Duben
ohodnotit

Obsah filmu Grave Encounters

 
Štáb mladých filmařů, kteří se svým pořadem "Grave Encounters" objíždí strašidelná místa, se tentokrát odhodlal přespat ve starém blázinci s temnou minulostí. Na několik kamer se snaží zachytit paranormální aktivitu v budově a sami se vydávají na průzkum opuštěných chodeb a pokojů, kde se před desítky let pohyboval personál a pacienti. Zdánlivě nudná noc se však rázem změní v nerovný boj o přežití se silami, kterým člověk nemůže čelit.

Autor: Albertosaurus
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2018
Found footage a v plné parádě. Po těch letech,   co na plátna kin vstoupil průkopnický snímek   ´Záhada Blair Witch´ (1999) se námět, jak je   vidět, stále ždíme, co se dá. Takže co se   týče šablony, opět žádná změna, ale to   neznamená, že se okamžitě musí jednat o   špatný film. Opak je pravdou. Tady to měli   tvůrci hodně promyšlené a je vidět, že se v   nápadech setsakramentsky vyřádili. Petr Jákl   ml. se k nim se svým snímkem z roku 2015   ´Ghoul´ i přes obrovskou snahu nijak   nepřibližuje. I když je fakt, že každý má   to své. I zde začátek působí nudně, ale   netrvá dlouho a vše začne pomalu, ale zato   rázně, gradovat. Snímek se dá skutečně   nejlépe užít sledováním za naprosté tmy. Jen   tak pro zajímavost, takovíto lovci   paranormálních jevů jsou i v Česku a mají   svůj YouTube kanál. Nelze jinak než doporučit.
261972
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.1.2018
Grave Encounters je duchařinka plně nabitá   adrenalinem. Divákovi se zpotí čelo i celé   tělo. 90 minut hrůzy s ruční kamerou najdete   pouze v Grave Encounters. Druhy díl takové   štěstí neměl, ale co na tom. Grave Encounters   vyděsí na maximum a 2 dny si budete léčit své   tělo s hrůzou v posteli a pocitem, že s vámi   žije nadpřirozená bytost. Foundfotage si   nezískal mou pozornost. Za to Grave Encounters   ano. V temných stínech žijí monstra a to je   pro mě to pravé ořechové. Grave Encounters je   super a vždy skvěle vyděsí.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.12.2013
Zas jakoby dokument, roztřesená kamera, punc   amatérismu a jakoby skutečné události. Levný   horor, který ke všemu má opět řadu   nelogičností a špatně udělaných scén. Na   druhou stranu párkrát jsem se leknul, je to   celkem děsivé a strašidelné a úplná ztráta   času to nebyla. 5/10
vernom
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.6.2012
6/10
kvůli dobrým recenzím jsem tento film chtěla   shlídnout, ale čekala jsem od něho mnohem víc.   Námět super, ale nějak jsem z toho nebyla   moudrá. Skvělé občasné lekačky, ale to asi   tak vše co se mi líbilo.
Robinson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.4.2012
Mám rád horory točené tímto stylem, no nechci   se opakovat, ale tady toho bylo nakonec opravdu   až příliš. Je to škoda, protože lokace filmu   je parádní a se spojením tmy, ručních kamer,   nočních filtrů a duchařiny až zamrzí, co z   toho mohlo být. Takhle je to jen obyčejná bubu   sranda, která možná postraší slabší povahy   někde v první půlce, ale dost zklame   nepovedenou druhou polovinou. Aspoň jsem se ale   nenudil, a i když je to asi jen patlanina už   dříve použitých nápadů, tak ta bezvýchodná   tma v měnící se budově se mi dost zamlouvala.
Mlapiska
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.2.2012
Další pokus o fiktivně autentický   dokumentární horor s ruční kamerou se   nepodařil, neboť v momentě, kde naplno začnou   převažovat digitální efekty veškerá   atmosféra prakticky přestane existovat a z   výborně nastoleného napětí nezůstane (kromě   zklamání nad zpackaným vývojem) prakticky   nic.
První půlka filmu je přitom výborná a   disponuje několika poměrně zdařilými nápady   jako ztracení v čase nebo změny prostoru.   Mediální manipulace a přitroublá skupinka   filmařů včetně nejpovedenějšího   "média" mě i hodně pobavily a když   se nastavovaly kamery do chodeb, musela jsem si   rozsvítit lampičku :-). Po prvních náznacích   se ale začnou zjevovat duchové přímo   (doprovázeno otřesnými umělými zvuky), vše v   tu chvíli až do konce působí příliš   digitálně a napětí zcela opadne – o   autenticitě nebo dokumentárnímu vyznění tedy   nemůže být ani řeč. Absence nějakého   slušnějšího závěru je taky škoda. Z   hustých strachvyvolávajících chodeb (to však   není až tak zásluhou tvůrčího umu), se tak   přešlo k nějakým visícím rukám ze stropu,   které byly spíše k zasmání.
