Duben
ohodnotit

Talisman

The Lucky One

Další název:
Šťastlivec (SK)
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
19.4.2012
„Irácký válečný veterán pátrá po ženě z fotky, jež byla jeho talismanem.“

Obsah filmu Talisman

 
Keď sa seržant americkej námornej pechoty Logan Thibault (Zac Efron) vráti domov z tretej misie v Iraku, je si absolútne istý, že pred istou smrťou mu v tom desivom pekle zachránila život jediná vec – fotografia krásnej mladej ženy, ktorú ani len nepozná! Po dlhšom pátraní sa mu podarí zistiť, kde žije a že sa volá Beth (Taylor Schilling), a tak sa ju rozhodne vyhľadať a rozpovedať jej svoj neobvyklý príbeh. Všetko však dopadne inak, ako si predstavoval, preto sa rozhodne zamestnať sa na statku jej rodiny a pomáhať pri chove psov. Beth je príťažlivý a milý, no zjavne silnou traumou poznačený mladík spočiatku nie veľmi sympatický a...
 
Související odkaz
 
Recenze: Talisman

Další adaptace knihy jednoho úspěšného amerického spisovatele. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Scott HicksScott Hicks  
hraje:
Zac EfronZac Efron..... Logan Thibault [24]   
Taylor SchillingTaylor Schilling..... Beth Claytonová [27]   
Courtney J. ClarkCourtney J. Clark.....Loganova sestra   
Blythe DannerBlythe Danner.....Ellie [69]   
Jay R. FergusonJay R. Ferguson.....Keith Clayton [37]   
Riley Thomas StewartRiley Thomas Stewart.....Ben Clayton [9]   
Joe ChrestJoe Chrest.....zástupce šerifa Moore [46]   
Jillian BathersonJillian Batherson.....Amanda [28]   
Cameron BanfieldCameron Banfield.....mladší Marine   
Robert HayesRobert Hayes.....Victor   
Russ ComegysRuss Comegys.....Robert Lyle [39]   
Nedal YousefNedal Yousef.....tlumočník [31]   
Sharon MorrisSharon Morris.....ředitelka Millerová [40]   
Adam LeFevreAdam LeFevre.....soudce Clayton [61]   
Kendal TuttleKendal Tuttle.....Aces [40]   
scénář:
Will FettersWill Fetters  
námět:
Nicholas SparksNicholas Sparks.....kniha Talisman (2008, česky Euromedia Group - Ikar, Praha 2010) [46]   
hudba:
Mark IshamMark Isham  
John BissellJohn Bissell.....supervize   
kamera:
Alar KiviloAlar Kivilo  
střih:
Scott GrayScott Gray  
Mo HenryMo Henry.....střih negativu [55]   
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Talisman >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2021
Sladkobolná romanťárna s jasnými charaktery,   jasným začátkem, prostředkem a koncem. Nic   víc od toho nečekejte, ale hezky se na to   kouká.
PS: Velkým mínusem je stejný dabér   Zaca Efrona, který ho daboval v muzikálu ze   střední, Do role dospělého vojáka se to   opravdu nehodilo.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.6.2018
Cesty za štěstím jsou různorodé, avšak   přesto mají jedno společné. Vždy jsou velice   vrtkavé. Tentokrát se jedná o příběh o   válečném veteránovi z Iráku Loganovi a o   nesmělé a nedůvěřivé Beth. Příběh   inklinuje k dramatu za použití romantické   šablony, takže moc úsměvných momentů se v   ději nevyskytuje. I když je fakt, že záleží   na úhlu pohledu. Příběhová linie je plná   lásky a přesvědčení o štěstí. Krásný   příběh o zamilovanosti povyšuje i dokonalá   práce kamery. Výsledný dojem však kazí   záporná postava v podobě zástupce šerifa pod   jménem Moore. Charakter této postavy a jeho   činy neoplývá žádnou originalitou. Těžko   říci, proč je toto tak hojně používáno.   Ano, takováto postava tu už byla v různých   příbězích několikrát. Z dávných dob třeba   ve snímku z roku 1993 ´Není úniku´, kde má   zástupce šerifa v podstatě stejnou dějovou   linku. Takže v tomto směru je značně   předvídatelný. Chemie od Logana je cítit na   sto honů a tak vzniká takřka napětí, jak se   nakonec Beth zachová. A vlastně i Moore. Velice   odpočinkový snímek pro fanoušky romantických   příběhů zanechávající příjemný filmový   zážitek.
collen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.9.2017
Ani moje romanticky založená duše se nespokojí   se vším a tentokrát jsem se opravdu těšila ,   až ten film skončí. Kdyby v něm aspoň hráli   herci s velkým H, snad by se ten sladkobolný   příběh líp strávil.
olgab
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.5.2013
Neuvěřitelná slabota.Zac Efron není můj   šálek čaje,ale i kdyby byl,tak tady prostě   nebylo co hrát.Béčkový film.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2013
TALISMAN

Romantický film, který nepřináší   prakticky žádný dějový zvrat, dva se   poznají, zamilují, následuje idylka, problém a   pak...

