...a hudba k tomu hraje (1943)

Obrázek není k dispozici.

...und die Musik spielt dazu

Další název: Saison in Salzburg

    Žánr: komedie / hudební
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 84 min.
Jedná se o německou veselohru z produkce Ufy, která byla zpracována podle operety "Sezóna v Salzburgu" a operetní předloha si také udržuje své charakteristické znaky i ve filmovém scénáři. Přímo se zračí zejména v přesném rozdělení úloh na tři páry, v komickém nadsazení dějových zápletek a ovšem v tom, jak v hojné míře se používá lehké jazzové hudby jako rovnocenné součásti celého obsahu. I smysl tohoto filmu se podobá tomu, oč se vždy snaží opereta: pobavit diváka simultánním působením lehkých prostředků. Režisér Carl Boese uměl dobře užít takových prostředků a podložit je ještě půvabnými obrazy letní alpské krajiny. Vážnější pár představují Vivi Gioi a Georg Alexander, mladší Maria Andergastová a Hans Schott-Schöbinger, třetí pár obstarává poněkud drastičtější podíl zábavy. Pro diváky jistě mělo silnou přitažlivost vystupování jazzového orchestru.  Autor: Asmodej

režie:
Carl Boese
 
 
hraje:
H. Schott-Schöbringer (Anton Gaspary), Rudolf Carl (Alexander Knopp, jeho pravá ruka), Lina Carstens (Theres Staudingerová), Maria Andergast (Vroni Staudingerová, její neteř), Georg Alexander (komerční rada Max Müller), Vivi Gioi (paní Lissy Müllerová), Hans Fidesser (Ferdinand Haberl - gen. Ferdl), Käte Merk (Rosi), Rudolf Brix (první houslista), Sonja Gerda Scholz (Anna), Lia Fricke (Marta)
 
 
námět:
Ákos Tolnay (příběh), Vittorio Metz (příběh), Vincenzo Rovi (příběh), Fred Raymond (libreto "Saison in Salzburg"), Kurt Feltz (libreto "Saison in Salzburg"), Max Wallner (libreto "Saison in Salzburg")
 
 
scénář:
Ákos Tolnay, Vincenzo Rovi, Vittorio Metz
 
 
kamera:
Otto Baecker
 
 
hudba:
Michael Jary
 
 
výprava-architekt:
Ivo Battelli, Ernst Richter, Giulio Sterbini
 
 
kostýmy:
Alfred Bücken
 
 
zvuk:
Mario Amari, Alfredo Bussi
 
 
vedoucí produkce:
Vittorio Glori, Karl Hofer, Giovanni Laterza ((supervize)), Rüdiger von Hirschberg
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Willy Morrée
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.