Duben
ohodnotit

Amélie z Montmartru

Le febouleux destin d'Amélie Poulain

Další název:
Die Fabelhafte Welt der Amelie / Amélia z Montmartru (SK)
Rok:
2001
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
20.9.2001
„Příběh o zasněné servírce Amélii.“

Komentáře k filmu Amélie z Montmartru

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 72
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2006
Shodně s klasikem musím   tvrdit: Bylo to takové   poetické odpoledne.   Nádherný, poetický film   plný lásky, humoru a   dobroty. Pohladí po duši.   Skvěle vykreslené postavy   téměř v Hrabalovském   stylu. Gratuluji tvůrcům k   tomuto dílu.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2010
Zajímavej film o tak trošku   zvláštní dívce, která   vnímá život tak nějak   jinak, než lidé okolo   ní.Její dětství nebylo   rozhodně plné vřelého citu   a to se podepsalo na povaze   nyní 23tileté slečny.Má   sice práci, má částečně   rodinu, nemá ale pořádné   přátele, neřkuli   lásku.Jednoho dne, díky   podivnému nálezu svůj   život trochu změní…
Přestože tenhle úvod by   se hodil spíše k dramatu,   popřípadě hororu, nic   takovýho se nekoná a tenhle   Améliin příběh je jedním   z nejoptimističtějších a   nejpohodovějších filmů, co   jsem za poslední dobu   viděl.Už samotná dějová   osa Amélie - Nino stojí za   pozornost a to ani nemluvim o   všech těch odbočkách k   ostatním lidem v Améliinu   (sakra, to je ale krkolomně   skloňovatelný méno…) na   pohled zcela průměrnym   okolí. Ty její leckdy   přidrzlý nápady jsou   opravdu povedený, přitom   jenom v jedinym případě   patřičně zlomyslný –   ostatním lidem svým   úspěšně tajeným   počínáním vlívá novou   naději a pomáhá jim   vyrovnat se s životem, což   je činnost opravdu   záslužná – a hlavně   zábavná na   pozorování.Přesto svý   jednání neutají proti   všem, takže je nakonec   poražená svýma vlastníma   zbraněma.
Co mě   vážně potěšilo je ale   dokonalá Audrey Tautou,   který nejenže to moc   sluší, ale hlavně svý   postavě vdechla opravdovej   život a během rozjezdu filmu   to byla jedině ona, kdo mi   zabránil přemejšlet jestli   to nemám radši vypnout.A já   dobře udělal, že sem jí   poslechnul – pochvíli   nabíhaly totiž další a   další důvody, pro můj   současnej názor, že to   opravdu stálo zato.
fred.appl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2009
Mám ten film rád a nebudu do   něj šťourat. A vždycky mne   bude dojímat křehkost   Amélie, když cupe v těch   svých neforemných   křuskách.
orlro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2009
Nádherná Audrey Tautou   žijící na pařížském   Montmatru, kde se lidé znají   jako na vesnici je   předpokladem
pro   dobrý film. Když se k tomu   přidají skvostní herci ve   vedlejších rolích   postaviček žijících v   okolí a neuvěřitelně   vtipné vložky s trpaslíkem   a panem Colignonem a kouzelně   optimistický konec tak je tu   opravdová filmová perla.
Cllementine
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2008
Já vím,bude znít jako   stokrát ohrané klišé,ale   není snad Paříž to   nejkrásnější místo na   světě?Montmarte jako kulisa   pro Ameliin příběh,tak   zasněný a plný   laskavosti,úžasná hudba   ještě dotváří líbeznou   atmosféru.Zvláštní lidé   žijí v jejím zvláštním   světě.Možná,že je Amelie   dětinská,možná i dost   naivní,ale dokáže se tak   kouzelně radovat z   maličkostí a vnáší radost   a lásku do života lidí   kolem sebe.Až láskou jednou   zahoří i ona...
diamant
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2010
Adrenalinuprostý...
