Zari
ohodnotit

A Fei zheng zhuan

Další název:
阿飛正傳; Days of Being Wild; A Fei jingjyuhn; A Fei zheng chuan
Žánr:
Země:
Rok:
1990
Délka:
94 minut

Obsah filmu A Fei zheng zhuan

 
Film se odehrává v roce 1960. Ústření postavou je pohledný chlapec Yuddy, kterého vychovala věčně opilá bývalá prostitutky. Od ní se dozvídá, že není její vlastní syn. Doufajíc, že jí neodejde, ona mu odmítá prozradit jméno jeho matky. Odhalení s Yuddym otřese, je zmítán protichůdnými pocity a v ten čas mají dvě ženy tu smůlu, že se s ním zapletou.

Jednou z nich je klidná Su Lizhen pracující ve sportovní aréně, druhou je extrovertní herečka Mimi. Možná díky nevyřešené minulosti a Oidipovskému komplexu Yuddy nechává pasivně tyto dvě ženy o sebe soutěžit, aniž by byl schopen nebo chtěl si jednu sám vybrat. Zatím se Lizhen svěří se svým...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hugin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.9.2011
Již v jednom ze svých prvních filmů si   režisér Kar-wai Wong začíná budovat vlastní   a nezaměnitelný rukopis, jež je patrný a   zdokonalený v jeho následných snímcích   (Šťastni spolu, Stvořeni pro lásku, Ruka …).   Hlavním rysem jeho stylu je takřka dokonale   vytvořená atmosféra, skvělá kamera a   poklidný, přesto emocemi nabitý, děj. Film je   přehlídkou pozdějších hvězd hongkongské   kinematografie (Maggie Cheung, Andy Lau, Tony   Leung Ciu Wai, atd.). Na můj vkus bylo těch   vztahových problémů až moc. Su a Mimi milují   Yuddyho. Yuddy má kamaráda Zeba, který miluje   Mimi. Policista Tide je zamilován do Su a   taktéž se později spřátelí s Yuddem. Yuddy   nemiluje nikoho. To vše bez závěrečného   rozuzlení. Úplně poslední scéna, v níž   hraje Tony Leung Chiu Wai, nemá s   předcházejícím dějem pranic společného, a   jím ztvárněná postava se ve filmu neobjevuje,   nebo jsem si nevšiml, je zřejmě, mnou   nepochopený, režisérský úlet. Kdo se v tom   má, sakra, vyznat.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
A Fei zheng zhuan (1990)A Fei zheng zhuan (1990)A Fei zheng zhuan (1990)A Fei zheng zhuan (1990)
Reklama