Jeden svět
ohodnotit

Absurdistán

Idiocracy

Další název:
3001; Untitled Mike Judge Comedy / Návrat z doby ľadovej (SK)
Rok:
2006
Délka:
84 minut
„Máte pocit, že Vás obklopují idioti? Pokud byste žili v roce 2005, možná byste byli také idioty..“

Komentáře k filmu Absurdistán

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.6.2012
Absurdistán
Bláznivá komedie, na kterou   jsem byl nalákán, protože   prý v sobě nese skryté   poselství. Nedávno jsem   četl jednu studii z Londýna,   kde vědci vysvětlovali,   proč jsou školy čím dál   tím lehčí. Ano, je to   způsobeno hloupnutím   civilizace (článek byl   zaměřen na Londýn a   problém přistěhovalců,   kteří jsou většinou z   chudých rodin, nemají   dostatečné vzdělání,   oproti ostatním chytrým   spoluobčanům kteří našli   uplatnění nemají dost   inteligence a proto odjeli   dělat podřadnou práci do   Británie). Hloupější lidé   mají více dětí než ti   chytřejší.
Když   totiž potká chytrý muž   chytrou ženu, vznikne z toho   krásný flirt. Když potká   hloupý muž hloupou ženu,   jsou z toho velké přídavky   na děti :)
Humor však   nakonec nebyl až tak moc   inteligentní jak mi bylo   slibováno. A ani herecké   obsazení nijak nezářilo.   Luke Wilson (až do teď jsem   netušil že je to bratr   slavného a mnou uznávaného   komika Owena Wilsona) prostě   moc dobře nehraje a ani v   ostatních rolích se   neukázali nějaká esa. Na   jedno zaplnění prázdného   večera ano, ale nečekejte   nic velkého...
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.10.2012
Je s potěšením vidět, že   si "amíci" umí   dělat srandu také sami ze   sebe.Tato úsměvná komedie   je totiž hlavně o nich, i   když v daleké, předaleké   budoucnosti.
Doporučuju jednu věc,   docela důležitou věc :   Nesmíte nad tím filmem   přemýšlet, jinak ani nemá   cenu se na něj dívat.A   věřte mi - je to dobrá   rada.Raději se nechte   unášet ( ne sice moc   ohromujícím ) dějem a   zkuste se aspoň trochu   pobavit.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.9.2021
Idiokracia, to čo žijeme
Nápad to bol rozhodne dobrý   a aj začiatok sľubný. Ale   celé mi to prišlo ako   nedotiahnuté do konca a   určite to mohlo by   bláznivejšie, možno   vtipnejšie. Hlavný herec,   nie že by bol zlý, ale mohol   viac nahodiť výraz, že   nechápe, kam to ľudstvo   dotiahlo. Škoda, lebo začalo   to dosť dobre, ku koncu také   klasické americké,   klišovité. Na druhej strane,   až tak zábavné to   neprišlo, keď si uvedomíme,   že ten prerod nastáva a   zrejme neskončí inak
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Nepovažuju komedii film, kde   se pořád dokola mluví   sprostě, nebo postavy na sebe   ukazují sprosté věcy. Ano,   sprostá slova v komediích   vítám s otevřenou   náručí, ale musí to dávat   hlavu a patu, a také   pořádný smysl, ne jen tak   ze srandy si říkat mužské   nebo ženské pohlavní   orgány. Věta   "Nejznámější postava   na svěě se jmenoval   prdel." mě třeba docela   pobavila, ale ostatní gesta a   vulgarity jsem považoval za   vrchol trapnosti. Nakonec je   to podobný "Scary   movie" Další blbost na   kterou se nemůžu koukat až   do konce, spíše si pustíme   jenom těch opravdu pár   srandiček, které se ve filmu   překvapivě ukazují.
