Duben
ohodnotit

7 životů

Seven Sisters

Další název:
What Happened to Monday?; 7 sestier
Rok:
2017
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
30.11.2017

Komentáře k filmu 7 životů

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2022
Že je Noomi Rapace   vynikající herečka, to   předvedla už v trilogii   Millenium jako Lisbeth   Salander v roce 2009. Tento   film dává absolutní prostor   nejen její herecké   rozmanitosti, ale i   představivosti a vcítění   se do několika postav   současně. Prostě   neuvěřitelný výkon.
Při sledování v roce   2022 (již třetí) dostává   tento film, jako mnoho   jiných, další kontextový   rozměr. Nápis, který Karen   míjí, "Sterilizujte se   bez objednání" asociuje   nedávné "Očkujte se   bez objednání". Jen   čas ukáže, zdali dojde   celosvětově naplnění i   politika jednoho dítěte.   Čína už si to od roku 1979   zkusila...
twins
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2017
Super
Opravdu super   film,originální   nápad,napětí až do   konce,zajímavé a nečekané   zvraty,moc se nám s manželem   líbil
RM
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2017
Za mě dobrý. Líbilo se mi   to. Myslím, že Noomi to   zvládla utáhnout a na konci   ten zvrat byl pro mě   zajímavej.
zeus12xy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2017
Myslela jsem, že originální   sci-fi už asi ani nejde   vymyslet a ejhle. Zajímavý   nápad je tu. Námět k   zamyšlení a akční nářez   s Noomi 7x jinak. 7 sester, 7   charakterů, pěkná   podívaná.
stak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.5.2018
za mne celkem pěkný film   který stojí za to vidět.   Nový pohled na budoucnost   přelidnění planety protože   v případě že by nebyly   žádné katastrofy žádné   nemoci a všichni lidé co se   narodí by přežívali a   dožívali se dlouhověkosti   planeta jako taková nás nás   neuživí.
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2023
Super myšlenka se sedmerčaty   v době, kdy na rodinu je   povoleno 1 dítě. On každý   dobrý úmysl, který má   spasit lidstvo, se dřív nebo   později zneužije. Film byl   nečekaný krvák, čekal jsem   víc filozofování než akce,   ale nakonec to tak bylo   dobře. Noomi Rapace skvělá.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2021
Život tam hore
Na tomto filme treba oceniť   nápad. Niekto by ten svet   nazval moderným a dokonalým,   mne prišiel ako umelé peklo.   Snáď sa toho človek   nedožije, i keď všetko k   tejto podobe budúcnosti   smeruje. Každý môže mať   jedno dieťa, tak sedem   sestier sa každý deň jedna   vydáva za jednu a tú istú   osobu, aby predišli   zmrazeniu. Stále im to v   pohode vychádza, až akoby   niekto začal niečo tušiť.   Potom nastáva napínavá a   akčná jazda, kde možno sa   už niekde v logike   strácajú, ale treba to brať   v pohode. Natočené to bolo   výborne. Normálne ma bavilo   ako to dopadne. Akurát koniec   bol taký, no nemastný   neslaný, ale čakaný. Dobré   natočené s dobrou   myšlienkou a varovaním, čo   nás možno od našich   dobrotivých politikov čaká.   Jediné prekvapenie pre mňa   bolo, že na konci sa nikto   aspoň z rodičov nepokúsil   tú šialenú senátorku   sundať z povrchu zemského,   bolo by o jedného diabla   menej. Dnes bývalé   diktatúry musia blednúť   závisťou, ako sa dá rýchlo   a jednoducho, často s   nadšenou podporou   obyvateľstva, budovať   sociálne inžinierstvo
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2018
