Duben
ohodnotit

Tábor naděje

Camp Hope

Další název:
Camp Hell
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
99 minut

Obsah filmu Tábor naděje

 
Vždy na konci léta jezdí děti z newjerseyské křesťanské komunity na tábor Naděje. Společně se vydávají hluboko do lesa, daleko od světských lákadel, a tam se učí o cestách Páně a nástrahách těla a jsou strašeny vyprávěním o ďáblu. Charizmatický kněz nevědomky vnese do tábora zlo a to, co mělo být bezpečným duchovním útočištěm, se stává noční můrou, kterou, jak se zdá, nepřemůže ani víra.

SPI International

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Ondrej_pribehar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.11.2023
Takhle si církev představuje horor a zděšení
Horory obecně vůbec nemusím. Ale tohle dávalo   naději kontroverzního filmu. A úvod působil   fakt dobře - nebyl jsem si jistý, jak moc byly   promluvy o škodlivosti popkultury a sexu   myšlené jako přehnaná parodie, nebo snad jen   coby navození atmosféry... Každopádně jsem   čekal, že tohle celé bouchne v zesměšnění   církevního dogmatismu. A opravdu si myslím, že   úvod filmu, kdyby se nechal, jak byl, skýtal   obrovský potenciál.

Jenže jak se blíží   závěr, začnete zjišťovat, že autoři ten   film mysleli naprosto vážně. Že to neměl být   výsměch církvi, ale naopak chtělo být jasně   řečeno, že oddávání se předmanželskému   sexu nebo i jen masturbaci vám do života   přivede ďábla, možná pak zabijete sebe, vaši   přátelé přijdou o zuby, někdo jim vyřeže na   tělo pentagram (kdyby sakra byl aspoň fakt   vyřezanej nožem!) anebo podřežete sebe i svou   mladší sestru!

Ano, vtipné na tom je snad   jen to, že tohle fakt mysleli vážně. A možná   víc než vtipné, je to děsivé připomenutí,   že těmto absurdnostem může i v dnešní době   tolik lidí věřit.

Z filmu mám pocit jako z   komunistických agitek, kde jste pořád čekali,   že třeba to bude přeci jen jinak, ale ne.   Opravdu je celý film prvoplánově   nudný.

Alespoň zjistíte, čeho se správný   křesťan opravdu bojí: sexu, masturbace,   popkultury, ďábla, smrti a bezbožných   venkovanů.

3/10 aspoň za to, že jsem se   vlastně i trochu bavil v první polovině.
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.10.2018
Příběh zprvu vypadá jako natočený na   objednávku církve. Všichni jsou až nekriticky   zbožní vč. mládeže, která začne rebelovat   až táboře. Ten připomíná místo setkání   mládeže středisko na vymývání mozků pod   vedením faráře, který má také svoje mouchy v   podobě ďábelských osidel, jež se mu často   zjevují. Bruce Davison je v roli   přesvědčivější než mladí herci v rolích   chlapců cca o pět let mladších. To se dá   přehlédnout, ale méně už naivita mladíků a   děvčat včetně ochoty podřídit se   nesmyslnému řádu tábora.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10