Duben
ohodnotit

Amazing Spider-Man 2 [2k digital]

The Amazing Spider-Man 2

Další název:
The Amazing Spider-Man 2: Rise Of Electro
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
142 minut
Premiéra v ČR:
24.4.2014
„Jedině Spider-Man může ochránit Newyorčany před zákeřnými padouchy.“

Komentáře k filmu Amazing Spider-Man 2

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
dxnam
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.5.2014
nečekané i čekané
Film se mi líbil moc,   zpracování již   očekávaného konce kdy Gwen   umře bylo úžasné. Děj,   akce i linie držely pospolu a   celých 142 minut jsem jen   seděl v napětí. 2 hlavní   hrdinové taktéž velice   dobře ztvárnili role a   dokonale se hodí do filmu.   Vřele doporučuji zajít na   3D, efekty jsou tentokrát   dobře udělané a je to jeden   z mála filmů, který se mi   ve 3D líbil, ale tak to by   se mi líbil i ve 2D :)
lkmfe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.5.2014
3D!!!!!!!!
VÝBORNÉ 3D A KRÁSNÁ   HEREČKA! není moc co dodat   buď vás to nadchne nebo ne.   Podle mne si tento film   zaslouží určitě lepší   hodnocení než co říká   většina kritiků! Rozhodně   palec nahoru
Georgie2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.8.2014
Mně se to náhodou líbilo.   Je prima, když režisér   akčního filmu taky trochu   dbá na psychologii postav.   Některým stačí jenom ta   akce, mně ne. A například   přechod Elektra do   záporných povahových hodnot   vůbec nebyl nelogický nebo   nepravděpodobný - komplexy   Maxova formátu bývají   silně nezdravé. Celkově mi   tenhle snímek připadal tak   nějak vyváženější než   jednička a jsem zvědavá na   třetí díl (jenže Garfield   nám stárne a těch dvacet   už mu asi brzo nikdo baštit   nebude...)
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2014
Dvojka již není tak   přeplácaná svojí   nesmírnou rychlostí jako   jednička, ale bohužel na   úkor krapet slabšího   scénáře. Ono je to vlastně   taková obyčejná 'Love   Story' Petera   Parkera/Spider-Mana a Gwen   Stacy (chemie mezi nimi   opravdu funguje), okořeněná   nějakým tím soubojem. Aby   ne, vždyť to od Spidyho taky   všichni čekáme. Electro   spolu s Harry Osbornem ale na   úkor oné velké lásky mají   rapidně málo prostoru. A je   to škoda. Vysoká úroveň   speciálních efektů už snad   ani nemůže překvapit. U   takových snímků je to již   samozřejmost. 3D je ještě   zvýrazní a tak je zážitek   opět a jak jinak dokonalý.   Po vizuální stránce je tedy   výsledek přijatelný. Jen   ten děj potřeboval ještě   trochu vyladit.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.5.2014
Lehké zlepšení oproti   jedničce, které jsem dal po   zkouknutí dvojky o bodík   dolů. Příběh příjemně   utíkal, minulosti Peterovým   rodičům byl věnován přece   jen o trošku větší důraz,   což já osobně považuji u   téhle zbytečně brzy   restartované pavoučí série   za jedno z hlavních plusů.   Vybrání Electra jako   úhlavního záporáka jsem   mile rád vítal, aspoň co se   týče vizuální pestrosti   akčních sekvencí, kde se   dostavil i nějaký ten   "wow effect". Zato   jeho vykreslení působilo zas   tak nějak ploše (Raimiho   zlí hoši byli   zajímavější). Marc Webb je   podruhé v akci jistější a   je to vážně znát. S oním   dramatickým momentem před   koncem si také poradil   dobře. To jsem ani nečekal s   tou postavou, jaký ji stihne   osud. Jelikož má film tři   zloduchy, jejich konfrontace   se Spider-Manem je postupná,   což se mi zamlouvalo. S   Amazing Spider-Man 2 jsem byl   ve výsledku spokojený.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2018