Pohodový film. Když už   dojde k malému napětí,   vždy vyústí v úsměv. Film   plný fantazie kde hlavní   postava není zahleděná do   sebe. K tomu inteligentní   humor na jaký už nejsme   zvyklí.
Máte-li   strach, že si hlavní   představitelku   zaškatulkujete jen jako   komediantku pak doporučuji   jiný její film: Příliš   dlouhé zásnuby
lynn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2005
Amelie
Nadherny, barevny a vonavy   film o cloveku. Jeho kouzlo   pretrvava v cloveku cele roky   a rad se k nemu vraci.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2011
film jsem viděla asi tak 2x   poprvé co mi ho kámoška   pustila a poté co jsem jela z   exkurze z Paříže a musím   říct, že se mi líbil.. :))
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Je to jedina herecka, do niz   se diky tomuto filmu lze   skutecne zamilovat jen   prostrednictvim filmoveho   platna :)
ZuzikD
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2009
Roztomilý, skvělý,   úsměvný   film..........skvělý nápad   se ztrvárněním filmu.   Zahřál mě u srdíčka.
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Něžný, lehký film o   podivínce Amélii, která se   rozhodne měnit lidem životy.   Tak dobrý francouzský film   už jsem dlouho neviděla.
phorsky1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
introvertní,nesmělá a   křehká Pařížanka Amélie   z Montmartru,
ústřední postava která   rozehrává příběh,kdy   vstupuje do osudů a životů   kolem sebe,v příběhu jsou   herci pod vedením mistrného   režiséra Jean--Pierre   Jeuneta vedeni k dílu nad   kterým se musí   přemýšlet,co nám tím   chtěl vlasně básník   říci, Audrey Tautou je v   titulní roli kouzelná,film   stojí za vidění,i pro lidi   kteří nejsou velcí fandové   fr.kinematografie jako já
azenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2011
Naprosto úžasný film,   nevím ani, jak ho   vynachválit slovy. Je   založený spíše na   úsměvných situacích, než   na scénáři, je tam trochu   něčeho smutného, trochu   veselého, trochu   romantického...a dohromady   tato mozaika tvoří skvělý   film. Podle mě patří k těm   nejlepším, které byly   natočeny.
teta.Essie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2010
uznávám že zezačátku mi   to přišlo lehce nuda ale pak   až se to rozjelo a začala   tam být sranda tak jsem   naopak od toho nechtel ani na   zachod.Opravdu velmi povedený   film.Ikdyž mi chvilkama malá   Amélie přijde jako daleko   odvážější a reálnější   než ta dospělá.Dospělá   Audrey mi chvilkama přijde   jako malé vyklepané   štěňátko v   koutku,narozdíl od toho jak   byla silná jako malá   holčička.Ale to se všechno   dokáže vsáknout a filmu to   ani trochu neubírá na   kvalitě a na 10 bodech ode   mne.
padde
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2007
Něžné pohlazení po duši.   Pro mne naprosto odlišné   zpracování obyčejných   lidských osudů od   "zbytku světa".   Okouzlující Audrey Tautou,   skvělá kamera. Tento film   doporučuji vždy, když   člověka přepadne depka.
Nenkyta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2009
K tomuto filmu nemám co   dodat, protože bych opakovala   komentáře ostatních. Amelii   si zamiluje prostě každý,   báječný film.
Anksa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.6.2010
Souhlasím se vším, co tady   bylo řečeno. Naprosto   skvělý film! Jen dodám, že   i hudba v tomto filmu je   vážně úžasná. Perfektně   film doplňuje!!
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Amélie z Monmartru je film,   který jsem poprvé viděl asi   ve 13 letech. Tehdy to pro mne   byla nudná záležitost.
Dnes ... je mi devatenáct   a Amélie se stala jedním z   mých nejoblíbenějších   filmů.
Při každém   shlédnutí si všímám   jiných maličkostí,   příběh mi odhaluje nová   zákoutí a připomíná to na   co jsem již zapoměl.
Chybí mi snad jen jediné   .... má vlastní Amélie ...
