Duben
ohodnotit

Americký Sniper

American Sniper

Další název:
Americký ostreľovač
Rok:
2014
Délka:
134 minut
Premiéra v ČR:
5.3.2015

Komentáře k filmu Americký Sniper

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2015
Poutavý příběh podle   pravdivé události. Začátek   mě trochu zklamal. Vadilo mi   to přeskakování v ději.   některé scény (třeba jak   chlap s přezdívkou   "vrtačka" vrtal   klukovi koleno a posléze   hlavu. To bylo na mě až moc   drsné. Je to výsměch   reality, že taková   "Legenda", jako byl   Chris Kyle, který přežil   tolik misí, zemře na   střelnici rukou kolegy   mariňáka, kterému na   začátku zachrání život.   Docela mě mrzí, že nám   neukázali i děj na   střelnici. Zajímalo by mě,   jestli tomu chlapovi hráblo a   zastřelil ho nebo to bylo   omylem. Ale když   odjížděli, bylo na něm   vidět, že je mimo, takže   asi účelně. Doufám, že v   pekle shoří!!! Smekám před   Clintem Eastwoodem, protože   tomu se vždy vše podaří.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.5.2015
Hlavnímu hrdinovi chvíli   trvalo než se přestal   plácat ve svém životě a   našel si svůj směr. Byť   trochu buranoidního   chování, prošel výcvikem a   sloužil své vlasti a to   zdatně, aniž by přestal   být člověkem se svědomím.   Válka si však vybírá   oběti na dlouho a dokáže,   aby se proti sobě obrátili i   ti, kteří původně bojovali   za stejnou věc.
Clintovi se nedá upřít,   že vzhledem ke svému věku a   zkušenostem si dovoluje   vyjadřovat svoje názory,   aniž by poslouchal protesty   jednotlivců či různých   pseudoorganizací. A už jenom   tím je film zajímavý.   Bradley vystoupil ze stínu   svých krasavců a rozhodně   Eastwoodovi jeho záměr   nezkazil. Je dobře, že oba   neposlouchali protesty a   dotáhli svoji poklonu   vlastenectví až do konce.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2015
LEGENDA!
Vitální a stále velmi   svěží Clint Eastwood   natočil velmi solidní   válečné drama o chlapíkoj,   který byl pro hodně lidí   Legendou. Scény z Iráku se   střídají s těmi doma a   oboje dohromady fungují.   Herci OK, hlavně Bradley   Cooper, ale i Sienna Miller v   roli jeho manželky.   Největší paradox je, že   přežil čtyři turnusy v   Iráku a zastřelí ho také   bývalej voják, veterán,   člověk od kterýho by to asi   jistě nečekal:-((
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2016
Clint Eastwood se coby   režisér opět tímto   snímkem trefil do černého,   stejně jako oceňovaný   americký sniper poslední   doby ve své činnosti, o   kterém to všechno je. Pocta   vojákovi, který byl dobrým   střelcem se srdcem na pravém   místě. Pozitivem příběhu   je především fakt, že se   nebojí krutých drsných   scén, takže je poukázáno i   na krutosti války vůči   dětem. Nikoho snad nenechá   klidným scéna, kdy je   chlapci akumulátorovou   vrtačkou rozvrtána   nejdříve noha a poté   přímo lebka fanatikem s   Al-Káidy. Americká armáda   tu v žádném případě   není vedena jako bezchybná,   jak bývalo vždy zvykem. Je   tu vidět co se jim povedlo i   co ne. Děj je poctivě   vyváženy, takže tu vidíme   osudy hrdiny jak z bojiště,   tak i s domova. Válečné   scény nejsou vedeny do   krajnosti rádoby drsných   akčních etůd. Stejně jako   v reálu mají tyto scény   svá pravidla a tak i daleko   větší uvěřitelnost.   Krapet zaráží   neposkvrněnost hlavního   hrdiny. To opravdu neměl   žádný přestupek nebo   nějaký malér, že to tu   vůbec není uvedeno? To až   zaráží. Každopádně film   je povedený. Poodhaluje   život člověka těm co ho   neznají nebo o něm snad i   nikdy neslyšeli. Fotografie z   jeho rozloučení národem a   pohřbu v samém závěru jsou   zcela na místě.