║Rozpočet   $200miliónov║Tržby USA   $202,853,933║Tržby   Celosvetovo $708,982,323▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $25,611,264║ Tržby za   predaj DVD v USA   $21,178,248║ V prvom rade   treba dať poklonu tvorcom   ohľadne využitia 3D efektu,   opäť potvrdili že v tomto   smere môže film vyniknúť k   lepšiemu dojmu a práve táto   nová séria Spider-man   dokázala ako jedna z mála   filmových 3D verzii skutočne   dodať ten pravý dojem   poriadného priestorového   efektu, takže v tomto   ohľadne veľké plus pre   film. Príbeh je klasický   schématický, bez nejakých   prekvapivých zvratov, dosť   sa tu vsádza na romantickú   notu a mladým hercom to aj   ide a sekne ale čo je moc to   je moc a časom to začne   zbytočne brzdiť dej a práve   hlavný zloduši tým pádom   majú menší priestor,   priestor ktorý mohli lepšie   vystužiť rozsiahlejšou   komunikáciou s Petrom   Parkerom/ Spider-manom, lebo   tie spoločné úseky z   mladým Harrym Osbornom a   Maxom/Elektrom boli veľmi   intenzívne, vtiahli do deja,   zaujali, bolo cítiť   napätie, dokonca aj tie   humorné frky tam sedeli, veru   škoda že sa tvorcovia viac   nearanžovali v tomto smere.   Bonbónik boli opäť   Spider-manové efektné   premety, skoky, záchranné   akcie, súperenie, komické   vsuvky zo zachránenými, fakt   delikatesa, dokonca aj   pubertálny podtón a   správanie postavy Spidermana   sa dá zniesť, je to proste   iná séria než od Raimiho   ktorú mám len o niečo málo   radšej než túto, ktorá má   samozrejme čosi do seba, na   záver Hans Zimmer je   aktuálne najlepší   skladateľ, opäť zložil   úžasný heroický motív, je   to hudobný klenot. /videl v   kine 3D verziu: 80%/
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.2.2019
Spidey je stale vo forme...
Druhy Spidey nesklamal.Dvojica   Garfield-Stone sa skvele   doplnuje a Stone k tomu   pridava vysoky esteticky   zazitok.Humorne prvky su   paradne a ozivuju pribeh,   ktory pozname vsetci   nazpamat.Elektro sice   pripominal Dr. Manhattana z   Watchmen, ale narozdiel od The   Lizarda z prveho dielu mal   smrnc.Green Goblin bol sice   slabsi,ale motivacie k premene   na zloduchov boli   uveritelne.Vyborny komiks.
Film jednoznacne   doporucujem.
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2019
Tak to, co mi vadilo na   jedničce, tenhle film   vylepšil. Navazuje na první   díl a má hladký a jasný,   sice sem tam nudný, ale   občas akční děj. Celkem se   mi líbil konec. Vizuální   efekty jsou jako obyčejně   velmi dobré a i zloduši   vypadají reálněji.   Povedený Spiderman.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2014
Spiderman téměř bez   Spidermana. Přišlo mi že   Spíďa tu byl úplně   minimálně, i když šel   pátrat do toho metra šel   jako Peter. Největší plus   byli hlavní souboje, jejich   podání a hudba. Garfield se   mi do role moc nehodí. Do   kina jsem se těšil a ani   jsem nějak zklamaný nebyl,   ale ta délka byla šílená.   Ale první film kde můžu   říct že se vyplatilo 3D!!   65%
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2015
přesto, že jsem tomu   nevěřil tak stále trvám na   tom že Amazing Spiderman   posunul Spidermana zase o   kousek výš. Jako vždy fajn   efekty, děj ok a zvraty taky   nečekané - já doporučuji.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2014
