Duben
ohodnotit

Zatímco spíš [DVD kinodistribuce]

Mientras duermes

Další název:
Spi sladce…; Sleep Tight; Malveillance; Kým spíš
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
5.4.2012
„Denně se probouzíte do bezpečí svého domova. Ale na jak dlouho je bezpečný?“

Obsah filmu Zatímco spíš

 
Domovník César nedokáže být šťastný. To jediné, co mu umožňuje přežít, je vědomí, že ostatní lidé jsou na tom stejně špatně jako on. Díky přetvářce má dobrý vztah s většinou nájemníků v domě a díky volnému přístupu do jednotlivých bytů může systematicky terorizovat nájemnici Claru, aniž by cokoliv poukazovalo na jeho zásah. Její navenek neutuchající dobrá nálada ho totiž nesnesitelně dráždí a popouzí k neustálému stupňování svých praktik. Nečekaný příjezd Clařina přítele a vyděračská dcera jednoho z nájemníků ale začínají situaci povážlivě komplikovat…

Ocenění filmu: Goya (2011) - Nominace za nejlepšího herce v hlavní roli.

19...
 
Související odkaz
 
Kino: Zatímco spíš

Denně se probouzíte do bezpečí svého domova. Ale jak dlouho bude ještě bezpečný? číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Film Europe Media Company
 
 
Typ:
[DVD kinodistribuce]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zatímco spíš >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

radegaster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2015
Fantom domu
Španělé opět dokazují naplno své přednosti   na poli napínavého thrilleru, tentokráte s   hodně lehkou hororovou atmosférou. Film boduje   hlavně chytrým scénářem, který postupem   času graduje. Přiznám se že ani při   sledování úvodní rozvláčné dvacetiminutovky   jsem ani na moment nezapochyboval, že by mě film   mohl jakkoliv zklamat. Samotná představa, zda-li   se s člověkem v noci neděje nic zvláštního   během spánku, je docela silně znepokojivá.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2015
Španělská verze Intimní pasti s Hillary Swank.   Naprosto stejnej film - jen ten úchyl v Intimní   pasti vás na rozdíl tu od tohoto neirituje, že   si na vás dovolil v noci vlízt...
Robinson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.4.2013
Tak tohle mi sedlo naprosto dokonale. César je u   mě po dlouhé době jeden z   nejsympatičtějších filmových záporáků,   fandil jsem mu. Balagueró opět výborně pracuje   s atmosférou, napětí je místy opravdu na   zbláznění. S hororem to sice nemá pranic   společného, ale thriller výborný, tleskám.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2012
ZATÍMCO SPÍŠ

Velmi nezvyklý horor. Ať   čekáte cokoliv, stejně vás to dostane,   protože tahle svérázná žánrovka Balaguérovi   prostě sedla. Jde o psychologicky vypjatý a   poněkud cynický film, který má raději svého   úchylného záporáka než jeho oběť.   Balagueróvi to možná více sedí v   nadpřirozeně hororové škatulce, ale i tenhle   výlet do thrillerových vod se mu hodně povedl.   Ať už je to hlavním hrdinou, který je vlastně   sympaťák, či odlehčeným vyprávěním, které   jemně brnká po strunách černého humoru, přes   výbornou sestavu nájemníků až po   nekompromisní finále. Je pravda trochu divné,   že hlavní hrdinku po nočních návštěvách   bolí akorát hlava a ani ve snu ji nenapadne, že   ji někdo navštívil. No budiž.

Film stojí   převážně na představiteli hlavní postavy.   Luis Tosar jako nešťastný domovník César   totálně vládne celému příběhu. Napětí   funguje naplno a humor je neodolatelně černý.   Je přece jen nezvyklé fandit záporákovi, ale   ve zvláště působivém podání španělského   sympaťáka Luise Tosara to snad ani jinak nejde.   Domovník César si jde svému štěstíčku   umanutě naproti, tak jak je to v jeho   nenormálním životě normální.

