Duben
ohodnotit

Mongolsko – ve stínu Čingischána

Další název:
Mongolsko – v tieni Džingischána
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
61 minut

Obsah filmu Mongolsko – ve stínu Čingischána

 
Magická krajina, hledající svou současnou tvář v odkaze ze 13. století, se pod jménem Pax Mongolika stala najvětší říší jaká kdy uzřela světlo světa. Obávaná, proklínaná i obdivovaná - taková jako její zakladatel, za života nikdy neporažený vojevůdce, Džingischán. V dobrodružném putovaní nehostinnou přírodou, mimo obvyklých cest, objevujeme také druhou, neznámou a překvapivě osvíceneckou tvář výbojného dobyvatele, jehož novátorské snahy zanechali mnohem hlubší stopu v myšlení a vývoji celé lidské společnosti než jsme ochotní přiznat.
MFOF 2010

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2012
A že mongolové jsou tataři a tataři jsou barbaři.
Už jsem si zvykl na vyskokou kvalitu dokumentů   Pavola Barabáše, ale je pravdou že i přesto   mě nepřestává příjemně překvapovat. A že   mongolové jsou tataři a tataři jsou barbaři je   všeobecně do dnešních dnů přetrvávající   předsudek a ono to jejich zřízení bylo možná   lepší než ten středověk dřívějších dnů   zde. Úžasný poctivý dokument plný   překvapení.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.3.2011
Mongolsko - v e stínu Čingischána
Pavol Barabáš, scénárista cestopisných   snímků, má už za sebou nejeden kvalitní   počin. Na jeho nový film o Mongolsku jsem byl   proto strašně zvědavý.
Zde, Ve stínu   Čingischána, se podařilo spojit klasický   cestopis, kdy se skupinka bláznů vydává   napříč celou zemí - od Altaje až do   Ulánbátaru, a navíc nám zde odkrývají   historii jednoho z největších vojevůdců   světa, o kterém většina světa nemá dnes   vůbec potuchy (no jo, chybí nějaký   Hollywoodský trhák, který by pomohl tuto   osobnost znovu oživit).
Docela obdivuji, že se   nejedná o klasickou expedici, které se podaří   zvládnout vše bez obtíží, tato výprava je na   tom podobně, jako kdybychom cestu absolvovali s   nimi - dokážu se na živo představit všechny   ty problémy a i to, že se tam stali právě mě.   Takže pro všechny, co se o tuto zemi s   nejmenší hustotou obyvatel na světě   zajímají, mohu jenom doporučit. A proč zrovna   Mongol uls? Protože tam není nic, vůbec nic.   Člověk celý den putuje a pak dojde na místo,   kde není nic. A to se Vám nikde jinde prostě   nestane...


Hodnocení:n12345678910
Mongolsko – ve stínu Čingischána (2010)Mongolsko – ve stínu Čingischána (2010)Pavol BarabášMongolsko – ve stínu Čingischána (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10