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Film, ktery muze zmenit zivot.   Nejlepsi kamera, jakou jsem   kdy ve filmu videl. A protoze   jsem porad infantilni, tak je   to moje srdecni zalezitost. Po   zhlednuti tohoto filmu jsem   mel touhu rozdavat radost, vse   se jevilo jasnejsi a   krasnejsi. Ano, Amelie je   dokonaly film, o kterem si   budto budete myslet, ze je   naprosto o nicem a nebo mu   propadnete.
Rosomak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2005
nejvíc zlomovej film mýho   života, tenhle film přišel,   převoral mi život na ruby a   já si kvůli tomu   cením...
Klenot mezi   filmy a kdo ho neviděl,   zasloužil by pár facek,   takovejhle film se jen tak   hned neuvidí...
Krásná poetika filmu   člověka naprosto uchvátí a   divák pozorně sleduje celé   dvě hodiny film bez mrknutí   a zcela ho proýívá...   Geniální režie, geniální   provedení a geniální   herecké výkony. A navíc ta   hudba. Film je jedno velké   pohlazení po duši...
Nejde udělat nic jinýho,   než ohodnotit tento film   nejvíce body, a zhluboka se   mu klanět...
christinak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2005
Audrey Tauto je vážně   okouzlující a role Amélie   jí padla přímo na tělo.   Ten její nevinný pohled by   rozplakal každého. Jinak   zajímavý romantický   příběh s hodně dobrým a   vtipným začátkem.
alus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2008
Na tento film jsem byla   ochotná se vypravit 2x do   kina. Po prvním shlédnutí   jsem byla tímto filmem   okouzlená, podruhé   nadšená, protože teprve   podruhé mně došlo několik   zajímavých souvislostí. No   a od té doby jsem ho viděla   ještě asi 3x. Pravda, pak se   mně maličko omrzel, ale   teď, jak o něm píši,   podívala bych se na Amélii   zas.
Knell
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2016
Úžasné osudy Amélie   Poulain prepchaté hromadou   nádherných nápadov a   spŕškou čarovných   detailíkov, ktoré by človek   fakt nečakal od chlapíka,   čo natočil magorinu Mesto   stratených detí a štvrtého   Votrelca.
Sotero
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2021
Přesně takto má vypadat   francouzský romantický film.   Jedna z nejznámějších   skladeb Yanna Tiersena s   dominujícími výstupy   herců. Jedná se o film,   který vás zahřeje u srdce,   který vás nadchne pozitivní   energií - novým životem.   Nezapomenutelný snímek,   který ukazuje prostředí   Paříže v ulici Montmartru,   ukazuje zároveň, jak tam   lidé žijí a celý ten film   je takové vtažení do   Paříže!
Sicilian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Francie holt umí
Film pro lidi s dobrou a   citlivou duší řekl bych :-)   Neumím si představit lepší   ztvárnění role Amelie než   v podání Mademoiselle   Tautou. Soundtrack k filmu je   taktéž jednoduše   geniální, to se dá   poslouchat pořád a když k   tomu člověk najde to   správné okolí a   náladu...no krása
xenabojovnice
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.11.2008
Velmi mily a zabavny film v   podani A.Tautou.Je to film   ktory potesi a aj rozosmeje   divaka aj ked ho vidi uz po   piaty krat.Odporucam
belvel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2009
Do tohoto filmu by jistě   lepší herečku nenašli- je   film, u kerého roztaji a   dychtím po tom, aby Amélie   našla toho malého kluka,   kerý si kdysi schoval   plechovku s dětským pokladem   v domě, kam se nastěhovala-   ona sama mezitím rozpoutává   odkrývání totožnosti   neznámého mladého muže a   vynaloží veškeré možné   úsilí- je to velmi laskavá   žena a nikdo na ni neumí   být zlý
Dudelino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2007
Jeden z nejkrásnějších   filmů co kdy byl natočen.   Musíte mít cit aby jste mu   porozuměli, potom se s ním   ale necháte unášet a vždy   vám zvedne náladu a   přiměje se koukat na život   optimisticky.Bohužel spousta   lidí ten cit nemá a jsou o   dost v životě ochuzeni...
jahudka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Audrey Tautou
Už dlouho mě žádný film   takto nenadchl. Film má   jedinečný druh humoru,   který mě pořád neomrzel a   to už jsem film viděl   několikrát. Děj není v   žádném zběsilém tempu a   přesto je to strhující   podívaná.
