Duben
ohodnotit

Musíme si promluvit o Kevinovi

We Need to Talk About Kevin

Další název:
Musíme si pohovoriť o Kevinovi
Rok:
2010
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
23.3.2012
„Co prožívá matka, jejíž syn zastřelil sedm spolužáků a třídní učitelku?“

Obsah filmu Musíme si promluvit o Kevinovi

 
Eva odkládá slibně rozjetou profesní kariéru a plně se ponoří do nadcházejícího mateřství. Vztah mezi matkou a synem Kevinem se však od samého počátku komplikuje. Chlapec se od raného věku agresivně vymezuje vůči svému okolí a vůči matce především. Když je Kevinovi patnáct, spáchá čin, kterým se v očích veřejnosti stává monstrem. Ani ve vězení jej však matka neopouští a vzájemný vztah plný nepochopení, zklamání, nenávisti, ale i lásky tak pokračuje dál.

Filmová adaptace románu Lionel Shriverové vyniká především strhujícím výkonem Tildy Swintonové v roli matky, nelineárně vyprávěným příběhem a chladně odosobněnou vizuální stránkou....
 
Související odkaz
 
RECENZE: Musíme si promluvit o Kevinovi, skvělý film o zlu bez příčiny

Bude vám zle, budete chtít odejít a nacházíte-li se v období romantického hnízdění, možná dokonce přehodnotíte úmysl založit rodinu. Tenhle thriller je tiše brutálním útokem na vše, co je vám drahé. Pojďme si teď promluvit o Kevinovi. číst dál

