Duben
ohodnotit

Vendeta

Seeking Justice

Další název:
Solo per vendetta; The Hungry Rabbit Jumps; Neľútostná pomsta (SK); Spravodlivosť
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
101 minut
„Každá služba něco stojí. Zvláště když jste za hranicí zákona.“

Obsah filmu Vendeta

 
Neworleanský učitel angličtiny Will Gerard (Nicolas Cage) má klidnou povahu. Největším konfliktem, do kterého se kdy dostal, je občasná potyčka s těžko zvladatelnými studenty. To ovšem platí jen do chvíle, kdy neznámý muž brutálně znásilní jeho milovanou ženu Lauru (January Jonesová). Zatímco žena leží pod sedativy v nemocnici, osloví Willa muž jménem Simon (Guy Pearce). Nabídne mu služby tajné organizace, kterou zastupuje. Místo neefektivní soudní spravedlnosti se jeho lidé mohou o násilníka postarat po svém. Zlomený Will přistoupí na dohodu, podle které někdy v budoucnosti Simonovi službu oplatí. Tím se však dostane do složité situace....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Roger DonaldsonRoger Donaldson  
hraje:
Nicolas CageNicolas Cage.....Nick Gerard [47]   
January JonesJanuary Jones.....Laura Gerardová [33]   
Jennifer CarpenterJennifer Carpenter.....Trudy [31]   
Guy PearceGuy Pearce.....Simon [43]   
Harold PerrineauHarold Perrineau.....Jimmy [47]   
Xander BerkeleyXander Berkeley.....poručík Durgan [55]   
IronE SingletonIronE Singleton.....Scar [35]   
Joe ChrestJoe Chrest.....detektiv Rudeski [45]   
Cullen MossCullen Moss.....Jones [35]   
Jason DavisJason Davis.....Alan Marsh   
Donna DuPlantierDonna DuPlantier.....Gina   
Sharon LandrySharon Landry.....doktorka   
Monica AcostaMonica Acosta  
David JensenDavid Jensen  
Mike PniewskiMike Pniewski  
Marcus Lyle BrownMarcus Lyle Brown  
scénář:
Robert TannenRobert Tannen  
námět:
Todd HickeyTodd Hickey.....příběh   
Robert TannenRobert Tannen.....příběh   
hudba:
J. Peter RobinsonJ. Peter Robinson  
kamera:
David TattersallDavid Tattersall  
střih:
Jay CassidyJay Cassidy  
Venus KananiVenus Kanani  
Mary VernieuMary Vernieu  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vendeta >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2015
Líná ryba skáče
Jsou všude mezi námi, nevidíme je, nepoznáme   je, sledují nás, trestají nás, jsou nám   stále v patách, nic jim neunikne. Líné ryby,   leklé ryby, hladoví králíci.... Ale vážně,   další variace na téma spiklenců mezi námi,   tentokrát jako stoupenci   "spravedlnosti". Nechce se mi rýpat v   detailech a hledat hloubku myšlenky, jako   například, že hledaného podezřelého v   kradeném autě pronásleduje jedna jediná   policejní hlídka, nebo, že organizace nakonec   nechá svého dlužníka jen tak běžet, protože   mě to prostě bavilo. Je to docela povedený   napínák pro sobotní večer.
fandaaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2014
Líbilo moooc! Film si zaslouží víc, než   necelých 68%. Plně souhlasím s prvosenkou, jež   se tu pěkně rozepsala. :-)
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2013
SEEKING JUSTICE
nic moc okrem zaverecnej prestrelky skoro ziadna   akcia,a ani ten pribeh nebol bohvie co.plusom boli   sice pearce a cage,ale cakal som od toho ovela   viac!!!!!!!
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2012
Seeking Justice
Původně jsem si film Vendeta nechtěla ani   pouštět, Nicolase Cage mám ráda nebo tedy   měla jsem až do bodu v jeho filmografie, kdy   začal natáčet totální slátaniny. Díky bohu   Vendeta mezi takové filmy nepatří.
Zápletka   má rozhodně něco do sebe, nenudila jsem se,   tedy opět do jisté chvíle, kdy film začne   vyznívat přehnaně, ale to dělá zbytečně   dlouhá stopáž, kdyby to byl normální 90   minutý film, nemuseli bychom se potýkat s tím,   co vzniklo s poslední půl hodinou. Dlouho jsem   neviděla Cage v roli, která by mu ta sedla, a   přesně středoškolský učitel zachraňující   svou ženu, tak tahle role mu sedla. Jannuary   Jones mohla dostat trochu více prostoru, skvěle   se na ní kouká a navíc jako herečka také   není k zahození. Záporák v tomto případe Guy   Pearce, toho chlapa je v poslední době všude   plno a není divu. Jinak filmu nechybí akce a   přiznávám, že se jedná o jeden z těch   lepších thrillerů.
Jinak musím přidat   komentář k tomu heslu - líná ryba skáče,   proč to? Čeho jsme se to dopustili, že nám   dabingová studia podsouvají něco, co jim   přijde zajímavější!!
ras84
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.9.2012
Vendeta
uvod do zapletky, alebo ak chcete hlavna myslienka   je fajn (malo pouzivana, alebo ak sa chceme hrat   na slovicka, tak standardne pouzivana, ale sikovne   pozmenena), ale! to je asi tak vsewtko, kde je   myslienka. dalej bezime podla sablony. na tom by   nebolo nic zle, ak by to kociruje schopny kapitan   s dobrou posadkou. a to sa nesalo, alebo to aspon   nefunguje tak, ako by malo.
+ January Jones je   mnam
+ Guy Pearce skvely
+ ha, mam rad, ked sa   hajzlikom dostane kus olova (nie, v system uz   neverim)
- Cage je ako mokra trava - tlie, ale   nehori
- scenaristicke barlicky (a ani s ich   pomocou miestami dej nedava zmysel)
- 1000x   obohrany scenar bez snahy invencie
- posledna   scena je take klise... az to tomu filmu patri
co   zaverom? ako jednohubka na uprsany vecer neuskodi,   ale vracat sa k nej urcite nebudem. 5* s odretymi   usami
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2012
Pokud nebudete film brát úplně vážně a   scénaristům odpustíte,né moc velkou   reálnost,bude vás to asi bavit.Odepisovaný   Nicolas Cage(kterého mám rád)je zde dobrý a   uvěřitelný.Guy Pearce správnej slizák a hajzl   a January Jones se jako manželka k N.Cageovi   hodí a věřím jim to.Film od druhé půle   přidá do pedálu a nechybí i akce,zajímavý   nápad i téma.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2012
VENDETA