Renuleee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2008
úžasný film...   Vyjímečný! Nejen svým   prvotřídním provedením,   ale i pohledem na svět.   Chtěla bych ho mít stejně   optimistický a dětsky   anivní jako Amélie.
Aravis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2004
Amélie, pohlazení na duši
Super super super! Půvabný   příběh o dívce Amélii   která se rozhodne že žije   proto, aby pomáhala lidem a   tak trochu jim začne hýbat   osudama. Film je podán s   notnou dávkou francouzské   elegance doplněn špetkou   humoru...Neurazí, určitě   nadchne!
panKaplan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Tak něžný a laškovní film   jsem dlouho neviděl. Navíc   okořeněný vtipem a milým   příběhem. Francouzi holt   už umějí zaujmout a dojmout   a Audrey Tatou se svými   krásnými kukadly umí   přikovat k sedačce. Skvělá   kamera, skvělá režie a   hudba. Možná trošku naivní   a kýčovité, ale člověk   sem tam potřebuje hezkou   pohádku. A tahle pohádka je   mimořádné krásná.
O.Roy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2005
Kouzelny film.
hannibanny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2009
Naprosto vynikaicí film , na   který se 100% podíváte   víc. Skvělá kamera, střih,   napětí a humor rozhodně   nechybí, pokud máte tedy   rádi francouzský humor.   Ovšem příznivcům   doporučuji i film   ,,delikatesy" které jsou   od tvůrců Amelie, ale nemá   to absolutně nic   společného.
Oskar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2004
Všichni jsme Gogo
S dovolením pominu nesporné   filmové kvality a zaměřím   se na osobnější dojem.   Amélie z Montmartru mě   nadchla výstředností   postav, protože to by klidně   mohli být moji příbuzní   (co bych za to dal...!) -   těší je úplně bizarní   věci, jejich podivný humor   nikdo nechápe a navzájem o   svých zvláštnostech   nevědí. To je právě to.   Kdyby to o sobě všechno   věděli, víc by si   porozuměli a já mám tenhle   pocit často. Nechci se tady   nějak nostalgicky   rozkecávat, ale stalo se mi   už mockrát, že o někom,   kdo se mi vysmíval třeba   kvůli mé posedlosti   přesazováním kytek nebo   chorobnému strachu z   veřejných záchodků pak   vyšlo najevo, že třeba   sbírá tkaničky od bot nebo   k smrti rád počítá   trojčlenkou. Prostě - jak   říkala moje babička -   všichni jsme střelení,   jenom jsme každej jinam   trefenej. ;-)
morous77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2007
mate-li radi pariz,lidi a   pohodove filmy neni co resit!i   bez strileni se da vydrzet u   filmu a nekoukat se pri tom na   hodinky!
Wendy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.6.2004
Když jsem shlédla tento   film, tak se stal na dlouho   mým nejoblíbenějším...   Amélie z Montmartru má   jedinečný nápad, naposto   dokonalé.
Hesperis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2008
plakát
Amélie je jeden z mých   nejoblíbenějších filmů a   ráda bych si koupila její   plakát, ale mám dojem, že   naprosto není k sehnání.   Nevíte někdo, kde bych se k   němu dostala? Díky.
