Duben
ohodnotit

Anonym

Anonymous

Další název:
Neznámy Shakespeare (SK)
Rok:
2011
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
10.11.2011
„Kdo je doopravdy autorem díla připisovaného Williamu Shakespearovi?“

Obsah filmu Anonym

 
Příběh je zasazen do bouřlivých událostí doby plné politických skandálů, intrik a zakázaných milostných pletek na královském dvoře, ale i zákeřných plánů hamižných šlechticů toužících po anglickém trůnu. Jedna teorie praví, že to byl šlechtic Edward De Vere, hrabě z Oxfordu, který byl skutečným autorem skvělých divadelních her, které si přivlastnil pologramotný a nevzdělaný divadelník Will Shakespeare. Edward De Vere musel celý život bojovat proti tabu, které šlechticům zakazovalo psát literární díla, proti manželce, která byla nespokojená, že z toho nejsou žádné peníze, a také proti královniným poradcům.

Zdroj: Nova

 
Související odkaz
 
Recenze: Anonym

Byl Shakespeare podvodník? číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.anonymous-movie.co...
 
 
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, francouzská, italská, řecká
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Anonym >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.6.2019
Během necelých dvaceti minut tři retrospektivy.   Udělaly v tom ještě větší zmatek. Ale ani   pak mne to nebavilo. Pletly se mi postavy, v ději   jsem se ztrácel a smutně koukal na hodiny už po   dvaceti minutách. Té délky jsem se zhrozil tak,   že jsem začal čistit papriky a film sledoval   jen jedním okem. Výprava a kostýmy jedinečné,   ale jinak je to prostě děsivá blbina.   Historické čachry a intriky nestály za nic a   nezajímaly mne. Takže prostě dávám plusy jen   kostýmům a výpravě. Ono, kdyby v tom   neudělali takový guláš, možná by se dalo   hodnocení zvednout.
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.7.2018
Buď potkávám filmy se stupidní zápletkou a   dobrým zpracováním, nebo filmy se zajímavým   dějem a už ne tak dobrým zpracováním. Tenhle   patří spíš do té druhé skupiny. Příběh   mě celkem zaujal, byl dobře napsán. Dobře byly   vybraány i postavy. Jenom mi přišlo, že je to   příliš zrychlené.Podruhé už se na to   nejspíš nekouknu.
radegaster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2015
Anonym je pro mě docela velký překvápko od   pana režiséra. Nenapadlo mě, že by se pustil i   do tak odvážné látky, jako je právě jedna z   teorií o životě Williama Shakespeara. A musím   říct, že i přes to, jak je film velice   obtížný na sledování, se mu vystihnout   atmosféru doby velice dobře povedlo. Ta   náročnost je vlastně to nejhorší, co film   mohlo potkat, ale pokud člověk pořádně a   bedlivě sleduje, tak to za to stojí, protože se   mu dostane velice zajímavý příběh, kterému   dominují skvělé herecké výkony a nejlíp na   tom je právě Rhys Ifans, který předvádí   přímo geniální výkon a sledovat ho v této   postavě byla radost i utrpení zároveň.   Celkově tak tenhle film beru jako velice   pozitivní událost, u které mě snad jenom mrzí   to, že film se nenatáčel v Česku.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2013
Vypadá to na dva poznatky - dneškem u mě   kšandy, co do napínavosti, ztratily na své   pověsti a intriky v práci prozatím nedosáhly   úrovně alžbětinského dvora, jak jsem se dosud   domnívala... To jen na okraj dvouhodinového   opojení divadlem, historií a promyšlenou   mystifikací, založenou na hypotéze autorství   divadelních her největšího dramatika všech   dob. Pravda, chvilku mně dalo se zorientovat (asi   hodinu a půl :-D), což je i jediným důvodem,   proč se v mém hodnocení neskví deset hvězd,   rozplétání zašmodrchaného časového klubka   však nakonec stálo za oběť zvýšené   pozornosti, a přesto, že největším klamem se   ukázalo být jméno Rolanda Emmericha v   titulcích, musím zvolat - dobře ty, Williame,   ať už jsi byl kdokoliv!