║Rozpočet   $20miliónov║Tržby USA   ║Tržby Celosvetovo   $18,818,000▐ Tržby za   predaj Blu-ray v USA ║   Tržby za predaj DVD v USA ║   Tak Netflix to tento rok pekne   rozbehol, hneď niekoľko   zaujímavých projektov. A   tento asi najviac vynikne.   Noomi Rapace_x_7, tak to je   už slušné a herecky   výdatné sústo.   Futuristický svet zameraný   na udržanie populácie na   určitej rozmnožovacej rovine   od Tommy Wirkola tak to je   maškrta. Nevadia ani   lacnejšie   "rumunské"   lokácie, režisér sa tu vie   obratne vynájsť, vie tu   všetko dobre zakomponovať.   Dejovo to má nádych sci-fi   thrilleru, miestami to   pripomenie dokonca aj Matrix.   Príbeh s nejaký tými   zvratmi, dávkou napätia, či   dravou akciou, chutil a moc.   /80%/
majkronyk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.9.2018
No tak tohle byl konečně   pořádnej distopickej film   pro mojí cílovou skupinu a   ne ty teenagerovské kraviny,   na které musím koukat,   protože se v tomhle žánru   skoro nic jiného netočí.   Fakt se mi to líbilo. Má to   jasnej a svižnej příběh,   na můj vkus jich teda sice   umřelo až moc, vlastně mi   bylo líto všech, i Monday.   Nebyla podle mě zlá, jen   prostě chtěla to, co   všechny, akorát ona jediná   byla holt ochotná udělat ty   nepopulární kroky k tomu,   aby to dostala. Mělo to i   pěkný soundtrack a vůbec to   bylo povedené a originální.
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.7.2018
Od začátku filmu jsem   věděla, že dosáhnou   zrušení politiky jednoho   dítěte, ale zajímalo mě   jak si poradí s přelidněnou   planetou. No, to se nekonalo.   Smůla. Musím ale pochválit   hlavní herečku, protože ta   to zahrál.a na oscara. K tomu   mě ještě potěšilo   překvápko na konci.
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.3.2018
No, zpočátku nic moc a pak   se z toho vyklubal slušný   akčňák se vším všudy. I   to překvapeníčko nakonec   přišlo. Ale některé   scény, no, děs. Jako,   akčně dobré, ale amatérky   by toto nedaly ani omylem. Ale   šlo především o zábavu a   nebýt vložky s love story,   bylo by to na skoro plný   počet bodíků. Takto musí   sedmdesát ze sta kousků   napoprvé stačit. Podruhé se   uvidí.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.8.2018
Jako tvůrci se s úmrtností   rozhodně nemazlili. Jedna   sestra sem, druhá tam,   vždyť je jich jak   trpaslíků. Efekt se jmény u   nás pozbyl pointy, ale   alespoň se naši   překladatelé nesnažili nic   měnit. Mě překvapilo jak   rychle jsem přišla na   pointu. S udržitelností to   zkoušel už Thanos, a i jemu   to vyšlo jen dočasně   (snad), takže ani film 7   životů pro mě není ničím   objevným a problém   řešícím.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.4.2018
7x ale pokaždé jinak,,,
Dystopický sci-fi / thriller   Tomáše Wirkoláka nemá   vůbec špatné nosné téma a   námět, avšak občas logika   drhne, jinak zajímavý film a   slušně natočen. Pokud máte   rádi Noomi Rapace a po cca 35   minutách i akční drsnou   podívanou, zkuste to. Za   shlédnutí film stojí - 70%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2023
Politiku jednoho dítěte a   utajené nelibé příběhy s   dětmi navíc známe z   přelidněné Číny, kde   tento zákon platil do roku   2006. A tvůrci tohoto snímku   neudělali nic jiného, než   tento zákon přenesli do   blízké budoucnosti, ve   kterém zachovali i   diktátorský režim. S   počtem dětí se však   nepárali a do příběhu jich   dali rovnou sedm. Sedm   sourozenců. O co se tedy v   příběhu jedná, musí být   už předem jasné. Zachovat   si chladnou tvář a vše   nejpřísněji utajit.   