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2011
Vynikající satirická   groteska. Příběh z   budoucnosti, pečlivě   odpozorován z přítomnosti.   Poznáváte v něm sami sebe a   svou dobu, již vychvalujete   jako pokrokovou a nejlepší   možnou? Mýlíte se. Idiotů   přibývá, protože čím   větší blbec, tím víc má   harantů. Všude plno   odpadků, plno lidí, ve všem   pravopisné chyby, lidi jsou   jako zfetovaní, všechny   zajímá jen sex, žrádlo a   násilí, místo vody   ("myslíš tu ze   záchoda?") chlemtají   jakousi nevábně   vyhlížející zelenou   limonádu ("Má   elektrolyty."), jíž   kropí i pole, a podobně.   Horší se všechno. Za pět   set let – bude-li tu ještě   smrdět lidstvo (doufám, že   ne!) – to zde bude vypadat   jako ve filmu Absurdistán (v   originále „Idiocracy“ –   zas to nemístné a nesmyslné   přejmenovávání! Název   „Idiokracie“ – vláda   idiotů – by byl možná   lepší): lidáci budou už   tak zdegenerovaní, že   dnešní největší tupci by   byli budoucností považovaní   za největší mozky.   Poslední mezi prvními. Já   už v tom absurdistánu žiji   léta.
goranchorvat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.7.2010
Zapomenutelný průměr
Polovinu z mého hodnocení,   dělá u tohoto filmu námět   který je velice dobrý.Jeho   zpracování tragičtí herci   včetně a nebo hlavně   Wilsona ovšem srážejí film   mezi rychle   zapomenutelné.Některé   scény byli dokonce i vtipné,   to je ale hodně málo na   rádoby bláznivou   komedii.Pubertální humor to   je to na čem Absurdistán   staví.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Absurdistán
Docela dobrá sci-fi komedie,   která ztvárňuje s jistou   dávkou nápaditosti   budoucnost života na planetě   Zemi. Film nabídne několik   povedených situací, z nichž   za zmínku rozhodně stojí ta   s filmem Prdel. Dále určitě   pobaví idiocké počínání   mistních obyvatel. Je pravda,   že místy hodně absurdní   humor se musí brát s   nadhledem, což pro   uvědomělého diváka není   problém.
Yontalcar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.1.2012
Průměrná komedie, která   ale nemusela skončit jako   průměrná, protože   nápaditostí rozhodně   překypuje. Jenže to samo o   sobě bohužel nestačí.   Někdy jsou vtípky vyvedeny   do hloupého extrému až se   chce člověku nad tím   nevěřícně zakroutit   hlavou. To ale nejspíš byl   záměr, předvést lidskou   stupiditu ve vší parádě.   Dalo by se to taky pojmout   jako menší exkurze nebo   nahlédnutí do vzdálené a   možné budoucnosti. Jen ale   doufám, že v případné   realitě to bude bez   elektrolytů. I když ty byly   jediní, kteří mě dokázaly   slušně pobavit.
decepticon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.6.2012
Neni to ziadna pecka ale   pokial od toho vela necakas   tak sa no tom da zasmiat. A   navyse to na rozdiel od inych   americkych komedii ma aj   nejaku myslienku - skoda, ze   ten nas skutocny absurdistan   sa neda tak lahko, prakticky   cez noc, zachranit...