Zdálo by se, že Talisman nemá nic   nového, co by mohl modernímu divákovi   nabídnout. Ano, je to romantická omáčka o   vojákovi, který si z prožitých bojů odnáší   šrámy na duši a víru, že za svůj život   vděčí neznámé dívce z fotografie. Samotný   příběh si vydatně pomáhá nejrůznějšími   berličkami. Hlavnímu hrdinovi se náhodou   podaří zjistit, kde hledaná žena žije. S   fotografií neznámé dívky se tak seržant   americké námořní pěchoty dostane pěšky až   k oné půvabné ženě.

Příběh v rámci   děje ničím nepřekvapí, je předvídatelný a   přitom je to nečekaně pěkné, přirozené a   divácky vděčné. Je neskutečné, jak tu   dokázal Zac Efron hezky zapadnout. V   civilnějších momentech působí hodně   přirozeně.

Ačkoliv tu máme dost   předvídatelnou látku, nepříliš povedenou   snahu o dramatizaci a poměrně hodně ploché   postavy, žádná katastrofa to není. A to mi už   dávno není sedmnáct. Talisman mne velmi mile   překvapil. Mně se to líbilo.
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2012
Od Sparkse mám všechny tituly , které vyšly u   nás a jsem nesmírně potěšena, že jsou i   zfilmované. Jsou to oddychovky které vám   zpříjemní chvíle a útěk od svých starostí.   Efron má podmanivý výraz, který se fakt hodí   do romantických filmů.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.5.2012
Chtěla jsem si orazit nějakou tou slaboduchou   oddechovkou a taky zjistit, co je Zac Efron zač -   obě mise splněny a žádná z nich nezklamala   moje nekalá očekávání - v prvním případě   mě oslnila maximálně záře totálně   přeběleného předkusu filmové Beth a v tom   druhém jsem se ujistila, že masíčkář Zac v   mých očích na dlouhá léta, než dozraje   (jestli vůbec), zůstane modrookou mucholapkou na   beznadějné romantičky ohraničené koncovkou   -náct. Brrrrrr...
PRO UŽIVATELE, KTEŘÍ   NEDÁVALI POZOR TAK, JAKO JÁ :-) LOGAN NENAŠEL   BETH NÁHODOU, DRŽEL SE MAJÁKU, KTERÝ SE TYČIL   NA POZADÍ FOTOGRAFIE A PODLE NĚJ IDENTIFIKOVAL   MÍSTO, KDE BY DÍVKA MOHLA ŽÍT ( ... a pak že   jsem to "nežrala" :-D)
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.5.2012
Další průměrná romantika z pera Nicholase   Sparkse, autora filmu "Milý Johne". Na   tenhle snímek jsem ani koukat nechtěl, ale nic   jiného jsem neměl po ruce. Nemám rád Zaca   Efrona a asi nikdy nebudu. Film nebyl zas tak   špatnej, ale vracet se k němu nebudu. Typická,   přehnaná, americká červená knihovna. By mě   zajímalo, jaká životní náhoda vede k tomu,   že hlavní hrdina najde ženu, jen podle fotky   kterou našel v Iráku, amerika je holt   malá:)Dávám 6
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2012
ach ach ach
Slaďák, hoden řádu. Americká dokonalost,   čistota, vesnický styl, kluk jak cumel z Chicca,   nepřehlédnutelné oči, vlasy, tělo, smutná   minulost, její taktéž, neotřelé zalíbení v   podobě nadměrné snahy v práci, vycházení se   synem své zaměstnankyně... kolem příroda,   vodička, lodičky, ticho, samota plus samec a   samice - no co to asi udělá... líbezné   milostné chvíle (mohlo jich být více),   propojené v úvodu s násilím a bezohledností   války a "talismanem", který nás   dovede k našemu osudu - to vše vytváří v   ženě ten pravý pocit ochranitelky, pravou touhu   být ochráněná a slast v užití všech   válečných ženských zbraní k tomu, jak ho   nenápadně dostat a jak konečně už upadnout do   objetí těch mužných ramen :) V kině nejeden   chlap zaplakal, dokonce bych řekla, že muži   film prožívali intenzivněji, každopádně   doporučuji před romantickým večerem se svou   polovičkou, jakkoli minimálně podobající se   Zacu Efronovi :))

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih144137minih144137Pandemie (2016) 
Pandemic n
minih113755minih113755Marta a Věra (2014) [TV seriál] 
Marta a Věra n
minih127265minih127265Volání (2014) 
The Calling n
minih42136minih42136Konvoj PQ 17 (2004) 
n
minih34119minih34119Sedm neohrožených (1983) 
Uncommon Valor n
minih11305minih11305Lelíček ve službách Sherlocka Holmesa (1932) 
Lelíček ve službách Sherlocka Holmesa n
minih178833minih178833Zbožňovaný (2021) 
Zbožňovaný n
minih10162minih10162Když muž miluje ženu (1994) 
When a Man Loves a Woman n
minih16197minih16197Poklad byzantského kupce (1966) 
Poklad byzantského kupce n
minih22073minih22073Války hvězd naruby (1987) 
Spaceballs n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Talisman (2012)Talisman (2012)Talisman (2012)Talisman (2012)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10