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2017
PROCESOR!
Nebudu rozebírat politiku či   patriotismus. Budu rozebírat   film a myslím, že pan   Eastwood prostě umí. Mě se   právě ta   "civilní" stránka,   kdy se vrací domů z turnusu   líbila. "Potřebuju, aby   jsi byl zase člověkem".   To, že odjede manžel a   vrátí se jí, někdo   jiný..Zařazení veterána do   společnosti a řešení   běžných starostí. Natočit   jen válečný film o   sniperovi a vzájemným   "souboji"   odstřelovačů i výcviku a   nějaký tý akcičce dal bych   mín, ale takto to posouvá   snímek mohem dál. Válka   skončila, ale vojáci   zůstanou...( citát- Tupac   Shakur)
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2015
AMERICKÝ SNIPER

„Na tomhle světě jsou   tři druhy lidí. Ovce, vlci a   ovčáci.
Někteří   lidé rádi věří tomu, že   na světě není zlo. A když   se někdy setkají s   nenávistí, nevědí jak se   bránit. To jsou ovce. A pak   jsou tu predátoři.   Používají násilí, aby   týrali slabé. To jsou vlci.   A pak jsou takoví, kteří   jsou obdařeni darem agrese a   neodolatelnou potřebou   chránit stádo. Jsou   vzácní. Žijí, aby čelili   vlkům. Jsou to   ovčáci.“

Nikdy jsem se netajila   svým antimilitaristickým   postojem. Na druhou stranu,   rozpínající se agresi je   potřeba umlčet v počátku,   než se rozvine do těžce   kontrolovatelné celosvětové   války. Žijeme ve světě,   kde bohužel hrozba teroru ze   stran fanatických   náboženských skupin je den   ze dne aktuálnější a   nebezpečnější. Na svém   území ať si každý žije   podle svých kulturních i   náboženských tradic jak se   mu zlíbí, ale jakmile je   začne vnucovat násilím   svému okolí, je to špatně,   a je potřeba zasáhnout. A   lidé, kteří na to mají   dostatek odvahy, mají můj   obdiv. Bez ohledu na to, z   jaké země pocházejí.

Clint Eastwood je   skvělý režisér. Svůj film   ani nemohl načasovat lépe.   Film není o vlastenství   amerických vojáků. Nabízí   hlavně pohled na svět kolem   nás a na to jaký by měl   být. I když se na válečné   filmy moc nedívám, tento mne   opravdu oslovil. Ne kvůli   akčním scénám ozbrojených   opatření, ale pro myšlenky,   které jsou bohužel stále   tak aktuální. Film má   veliký potenciál a dost   velkou šanci oslovit široké   vrstvy diváků po celém   světě. Já mu fandím. ©
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2015
80% během sledování jsem   měl rozporuplné pocity ale   konečný výsledek je vesměs   výborný a dojemný konec se   skutečnými záběry, čím   vším prošel a zemře tak   "hloupě" .   Nečekejte akční film, je to   válečné drama, syrové bez   příkras. Jsem spokojený.   Výborný a když říkám   výborný, myslím výborný   výkon Bradleyho Coopera,   chvílema jsem musel   přemýšlet jestli je to ten   Cooper. Pro roli musel hodně   nabrat a věřil jsem mu ji.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2015
Další povedený film z   režisérské dílny   C.Eastwooda.Příběh snipera   z doby kdy sloužil v Iráku   kde se tak proslavil že na   něj byla vypsaná odměna a   po čase soupeřil i s   Iráckým sniperem kterého   nakonec dostal.Příběh je   rozdělen do čtyř misí v   Iráku a mezitím život doma   s rodinou se kterou mu to po   druhé misi přestává   klapat.Režii se nedá nic   vytknout,s hereckými výkony   byla spokojenost ,akční   scény taky docela dobrý.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2015
Hlavní kandidát na Oscara a   opět nezklamal, jakožto   americká propaganda, která   opět vystihuje chudinky z   Ameriky, kteří chtějí   bojovat proti nepříteli a   chtějí šířit   mírumiluvnou demokracii.