Hodnocení: 80 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Lynne RamsayLynne Ramsay  
hraje:
Tilda SwintonTilda Swinton.....Eva Khatchadourianová [49]   
John C. ReillyJohn C. Reilly.....Franklin [44]   
Ezra MillerEzra Miller.....dospívající Kevin [16]   
Jasper NewellJasper Newell.....Kevin, 6-8letý   
Rocky DuerRocky Duer.....Kevin, batole   
Ashley GerasimovichAshley Gerasimovich.....Celia [6]   
Siobhan Fallon HoganSiobhan Fallon Hogan.....Wanda [48]   
Alex ManetteAlex Manette.....Colin [40]   
Kenneth FranklinKenneth Franklin.....Soweto   
Leslie LylesLeslie Lyles.....Smash Lady   
Paul DiomedePaul Diomede.....Al [40]   
Mark Elliot WilsonMark Elliot Wilson.....právník   
James ChenJames Chen.....Dr. Foulkes   
Lauren FoxLauren Fox.....Dr. Goldblattová [32]   
Erin DarkeErin Darke.....mladá asistentka Rose [25]   
Tah von AllmenTah von Allmen  
scénář:
Lynne RamsayLynne Ramsay  
Rory Stewart KinnearRory Stewart Kinnear  
námět:
Lionel ShriverLionel Shriver.....stejnojmenná kniha (2003, česky Ikar, Praha 2007) [52]   
hudba:
Jonny GreenwoodJonny Greenwood  
kamera:
Seamus McGarveySeamus McGarvey  
střih:
Joe BiniJoe Bini  
trailer
Distributor v ČR:
AČFK - Asociace českých filmových klubů
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Musíme si promluvit o Kevinovi >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2017
Přesně takhle má vypadat smysluplná filmová   adaptace knižní předlohy. Román jsem četl   relativně nedávno, takže ohledně děje mě   nemělo co šokovat a byl jsem s tím dopředu   srozuměný. Co mě ale jednoznačně nadchlo, byl   způsob, jak si s tou látkou Lynne Ramsay   poradila. Přesně si uvědomila, kde končí   literární způsob vyprávění a kde začínají   možnosti toho filmového. Díky tomu nesledujeme   zmrzačený výcuc z knihy, ale naprosto   soběstačný tvar, kde starou belu sejde na tom,   že se do něj z předlohy nemohly vejít všechny   nuance. Film si je totiž nahrazuje jinými, z   vlastních zdrojů. Skvělá Tilda Swinton je bez   diskuse, ale je tady ještě taky fantastická   hudba Johnnyho Greenwooda. Ten kluk mě znovu   přesvědčil, že na poli filmové hudby je v tom   zástupu řemeslníků, jakkoli kvalitních,   jedním z mála se skutečnou vizí.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2015
Tilda Swinton nezklamala. Silný příběh i   kvalitní herecké výkony krášlí až   surrealistické dílo, které by mohlo být   zajímavé nejen pro ty, kteří mají co   dočinění s výchovou ratolestí. Zobrazení   děsivého ostrakismu matky a strach z neznámého   se velmi povedl, stejně tak film důvtipně   provází záběry na rudou barvu, které diváka   pomalu připravují k tragickému konci.
JimDeNiro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2015
Tildě Swinton utekl Oscar...
Skvělé psycho, deprese, od samého začátku.   Skvělé herecké výkony (hlavně Tilda Swinton),   Toho parchanta bych asi zabil od malička to byl   zmetek. Na druhou stranu uznávám, že snímek   může pro okolí znamenat tlačení na pilu, ale   mě to tak moc nepřišlo. Shlédnuto podruhé   20.5.2015 100%
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2013
Velice silný příběh o matce, která měla   smůlu na své prvorozené dítě. Film, při   kterém se tají dech co bude dál. Velmi   bolestná podívaná. Stres a bezmocnost ovládá   matku autistického dítěte, u kterého nikdy   neví, co udělá a jak se zachová. Jeho život   je tu prezentován již od narození a tak vidíme   celý jeho vývoj až téměř po dospělost,   které vygraduje tragédií. Vyprávění   příběhu nikam nespěchá, ale zbytečně moc   tlačí na pilu. Některé dramatické části tu   jsou zvýrazněny až moc agresivně. Jedná se o   vzpomínky matky. Formou kratičkých flashbacků   se naznačuje ono tragické vyústění, ale je to   zcela zbytečné skákání v čase, které nic   nepředstavuje a ruší dramatický vývoj   událostí. Přesto se jedná o vynikající   dílo, které se hluboko zavrtá do podvědomí   každého diváka.
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2012
Chudák Tilda
Uf, to bylo teda silný kafe. Dokonalý filmový   zážitek, asponˇ
pro mě. Tyhle psychologické   snímky přímo žeru. Film je natočen takovým   zvláštní způsobem a celou dobu má tak hustou   atmosféru, že by se dala krájet. Hned od   začátku tušíme, že Kevin provedl něco   opravdu strašného! Proč to ale vždycky odnesou   rodiče a dává se jim to za vinu? Kevin byl   spratek už od mala a jak provokoval, vím že by   se děti neměly mlátit, ale tohohle spratka bych   mlátil od rána do večera. Tady to odnesla   hlavně matka, kterou bravurně ztvárnila Tilda   Swinton, klobouk dolu. Celej snímek mi jí bylo   opravdu líto. Já bych jí za její výkon dal   klidně oscara. Dávám 90% a náročnějším   filmovým nadšencům doporučuju.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Na Tildu s očima mimozemšťana jsem vždy   trpěla, už od mé oblíbené "Pláže"   - a znovu nezklamala, nenapadá mě žádná z   hereček, jež by zvládla lépe tuto těžce   zkoušenou matku. A nebyla sama, kdo hrál, až   mrazilo, potkat Ezru Millera, instinktivně   uskočím, stejně tak výborná (ve smyslu   napřesdržku) byla obě jeho mladší vydání.   