Příjemné   překvapení, výborně odvedená práce   filmařů, naprostá spokojenost. Teď se budu   utěšovat jen tím, že už jsem příliš stará   na to, aby si mě svérázný domovník vybral k   podivným zdvořilostním návštěvám. Mně se   to líbilo a mohu jen doporučit.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2012
V tomto roce mě nic nenadchlo nápadem jako je   tento film. SEtkání s člověk, který napsal i   naspal tento příběh musí být neomezeně   obohacující i přesto, že by to mohlo odnést   vaše duševní zdraví. Perfektní   "úchylárna" s ještě perfektnějším   koncem vítězství (anti)hrdiny.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2012
Jste nešťastní, že jsou ostatní šťastní?   Lehká pomoc - staňte se domovníkem! Nejlépe v   echt nóbl secesním domě, tam bývá koncentrace   šťastlivců největší a z toho plyne i víc   práce pro jednoho neskutečně drzého   parchanta...
Mám ráda filmy co umí překvapit   - a tento je jedním z nich. Nápaditý, skvělou   hudbou podpořený thriller, kde se v dusivě   klaustrofobní atmosféře cítíte jak v těsném   prostoru pod postelí, krátce před děsivým   odhalením, zároveň skřípete zuby nad mizivou   šancí se skrytému teroru bránit, a co je   nejhorší - může se to stát i vám. Přese   všechno se přitom nelze nekochat   chameleónskými výrazy v tváři výborného (a   přiměřeně roli odpudivého) Luise Tosara,   svěží přirozeností filmové Clary a   nedětským výkonem malé Úrsuly - skvrnku na   dokonalém obsazení vidím v poněkud prkenném   Clařině příteli, který si částečně   napravil reputaci bezchybným krvácením :-). A   konec? Naprosto luxusní.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.5.2012
Mientras duermes
Další geniální výtvor mého miláčka Juama   Balaguera. Vynikající thriller, který zaujme a   vtáhne vás do děje raz dva. Musím souhlasit,   že v několika scénách jsem se přistihla, že   hlavnímu hrdinovu Césarovi fandím, musím   podotknout a nejsem první, že Luis Tosar byl   vynikající, přiznám se, že ho moc neznám,   viděla jsem ho v pár filmech, kde se jen tak   objevil, ale velkou šanci nedostal, nicméně jí   dostal zde a opravdu zářil. Souhlas, že The   Resident je opravdu jen hodně slaboučký   čajíček oproti tomuhle prvnotřídnímu   snímku. Takže další film J.B. který je můj   oblíbený. Mnoho filmů z pohledu padoucha není,   takže tenhle film je tímhle jedinečný a   rozhodně zdrařilý. Film je prvotřídní   ukázkou toho, že španělé tyhle žánry berou   vážně a jde jim to opravdu dobře. Asi se budu   opakovat jako u každého španělského filmu,   který komentuji, ale španělé umí vystihnout   onu atmosféru a dodají na autentičnosti i   hereckými výkony, což se o hororovém žánru   či thrilleru v podání američanů říct nedá.
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2012
At žije slizoun!
První co napíšu - kam se hrabe The Resident   (Intimní past s Hillary Swank) i když jistá   podoba tu je. Za druhé souhlas s kolegou   karlosphonicem, Tosar mě zaujal už v již   zmíněné Cele 211, ale tady je králem   slizkosti. Ten to měl všechno promyšlený a ten   malej spratek co ho vydíral...Co dodat,   bravúrně vymazlený psycho thriller (možná i   drama) se stupňujicí se atmosférou, které   panuje slizkej domovník César. Taky jsem se   přistihl, že mu snad fandím:)Troufám si   tvrdit, že právě Španělé umí v poslední   době točit filmy tohoto žánru nejlépe.   Výbornej snímek. Za mě 9 a doporučuji dál:)
Peykka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2012
Podle traileru jsem čekala podprůměrný horor s   nesmyslným dějem. Nakonec se z toho vyklubal   celkem zajímavý psychologický thriller. Ovšem   má jeden háček - silně připomíná americký   film The Resident (J. D. Morgan a H. Swank),   který mě vůbec neoslovil. Tento sníměk mi   přišel lepší, uvěřitelnější atmosféra i   herci. Španělské filmy jdou velmi nahoru, mají   velice dobrou úroveň!
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2012
Domovník je vládce
Byl jsem zvědavý na tento snímek hlavně kvůli   charismatickému herci Tosarovi a půvabné   herečce Martě Eture,kteří si spolu zahráli i   ve skvělém filmu Cela 211.
Příjemně mě   překvapilo,že se podle mě nejednalo o   čistokrevný horor,ale spíše o komorní   psychologické drama,které mně osobně sedí   více.Navíc film z pohledu padoucha jako   hlavního hrdiny se mi také zamlouvá   více.Domovník César, jako škodolibý vládce   osudů svých sousedů, byl perfektní.Film   nabíral stále více na psychologických   obrátkách,ale vše působilo téměř   přirozeně a realisticky (při srovnání se   starším El habitante incierto).A přiznám   se,místo abych fandil slečně,byl jsem   nervózní,zda ta slizská bestie nebude odhalena   v cizím bytě:))
Pro mě je Cézar padouch roku.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih107944minih107944Nebraska (2013) 
Nebraska n
minih12172minih12172Maverick (1994) 
Maverick n
minih39486minih39486Karlík a továrna na čokoládu (2005) 
Charlie and the Chocolate Factory n
minih158867minih158867Tísňové volání (2018) 
Den skyldige n
minih66937minih66937Spy Kids 4D: Stroj času (2011) 
Spy Kids 4: All the Time in the World in 4D n
minih36909minih36909Princ a já (2004) 
The Prince and Me n
minih33601minih33601Psí dny (2001) 
Hundstage n
minih119558minih119558Interview (2014) 
The Interview n
minih86169minih86169Elysium (2013) 
Elysium n
minih43797minih43797Ten jediný (1999) 
Den eneste ene n


Hodnocení:n12345678910
Zatímco spíš (2011) [DVD kinodistribuce]Zatímco spíš (2011) [DVD kinodistribuce]Zatímco spíš (2011) [DVD kinodistribuce]Zatímco spíš (2011) [DVD kinodistribuce]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178292

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10