Bradly Cooper je panák a   zde to dokazuje, jeho výkon   mi přišel hluchý, pořád   jsem si říkal, že to   oopravdu jen hraje. Také je   to tím, že prostě jeho role   je po realistické stránce   odfláklá. Ještě jsem   neviděl snipera, který by po   svých vystřelech neměnil   pozice, nebo který by se v   průběhu důležité mise   (kdy má krýt své kolegy)   prostě sebral a místo toho,   aby kolegy chránil, tak jde s   nimi do akce. Nebo proč si   hlavní hrdina nemůže rovnou   zatelefonovat v průběhu své   mise?
Toto jsou   scénáristické přehmaty,   které já osobně hodně   trestám. Film má dále   mizerný hudební doprovod a   děsnou nezáživnost v   některých scénách.
Hlavní dějovou vizáží   je ukázat divákovi zeleného   mozka, který je hrdý na svou   vlast a který radši tráví   čas někde se sniperkou, než   se svou rodinou. Ukazuje   pravdivý příběh, který je   však vlastenecky natočený a   lehce předvídatelný.   Akční scény v tomto   příběhu ani nemusíte tolik   očekávat, ale je jich zde   dost. Film se dá dokoukat,   ale není to žádná sláva.   Je dost možné, že Cooper   dostane Oscara, při tom jeho   výkon byl hodně průměrný   a Clint Eastwood mě jako   člověk velice zklamal. Pokud   má v plánu rozloučit se s   režijní kariérou touhle   propagandou, tak to teda   potěš.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.2.2015
Čekat od filmu s názvem   Americký sniper něco   jiného, než nánosy patosu,   vyskloňování podstatného   jména hrdina, hlášku, že   je Amerika nejlepší zemí na   světě, vlajek jak na   oslavách Dne nezávislosti a   psychické problémy s   příznaky paranoie po tom, co   si tři roky pletete lidi s   plechovkama na střelnici je   stejně naivní, jako sledovat   porno a láteřit, že   obsahuje sex. S tím problém   nemám, já se jenom nudila   jako čert... Nejhorší je,   že krom několika slušných   zásahů, doprovázených   líbivým svištěním kulek,   není absolutně co   vyzdvihnout, zatímco zdupat   ano, třeba jak Sienna Miller   zeškareděla a Bradley Cooper   se stal živým důkazem, že   se příděl svalové hmoty   dá zaměnit s nadváhou.   Takže mně zbývá říct   "Clinte, fuj!",   odfajfkovat dalšího   oscarového kandidáta a   počkat si, až zase něco   chlapáckýho natočí Kathryn   Bigelow... fuck yea!
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2015
Clint Eastwood i ve svém   požehnaném věku má stále   co nabídnout. Perfektní   film, skvěle vyvážená   bojová a osobní rovina,   zachycena psychologie postav,   super efekty, obsazení,   scénář - celkově film na   jedničku.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.5.2020
PTSD je svina...
Zaujimavy vojnovy film   inspirovany legendarnym   ostrelovacom americkych   SEALS.Clint Eastwood sa viac   zameral na vnutorny boj vojaka   hrdinu s PTSD /Posttraumatic   stress disorder/ ako na akcne   pasaze, ktorych mohlo byt   viac.Najviac na nervy mi   liezla Kyleova zena.Chlap,   ktory zazil skutocne   "s.acky" a doma   vycitky a psychicky teror.Som   prekvapeny,ze sa nakoniec   nezabil sam...Nastastie nasiel   zmysel zivota v pomoci   veteranom, ktory ho nakoniec   pripravil o vsetko.Skutocne   obrazky z pohrebu boli   dojemne.Kiezby sme si aj my   vazili nasich veteranov tak,   ako si ich vazia v USA...
Film doporucujem,ale na   spicu zanru /Black Hawk Down/   to nestaci.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.10.2015
Čekal
jsem něco trochu   jiného(více z práce   ostřelovačů),ale i tak mě   film celkem vtáhl do děje a   to i k jeho celkem poměrně   dlouhé stopáži.Nějaké   scény byly přehnané a   nelogické,ale jinak   překvapivě celkem reálné a   dobře natočené.