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.6.2012
Film mě opravdu zaujal. Děj velmi zajímavý,   dává divákovi vždy nějaký nádech,   myšlenku,napětí a vzápětí poodskočí k   dalšímu ději a myšlence. I dobové situce a   milníky jsem si v průběhu filmu musel dohledat   a snažit se vše správně pochopit a pojmout.   Určitý průnik příběhů a jejich   vysvětlování mě však také hodně mátl a až   nepříjemně zaváděl...složitost titulů a   jmen mi příliš nepomohla=) Rozhodně ale   snímek doporučuji
cachtickapani.veroni
Hodnocení:
Přidáno: 27.3.2012
film mně vzal dech
Skvělé, režisér mne mile překvapil. Zápletka   je jasná, příběh není tak záhadně   komplikovaný, stačí znát pár jmen a příběh   se stane doslova smyslnou básní...Rozhodně se   mi zhojily rány po schlédnutí filmu 2012 a to   J. Cusacka zbožňuji.
JOKER96
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2012
"My lady...You, your family, even I, even   Queen Elizabeth herself, will be remembered solely   because we had the honor to live, whilst your   husband put ink to paper." Aneb jak Ronald   Emmerich natočil film, který zůstane v mém   srdci navždy. Velkolepá výprava, precizní   herecké výkony, epické scény, úchvatný   vizuál, Oskarové kostými, nádherná hudba,...   a tak bych mohl pokračovat dokud bych nevyčerpal   všechna slova, jenž citují krásu a dokonalost   tohoto snímku. Nejvíce lituji toho, že jsem   právě na tenhle snímek nešel do kina. Celkově   ale chápu nepříznivá hodnocení kritiků,   protože je to ten druh filmu, který neumí   ocenit a posílaj ho do koše (ostatně jako   většinu Emmerichových filmů). Dovolte mi tedy   ještě jednou se povznést a poděkovat - Děkuji   Ronalde Emmerichu, z celého srdce děkuji. 100%
AGAMEMNON
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Hádejte. Co je největším problém tohoto   filmu? Ano, je jím Roland Emmerich. Problém ani   ne tak v jeho schopnostech, jako spíše v   očekávání. Položme si další otázku. Co se   nám vybaví při vyslovení jeho jména?   Patetické? Pompézní? Země v ohrožení?   Emzáci? Výbuchy? A teď tento člověk natočí   něco, co má být kostýmním dramatem.   Vyvolává to stejné pocity, jako kdyby Zdeněk   Troška oznámil, že natáčí Marii Stuartovnu.   Hrůzná představa, není-liž pravda? Navíc   látka přímo volá po uměleckém zpracování,   obstál řemeslník Emmerich? Ano i ne. Po   technické stránce filmu nelze nic vytknout,   kostýmy pěkné, jako celá výprava, herci   odvádějí co mají, hudba uspokojivá i nějaká   ta akce by se našla. Horší je to po umělecké   stránce, mnoha lidem zřejmě bude vadit   prolínání několika časových rovin, osobně   jsem s nimi problém neměl, ale nějaké   výraznější časové kotvy, by rozhodně nebyli   na škodu (důležité je sledovat barvu Cecilova   vousu). Možná měl Emmerich udělat stejnou   fintu, o které vypráví film, nechat celé dílo   podepsat někým jiným, pokud možno uznávaným   artovým umělcem, možná by byly recenze   příznivější. Takže, poučení pro   příště.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42278minih42278Miluji tě k sežrání (2005) 
Just Friends n
minih6201minih6201Děvčica z Beskyd (1944) 
n
minih55689minih55689Zakletý v čase (2008) 
The Time Traveler's Wife n
minih24555minih24555Slunovrat (2008) 
Solstice n
minih171824minih17182412 Hour Shift (2020) 
12 Hour Shift n
minih26431minih26431Katka (1949) 
Katka n
minih45992minih45992Teorie velkého třesku (2007) [TV seriál] 
The Big Bang Theory n
minih144701minih144701Rozkaz zabíjet (2016) 
Kill Command n
minih24537minih24537Rodeo (1972) 
Rodeo n
minih67117minih67117Bubliny ve vodě (1962) 
Dans l'eau... qui fait des bulles n


Hodnocení:n12345678910
Anonym (2011)Anonym (2011)Anonym (2011)Anonym (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani