   to s Kennydym skončí, ale   díky reálným záběrům   Vás pohltí horko po celém   těle, a budete si klást   otázku " proč si tohle   lidé dělají, tohle byl   člověk který by dokázal   změnit chod budoucích   dějin"...Do toho zní   Kennedyho projev, který je   velice dojemný...Abych to   nějak shrnul...Jsem rád že   jsem to viděl, rozhodně toho   nelituji!
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2010
Atentát v Ambassadoru
Na tenhle film sem se moc   těšila, a opravdu mě   nezklamal. Příběhy lidí,   kteří byli svědky tragické   události( atentát na Roberta   Kennedyho)A jako další   velké plus vidím herecké   obsazení. Úžasný film
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Přiměřeně vyvážený film   s řadou kvalitních a   známých herců popisující   4. červen 1968 a osud R. F.   Kennedyho. Tudíž   vážnější téma, které je   ale solidně zpracováno a   navíc režie pomocí   skutečných záběrů   navozuje opravdovou   atmosféru. Negativní   stránkou snímku je   vykreslování mnoha postav   současně a celkem do   detailů, což může   částečně nudit nebo   vyvolávat pocit zmatení. Ale   celkově vzato se jedná o   vydařený   "historický" film.
ValaMalDoran
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2009
Tak jak už tady někdo   napsal, tolik hvězd jsem   pohramadě ve filmu ještě   neviděla. Jinak se mi to moc   líbilo. Hlavně jak ty dva   kluci zkoušeli lsd. Ten   jejich stav po něm byl   dobrej. Jo a málem bych   nepoznal Sharon Stone,   vypadala tam opravdu skvěle.   Mám ráda tyhle americká   léta, ve kterých se děj   podle skutečných událostí   odehrál.
Tink
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Velmi zajímavý film. Ukazuje   ani ne tak Keneddyho, jako   lidi kolem něj. Zaujalo mě   prostředí i Lindsay Lohan,   která se snaží dokázat,   že není jen jenda z   "Disneyho dětí".
iqtiqe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2010
Tohle není o ději samotném,   ale o neskutečném množství   postav a jejich   individuálních příběhů,   které se více, či méně   prolínají, a i přesto si   snímek drží svižné tempo.   Estevéz se zaměřil na   psychologii postav, a to je   silná zbraň tohoto filmu.   Nemluvě o zástupu známých   tváří, které uvudítě. O   Kennedym a atentátu na něj   jsem nevěděl prakticky nic,   takže i závěr byl pro mě   velká neznámá, nebyl   zvládnut vůbec špatně. Pro   Čechy je určitě hodně   zajímavá postava reportérky   Janáčkové (škoda jen že   ji hrála původem Ruska)   píšící pro Rudé právo,   pro mě osobně pak postoj   Američanů k událostem v   roce 1968 v ČSSR.
ApexTwin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.11.2007
7/10
Osobnostami neskutocne nabity   film, no tym to hasne...Na moj   vkus dej moc natiahnuty, aj   ked zaver fajn a celkove   "posolstvo" fajn, no   to je tak vsetko...Cakal som   od tohto filmu viac...Ale tak   urobte si svoj nazor
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2009
Emilio Estevez se po dlouhé   době vrací před i za kameru   v tomto na jeho poměry velmi   ambiciózním projektu. I   když by se mohlo podle názvu   zdát, že hlavní téma je   atentát na Roberta F.   Kennedyho jedná se spíše o   drama lidí, kteří byli u   toho. Režisér odehrává   několik příběhů a po   pravdě mi přišlo, že jich   je zbytečně moc. Možná   kdyby se zaměřil na   události, které k atentátu   vedly byl by snímek o něco   zajímavější. Takhle je   celá událost jen kulisou   než hlavním příběhem.   Estevez se do filmu snažil   nacpat co se dalo, avšak   pokusy o vytvoření   atmosféry konce 60. let   vyznívají trochu naprázdno   a film se tváří spíše   televizním dojmem než   "výpravným"   dramatem. Co se však musí   režisérovi nechat je hutné   obsazení ať už hlavních   nebo i těch nejmenších   rolí. Nejen, že získal   takovou legendu jako Anthony   Hopkins ale i zbylé   osazenstvo se skládá s   herců jako Laurence   Fishburne, Sharon Stone nebo   William H. Macy,   vycházejících hvězd Shia   LaBeouf, Elijah Wood a dokonce   oprášil i Christiana Slatera   nebo Demi Moore. Pokud by   snímek neobývala taková   jména šel by rovnou do   videopůjčoven a moc lidí by   ho neznalo ale známí herci   také nejsou vše Emilio.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.6.2014
Nevídáno, že někde mohou   milovat politika... nebo to u   nás ještě neumí s   vymýváním mozků. A taky   kdoví, jak dlouhého by ona   adorace měla trvání, neboť   sliby se slibují, blázni se   radují, to se ale vzhledem k   okolnostem už nedozvíme. Tak   či tak, ke spokojenosti by   mně stačil i   "Bobby" bez Bobbyho,   jen s cvrkotem personálu a   všehochutí zajímavých   hostů hotelu Ambassador,   prodchnutý bouřlivou   atmosférou doby, v kombinaci   s malými osobními dramaty a   všudypřítomným   rozebíráním rasismu. To   neznamená, že by mně   senátor nějak zacláněl,   zvlášť za výhradního   použití archivních   záběrů v kontextu s jeho   živými, nepřevyprávěnými   projevy. Musím přiznat   okouzlení stylem šedesátek,   na kterém se vskutku   nešetřilo i nadšení z   ženských postav,   především v podání Sharon   Stone, ale i Demi Moore, z   mužů rozhodně neurazil   Freddy Rodriguez a příjemně   překvapil Christian Slater,   jen sám Emilio, jako by tam   nepatřil...
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.11.2010
Nuda s hvězdami
Nemám ráda tenhle typ   filmů. Celý film sledujete   utržky ze dne několika   lidí, kteří jsou pak v   závěru u nějaké,   většinou tragické,   události. Atmosféra filmu je   nijaká a také o ničem.   Herecké obsazení je opravdu   hvězdné a to je také   všechno.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4987minih4987Cela (1996) 
The Chamber n
minih155614minih155614Sněžná dívka a temný krystal (2015) 
Zhong Kui fu mo: Xue yao mo ling n
minih21013minih21013Silent Night, Deadly Night 3 (1989) [Video] 
Better Watch Out! n
minih29211minih29211Vyzvednutí Titaniku (1980) 
Raise the Titanic! n
minih2392minih2392Dalších 48 hodin (1990) 
Another 48 hrs n
minih151436minih151436Sindibád a bájné Fúrie (2016) 
Sinbad and the War of the Furies n
minih12276minih12276Memfiská kráska (1990) 
Memphis Belle n
minih56801minih56801Fotři jsou lotři (2010) 
Meet the Fockers Sequel n
minih116879minih116879Vegas (2012) [TV seriál] 
Vegas n
minih3126minih3126Anne of the Indies (1951) 
Anne of the Indies n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

81 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:25 - 14:20

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

16 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

26 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani