Duben
ohodnotit

Hořký měsíc

Bitter Moon

Žánr:
Rok:
1992
Délka:
139 minut
Premiéra v ČR:
8.7.1993

Obsah filmu Hořký měsíc

 
Mladý britský manželský pár. Nigel a Fiona Dobsonovi, se na cestě lodí seznámí s krásnou francouzskou tanečnicí Mimi a s jejím starším invalidním americkým manželem Oscarem. Invalida vycítí mladíkův zájem o jeho manželku a po několik večerů mu vypráví šokující příběh jejich trýznivého vztahu. - Oscar žil v Paříži, kde se nepříliš úspěšně pokoušel o spisovatelskou dráhu. Se servírkou Mimi prožil vášnivou romanci; po nějaké době se však dívky přesytil a musel vynaložit všechen svůj cynismus a krutost, aby se jí zbavil. Mimi se mu však tvrdě pomstila a připoutala ho k sobě navždy. Pár je nyní spojen poutem nenávisti a zmarněné lásky až za...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Lucernafilm - Beta
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hořký měsíc >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2018
Příběh o tom, jak to vypadá, když si muž   připustí k tělu excentrickou paraplegičku.   Příběh sirově ukazující extrémní vášeň   v té nejskutečnější lidské sexuální   povaze. Takže ryzí lidskou přirozenost bohužel   v té nejsmutnější podobě. Avšak kdo něco   podobného nezažil. Zpočátku velice   přitažlivá skutečnost, která postupem času   bude spíše na obtíž. Roman Polanski   odvyprávěl ve svém filmu dějovou etudu v celé   své přirozenosti a absurdnosti. Děj se   neustále vyvíjí a tak o zvraty není nouze.   Každou další minutou je zajímavější a   stále více budí zvědavost jak to skončí.   Atmosféra není lecjaká, takže z počátku   může i odradit, ale skutečně by to byla   škoda. Příběh odrazuje a fascinuje zároveň.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.3.2017
Roman Polanski natočil erotické drama, která   nás zavede na loď a ve vzpomínkách zde   prožijeme život jednoho páru. Zručně   nadávkované napětí mezi dvěma páry nás   filmem provede až k nečekanému závěru.
KurtXXX
Hodnocení:
Přidáno: 13.3.2016
Zajímavé ALE
Komu se nechce číst, nechť přeskočí k   hodnocení na závěr :-) Roman Polanski ve filmu   prezentuje řekněme zapovězenou a temnější   stránku duše a to celé je zaobalené do   erotického závoje. Film má působit realisticky   a má divákovi poskytnout exkurz do duše muže a   ženy. Ale... Holky a ženy, neříkejte mi, že   byste chodily s takovým jantarem, jaký je jeden   z hlavních hrdinů, spisovatel a   příležitostný sukničkář Oscar, šmarja   vždyť na světě chodí několik miliard mužů   a když je některý z nich tupé prase, tak je   přirozené ho opustit. Film se mi ale snaží   namluvit, že je něžné pohlaví zcela   bezbranné a upoutané ke svému příteli. To mě   vysloveně uráží, ženy jsou nádherné, často   od přírody temperamentní bytosti a na situaci   nastíněnou v "jakoby realistickém   filmu" by reagovaly přeci jinak. A pánové,   nesnažte se mně někdo namluvit, kdybyste měli   doma takovou kočku, jakou je Mmimi, která by pro   vás udělala cokoli na světě, tak byste chodili   za jinýma, tomu prostě nevěřím a film tak z   mého pohledu ztrácí na důvěryhodnosti. Na   druhou stranu se musí nechat, že se Romanovi   Polanskimu podařilo ve mně vyvolat emoce a to   rozčílení :-D Abych to shrnul. Erotické scén   jsou dobré a klidně bych jich přidal víc.   Romantické kulisy Paříže také ujdou. Postavy   Oscara a Mimi jsou totálně mimo mísu, povahově   se hrozně nerealisticky v průběhu filmu mění   a to mě vytáčí, chtěl bych nějakou   minimální konzistenci. Je pravda, že pokud se   chcete nechat trochu emotivně rozhodit, tak na   film mrkněte. Dávám dva a půl hvězdičky :-D   Za snahu. Ale nevím, jak se to může někomu   líbit, mně je těch filmových postav vysloveně   líto.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2016
Sonda do duše ženy, muže, páru... odhalení   tužeb, skrytých i zapovězených. Ač mám své   výhrady, nemůžu tvůrcům upřít přímost a   odvahu prezentovat i "temnou stranu"   vášně. Protože pod povrchem každého znás   dřímají pudy, které když se probudí   nemusíme zvládnout...