Vesměs souhlas   s předchozími komentáři (hlavně s   teta.Essie), kouzlo tohoto typu žánru tkví   právě v přirozené jednoduchosti, pocitu   uvěřitelnosti a strachu z onoho   nevysvětlitelného, ale toto přehnané dílo s   paranormálními úkazy v jednom blázinci nemělo   nic společného, film si tedy i sám sobě   poměrně odporuje.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2011
Já jsem tedy z toho lehce v šoku.Tak,jak mě ten   začátek vůbec nechytil a chvilku jsem si i   říkal,že to vypnu,tak teď mám z toho oči na   vrch hlavy.Musím říct,že první náznaky   duchů byly obyčejné,hrabání ve vlasech či   hýbání předměty.Ale poté se to přeneslo v   neúprosnou podívanou a co jsem tedy nejvíce   nečekal,že by se mohli z hlavních hrdinů stát   blázni.Navíc,ta nemocnice byla děsivá sama o   sobě a v té kameře to přineslo slušnou dávku   strachu.Další horor,co mi skutečně nahnal   strach.
teta.Essie
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.10.2011
Všechno to začalo tak dobře,až jsem si říkal   že to bude stát za víc.Ze začátku se to   rozjíždělo celkem dobře,triky i bloudění a   pověsti které se vázaly ke každé   místnosti.Bylo to super ovšem jen do chvíle   dokud se tam nezačali objevovat příšery a   strašáci atd.Filmy tohoto typu jsou děsivé   díky tomu že se tam dějí věci,které se   počítačem dělat nemusí-není za potřebí   žádně technologie obrovské-jsou prostě   děsivé tím že spousta věcí a předmětů   odporují fyzikálním zákonům a pravidlum=okno   co se samo otevre,lampa co sama spadne,stopy na   podlaze treba taky podivne zvuky a predmety na   jinych mistech apod. no proste vsechno co je   paranormalnimi aktivitami nuceno odporovat   normálu.Ale tohle je americká hrůzostrašárna   počítačem a nemá absolutně nic společného s   možnými paranormálními jevy či záhadnými   místy.
Jako ruce ze zdi nebo zombík valící po   chodbě to už je opravdu moc.Když jsem to viděl   absolutně se ve mně ztratil ten pocit napětí i   nádech toho strachu který z filmu zezačátku   vyzaroval.Z napínavýho filmu se stala pohádka a   to mě mrzí!
Albertosaurus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2011
Hlavní předností tohoto filmu je perfektně   zvolená lokace, kde se příběh odehrává.   Místo už samo o sobě je zlověstné a pokud   připojíte "handycam look", atmosféra   přijde tak nějak sama. Škoda, že tvůrci se   nedrželi víc na uzdě s tím vším   vysvětlováním, ukazováním a přeháněním.   Už "Záhada Blair Witch" jasně   ukázala, že u podobných filmu platí: čím   méně, tím více. Naštěstí je zde spousta   skvělých scén, které opravdu dokážou nahnat   strach a zvukaři plní svoji úlohu více než   dobře. Zvuk bývá u "real-footage"   hlavní hnací silou a obzvlášť duchařské   horory mají v této oblasti velké pole   působnosti. Jinak skvělý atmosférický horor,   který je chvílemi přeplácaný a ztrácí tím   na uvěřitelnosti, ale umí i postrašit a to se   poslední dobou vidí málokdy.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2011
Grave Encounters
Grave Encounters jsem viděla před pár dny a   byla jsem mile překvapná.Je to další klasický   film točený kamerou, takže vše působí   opravdově. Já osobně mám filmy podobného typu   velmi ráda, ať je to REC, Cloverfield atd.   Jediný již zmiňovaný film, který je vlastně   průkopníkem tohoto stylu - Blair Witch mi nikdy   nic moc neříkal. A co říct, GE není nijak   špatný, viděla jsem rozhodně horší a   protože mám tenhle druh filmu ráda, nebyla jsem   nijak zklamaná. Bylo tam pár dobrých, ale i   špatných scén.Ale dle mého těch lepších tam   bylo víc.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih103026minih103026Řežba v Tombstone (2013) [Video] 
Dead in Tombstone n
minih28496minih28496Můj soused zabiják (2000) 
The Whole Nine Yards n
minih93918minih93918Vrah beze jména (2011) 
Crawl n
minih21291minih21291Triumf ducha (1989) 
Triumph of the spirit n
minih122724minih122724Zocelovací kúra (2015) 
Get Hard n
minih142454minih142454Božská Florence (2016) 
Florence Foster Jenkins n
minih32656minih3265640 dnů a 40 nocí (2002) 
40 Days and 40 Nights n
minih81191minih81191Tváře v davu (2011) 
Faces in the Crowd n
minih155926minih155926Revolta (2017) 
Revolt n
minih25886minih25886Blade (1998) 
Blade n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Grave Encounters 2 (2012)

 Grave Encounters 2 (2012)
Grave Encounters 2 n
 
Žánr: horor
Země: Kanada / Spojené státy americké
Režie: John Poliquin

(pokračování)

Grave Encounters (2011)Grave Encounters (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10