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Zatím jasně největší   zklamání co se týká   letošních oscarových   nominací.Ikdyž jsem   tušil,že Americký sniper   možná bude Eastwoodovo   přešlav.Tak si   říkám,proč se na to Clint   nevys...Ikdyž Eastwood   vyloženě nikoho neodsuzuje a   jen popisuje danné situace   (což vede spíše ke škodě   filmu,kvůli jednostranné   glorifikaci tohoto kovboje v   roli snipera),tak scénář je   tak pitomý,že s režií se   snad už nedá dělat   zázraky.
Mluví se tam   o Al-kajdě,ale žádná   Al-kajda v Iráku nebyla.To   není z mé hlavy,ale může   si každý vygooglit zpětné   komentáře nejvyšších   amerických   představitelů,hrdinů,americ   kých důstojníků,včetně   CIA.Celý film mě bylo velmi   úzko.Vojáci o civilních   iráckých ženách mluví   jako o mrchách,o dalších   civilistech jako o   barbarech.Je to s   podivem,když ani jeden   jediný Iráčan nezmařil   před touto válkou ani jeden   jediný americký život.Tak   kdo je barbar?A když si   představím tuto americkou   otevřenou ránu naopak,že by   mi muslimové jezdili před   barákem v tanku a kdykoliv   mohli vyrazit dveře,odhodit   vyděšenou mojí matku na zem   s prupovídkou o krávě,jenom   kvůli smyšleným   nepřátelským   indíciím,taky bych byl plný   nenávisti a odhodlání   zabíjet.Prostě obyčejné   zoufalé životy kvůli   špinavé politice ruku v ruce   s byznysem dělají ještě   zoufalejší životy na obou   stranách bojové linie.
Ponechme ale stranou to,co   si myslím o této válečné   události jako takové.Takže   začínáme tím,že jeden   kovboj v touze po   vlastenectví a ohrožení   svojí vlasti naletěl   agresivní politice prezidenta   Bushe,aniž by pátral z více   zdrojů,jak se věci   mají.Budiž.Jeho   blbost.Eastwood nám dává   nahlédnout na začátek jeho   výcviku,aby nás náhle   přesunul bez větších   souvislostí k Legendě ke   které si máme najednou   vybudovat nějaký vztah.
Druhá rovina příběhu   se odehrává v USA (a je   dějově ještě   pitomější),kdy hlavní   hrdina pobývá   doma.Dozvídáme se totiž,že   má v klidu vysoký tlak   170/110 což je asi tak   stejně jako polovina   pracujících žen v České   republice.A chová se k   manželce trochu chladně a je   málomluvný s občasným   hněvem kvůli záchraně   situace,což dělá zase   polovina českých mužů a ve   válce nebyla.Tak co s   tím?
Takže ve   výsledku to opravdu   nejzajímavější se   dozvídáme až v   závěrečných   titulcích.Podtrženo a   sečteno:Kdyby Amerického   snipera režiroval "no   name" režisér s   tuctovým názvem   snímku,tolik pozitivních   ohlasů dopředu dopředu by   se nekonalo.Nebylo tam nic,co   bych si zapamatoval na dlouhou   dobu.
Jen doufám,že   tohle nevyhraje Oscara za   nejlepší film.Znamenalo by   to jenom pofoukání   válečné bolístky a ne   kvalitní filmařinu.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2015
Vlajky, patos atd.
Od filmu jsem moc nečekal,   přestože jiné filmy Clinta   Eastwooda jsou výborné, ale   tady mě děsil už jen ten   název a k tomu životopis   filmové předlohy. Čekal   jsem zase další vlajky,   salutování, pohřby a patos.   Ale nebylo to tak zlé. Ale jo   vlajky tam byly, salutování   také, a všechny ostsatní   věci nutné proto aby   americké publikum film   přijalo. Kupodivu oskar nic.   :-) Nejvíc ale ve filmu bylo   Bredleyho Coopery,   zbytečného zabíjení a   traumat, které válka   působí. Byl sniper   uvěřitelný? Ano. Byla to   reklama na válčení? Ne.   Válka je nahovno vždycky.   Motivace vojáků někdy   těžko uvěřitelné (rpo   civily) a i přes vojenský   dril z nich lidskost jde   smazat těžko. A to je vidět   v některých scénách   jasně, nejen v té   profláklé z traileru kdy   míří na kluka s RPG a   modlí se aby to pustil, ale   třeba i scéna v autoservisu,   kdy mu děkuje veterán za   záchranu a on se cítí   trapně.
