Andělé v Americe (2003) [TV minisérie]

Andělé v Americe (Angels in America)
75 %
 
 

Angels in America

    Žánr: drama / fantasy
    Země: Spojené státy americké / Itálie
    Délka: 350 min.
„Gay fantazie na národní témata. Mnoha cenami ověnčená televizní adaptace proslulé hry Tonyho Kushnera.“
Bůh opustil nebesa. Píše se rok 1985, v Bílém domě vládne Reagan a smrt swinguje v rytmu AIDS. Ve společnosti vládne pokrytectví, strach z odlišnosti a zahanbení, výčitky za minulé prohřešky, drogy – a především sex.
Muž miluje muže. Mají se ke své sexuální orientaci přiznat nebo je lépe ji skrývat, jako je tomu v případě právníků Roye Cohna a jeho kolegy Joa Pitta? Roy to dělá z obavy o svou kariéru, Joe proto, že se za ni stydí. Je dokonce ženatý s Harper – ta se poté, co jí manžel odhalí pravdu, dostává na absolutní dno a začne být závislá na valiu. Léky coby jediný utěšující prostředek se stanou nejlepším společníkem i Roye, který má AIDS (okolí ovšem tvrdí, že má rakovinu jater). Umírá i Prior Walter, který se nakazil, když byl nevěrný svému milenci Louisovi. Louis jej proto opouští a setkává se s Joem…

režie:
Mike Nichols
 
 
hraje:
Al Pacino (Roy Cohn), Meryl Streep (Rabi / Hannah Pittová / Ethel Rosenbergová / Anděl Austrálie), Emma Thompson (Anděl Amerika / sestra Emily / bezdomovkyně), Justin Kirk (Prior Walter / muž v parku), Ben Shenkman (Louis Ironson / Anděl Evropa), Mary-Louise Parker (Harper Pittová), Jeffrey Wright (Belize / Sedmilhář / Anděl Antarktida), Patrick Wilson (Joe Pitt), James Cromwell (Henry), Michael Gambon (Předek č. 1 Priora Waltera), Simon Callow (Předek č. 2 Priora Waltera)
 
 
scénář:
Tony Kushner
 
 
kamera:
Stephen Goldblatt
 
 
hudba:
Thomas Newman
 
 
kostýmy:
Ann Roth
 
 
střih:
John Bloom, Antonia Van Drimmelen
 
 
výtvarník:
Hank Liebeskind
 
 
asistent režie:
Michael Haley
 
 
výprava:
Stuart Wurtzel, John Kasarda, George DeTitta
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.