Solidní akční thriller, který má   docela povedenou a ne moc okoukanou zápletku o   organizaci, která vám v určitých chvílích   pomůže, ale na oplátku bude chtít v   budoucnosti zase pomoc od vás. V různých   situacích, kde nestačí zákon, má zřejmě   Amerika konspirační jednotku, která v rámci   vyššího dobra zbavuje svět zlosynů. Od   začátku se film sice tváří jako romantický,   ale posléze se změní v perfektní akčňák,   kde začíná boj o spravedlnost. Když Nicolasi   Cageovi surově zmlátí a znásilní manželku   January Jones, je třeba zjednat jednou provždy   nápravu. A tak se zrovna hodí, že za ním v   zoufalé chvíli zajde seriozně vyhlížející   chlápek Simon s tváří Guy Pearce, který   reprezentuje tajnou organizaci. Ta zaručuje   sjednání spravedlnosti v okamžiku, kdy právní   systém selže. Od této chvíle se život   středoškolského učitele angličtiny Willa   Gerarda změní v jednu noční můru. Obrátit se   na policii je nemožné, protože věřit se nedá   nikomu. A zbavit se Simona a jeho nohsledů, je   také zhola nemožné. Hlavního hrdinu čeká   obvinění z vraždy, psychické vyčerpání a   sáhnutí si až na dno. Ale jak mohl na začátku   tušit, že to takhle dopadne? V žánru thrilleru   přišli tvůrci zase jednou s něčím   originálním a napínavým. Zkušený Roger   Donaldson natočil spletitý thriller, ve kterém   se nelze dobrat absolutního rozuzlení. Film   staví na tajemném, pozvolna se rozbíhajícím   příběhu, který se možná inspiroval v jiných   thrillerech, ale to základní zůstalo původní.   Konec je asi takový standardní a možná tak   úplně nezapadnul do kontextu s tím předchozím   postupným odhalováním tajemné organizace, ale   takové finále se dalo čekat.