Kamera   nepřinesla nic nového, není   to vojín Ryan, ale třeba   scéna s písečnou bouří je   zajímavá.
Když t   shrnu, tak na akční   válečný film dobré, ale na   Clinta Eastwooda me dost.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.7.2015
US propag škvár . Odpad. Tak   zas vím.že nás ZACHRÁNÍ   Yankee,fuj ,celý film jako   agitka na militaristické   choutky nejen Baracka Bombamy
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.9.2015
Dopad války v civilním   životě to je oč tu běží.   Příběh o americkém   vlastenci kterej to tak trochu   bere osobně. A však na to   taky dojede.
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2015
Kdo zná Eastwoodovy filmy   ví, že to nebude žádný   velký akčňák, ať je téma   jakékoliv, a zároveň   tuší, že to bude patetická   podívaná, zpravidla bez   happy endu. A tak tomu také   je. Válka v Iráku je téma   našemu divákovi   vzdálenější, a tak na něj   bude pohlížet s daleko   větším odstupem, než   Američan. Nechci se pouštět   do hodnocení, do jaké míry   je snímek jednostranný,   spíš mě zajímá   zpracování. A to je opět   nic moc. Výborné exteriéry,   vymakaný a přesvědčivý   Cooper a naproti tomu   vlečící se příběh.   Opakování misí a návratů   k rodině je jako opakovaný   vtip a boje v ulicích Iráku   trochu nuda. Když se už už   schyluje k nějakému   napětí, které by mohlo   gradovat a diváka dostat do   děje, přijde střih a jsme   někde úplně jinde, a tak je   tomu i na úplném konci.   Scény, které by diváka   zajímaly jsou jen naznačeny   a příběh se jim úmyslně   vyhýbá. Neni to špatný   film, ale to něco, co   dokáže diváka přibít do   křesla, mu stále chybí,   jako ve většině   Clintnových filmů.
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2015
Eastwood jako režisér opět   nezklamal. Zobrazení války   je surové, realistické.   Hlavně dopad na psychiku   projevující se v osobním   životě. Tak trochu   "Nepřítel před   branami" v Iráku.   Hlavně žádný medový   konec.
viana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Americký sniper
Filmy Clinta Eastwooda mám   ráda,mají nápad,vtip,spád   i nečekané zápletky.Tento   je jen oslavou amerického   velmi dobře střílejícího   vojáka...nic víc nic   míň,škoda.
Salám
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2015
Nebudu tady fabulovat jestli   Al Kajda byla v Iráku. Pro   mě je to film a tato   informace kolem mě proletěla   bez většího povšimnutí.   Podle meho nazoru nešlo o   autentické detaily, jako   spíš o pocity, které mě   osobně zasáhly.
Mě   se film líbil, snaží se   přiblížit pocity vojáků,   nechyběla akce a chvilky   napětí. Osobně si myslím,   že to takto může být.
A když vidím jaké   blbosti za filmy tady lítá a   jak jsou hodnocený, podle mě   si zasloží 9z10.
Eastwood nesklamal, kdo   má rád Grand Torino, mohl by   mit rad i tohle.
FuriousG
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2018
Americký sniper
Výborný film o tom jak to   vypadá, když voják své   poslání bere opravdu   vážně. Ačkoliv s politikou   USA silně nesouhlasím tak   před takovými hrdiny,   kterým bezesporu Chris Kyle   byl, smekám. Bradley Cooper   se zde opravdu předvedl, až   jsem mu občas věřil, že to   je jeho příběh. Zkrátka mu   ta role sedla jak pr*** na   hrnec. Až na pár malých   chybek opravdu skvělý film.   Nic přehnaného, dobře   zpracované akce i obsazení.   Clint Eastwood má stále co   nabídnout.
