Duben
ohodnotit

Vrásky z lásky

Další název:
Oldies but Goldies
Rok:
2012
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
12.4.2012
„Dojemné i humorné setkání dvou lidí, kteří si navzdory svému věku chtějí užít podzim života naplno.“

Obsah filmu Vrásky z lásky

 
Komediální road movie o starých lidech, kteří se ocitli v prazvláštním bezčasí. Budoucnost před sebou nemají prakticky žádnou, minulost jim umírá každý den společně s přáteli a známými, přičemž přítomnost je naplněna stavem, který se nedá nazvat životem, ale spíš přežíváním. Film vypráví příběh bývalého profesora na gymnáziu a herečky, jejíž kariéra byla stejně zářivá jako krátká. Jana se rozhodne uprchnout z ústavu sociální péče do Prahy na herecký konkurz a společnost ji dělá její bývalý ctitel Ota.
Filmová ročenka 2012

 
Související odkazy
 
Rozhovor: Taťjana Medvecká

Na počest vynikajícího herce Radoslava Brzobohatého zamířily nesmírně povedené Vrásky z lásky... číst dál

 
 
RECENZE: Služba hereckým legendám se filmu Vrásky z lásky vyplatila

Pouze dvě věci ve filmu Vrásky z lásky vnucují divákovi trochu podbízivé sladkobolno, čímž výsledek zbytečně zlevňují: sám název a návodová hudba. Ale jinak se naštěstí zrodila čistá a poctivá záležitost, zdánlivě zcela jiná než Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
Vrásky z lásky

Hořkosladký příběh o lidech, které ani stáří nepřimělo vzdát se svých snů.
Stárnoucího učitele Otu čeká těžká operace. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jiří StrachJiří Strach  
hraje:
Jiřina BohdalováJiřina Bohdalová.....Jana [80]   
Radoslav BrzobohatýRadoslav Brzobohatý.....Ota [79]   
Ivan TrojanIvan Trojan.....Jan [47]   
Lenka Dolanská VlasákováLenka Dolanská Vlasáková.....Marta [39]   
Taťjana MedveckáTaťjana Medvecká.....vrchní sestra Málková [58]   
Anna GeislerováAnna Geislerová.....sestřička Táňa [36]   
Jiřina JiráskováJiřina Jirásková.....Jižná [81]   
Viktor PreissViktor Preiss.....doktor [65]   
Tatiana DykováTatiana Dyková.....asistentka [33]   
Radim ŠpačekRadim Špaček.....režisér [38]   
Oldřich NavrátilOldřich Navrátil.....policista [59]   
Josef SomrJosef Somr.....vrátný [78]   
Martin StropnickýMartin Stropnický.....ředitel divadla [55]   
Marek TaclíkMarek Taclík.....řidič [38]   
Radek HolubRadek Holub.....průvodčí [43]   
Zdeněk DušekZdeněk Dušek.....recepční [69]   
scénář:
Marek EpsteinMarek Epstein  
hudba:
Jan JirásekJan Jirásek.....píseň Staré rány nebolí [57]   
Filip KlineckýFilip Klinecký.....Píseň Staré rány nebolí   
kamera:
Martin ŠecMartin Šec  
střih:
Jan MattlachJan Mattlach  
trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vrásky z lásky >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2022
Poslední film Radka Brzobohatého, který za svou   hereckou kariérou udělal důstojnou tečku.   Jiří Strach opět potvrdil svoje režisérské   kvality a natočil moc příjemný film, kde se   dramatický děj brzy mění ve svižnou   road-movie a kde se po létech na filmovém   plátně potkali Bohdalka s Brzobohatým. Velmi se   mě líbila také Jiřina Jirásková. Jiří   Strach i do sebemenší roličky obsadil známou   tvář a tak je snímek mnohem zábavnější.   Kvituji nádherné záběry podzimních krajin a   hudebního rozpoložení Jana Jiráska. Nečekal   jsem moc a dostal jsem hodně.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.9.2021
Pěnička a Paraplíčko zase spolu před kamerou...
Poetický, místy až depresivní a přitom   humorně laděný film bez laciné sentimentality   vypráví příběh dvou seniorů, kteří se   postavili svému věku. J. Bohdalová i R.   Brzobohatý v něm odvádějí vynikající   herecké výkony a některé scény jsou v jejich   podání opravdu emotivní: "Držte ten   deštník pořádně, ať se mi nerozteče   ksicht!" Živelná role pro ni, důstojné   rozloučení s ním - díky, pane Strachu!
Alix
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2018
Smutnokrásný film, který se podařil. Oba   partneři podali skvělý výkon a vidět Bohdalku   lézt v jejím věku přes plot, to stálo za to.   Role nemocného, rozvážného profesora a   nezkrotné herečky, byly zahrány skvěle.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2014
Ponuré stáří a jeho vrtochy. Velmi povedený   snímek o dvou takových lidech, jejichž osudová   cesta se spojí. On žije s dětmi, kteří z toho   zrovna moc radost nemají a ona naopak přežívá   v pečovatelském domě. On má svoje vrtochy, ona   je plná energie. Jak jejich setkání může   dopadnout? Životní realita všedních dnů,   která se odehrává všude kolem nás. Dokážeme   seniorům porozumět? Až téměř depresivní   atmosféra povznáší dobře zpracovaný   scénář, který je odvyprávěn klidně a   srozumitelně. Snímek byl hodně propagován   kvůli setkání před kamerou Jiřiny Bohdalové   a Radka Brzobohatého. Jiřímu Strachovi se   povedlo nemožné. Oba ve společných scénách   podali úctyhodný a hlavně velmi uvěřitelný   výkon. Klobouk dolů. Přiznám se, že jsem od   toho moc nečekal, ale byl jsem velmi překvapen.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.1.2014
Mi se to líbilo. Zahráli to výborně, scénář   dobrý, režie taktéž. Chtělo to více   koření, není třeba považovat „podělal“   za čertví jak sprosté slovo. Podívám podruhé   a možná přidám (nebo uberu).  