woman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Skvělý začátek, vypravěč   provázející příběhem,   světlo, kamera, Amélie,   která manipuluje lidmi kolem   sebe s pocitem, že pomáhá   ... Pro mě naprosto   dokonalé. V žádném filmu   nebyla Audrey Tautou lepší   ani krásnější.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.2.2008
film nabitý pozitivní   mírnou energií, který je   úsměvem a pohlazením po   duši. Obsazením Audrey do   hlavní role byl jeden z   nejlepších tahů (i když   její každý další film mi   už přijde slabý odvar).   Dílko je doplněno o   chytlavou hudbu, která   dokresluje každou důležitou   scénu. Výborné i na   poněkolikáté.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Amélie z Montmartru
Je pravda, že nejsem velký   fanda francouzských filmů   ale jakmile se na plátně   objeví Audrey Tautou tak si   nenechám film ujít a tenhle   samozřejmě nebyl vyjímkou.   Film je poměrně zvláštní   a neokoukaný a já ho mám   moc ráda, hlavně díky   Audrey:-)
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.11.2008
Amélie z Montmartru
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Nádherná Paříž,   úžasné francouzština,   krásná Amélie.
Stačí tyto tři   přísady a vznikne film tak   dokonalý, že prostě nejde   si ho nezamilovat. Romantická   pohádka, jak má být. Asi   každá dívka sní o takovém   princi a asi každý muž o   takové ... no, prostě o   Amálce:-)
Umět se tak   ještě někdy vrátit do   dětských let, žít   bezstarostným životem,   radovat se z maličkostí...   To musíme závidět hlavní   hrdince snad všichni. Navíc   nový neokoukaný způsob jak   natočit film, nevidím   žádný důvod se na snímek   nepodívat a neoblíbit si   ho...
Misantrop
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2011
Širokoúhlý formát, měkké   světlo a syté barvy,   nápaditá a nevšední   kamera, vynikající herci,   vynalézavé kompozice obrazů   a záběrů... Pokud má být   film skutečným uměním, pak   by měl vždy vypadat nějak   takto.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2011
Velmi nenápadně působící   snímek, který vás ale po   počátečním nejistém   rozjezdu naplno zatáhne do   nevinně působícího,   čistého světa plného   laskavého humoru. Postavy   působí roztomile rozpačitě   a vše je jak má být -   samozřejmě ve francouzském   stylu chápání. Yann Tiersen   Amélii doplnil hudbou, která   vám šáhne na duši.
MildaX
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Romantická komedie s   kouzelnou Audrey Tatou. Někdo   třeba namítne, že je   prvoplánovitě přeslazená,   ale mě se líbí a je prostě   kouzelná. Amélie se snaží   dělat lidem kolem sebe   radost. A daří se jí to. Za   zmínku stojí i vizuální   stránka filmu. Moc pěkné.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.4.2006
Doporučuji shlédnout ve   francouzštině. Opravdu   vynikne ta něžnost a kouzlo.   A taky rozdíl mezi Bredoteau   a Bretodeau v češtině   prostě nevyzní . .
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Tenhle film je fakt nejlepší   proti depresím nebo   melancholii. Hlavní hrdinka   si žije ve svém vlastním   světě, ve kterém je jejím   životním posláním pomáhat   lidem a zlepšovat okolní   svět. Je to kouzelný film,   který je skvělý i po   vizuální stránce. A úplně   nejlepší pokoukání je na   hlavní představitelku Audrey   Tautouovou, která je fakt k   sežrání.
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Film trochu experimentuje s   kamerou, střihem a stavbou   příběhu - a výsledkem je   vtipný a svěží snímek s   okouzlující Audrey Tautou.   Nejpříjemnější   francouzský film posledních   let.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2004
Hej tak to nás asi bylo víc,   protože nás se dívalo na   Amélii devět a nikdo za   celý film neřekl jediné   slovo (opravdu jsme nebyli   zhulení) a všichni se jen   usmívali a do konce týdne   nás nic nerozházelo.
xebece
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.11.2006
Kouzelný film. O to víc, že   francouzská kinematografie   není zrovna můj šálek   kávy. Ale tenhle se vážně   povedl. A musím mimořádně   pochválit i český dabing.
Ela
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2008
Pravda je,že tenhle snímek   sice stojí na hranici   kýče,ale naštěstí za ni   díky hravosti,originalitě a   francouzskému šarmu   nespadne...svět Amélie je   naprosto kouzelný a kdo do   něj chce proniknout,musí se   stát na chvíli dítětem a   přestat rozlišovat mezi snem   a realitou...tototiž dělá   sama Amélie a o tom je i   celý film.
bouncer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.9.2003
Amelie?