ivosjan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2015
Je obtížné v tomto   případě oddělit politiku   od umění, a nejspíš o to   tvůrcům ani nešlo. Ač   názory na iráckou válku   mohou být různé,   nevzpomínám si, že bych od   neslavných Zelených baretů   s Johnem Waynem viděl   hollywoodskou produkci, která   by byla takovou válečnou   propagandou jako tento film.   Film jsem vzhlédl v New Yorku   ve dnech, kdy tam přišel do   kin, a zažil jsem tak   mediální masáž některých   televizních stanic, zejména   Fox News, ve kterých byl film   nepokrytě prosazován jako   jasný oscarový vítěz a   velký americký film o   skutečném hrdinovi. Při   snaze hodnotit tento film   pouze jako umělecké dílo je   obtížné napsat něco   pochvalného. Film je plný   klišé, narativní struktura   je mimořádně nenápaditá a   druhé velká téma filmu, tj.   vojákovy těžkosti při   návratu do civilního   života, jsou líčeny velmi   povrchně a nepřesvědčivě.   Dané je to i tím, že na   hlavním hrdinovi těžko   rozpoznáte nějakou výraznou   psychologickou proměnu oproti   tomu, jak působil před   válkou. Málomluvnost a   emoční odtažitost byly jeho   charakteristické vlastnosti   evidentně po celý život,   stejně jako jeho úchylná   záliba ve střelné zbraně.   Díky válce se stal hrdinou,   kdo ví, co by dělal, kdyby   svoje slabosti nemohl ukájat   na bojišti. A jeho smrt rukou   jiného válečného   veterána? Kdo s čím   zachází, tím také   schází.
Minas
Hodnocení:
Přidáno: 6.2.2015
Vypadá to jako americká   propaganda a je to americká   propaganda. Sice jsem   nevěděl co mám čekat, ale   zrovna tohle jsem nečekal. V   hlavě mi to zanechalo   mindfuck a několik ran o zed   z důvodu idioce americké   vlády. Politiku sem tahat   nebudu, ale je to pěkná   ukazka naivitě amíků   kteří běžej do boje jen   tak. Nejvíc mě dostalo že   se to fakt stalo. škoda film   hodnotit ad si každý udělá   svůj obrázek.
TUTULULU
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.3.2015
klasicky film
Po dlouhe době jsem byl na   americky film.Co k tomu dodat   klasicky příběh o americkem   klukovi.jak se dostal do   armady a hajil svou zemi.Film   nerazil ale taky nenadchl.
lawren
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.3.2015
Na ovčáka kaprál mává
... dej se k nám a neminete   tě sláva (cf. Spirituál   kvintet). Ano, a tak se z   kovbojského vidláka stane   Legenda. Bála jsem se, že   mě zavalí vlna americké   dokonalosti a patosu, a byla   jsem mile překvapena, že se   to nestalo. Ne že by nebyly   přítomny, ale tsunami se   nekonalo. Oceňuji   instrospektivu psychologie   války. Dlouhé pasáže   věnované střílečkám mě   ale, přiznám se, nudily.   Konec mě dostal.
ondrapec
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2015
Neuvěřitelné
Tento film se bude líbit i   anti válečným fanouškům.   Film zachycuje zajímavý   život nejlepšího   odstřelovače. Pro toho, kdo   ho neznal a neslyšel o něm,   bude konec   šokující....stejně jako   pro mne.
Masterfulpv
Hodnocení:
Přidáno: 30.3.2016
Legend
Bylo tady už vše řečeno,   film byl super a konec filmu   byl dost smutný, leč   pravdivý. Nechtěl bych to   zažít.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih31150minih31150Valdezovi koně (1973) 
Valdez il mezzosangue n
minih82831minih82831Můj týden s Marilyn (2011) 
My Week with Marilyn n
minih165248minih165248Přes prsty (2019) 
Přes prsty n
minih155392minih155392Annihilation (2018) 
Annihilation n
minih27426minih27426Podezřelé chování (1998) 
Disturbing Behaviour n
minih108670minih108670Home Sweet Home (2013) 
Home Sweet Home n
minih69708minih69708Pilíře Země (2010) [TV seriál] 
The Pillars of the Earth n
minih17520minih17520Psanci (1980) 
The Long Riders n
minih15440minih15440Pár správných chlapů (1992) 
A Few Good Men n
minih39811minih39811Sardinky, aneb život jedné rodinky (1986) [TV film] 
n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10