/2006/ en sub
/24.6.12/ prvy cz dvd   dabing Studio Virtual v roce   2006
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.2.2018
Fakt zajímavý
námět, ale už poněkud   horší zpracování.
Základní myšlenkou   tohoto filmu je, že lidstvo   hloupne. Hloupější lidé se   prostě množí víc, než ti   inteligentní (což se opravdu   děje) a tak zákonitě ti   chytřejší vymřou a blbí   zůstanou.
Hlavním   hrdinou tohoto snímku je   průměrně inteligentí   voják Joe Bauers, který se   vinou vládního projektu   ocitá v daleké budoucnosti,   kde už zůstali jen   primitivové a stává   jakožto nejinteligentnější   člověk na Zemi vůdcem, což   se nelíbí vůdci   dosavadnímu.
Jak už   jsem psal, námět je to   zajímavý, ale filmu občas   dochází dech. Jako by si   tvůrci s nabídnutým   potenciálem nevěděli rady.   Také hlavní hrdina je   poněkud slabší. Luke Wilson   je, stejně jako jeho bratr   Owen, sympaťák, ale na   hlavní roli, na rozdíl od   něho, prostě nemá.
Tenhle film určitě   stojí za shlédnutí, ale ve   své videotéce ho asi   nebudete chtít. Zas taková   bomba to není.
Jarda.ftr
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.7.2010
SMUTNÁ PRAVDA
Film jsem sice ohodnotil velmi   nízko, ale základní   myšlenka a to na co film   poukazuje je smutnou pravdou a   dokazuje to konec konců i   tento web. Lidé dávají   přednost a za kvalitu   považují totální .... ted   bych byl asi hodně   vulgární, nechávají si   vymývat hlavy a řídit se   bulvárními medii, která   takový humus prosazují,   protože jim to nese atd   atd.
Celková myšlenka   filmu se dala zpracovat o   hodně lépe i v komediálním   žánru a né právě jako zas   jedna z laciných amerických   trapárem čímž to na co   poukazuje totálně zapadlo.
Defied_Master
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.3.2009
O tomhle filmíku jsem hodně   slyšel a tak jsem se vcelku   těšil na to, až ho   shlédnu. Ale bohužel jsem   byl zklamaný. Je sice fakt,   že svět k takové   budoucnosti spěje ale   některé scény filmu byly   prostě trapné. Sice jsem se   dokoukal až do konce, ale   podruhé si to rozhodně   nepustím...
Sanchez
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.9.2007
Idiocracy
Osobně jsem čekal od tohoto   filmu mnohém víc, což je   nejspíš důvod, proč mě   Absurdistán nenadchnul. Slovo   komedie bych používal spíš   omezeně, určitě zde   člověk nalezne pár dobrých   hlášek, trapně-vtipných   scén, úletů .. vlastně   celá tahle "blbost"   je o světě plném idiotů a   černém prezidentovi s   postavou wrestligového   zapasníka:) Plus si   zaslouží originální   námět, ale to je také vše,   co vyčnívá z jinak lehce   podprůměrného filmu.   Škoda, mohlo tam být více   zábavy a hned by se na to   koukalo lépe.
gotop
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Tento film si u mě zasloužil   8/10 hlavně díky skvělému   vysvětlení, proč bude za   pár set let planeta plná   idiotů.
A když se   člověk rozhlédne kolem   sebe, tak vidí, že na tom   něco bude.
Zbytek   filmu odehrávající se v   budoucnosti už tak skvělý   není, ale na pár místech se   člověk docela zasměje.
Warrior7
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.1.2010
O tomhle filmíku jsem hodně   slyšel a tak jsem se vcelku   těšil na to, až ho   shlédnu. Ale bohužel jsem   byl zklamaný. Je sice fakt,   že svět k takové   budoucnosti spěje ale   některé scény filmu byly   prostě trapné. Sice jsem   se dokoukal až do konce,   ale podruhé si to rozhodně   nepustím...
Rendys
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2007
Tato komedie je v pohodě na   odreágování je se na co   koukat ,a určitě se   zasmějete já se u ní bavil   je velmi ztřeštěná komedie
T800
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.5.2008
No co povedat.
Ako uz je v nazve tento film   je absurdny. Neviem preco ho   natocili ale co us neda sa to   pozriet viac ako 2x a to len   vdaka Lukemu Wilsonovi ktory   je fajn herec ale hra len v   slabych filmoch. On to ako tak   potiahol inak film je o nicom.
Markst
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Musím uznat že tohle je fakt   hodně dobrej a originální   nápad, u kterýho jsem se i   dobře bavil,nejvíc se mi tam   líbil prezident ten když se   objevil tak to stálo za to.
orimkacsirp
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.12.2015
Tak to je skoro ako naša realita.
90% analogia z realitou a   spoločnosťou v ktorej   žijeme. Kocúrkovo v každom   aspekte života kdesi v   buducnosti. Dej tejto super   komédie sa mohol odohrávať   aj v pritomnomnosti. :-))
Ramilie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2021