Dost mně   překvapilo nízké hodnocení filmu. Myslím si,   že je to i tím, že v poslední době jsme   zvyklí spíše na nejrůznější komiksovky,   plné neuvěřitelných akcí, nepřetržitého   napětí, triků a ve srovnání s těmito   akčními nářezy pak tyto krimi příběhy z   obyčejného, skutečného a reálného světa   působí béčkově. Každý divák by měl   posuzovat tyto příběhy objektivně. Nečekat od   nich totéž, co od komiksovek. Vendeta je   uvěřitelný film ze současnosti, ale v   porovnání s výše zmíněnými filmy skutečně   působí obyčejně a průměrně. Sice se z té   škatulky pokouší vymanit efektivními zvraty v   příběhu a vytvořit z něj napínavý áčkový   thriller. Bohužel tato snaha je místy až   příliš průhledná. Příběh někdy přece jen   trošku pokulhává v dramatické složce.   Naštěstí má film svižný děj, který   dokáže zahnat nudu do kouta. Přestože Vendeta   neoplývá žádnými převratnými efekty, které   by diváka omráčily, je zdravou a jednoduchou   klasikou, kde hlavním těžištěm filmu se   stává herec.

Tím se dostáváme k hereckému   obsazení. Guy Pearce, v roli hlavního   záporáka, byl velmi dobře vybraný a svůj part   si odehrál s nechutným maniakálním výrazem ve   tváři až do svého hořkého konce. Líbil se   mi. January Jones, trochu neslaná nemastná, ale   přijatelně civilní.

V hlavní roli se   objevil Nicolas Cage. Herec, který se v poslední   době stává snadným terčem kritiků a zejména   diváků. Je pravda, že jeho herecká dráha jde   pomalu dolů, ale je také zajímavé, že tento   trend je patrný v podstatě až od doby, kdy se   objevily zprávy o údajných daňových   podvodech. Myslím si, že veřejné mínění je   přece jen hodně ovlivněno těmito bulvárními   články. Přestože se okolnosti této kauzy již   vysvětlily a uvedly na pravou míru, zcela jistě   negativně ovlivnily i profesní kariéru tohoto   herce. Nezakrývám, že pro Nicolase Cageho mám   osobní slabost. Bohužel pryč jsou ty časy, kdy   Nicolas co by drsňák, kosil soupeře holým   pohledem. Každý stárne, a tak teď holt   přišla doba, kdy se akční hrdina vrátí   nohama na pevnou zem, do rolí civilních   učitelů a „obyčejných“ lidí. Myslím si,   že Cage pořád hraje skvěle, jen nejsme zvyklí   na to, že už tolik nepřehrává a nešaškuje   jako dřív. Jeho projev je teď opravdovější a   civilnější. Ve filmu bylo zcela jasné, že   Cage, který původně využil služeb organizace,   nechce být jejím pěšákem a nechce plnit   jejich rozkazy. Toto nabízené dilema dokázal   Cage s bravurou a přesvědčivě zahrát. Ve   filmu několikrát dokazuje že pořád umí hrát   výborně. Vendeta je v poslední době nejlepší   Cegeův film, je podstatně lepší než poslední   film Tresspass.

Ještě poznámka k dabingu, ve   původní verzi "Hungry rabbit jumps"   přeložili tvůrci českého dabingu na DVD jako   „líná ryba skáče“? Možná logicky   přesnější ale i tak?

Celkově mě film   zaujal, žánr krimi byl naplněný, s dobrou   akcí. Hlavně je to solidní napínák a   neřeším jestli to všechno bylo až tak   dokonale propracované, logické nebo jakkoliv   inteligentně podané. Mě film zaujal a ani na   chvíli nenudil, dobře jsem se bavila a   příjemně jsem si odpočinula. A víc   neřeším. Mně se to docela líbilo.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih2946minih2946Horor z Amityville (1979) 
The Amityville Horror n
minih38287minih38287Vybíjená: Běž do toho na plný koule (2004) 
Dodgeball: A True Underdog Story n
minih51802minih51802Ať vejde ten pravý (2008) 
Låt den rätte komma in n
minih44179minih44179Paříži, miluji tě (2006) 
Paris, je t'aime n
minih9541minih9541Její alibi (1989) 
Her Alibi n
minih63646minih63646Pod jednou střechou (2010) 
Life as We Know It n
minih31256minih31256Přestřelka u O.K. Corralu (1957) 
Gunfight at the O.K. Corral n
minih13143minih13143Muž s cejchem smrti (1990) 
Marked For Death n
minih63517minih63517Městečko Peacock (2010) 
Peacock n
minih10957minih10957Křižovatka smrti (1995) 
The Crossing Guard n


Hodnocení:n12345678910
Vendeta (2011)Vendeta (2011)Vendeta (2011)Vendeta (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10