Kdo by jsi Amelii   nezamiloval...přistih jsem   se, jak téměř po celou dobu   filmu usmívám :-)
charlie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2005
Amélie pohladí na duši, jak   se říká, a nemyslím   postavu, ale film. Líbí se   mi tón teplých barev a   vůbec to celé tak zahřeje.   Neděje se tma nic zlého,   kromě Améliiných představ   o záhadném fantomovi.   Doporučuji.
slajd
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.5.2011
Opravdový skvost francouzské   kinematografie. Pžíběh o   mladé Amelii, která pomáhá   druhým přitom sama   potřebuje pomoci nejvíce.   Film mne zaujal hlavně díky   precizní Audrey Tautou a   také díky skvěle zvolenému   prostředí pro takový film
karolina436
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.5.2009
Tak tohle skvělý film, na   ten se muzu dívat pořád.   Hudba k tomu je dokonalá..   Amelie je dokonalá, obdivuju   ty, kteří to dokázali tak   skvěle natočit..
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Hodně zajímavý a svým   způsobem krásný film.   Rozhodně to není podívaná   pro každého a divákům   odchovaným   "hollywoodskou"   produkcí nemusí sednout   avšak kdo se nechá vtáhnout   do světa hlavní hrdinky ten   si bude připadat jako v ráji   díky pohodové atmosféře   filmu a roztomilé Audrey.
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2012
/spoiler/
pribeh ovela   lepsi ako ktorakolvek americka   "romanticka"   hovadina to je bez debaty ale   kludne to mohlo byt o 30min   kratsie.
hudba 7/10 az   na harmoniku ok [ale kedze je   to franc.film tak to asi bez   nej neslo, ja ju ale fakt   nemusim]

/27.5.12 cz dabing -   Vyrobilo: Studio Auvit, 2002/
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2006
Když sem tento snímek viděl   poprvé, tak sem říkal, že   je krásně naivní, po   druhém zhlédnutí bych tu   naivitu vypustil, a můžu   říct, že je prostě   krásnej, plnej fantazie,   tužeb a lidské dobroty.   Normálně mám radši   depresivnější tématiku ale   tento roztomile naladěněj   film mě dostal a krásně sem   si u něj odpočinul...   (Některé scény jako např.   ta se slepcem jsou prostě   nezapomenutelný)
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2013
Amélie se rozjede a válcuje,   dochází ji ovšem pára a   vtip. Přechod k romantice je   trochu křečovitý a to na co   vás utáhne v úvodu vám pak   vezme jak dudlík malému   děcku... Přesto vám nedá   spát a musíte jí dokoukat.   Vím o čem mluvím!
Nelze jí ovšem upřít   vlastní tvář a geniální   soundtrack.
Sečteno   podtrženo, dělá to 8* madam   z Montmartru.
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2008
Amélie je milý,poetický   film,co pohladí po   duši.Krásné scenérie   metropole na Seině Paříže   dodává tomuto snímku   osobité kouzlo.
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2005
bylo to jako pohadka a amelie   je mila holcina
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2009
Film se mi moc líbil. Hlavně   to jak byla Amélie   vynálezavá a jak se jí   podařilo dostat Nica. Moc se   mi to líbilo a pobavilo mě   to. Hlavně, že jsem se   dozvěděla, kdo je ten   záhadný muž na fotkách.
simca.talpi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.2.2008
OKOUZLUJÍCÍ
Hypochondrická Geogetta,   žárlivý Joseph i milý   Lucien. Nejen těm zasáhne   Amélie do života. Nutno   uznat, že velmi originálně   a sofistikovaně. Zvláštní   postavy skleněného muže a   Nina jsou dojemné. Amelie   sama byla zvláštní, s   pocitem konat dobro je velmi   sympatická. Nakonec všichni   dojdou štěstí, kromě   Brétodeua :). Jako úžasný   nápad se mi zdá oživení   fotografií, lampy a jiných   drobností, a průpovídky   vypravěče jsou naprosto   skvělé. Výborné výkony,   režie, scénář i hudba.