Co se týká snímku samotného, mám neodbytný   pocit nevyřčených základních kamenů, na   kterých se začal stavět Kevinův charakter,   vysílám na desítky "proč" a vrací   se mi většinou jen vlastní ozvěna. Byla   počátkem nenávisti (a zároveň i zvláštně   zvrácené lásky) k matce její poporodní   deprese, nebo už odmítání dítěte v   zárodečné fázi z důvodu ukončení kariéry?   Což takhle "škoda každé rány, která   padne vedle"? Každopádně by   "sedly" přinejmenším v případech   naschválů provázených číhavými pohledy, u   výsměchů pod křídly otcovy ochrany, při   ďábelských proměnách vedoucích k ještě   větší nadvládě podělanýho zmetka nad celou   rodinou. Možná už bylo vše rozhodnuto geny či   psychickou poruchou, stejně si však dovolím   tvrdit, že důslednost a jednotnost rodičů by   mohla zmírnit i za posledně jmenovaných   podmínek otřesné následky Kevinových   děsivých činů. Koho zlatíčko Kevin neodradí   od rodičovství, měl by si pamatovat alespoň   některé varovné signály patologického   chování a v zájmu přežití včas kontaktovat   jeden z dětských výchovných ústavů - postaru   polepšovnu, dítko pak plynule přejde do   nápravného zařízení za mnohem méně   závažnou činnost, takže má šanci skončit   jako slušný člověk mnohem vyšší, než v   kruhu milující rodiny.
Salám
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2012
Co říct
No co na to říct. Je to mazec. Psycho.
Určitě   Vám to náladu nezvedne, je to pěkně   depresivní. Ale natočené je to   přesvědčivě... Ikdyž spousta věcí může   vyznít ironicky, tak na druhou stranu, ač mě   to přijde absurdní, tím, že v případě   takového magora, by to někdo podchytil....Ale je   fakt, že je hodně rodin, kde ty rodiče chodi do   práce a nevidí neslyší....
Stojí to za   shlédnutí, ale veselí z toho nebudete :)
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2012
Musíme si promluvit o Kevinovi
Tak tenhle film se dá lehce popsat jedním   jediným slovem: DEPRESE. A to doslova. Už při   prvních minutách na mě dýchla tak hustá   atmosféra, že jsem začal mít fakt velkou   depku. A aby to náhodou nebylo málo, vše se   čím dál tím víc stupňuje. Celou tu dobu   víte, že se stalo něco strašného, netušíte,   co to ale může být. Jen tipujete. A jak pomalu   vyprávění spěje ke svému vyústění, jste   pohlceni v té šedi tak moc, že už není   úniku, už nelze vrátit se zpět do sluného   barevného dne, bude chvíli trvat, než se z   tohoto světa dostanete.
Vše je vyprávěno   retrospektivním stylem, není však vůbec   těžké se v ději vyznat, neboť v jedněch   záběrech je hrdinka totálně šťastná, v   druhých ustaraná a vyčerpaná a v dalších   zničená. Herečka Tilda Swinton zvládla svojí   roli opravdu bravurně, Ezra Miller jako nová   herecká hvězda také boduje a určitě o něm v   budoucnu ještě nemálo uslyšíme. Také se tu   objevila herečka Siobhan Fallon, která obvykle   hraje malé role v blockbusterech.
We Need to   Talk Abour Kevin doporučuji pro náročnějšího   diváka...
LucyStar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2012
We Need to Talk About Kevin
Opravdu působový snímek, z kterého člověka   zamrazí. Psychicky vyšinutého Kevina měla jeho   matka odmalička řezat, nebo ho spíš poslat k   psychologovi. Ve filmu se prolíná rovina   současnosti s minulostí a příběh vrcholí   odhalením Kevinova hrůzného činu, na které   divák po celou dobu netrpělivě čeká...   Brilantně natočený snímek se skvělými   hereckými výkony.
jajsempravabobika
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2012
Moc jsem se na film těšila, má skvělý   námět. Bohužel, byla to strašná hovadina. Z   toho spratka by možná nevyrostl magor, kdyby v   dětství dostal pár facek. Reakce lidí z města   na jeho matku jsem taky nepochopila. Vždyť ona v   podstatě nic neudělala a navíc přišla o   rodinu. Kevin jako malý mi přišel spíš   posedlej satanem než psychicky narušené dítě,   které nemá rádo svoji matku. Celý to nemělo   žádný grády a bylo to divně zpracovaný.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih79298minih79298Avida (2006) 
Avida n
minih62275minih62275Captain America: První Avenger (2011) 
Captain America: The First Avenger n
minih27464minih27464Spalující touha (1999) 
Eyes Wide Shut n
minih71419minih71419Můj nejlepší nepřítel (2010) 
Mein bester Feind n
minih28382minih28382Od soumraku do úsvitu 3: Dcera oběšence (1999) 
From Dusk Tilll Dawn 3: The Hangman's Daughter n
minih86287minih86287Žalobce a obhájce (2010) [TV seriál] 
The Whole Truth n
minih28241minih28241Highlander: Zúčtování (2000) 
Highlander: Endgame n
minih44432minih44432Celestínské proroctví (2006) 
The Celestine Prophecy n
minih41250minih41250Křest ohněm (2005) 
American Soldiers n
minih28962minih28962Milion let před Kristem (1966) 
One Million Years B.C. n


Hodnocení:n12345678910
Musíme si promluvit o Kevinovi (2010)Musíme si promluvit o Kevinovi (2010)Musíme si promluvit o Kevinovi (2010)Musíme si promluvit o Kevinovi (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190564
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376591
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10