Amazing Spider-Man 2
Mne osobne to prišlo akési   bez nápadu.Na akciu sa síce   pekne pozerá a aj efekty sú   dokonalé ale dejovo je film   nudný a akoby   zaseknutý.Nezachránili to   ani také hviezdy ako J.Foxx   alebo D.DeHaan.Za koniec som   pridal jednu hviezdu a už   teraz sa teším na epického   Amazing Spider-Mana 3.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2014
Já holt ulítám na   vyšperkovaných efektech a   tohle pokračování   pavoučího mužíka je na   vizualizaci postaveno od   základů. To je také jeden z   důvodů, proč se mi "A.   Spider" páčil ...   efekty jsou fascinující,   záběry v 3D hodně solidní   (po delší době film, na   který se vyplatí mrknout v   třetím rozměru). V pozadí   děje opět kapánek   rozbouřená hra na lásku,   která tak nějak funguje a v   podstatě lemuje celé   dobrodružství. Na čem nový   Spider pokulhává, je zcela   jistě záporák. Electro je   supr, dobrý nápad a dobré   vlastnosti lahodící oku, ale   když on je to v podstatě   "hodný pán" a né   zlomyslné monstrum, které by   bylo pro P. Parkera   rovnocenným soupeřem.   Závěr filmu je zvláštní,   ale pochopitelný. Tudíž si   jako hlavní zážitek z   tohoto filmu odnáším   královskou vizualizaci s   průměrným příběhem a   nezdařilým záporákem....   II. PROJEKCE : Snižuji své   hodnocení díky hluchým   místům ve filmu, které tam   jsou jakoby "navíc"   a nepřispívají výrazně k   ději. A absence drsného   záporáka je o to větší,   že při druhém sledování   není žádná vetší   natěšenost na finálně   boje, které v podstatě ani   moc nejsou.
majkronyk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.3.2024
Spoustu se toho nepovedlo.
Druhý film této série je   definitivně horší než ten   první. Ale zase upřímně. U   Sony má Spiderverse nastarost   holt někdo, kdo k tomu   evidentně nemá vztah. Na   druhou stranu třeba ve   srovnání se třetím   Spider-manem od Raimiho   (konečně jsem se podíval,   jak se to píše, a kupodivu   jsem se minule nespletl), tak   tady v tom se alespoň lidi   nechovali jako úplný   hlupáci větší část   filmu.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.12.2019
Jak jsem byla spokojená s   prvním obnoveným   Spidermanem, tak ten druhý mi   nějak vadil. Roztahaný   příběh na vice frontách,   Peter pořád Gwen chtěl,   nechtěl, chtěl a hlavně to   pořád omílal, připadalo mi   jako by ani nechtěl dospět,   protože to znamená   odpovědnost a té se bál.   Příběh zase klasický,   výprava dobrá, efektům   není co vytknout, ale ten   konec, to jsem nepobrala. Na   hollywoodský spektákl dost   drsné. Kdybych viděla film   bez dabingu, možná bych byla   trochu shovívavější.   Hlavně dabing Spideyho mi   vadil, zněl mi hrozně   ukníkaně.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.1.2015
Bez šťávy a zbytečně   upovídané. Nucené vtipné   hlášky už nevědí co nám   servírovat. Nejslabší   komiksák co jsem viděl!!
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.9.2014
Tak na to, jak se mi celkem   líbila jednička a byl jsem z   ní docela mile překvapen,   tak tady tato dvojka mě   absolutně zklamala.
Přišla mi až moc   romantická a navíc jsem v   ní našel hodně podobností   z předchozích Spider-Manů,   což mi taky moc   nepřidalo.
Chválím   jenom vizuální efekty a   triky a za ty dávám 5   bodů.
Zcela jistě se   k tomuto filmu už nevrátím   !