Shmick
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Ta poetika, ta barevnost, ta   lyričnost a ta hudba. To vás   prostě nadchne. Ale ne   každého už nemusí bavit   obsah filmu. Po jeho konci se   nad ním možná budete   rozplývat a budete chtít   jeho atmosféru prožívat   znova a znova. Ale když se   nad tím zamyslíte, třeba   vám třeba připadne   připadne, že je to celé   dělané na efekt. Že   myšlenky filmu jsou   prosťounké. A nebo naopak   jsou tak zašifrované, že   jen ti nejvnímavější a   nejpozornější si z kina   odnesou něco víc, než pocit   z estetického zážitku.
kirk5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2012
Láska z Montmartru
Je to zvláštní a tak trochu   netypický romantický film,   nebojme se použít i termín   romantická komedie,avšak   nečekejme klasickou romantiku   ala Hollywood. Ať chcete nebo   ne, prostě poznáte   francouzský film - humor,   poetika, akce - prostě vše   mi připadá francouzské :) .   Snímek má nejen zábavný   příběh, který nemá   hluchých míst, ale i   barevnost a umí si vyhrát s   detaily. Opravdu máte   chvílemi pocit, že jste ve   snu. A samozřejmě vše   stojí na herečce A. Tautou.   Tento snímek se režisérovi   Jeunetovi povedl - klobouk   dolů.
petrph
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Poetický film o dívce,   která vidí v našem nudném   šedém světě poezii a   krásu, a dokáže předat   svůj pohled i svým bližním   kolem sebe. A snad je mezi   nimi i ten pravý. Jenom ho   najít, podle přetržených   fotografií, které nachází   ve svém okolí, o kterých   ale nikdo nic neví..
Melory_Nox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2006
Díky Amélii máme možnost   vidět jednohubku z   francouzského kulinářského   okénka, je to jemný líbivý   snímek, tak proč si ho   nedát?
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Obrazove nadherne, ale   obsahove na muj vkus ponekud   nejasne a zaplete. Ale na   dnesni francouzke pomery   vyjimecny film.
Kitties
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.5.2007
Nevím
Musím říct, že mě tento   film vcelku zklamal. Čekala   jsem od něj víc, možná   větší akčnost, více   zajímavého děje. Takhle to   pro mě byly vcelku 2 nudné   hodiny neustálého   čekání,kdy už se konečně   něco stane..A bohužel jsem   se nedočkala. Možná jsem   jen snímek dostatečně   nepochopila, nevím, ale to   nadšení s ostatními   bohužel sdílet nemůžu..
Honey0105
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Vždycky, když jsem viděla   skvělé hodnocení filmu, tak   jsem si říkala, že musí   jít o opravdový skvost   francouzského filmu. Pro mě   se opak stal pravdou, když   jsem snímek konečně viděla   ve škole během   francoužštiny.
Už   začátek mě nezaujal, ale   ještě jsem se tak nějak   zasmála, když se Audrey   zmínila o orgasmech. Ale   znáte mladiství, jak se   dokáží smát každé   blbosti, která se týká   sexu.
Audrey Tautou   mám opravdu moc ráda a tohle   je pravděpodobně její   životní role. Přiznávám,   že tady si získala asi   velký obdiv. Bohužel já se   do fanklubu Amélie   pravděpodobně počítat   nikdy nebudu. Je pravda, že   mám většinou ráda   zvláštní zpracování   filmů, ale tohle mě moc   nebavilo a spíš jsem vrtěla   hlavou, jestli to je vůbec   možné.
Ale už ze   zkušenosti tedy znám, že   francouzské filmy dokáží   být velice zvláštní.
