Duben
ohodnotit

Obsah filmu Barbara

 
Mladá lékařka, která je přeložena do malé provinční nemocnice ve východním Německu v 80. letech, tajně plánuje útěk za svým milencem na Západ. Atmosféra podezřívání, nedůvěry a fízlování prostupuje celým okolím. Den útěku se blíží, ale věci se nečekaně komplikují, když se Barbara postaví na obranu mladé uprchlice, kterou hospitalizovala v nemocnici. Jedinou oporou jí je její nadřízený André, ovšem ani jeho pohnutky nejsou zcela jasné. Miluje ji, nebo je nastrčen, aby ji sledoval? Christianu Petzoldovi se podařilo zachytit dobu temna, která není ani českému divákovi neznámá. Jedna žena, dva muži a doba, která nesmazatelně přepisovala osobní...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
německá
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Barbara >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

MambaX
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2024
Krásný film o perzekuci, odvaze, lásce a lidskosti
Christian Petzold nás filmem Barbara vrací do   socialistické éry, konkrétně do malého města   na konci osmdesátých let v Německé   demokratické republice. Oprýskané domy,   nevzhledné byty, bzučící dvoutakty trabantů,   wartburgů a barkasů, do toho neustálý dohled   státní policie. Ne, není to   společenskokritický politický film. Je to film   lidech, kteří v tehdejší době žili, o jejich   strachu, nejistotě, ale také odvaze,   člověčenství a především o vzájemných   vztazích.
Barbara je lékařka a kvůli své   žádosti o vycestování na Západ je   přemístěna ze špičkové berlínské kliniky   do oblastní nemocnice na malém městě. Zde se   setkává s lékařem Andréem, kterého potkal   podobný osud - kvůli nepovedenému projektu na   klinice, při kterém oslepnou dva malí kojenci,   skončí taktéž v oblastní nemocnici.
Barbara   se hodlá tajně utéct na Západ za pomoci svého   milence, André přijal svůj osud a rozhodl se   pomáhat jako lékař všem, ať už se jedná o   politicky problémovou mladou pacientku nebo v   rodině tajného policisty. Christian Petzold   mistrovsky ztvárnil postupné sbližování   Barbary a Andrého, přes problémy pracovní,   osobní a konec konců i politické.
Film   neoplývá propracovanými dialogy - v tomto   směru se jedná spíš dialogový minimalismus.   Herecké výkony Niny Hoss (Barbara) a Ronalda   Zehrfelda (André) jsou naprosto úžasné a lze   jen vyzdvihnout Petzoldův cit pro obsazení   hlavních postav. Vizuální stránka filmu je   velmi zdařilá a umocňuje kvalitní Petzoldův   scénář i mistrovskou režii. V žánru   vztahových filmů se Christian Petzold   neochvějně propracovává ke špičce   evropských filmařů.


Hodnocení:n12345678910
Barbara (2012)Barbara (2012)Barbara (2012)Barbara (2012)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10