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.9.2015
U prvního počinu Marca Webba   s názvem ,,Amazing,, jsem se   o něm zmiňoval jako o   režisérovi bez závratné   budoucnosti. Druhý díl můj   názor nezměnil. Mark Webb je   regulérní looser. Svěřit   remake jednoho ze tří   nejslavnějších superhrdinů   režisérovi hudebních   videoklipů? Obsadit do remaku   jednoho ze tří   nejslavnějších superhrdinů   céčkové herce včetně   DeHaana, kterej by mohl z   fleku ztvárnit nacistu v   životopisným filmu o   Hitlerovi? Ty vole, tady asi   někdo žere drcený brufeny,   bo to nechápu absolutně!   Jamie Foxx mě taky zklamal.   Chápu, že vydělávat na   chleba se musí, ale 2 roky po   úspěchu v Djangovi me jeho   role chodící energizer   baterky přišla pod jeho   úroveň. Nicméně i přesto   je tento díl o maličko   lepší. Ale asi jen proto,   že tady není prvních 50   minut brutální nudy alá   Beverly Hills nová generace   jako v prvním díle. Když to   srovnam s Nolanovo Batmanem   nebo relativně slabém   Snyderovo Mužem z oceli, tak   je Amazing Spiderman asi   nejzbytečnější a   nejtrapnější remake   poslední dekády. 50% dávám   pouze za hlavního   protagonistu, kterej mi po   prvním díle už trošku   přišel k chuti a za   zvláštní efekty...jinak to   je výblitek roku 2014
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.11.2020
Po technické stránce,   vizuálně a hudebně je to   výborné. Co se týká obsahu   a napětí, tak je to o hodně   slabší až nudné.
Omnibus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.4.2014
Ale fuj! To byl ale hnusnej   pavouk! Aby taky ne, když ho   hrál Andrew Garfield,   tragický výsledek   genetických pokusů   zkřížit herce s prknem.   Navíc ten jeho sklípkan   Peter Parker byl pěkně   blbej, jak blackout o   Vánocích. Upřednostnil   elektrosex a místo aby   zasunul do Gwen, strkal to do   zásuvky, zkrat nezkrat, prý   aby zachránil celý N.Y. a   nahodil vyražené pojistky.   Naproti tomu Max Dillon, to   byl sympaťák! Zpočátku   single, nesmělý až   uťápnutý, později   roztomilý elektrický šmoula   s přerostlým egem a s   jiskrou v oku, nabitý zlostí   jak baterie Duracell. Tomu   jsem fandil! Škoda, že   dostal ve scénáři tak málo   prostoru. Takhle, ono se dalo   dívat i na Spider-Mana,   jakmile ukryl svůj hnusný   ksicht pod tu hezkou pavoučí   masku a kromě páchání   dobra občas spáchal i   nějaký ten vtípek.   Bohužel, jakmile masku   sundal, bylo zle... Toho   Andrewa Garfielda bych   nejradši umlátil plácačkou   na mouchy!
enejčel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.8.2014
Pokračování šíleného   prvního dílu The Amazing   Spider-man. Raimi se musí   chytat za hlavu, když kouká   na tyhle dva blbé filmy,   které si drze dovolili   říct, že je to restart jeho   série.
Jak už jsem   zmínil, jednička je   šílená, a tohle je ještě   horší.
První průser   je samotný Andrew Garfield,   který vůbec na Spider-mana   nevypadá. Vyhublý debil,   který na sobě nemá ani   jedni jeden centimetr svalů a   filmaři ho považují za   Spider-mana, no prostě blaf!   A pak jeho chování mi   přijde dost trapné a   ulítlé, skoro, jakoby pod   hrdinskou maskou bylo dítě a   ne nromálně myslící   charakterní ochránce   lidí.
Pak jeho   samotné reakce na padouchy   jsou dosti otrvné a opět   trapné.
Další   problém jsou příšerný   dialogy mezi našimi milenci +   chod příběhu do něhož   tyto dialogy nezapadají.   Hlavní problém filmu je   však samotný scénář, kde   akci vystřídá nuda a nudu   zase vystřídá špatná   akce.
Pak samotná   zápletka a dialog mezi   Electrem a Spider-manem mi   přišla až dětinská. To se   scénáristi opravdu moc   nenadřeli, když hlavní   důvod pro Electra pro   nenávist vůči Spider-manovi   byl ten, že ho Spíďá   nepoznal! Opravdu   šílenost.
Marc Webb   je třešničkou na dortu   téhle sračky. Jak mohli   producenti vybrat režiséra,   který měl před Spider-manem   natočený pouze jediný film   na režii kulturního   komiksového superhrdiny,   jakou byl Spíďa?