Skvělý námět na film,   ovšem na mě je to možná   někdy až moc   "idiotské". Ukazuje   se zde do extrému vyhnaná   myšlenka, že se nejvíc   množí ti nejhloupější   lidi, kteří prostě ojedou   co můžou, bez ohledu na   následky, svou finanční   situaci a tak podobně.   Těžko říct, jestli to   někdy dojde takhle daleko,   ale myslím si, že ne,   protože kdo z těch blbců by   byl schopen opravit stroje v   případě poruchy, vyléčit   lidi v případě nemoci a   další? Nejhorší pro mě   byla scéna v aréně s auty k   závěru filmu, to jsem se   nudila. Nicméně úplný   závěr hezký, takže   výsledný dojem mám dobrý.
Plivník
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.11.2008
Děsivá vize USA za 500 let   (i když si myslím, že k   tomu dojde mnohem dřív) -   tlupa naprosto   zdegenerovaných jedinců,   potácející se v hromadách   odpadků, nemůže přijít na   to, proč jim neroste zelí.   Kdo tento film označil za   komedii, snažil se pouze   zakrýt pravý stav věcí -   toto není komedie, ale velmi   realistický pokus o   sociálně-politickou   prognózu země, v jejímž   čele bude jednou stát   wrestler, prohlašující o   sobě, že je nejmocnějším   mužem v galaxii. Scénka na   příjmu v nemocnici je   úúžasná :-)
vercounek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2007
Konečně skvělá komedie,   která neukazuje dokonalou   budoucnost, ale totální   chaoz a zdegenerovaný lidi,   fakt super
Dymytry
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2011
tento film mě velice pobavil   myšlenkou, že lidstvo bude   čím dál tím hloupější a   že naprosto průměrný   člověk z této doby bude   nejchytřejší na celé   planetě. Ale okoukali nápad   se stází z filmu sexmise. U   filmu jsem se vážně pobavil   a chtěl bych, aby měl tak   79, takže dávám maximum,   abych se k tomu přiblížil
Etymon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2008
Prima komedie, plná ftipných   hlášek s vypovídající   skutečností kam míří USA.   Nejsem si jistý že   "starší" generace   se na to bude s radostí   dívat, ale shlednout to   stojí za to
uwe
Hodnocení:
Přidáno: 19.6.2009
No nevím,ale je to spíš   nechtěná pakárna protože   od doby co se v Americe dostal   k moci Bush to tam vypadá   dost podobně ! Ps: Teď mně   napadlo - on to je vlastně   dokument o Emerickém stavu   společnosti ! Houk domluvil   jsem !
Hamann
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Film je založen na   zajímavém názoru, který se   podle mě neuskuteční,   nicméně je s tím názorem   skvěle pracováno. Film   obsahuje spoustu vtipných   hlášek a situací. A pořad   Au moje koule taky dost   pobaví. Myslím, že tento   film je dost podhodnocený,   takže mu dám víc hvězd   než si zaslouží.
KenTool
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2007
Na ten film dá se dívat   dvěma způsoby: jako na   obyčejnou komedii, mužem se   zasmát a pak zapomenout, nebo   na hořké zamyšleni nad   námi samotnými.Tak jsem se   na něj díval já a pak jsem   dal - 8
stacey99
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.2.2008
Nápad to bol dobrý,   začiatok bol ultra vtipný,   ale ten zvyšok... No ja   neviem, neviem. Pre mňa   osobne bolo najhoršie   tragické obsadenie. Luke   Wilson je naozaj VEĽMI zlý   herec. Bŕŕ.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih2389minih238948 hodin (1982) 
48 hrs n
minih31926minih31926Svatební cesta do Jiljí (1983) [TV film] 
Svatební cesta do Jiljí n
minih150756minih150756Geostorm: Globální nebezpečí (2017) 
Geostorm n
minih21387minih21387Tři mušketýři (1973) 
The Three Musketeers n
minih20438minih20438Tajemství hradu v Karpatech (1981) 
Tajemství hradu v Karpatech n
minih43629minih43629Fantastická čtyřka a Silver Surfer (2007) 
Fantastic Four: Rise of The Silver Surfer n
minih80848minih80848Dracula 3D (2012) 
Dario Argento's Dracula n
minih34126minih34126S.W.A.T. – Jednotka rychlého nasazení (2003) 
S.W.A.T. n
minih53802minih53802Mořská panna, Aquamarine (2006) 
Aquamarine n
minih43572minih43572Únik z Puerta Vallarty (2004) 
Puerto Vallarta Squeeze n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dešťová víla (2010)

12:45 - 14:25

99 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzelné momenty přírody

14:20 - 15:10

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Jen ho nechte, ať se bojí (197...

12:55 - 14:50

89 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Noc v muzeu (2006)

13:50 - 16:05

34 minut již uběhlo
101 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190387
Osobností: 697533
Fotografií: 763185
Plakátů: 375851
Obsahů a biografií: 178014

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10