Co jsem si z filmu odnesla   je asi jen to, že bych se   klidně podívala na   Montmartr. Tím to ale asi   končí. Chvíli jsem   sledovala pozorněji, chvíli   mi padala hlava a já měla co   dělat, abych neusla. Nemohu   ani říct, že bych se nějak   extra nasmála. Ano, asi se   našel nějaký moment, kdy   jsem se zasmála (třeba ten s   tím orgasmem, že), ale tolik   jich určitě nebylo. Vím   jen, že když jsme film   dokoukali, tak se celá   třída smála radostí, že   to máme za sebou. A asi budu   mluvit pravdu, když řeknu,   že z naší třídy se tento   film líbí asi jen učiteli.   Přesto samozřejmě znám i   lidi, kteří tento snímek   milují.
Mě se líbila   scéna na kole, ale momenty co   mě zaujaly vlastně nebyly   ani o filmu, ale spíš o   pozadí filmu.
Proto   tedy moje hodnocení není   takové, jako většiny a   uznávám, že jsem možná   nepochopila tu krásu tohohle   snímku. Nelituji, že jsem to   viděla, ale vidět to již   nemusím.
Persey
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Lidi já vám nevím, nějak   mě to nevzalo, mám rád   francouzský filmy, ale tohle   je divnej film.Asi je někde   chyba v systému.Vůbec mě to   nebavilo..
Roztoulanec
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Skutečný filmový klenot,   dle mého názoru jeden z   nejlepších současných   filmů vůbec! Na Amélii se   můžu dívat pořád a zdá   se, že se mně tenhle   nádherný film nikdy   neokouká...vždycky mne   dostane do pohody a zapomenu   při jeho sledování na   mnohé své spleeny, pokud mne   zrovna sužují. Film téměř   dokonalý snad ve všech   detailech-v celkovém   příběhu, jeho posláním a   uspořádáním, logičnosti a   trefnosti celého děje a   dějových odboček,   srozumitelným komentářem   vypravěče,který nás celým   filmem provází,   uchvacující a typická   starofrancouzská hudba,   šitá na míru každé   důležité a zajímavé   scéně, a rovněž se musí   vyzdvihnout uměleckost   četných filmových   exteriérů a interiérů,   což v divákovi ještě více   vyvolá okouzlující pocit z   celého filmu včetně   mistrovsky trefných   kamerových záběrů. Avšak   na celém tomto filmu je podle   mne nejkouzelnější a   nejoriginálnější, že s   každým dalším jeho   sledováním se nám objeví   nové dějové souvislosti,   scény a i jiné zajímavosti,   kterých jsme si při jeho   prvním sledování často   vůbec nevšimli. Je to jako   šperkovnice, ve které   postupem času při pozorném   prohlížení překvapivě   objevujeme stále více a   více pokladů...

Je to zkrátka a dobře   tak jedinečný a   uchvacující film, že se   vsadím o to, že druhý   takový film obdobného   žánru a příběhu se už   nikdy natočit nepodaří! A   hlavní hrdinka filmu, Audrey   Tautou, se pro tuto roli snad   skutečně přímo narodila,   jak jsem četl v jiné recenzi   tohoto filmu. Myslím, že   žádné jiné herečce by se   to tak dokonale nepodařilo...   Není o čem pochybovat a co   dodat.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37021minih37021Americké psycho 2 (2002) [Video] 
American Psycho II: All American Girl n
minih19249minih19249Smrtonosná past 2 (1990) 
Die Hard 2 n
minih41215minih41215Parfém: Příběh vraha (2006) 
Das Parfum - Die Geschichte eines Mörders n
minih48965minih48965Nábřeží mlh (1938) 
Le Quai des brumes n
minih133842minih133842Pád Londýna (2016) 
London Has Fallen n
minih62673minih62673Komisař De Luca (2008) [TV minisérie] 
Il commissario De Luca n
minih28218minih28218Anděl Exit (2000) 
Anděl Exit n
minih9844minih9844Kačer Howard (1986) 
Howard the Duck n
minih66014minih66014Puccini (2008) [TV film] 
Puccini n
minih24614minih24614První den mého syna (1964) 
První den mého syna n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190552
Osobností: 697848
Fotografií: 763973
Plakátů: 376579
Obsahů a biografií: 178279

Poslední komentáře

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10