Celkově snímek na mě   působil hodně nezáživně,   otravný a trapný Garfield   vám nepřiroste k srdci,   rozhodně mu nebudete fandit a   Jamie Foxx byl ve své roli   hodně slabý. Ptám se proč   tuto roli vůbec bral? Takový   charismatický herec si to u   mě pěkně podělal, protože   jeho role neumětela Maxe   Dillona, který se chová jako   pětileté minďe mi opravdu   hodně vadila. Přes všechny   scénáristické nesmysly a   celkovou vyzáž postav je   vidět, jak snímek je nejen   béčkový, ale i dětinský.   Pokud chtějí natočit trojku   tak to musí režii přenechat   někomu jinému a ne tutomu   volovi Webbovi.

Raimi prosím vrať se!
limec
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.8.2014
coze?
jit na to do kina tak to tam   asi rozmlatim, za tohle chteji   penize? mozna kdyby to   sestrihali na 20 minut bylo by   to dobre, ale tohle je fakt   smejd ani nevim proc davam tak   vysoke hodnoceni
AdamTorpis
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.3.2018
BOŽE MÔJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Keď som si pred 3 rokmi   pozrel tento film, tak sa mi   strašne páčil. Potom som si   ho pustil asi pred mesiacom a   potom som zistil aký som   kretén.Ten film má tak   dementný príbeh, Gwen sa   celý film chová ako   zamilovaná krava. Film má   dementného záporáka Electra   ktorý vyzerá oveľa horšie   ako Spectularovi. Ďalej sa mi   nepáči že GG (Green Goblin)   nedostal viac priestoru.   Najhoršia komiksovka EVER   !!!!!!!! A ešte horšie ako   Thor: Dark World a to už je   čo povedať.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.9.2018
Nový trend je, zdá se,   obsadit co   nejnesympatičtější hrdiny   a když se jedná o   superhrdinu, tak musí   zachránit co nejvíc   různých ras a národností.   Můžu říct, že zlatej   Pavka Korčagin...tam to   aspoň bylo podle pravdy.
elaphe
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.5.2014
Hurá, dokoukal jsem to :(
Původnímu spidermanovi   nesahá ani po kotníky.   Spiderman je jenom   exhibicionista který   předvádí salta a otočky.   Garfield je tak nudnej, že   jakmile sundá masku můžete   si jít udělat kafe a o nic   nepřijdete. Osborn vypadá   jak mladej Hitler a Gwen   (proč to není MJ jako   normálně ???) vypadá jak   šlapka a ještě o 15 let   starší než Peter P. Smát   už se pak musíte americký   úchylce na nástěnky a   patetickým kecům.   Zdlouhavost a nudnost   nezachrání ani vtípky   spidermana ani slabý   padouši. Je to prostě   "amazing" špatný.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51699minih51699Biblické příběhy: Pavel z Tarsu (2000) [TV film] 
San Paolo n
minih5390minih5390Čaroděj ze země Oz (1939) 
The Wizard of Oz n
minih38664minih38664RRRrrrr!!! (2003) 
RRRrrrr!!! n
minih48039minih48039Kdopak by se vlka bál? (2008) 
Kdopak by se vlka bál? n
minih94329minih94329Cesta do Avonlea (1990) [TV seriál] 
Road to Avonlea n
minih69772minih69772Popelky (2010) [TV film] 
Lying to Be Perfect n
minih67895minih67895Bláznivá, zatracená láska (2011) 
Crazy, Stupid, Love n
minih123538minih123538V hlavě (2015) 
Inside Out n
minih57936minih57936Rango (2011) 
Rango n
minih86170minih86170Mocný vládce Oz (2013) [2k digital] 
Oz: The Great and Powerful n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Amazing Spider-Man (2012)

 Amazing Spider-Man (2012)
Amazing Spider-Man n
The Amazing Spider-Man
Žánr: akční / fantasy / komiks / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Marc Webb

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10