Jenomže ta předvídavost   děje je největší   bolístkou. Samozřejmě se to   nakonec prozradí a   náležité věci naberou   rychlý spád. Každopádně   pro švédskou herečku Noomi   Rapace to byla herecká šance   se předvést. I když po   charakterové stránce ve   ztvárnění všech sedmi   sester to zase moc těžké   neměla. Triková stránka   scén, ve kterých je všech   sedm sester pohromadě,   ještě může někoho   uchvátit, avšak pokud to   porovnáme třeba se starším   snímkem „Jako vejce   vejci“ (1996), kde si   Michael Keaton zahrál   několik svých klonů, o nic   nového pod sluncem se zase   až tak moc nejedná. Snímek   se v originále v českém   překladu jmenuje „Co se   stalo s Pondělí“ Nejde o   den v týdnu, ale o jméno.   Sestry jsou dny v týdnu   pojmenovány a právě ta se   jménem Pondělí se jednoho   dne ztratí, a tak sestry po   ní začnou pátrat. Český   distributor v názvu neviděl   logiku, že dal obyčejný,   nic neříkající, název   „7 životů? Dystopické   Sci-fi s daným příběhem   svým způsobem láká, ale   když je hned na začátku   právě jasné, jakým směrem   se to bude ubírat, následuje   divácké zklamání, navíc   podpořené hromadou   nezodpovězených otázek.   Dané prostředí by mohlo   stačit, ale zohledněná   ideologie má víc děr, než   by se kdy zdálo. No, na   jednoduchý příběh, u   kterého se moc přemýšlet   nemusí a který přináší   jen pohodovou podívanou, to   postačit asi může. Po   technické stránce je to tedy   přijatelná paráda, ale na   tom scénáři se přece jen   ještě mělo kapánek   zapracovat.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.8.2019
Nápad na film -   perfektní.
Zajímavý   příběh, zahrát sedm sester   - paráda :-).
N.Rapace   byla skvělá - tohle všechno   zahrát - dobře holka !!!   Potěšili i W.Dafoe a G.Close   - jako záporák, dobře   on.
Ovšem našel jsem   i chyby - ten špatný umělý   déšť ... v dnešní době?   Tak to jako sorry teda ...
No, ale to sekání prstů   ... :-). Dobře ... :-)
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.5.2018
Zajímavá a docela napínavá   podívaná,příběhově   povedené,sedm sester   pojmenovaných podle dní v   týdnu a všechny se musejí   chovat stejně,od poloviny   filmu se dostaví akce, sestry   začínají umírat a film je   napínavější,trochu   slabší herecké obsazení   jinak zajímavá podívaná.
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.5.2018
Dlouhý týden
Originální, velmi svižné a   zábavně natočené akční   scifi. Nápad i zpracování   mě velmi bavily, paradoxně   mi nejvíce vadily herecké   ikony minulosti a to hlavně   zombie Glen Close. Film má od   cca 1/3 veliké tempo, přesto   by mírný prostřih, a   zkrácený stopáže o 15 min   jen prospělo. Osvěžující,   trochu novátorské a   zábavné. 70%
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2018
Povedené scifi s Noomi Rapace   v hlavní sedmiroli. Ještě   že ji udělali jiné účesy,   jinak bych se v identitách   trochu ztratil, ale příběh   i jeho zpracování velmi   dobré.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.6.2018
PROCESOR!
Tak děsivá vize   přelidněné planety není   zas až tak vzdálená.   Systém jednoho dítěte a   celého společenského řádu   je vykresleno celkem   věrohodně. Že je děj   předvídatelný s tím bych   si dovolil nesouhlasit. To by   musely být jednotlivé sestry   více představeny, abychom si   udělali obrázek o jejich   charakterech. To, že jedné   dám na hlavu čepici a brýle   takže bude chytrá mi přijde   málo. To, že si samozřejmě   neříkají všechno a občas   jim ta informace v reálném   životě schází je jasný,   ale z toho se nedá vařit   dlouho. Když začíná   vyšetřování sester, kde je   ta co se měla dneska vrátit,   tak ty informace prostě   chybí a stává se z vás   jenom divák co nemá moc   možností kombinovat,   protože ani sestry se   pořádně neznaly, jak   vyplouvá na povrch.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.3.2023