Hlavním cílem filmu   bylo podle mě šokovat, donutit diváka   cítit...a to se povedlo...
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.5.2015
Zajímavý
snímek...Trochu erotický,trochu psycho,trochu o   ničem,trochu příliš dlouhý,trochu dobrých   hereckých výkonů,trochu víc nesympatická   představitelka hlavní role:-)Prostě taková   směs trochu podivných smíšených pocitů...
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.7.2014
Už mě to tak nebralo, jako kdysi. Dokonce bych   to dnes neoznačil ani jako erotický film, spíš   drama o historii jedné lásky, posedlosti, touze   nebo chtíči. A střetu takové posedlosti s   maloměšťáctvím. Několik scén mi připadalo   nepřirozených, vypočítaných a poplatných   době vzniku, ale jinak Polanski je samozřejmě   výborný filmový vypravěč, takže Hořký   měsíc stojí za to vidět.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2013
Dost dobrý film, prostě Polanski. Plno náhlých   zvratů a vypjaté scény. Docela jsem ocenil,   když jsem viděl tento film,že byl v původním   znění. Hned to mělo tu správnou náladu, ten   divný manželský pár, unuděný , Kristin   Scott-Thomas-ová a Hugh Grant a na druhé   vášnivý,nebezpečně, pár Emmanuelle   Seigner-ová a Peter Coyote, ty jejich sexy scény   a pak nenávist.Jo, rád se podívám znovu.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2012
To byla tedy sarkastická podívaná! Umění,   které si na nic nehraje, pouze vypráví o   soužití jednoho páru, který prochází   osudovým vývojem vztahu od fáze zamilovanosti,   přes zábavné experimentování až k erotické   posedlosti, která se však postupně vymyká   kontrole, nevšední zážitky vystřídá pocit   hnusu, následuje odmítání a ponižování,   které dospěje až k poslednímu stádiu rozkladu   vztahu, jenž se stane masochistickou agónií,   nevyhnutelně spějící k tragickému konci.   Famózní herecké výkony a úžasná scéna   tančících žen na silvestrovském večírku   mně dlouho nevymizí z paměti, jistou výhradu   mám pouze k vnější proměně Mimi, její   přerod z ženy - vampa do pozice domácí puťky   je za daných okolností reálný, jenže změna   byla hlavně psychického rázu a bylo to znát -   nebylo třeba, aby se navlékala do neforemných   tepláků a záměrně se hyzdila účesem hodným   Cosetty z "Bídníků" , tomu prostě   jako ženská neuvěřím a musím tak jít o 20%   níž s hodnocením. Škoda.
puol
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2010
Zamyslenie či je jednoduchší nudný manželský   stereotyp s občasným víkendovým sexíkom alebo   vášnivý vzťah, kde sa plynule prechádza z   posadnutosti do nenávisti. Kontraverzný   Polanského snímok, ktorý stojí za pozretie.   Hugh Grantovi tí anglickí suchari raz pasujú.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2009
Zvláštní film,(jako ostatně většina   Polanského tvorby) na který musíte mít   náladu... Já ho poprvé ani nedokázala dokoukat   do konce, jak se mi příčil. Za čas jsem si k   němu sedla znovu,tentokrát v jiném   rozpoložení - a ejhle: nemohla jsem se   vynadívat!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih38898minih38898Šedá zóna (2001) 
Grey Zone n
minih43591minih43591Jak jíst smažené žížaly (2006) 
How to Eat Fried Worms n
minih42042minih42042Horákovi (2006) [TV seriál] 
Horákovi n
minih29268minih29268Rozpaky kuchaře Svatopluka (1984) [TV seriál] 
Rozpaky kuchaře Svatopluka n
minih25603minih25603Tmavomodrý svět (2001) 
n
minih16908minih16908Pražské noci (1968) 
Pražské noci n
minih57740minih57740Jasminum (2006) 
Jasminum n
minih43584minih43584Kontrakt (2006) 
The Contract n
minih142532minih142532Tvoje tvář má známý hlas (2016) [TV pořad] 
Tvoje tvář má známý hlas n
minih43082minih43082Zlatý kompas (2007) 
The Golden Compass n


Hodnocení:n12345678910
Peter Coyote Emmanuelle SeignerEmmanuelle Seigner Kristin Scott-ThomasPeter Coyote Emmanuelle SeignerEmmanuelle Seigner
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10