Anděl Exit (2000)

Anděl Exit
53.8 %
 
 
    Žánr: krimi
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 26.10.2000        
    Délka: 100 min.
„Každý vede válku s každým, i láska je jen jiným slovem pro zápas.“
Křižovatka Anděl. Část pražského Smíchova, která se brzy stane minulostí. Ve vybydlených pavlačových činžácích s převážnou většinou romských obyvatel, v nonstop barech a hernách platí zcela jiná morálka, než jakou preferuje "slušná společnost".

Tady žije i feťák a zloděj Mikeš, který je odhodlán skoncovat s drogou, zvláště poté, co se zamiluje do nové sousedky Jany. Jenže nedokáže uniknout ze spárů kamaráda Lukeše a jeho dívky Káji. Později se s Kájou ocitá v Jižní Africe, kde se mu podaří "uvařit" mimořádně kvalitní drogu. Zaplete se kvůli tomu s místními gangstery a nezbývá mu nic jiného, než se rychle vrátit zpět na Smíchov. Ale ani zde nenajde klid...

Český film režiséra Vladimíra Michálka o lásce a závislosti byl natočen podle knihy Jáchyma Topola Anděl. Jáchym Topol se spolu s režisérem spolupodílel i na scénáři. Hlavní roli Mikeše vytvořil Jan Čechtický, který je s Yardou Helešicem podepsán i pod hudbou k filmu. Další role režisér obsadil Klárou Issovou, Zuzanou Stivínovou, Vojtěchem Pavlíčkem, Pavlem Landovským a Evou Holubovou. Film se natáčel digitální kamerou, v podstatě obraz po obrazu. "Je to můj nejlepší film," říká Vladimír Michálek. "Herci začali točit 24. prosince a odžili v reálném čase a v reálném životě reálný příběh. Je nádherné vidět, jak vypadají na začátku a jak skončili. Nemuselo se vůbec maskovat, protože přibývala únava a jejich úsilí nabývalo na autenticitě."

Zdroj: ČT

režie:
Vladimír Michálek
 
 
hraje:
Jan Čechtický (Mikeš), Klára Issová (Kája), Zuzana Stivínová (Jana), Pavel Landovský (Machata), Eva Holubová (Machatová), Martin Sitta (Činča), Veronika Žilková (kurva), Věra Galatíková (vrchní sestra), Jan Kehár (Pikna), Lucie Váchová-Křížková (blbá dcera), Markéta Tannerová (Štěpa), Vojtěch Pavlíček (Lukáš), Žofie Hradílková (Naďa), Pavel Zajíček (Lurija), Martin Telvák (Morče), Ladislav Štefan (Pedro), Trevor Steele Taylor (Trevor), Zuzana Lhotská (sestřička), Mark Makulo Limbili (Dzurilla), Curtis Jones (role neurčena)
 
 
námět:
Jáchym Topol (novela Anděl (1995))
 
 
scénář:
Jáchym Topol, Vladimír Michálek
 
 
kamera:
Martin Štrba, Jan Malíř (Inferno)
 
 
hudba:
Jan Čechtický, Yarda Helešic, Laurant Webb (mix)
 
 
střih:
Jiří Brožek
 
 
zvuk:
Radim Hladík
 
 
produkce:
Ingrid Klímová (vedoucí)
 
 
zpěv:
Charlotte Fairman
 
 
text písně:
Charlotte Fairman
 
 
nahrál:
Miloš Vacík (perkuse), Lucy Fillery (violoncello)
 
 
producent:
Jaroslav Bouček
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.