21040119 9315/9700\\\\\\\\\\\\\\Souhlas s   předchozím komentem, hodnocení ponechávám.   Jako třešnička na dortu je závěrečná   skladba Klinecký – Horáček odzpívanou Szidi   Tobias.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Co se nedá upřít paní Bohdalové, tak   rozhodně její vitalita, která není dána jenom   rolí. V jejím věku, by už mnozí rezignovali,   ale ona ne. Druhá velmi kladná věc   "vrásek" je obsazení nejen úvodní   dvojice, jak režisér zamýšlel, ale i menších   rolí, ve kterých hrají ti, kteří běžně   mají role hlavní. Obsazení paní Bohdalové   oproti jejímu běžnému žánru bylo zajímavé,   protože poslední dobou je v téměř každé   pohádce a vytváří tak pocit, že je   "přebohdalováno", tak proč bychom jí   nemohli vidět konečně někde jinde s možností   něco zahrát. Trochu smutná vzpomínka na   poslední příležitost staré herecké gardy -   Brzobohatý, Jirásková, ale sprostá slova   nechám na někom jiném. Každopádně Jiří   Strach natočil zase něco o trošku jiného než   na co jsme od něj zvyklí.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Pocta legendám českého filmového herectví -   Jiřině Bohdalové a Radoslavu Brzobohatému.   Příběh filmu ukazuje bez příkras téměř až   nepřátelské prostředí současného systému   vůči starším lidem, jejich pocit ztracenosti a   zbytečnosti, kterou překonávají každý po   svém. Je otázkou, zda je příběh dostatečně   silný a jak by vypadal zahraný jinými herci   třeba na divadle. Nicméně účel vzniku filmu   byl jiný. I když jako pocta mi připadalo   vhodnější následné televizní uvedeni   Pěničky a Paraplíčka...
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Vrásky z lásky
beru jako "rozlučkový" film s jednou   generací našich TOP herců   (Brzobohatý,Jirásková,časem   Skopeček,Bohdalová atd.).Ač filmy o s stáří   nemusím a J.Bohdalovou také moc ne,musím   přiznat,že jsem byl mile překvapen.Na jednu   stranu dojemný příběh,na druhou opravdu   vtipné okamžiky-opravdu ne jen patos(ikdyž   "pohádkový" konec samozřejmě   nechybí)...Zaujalo mě i obsazení známých   tváří do miniroliček.Mohu doporučit.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Nemůžu než pochválit J. Jiráskovou za   ztvárnění "typické babči" z ústavu   tohoto typu. V určité podobě pracuji a sehrála   to opravdu věrohodně.
Není to můj žánr, ale   když už jsem to viděl... s ohledem na   objektivní kvality za 5, ale víc fakt nedám.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2012
Jak byl film myšlen, tak byl i realizován a tak   je většinou přijímán publikem. Šlo o   obsazení hlavní dvojice - Jiřinou Bohdalovou a   Radkem Brzobohatým. Režisér Jiří Strach   chtěl tyto dva herecké adepty opět dát k sobě   v rámci hereckého obsazení. Zadařilo se a   vzniklo příjemné dílko. S úsměvem i   vážností sledujeme příběh dvou dříve   narozených lidí. Charizmaická bývalá   herečka, která je se svoji kariérou už za   zenitem (což ji filmový štáb ve filmu dá i   patřičně "sežrat") a bývalý   učitel, který nemá rád sprostá slova. Film se   nyní aktuálně vrátil do kin jako připomínka   na Radka Brzobohatého.
Musím připomenout i   další herecké legendy, které ve filmu   vystupují - Jiřina Jirásková, Jan Skopeček,   Miriam Kantorková.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih38022minih38022Italské prázdniny (2003) 
The Lizzie McGuire Movie n
minih94096minih94096Outpost: Black Sun (2012) 
Outpost: Black Sun n
minih66754minih66754Libeňský čaroděj (1988) [TV inscenace] 
Libeňský čaroděj n
minih43955minih43955Venkovský učitel (2008) 
Venkovský učitel n
minih13111minih13111Muž bez tváře (1993) 
The Man Without a Face n
minih32618minih32618Protiúder (2002) 
Collateral Damage n
minih142468minih142468Zhasni a zemřeš (2016) 
Lights Out n
minih15761minih15761Pevnost (1983) 
The Keep n
minih19067minih19067Slunce, seno a pár facek (1989) 
Slunce, seno a pár facek n
minih24758minih24758Tři nevinní (1973) 
Tři nevinní n


Hodnocení:n12345678910
Vrásky z lásky (2012)Vrásky z lásky (2012)Vrásky z lásky (2012)Vrásky z lásky (2012)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190534
Osobností: 697813
Fotografií: 763956
Plakátů: 376532
Obsahů a biografií: 178260

Poslední komentáře

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10

Nesvatbovi (2005)

Nesvatbovi
Já mám tuhle komedii fakt   rád. V mém věku už na   takové velké lásky moc   nevěřím, ale ve filmu mě   to baví. Owen Wilson je   sympoš a více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Erikovy narozeniny (1998) [TV ep...

Erikovy narozeniny
Lehounce přihodím směrem   nahoru, ale díl se povedl,   skvělej byl Fez ačkoliv toho   moc neřekl, ale i Erikova   maminka, opět několik   silných hlášek a scének:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10