Zajímavý námět, kterého   se filmaři zhruba do půlky.   Pak se z toho stal bohužel   průměrný akční snímek.   Mraky nelogiky, nepřesností   a nereálných věcí tomu   také nepřidaly. Z hlavní   protagonistky mám   rozporuplné pocity, nebyla mi   příliš sympatická, ale   zahrála dobře.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.8.2019
Uz tu chyba len Greta a budeme komplet...
Pokus o sokovu terapiu a akesi   moralne precitnutie vyznel   naprazdno.Netflixu uz   prestavam tolerovat znizenu   kvalitu titulov v porovnani s   "klasickymi"   studiami.Film mal byt hereckym   koncertom Noomi Rapace, ale   svoju 7 rolu nezvladla ani   herecky, ani esteticky.Scenar   je velmi komplikovany a   nelogicky.
Film   jednoznacne nedoporucujem.
Sterok
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.10.2019
Parádní biják
Noomi Rapace je tady fakt   skvělá . Scénář je dobře   napsanej a film má akční   spád . Samozřejmě Glenn   Close & charismatický   Willem Dafoe tomu dali   taktéž punc celkové   atraktivity . S Noomi Rapace   jsem neviděl ještě slabej   film - je zárukou, že nebude   nuda . Je to sice hodně   vizionářský Sci-Fi s   celkovým zamyšlením dané   situace budoucnosti . Za mě   určitě plnej počet - byl   jsem na výsost spokojenej -   moc se mi to líbilo .
whack
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.12.2017
Snímok mohol byť ukážkou   následkov nútenej kontroly   populácie, ktorá bude v   budúcnosti nevyhnutná, ak sa   populačný rast nezastaví,   no tento potenciál zlyhal na   plnej čiare. Nezaujatosť   anuluje vykreslenie   prisluhovačov režimu ako   badass vrahov zabíjajúcich   okoloidúcich nevinných a   deti, celý systém prakticky   vyzerá ako nejaká   ekofašistická verzia   Orwellovho 1984, ibaže v   One-child policy prevedení.   Trochu trápne. Musím uznať,   byť na mieste Noomi Rapace,   bol by zo mňa po skončení   natáčania schizofrenik, to   ale nič nemení na tom, že   smerovanie deja je   prvoplánované a jasne   prevláda náklonnosť k   egocentrickému   feministickému pohľadu, kde   sa vôbec sa nerieši dôvod,   prečo vlády pristúpili k   riešeniu preľudnenia formou   politiky jedného dieťaťa.   Za celý čas nepadne jediná   zmienka o iných   potenciálnych riešeniach   preľudnenia, problému,   ktorý nie je fikciou ani   teraz, nieto ešte v   popisovanom roku 2043. Je   klasicky na americký spôsob   všetko stavené na psychické   vydieranie, kde konzument   počas celého deja   permanentne prehliada pôvod   celej kauzy a a podvedome iba   nadŕža prežitiu sestier a   ich boju proti   „represívnemu režimu“.   Pôrodnicový epilóg   nezmyselne zabíja takmer   varovný prológ. Akú pointu   týmto dielom autor vyslal do   sveta?

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih146876minih146876Slíbená princezna (2016) [TV film] 
Slíbená princezna n
minih41784minih41784Dlouhý víkend (2005) 
The Long Weekend n
minih24724minih24724Škaredá dědina (1975) 
Škaredá dědina n
minih75477minih75477Duchové to dokáží (1989) 
Ghosts Can't Do It n
minih86179minih86179Osamělý jezdec (2013) 
The Lone Ranger n
minih53330minih53330Hlava ruce srdce (2010) 
Hlava ruce srdce n
minih113285minih113285Pohádkář (2014) [2k digital] 
Pohádkář n
minih90305minih90305Babovřesky (2012) 
Babovřesky n
minih43403minih43403Tajnosti (2007) 
Tajnosti n
minih49005minih49005Hanebný pancharti (2009) 
Inglourious Basterds n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Mít tak holku na hlídání (1980...

14:30 - 15:05

33 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

14:20 - 15:15

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:30

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

33 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani