Duben
ohodnotit

Ašoka

Asoka

Další název:
Ashoka the Great
Země:
Rok:
2001
Délka:
155 minut, 180 minut - nesestříhaná verze

Obsah filmu Ašoka

 
Ve druhém století před Kristem vládl celé Indii mocný a slavný vládce. Ale než se jím stal... Mladý princ Ašoka opustil své království a vydal se hledat lásku, štěstí a dobrodružství do sousední provincie. Jednoho dne se zamiluje do krásné dívky, princezny Kaurwaki a zanedlouho je svatba. Ašoka se později rozhodne na nějaký čas odjet za matkou, ale osud si s ním krutě pohraje. Mladík se doslechne, že byla zavražděna. Zatvrdí své srdce a celá země pocítí pevnou vůli a nelítostnou ruku válečníka.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
hindská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ašoka >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Misantrop
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.11.2011
Největší a nejvýznamnější indický   panovník v dějinách ve značně zkresleném   úhlu pohledu. Opět, jak už to bývá u   historicko-životopisných filmů... Vůbec nebyla   věnována pozornost tomu nejhlavnějšímu, čím   císař Ašóka především vynikl a co z něj   teprve udělalo velikána: tedy pozdějším   létům své vlády, kdy šířil buddhismus.   Viděli jsme jen nudné mocenské boje,   nekonečné válčení a milostné vášně, tedy   to nejobyčejnější, leč lidužel pro masy   zároveň i to nejpřitažlivější. - Indické   filmy jsou jinak pro Zápaďana ohromná exotika:   tu příjemná (zakázán je např. veškerý sex,   včetně líbání), tu méně stravitelná (až   přílišná prostinká jednoduchost). Nejlepší   z celého filmu jsou snad ty vložené hudební   klipy. Nadšení vyznavači indické kultury, k   nimž patřím i Já, si možná ani nepřijdou na   své tak, jak by se domnívali.
Hugin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.8.2010
Indická kinematografie je svět sám pro sebe.   Tímto filmem se snaží vykročit do světa,   ovšem prozatím jen jednou nohou, druhou pevně   stojí v Bollywoodu, a to především zásluhou   přítomnosti nezbytných pěveckých a   tanečních scén, trochou té indické komiky,   tématem nezdolné lásky a hrdinství a hlavně   neskutečným teatrálním projevem. I když   nepatřím k obdivovatelům a příznivcům   těchto filmových postupů, kvituji, že si   indičtí filmaři, i v období globalizace   všeho, zachovávají svoji tvář a nesnaží se   zapadnout do hollywoodské uniformity, prozatím.   I přesto, že film působí, z mého pohledu,   dosti nevyváženě, a pro mě i nezvykle,   bollywoodskou produkci nevyhledávám a zřejmě   nebudu ani po tomto filmu, má příchuť něčeho   jiného, co by nemělo být opomíjeno.
Plivník
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.12.2009
Navzdory bohaté historii se indičtí filmaři   dobovými tématy moc nezabývají (pokud se   týká mainstreamové kinematografie). Asi proto   jim to moc nejde a ze všeho nejhorší je, když   z toho začnou dělat umění. Pak už to   nezachrání ani hvězda Shahhrukh. O   „umělecký dojem“ se stará výhradně kamera   - prostřednictvím detailních záběrů na herce   ve stylu Tenkrát na západě, detailů,   prostřihů, „zpomalenin“ apod. Těch několik   málo hudebních čísel pak působí zcela   neorganicky a nesmyslně jako nutnost, ne něco co   ilustruje nebo lehce posouvá děj, jak je v   indických filmech zvykem. Totéž se týká   komických meziher. Dojem bohužel kazí i ne moc   dobrá hudba – v paměti vám neuvízne jediná   melodie, jediný motiv a to je co říct. Celou   dobu čekáte, když už se film definitivně   rozsype, ale v poslední třetině překvapivě   trochu nabere dech a začíná jakž takž   fungovat, což je ovšem na tak ambiciózní   projekt hodně málo.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10