Duben
ohodnotit

Sucker Punch

Další název:
Sucker Punch: An IMAX 3D Experience
Rok:
2011
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
31.3.2011
„Zavřeli ji proti její vůli. Babydoll je ale rozhodnuta bojovat za svou svobodu.“

Obsah filmu Sucker Punch

 
Mladá Baby Doll je proti své vůli zavřena do blázince, kde nejen že ztrácí fyzickou svobodu, ale hrozí ji i konec svobody psychické. Čeká ji totiž nevratný zákrok, proti němuž se začne bránit vlastním podvratným způsobem. Únik do bezbřehých představ ve stylu epické akční fantasy je jenom začátek dlouhé cesty, na níž musí shromáždit pět mocných artefaktů. Právě ty mají moc změnit nejen imaginární svět, ale i šedivou realitu. Pohádka pro dospělé od režiséra Zacka Snyderse slibuje dynamickou podívanou ve stylu obrovské horské dráhy.
18. Febiofest 2011

 
Související odkazy
 
Recenze: Sucker Punch

You will be unprepared! číst dál

 
 
Sucker Punch

Režisér Zack Snyder bere odlehčená, komiksová témata a přetváří je v intenzivní, nervy drásající a temné filmové počiny. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Zack SnyderZack Snyder  
hraje:
Emily BrowningEmily Browning.....Baby Doll [22]   
Abbie CornishAbbie Cornish.....Sweet Pea [28]   
Vanessa Anne HudgensVanessa Anne Hudgens.....Blondie [22]   
Oscar IsaacOscar Isaac.....Blue Jones [31]   
Carla GuginoCarla Gugino.....dr. Vera Gorská [39]   
Jamie ChungJamie Chung..... Amber [28]   
Jon HammJon Hamm.....Pracháč/doktor [40]   
Scott GlennScott Glenn.....moudrý muž [70]   
Richard CetroneRichard Cetrone..... CJ [49]   
Gerard PlunkettGerard Plunkett.....nevlastní otec [55]   
Malcolm ScottMalcolm Scott.....kuchař   
Ron SelmourRon Selmour.....Danforth   
Alan C. PetersonAlan C. Peterson.....Primátor/sanitář   
Jena MaloneJena Malone.....Rocket [26]   
Chantal HuntChantal Hunt.....tanečnice   
Danielle BentonDanielle Benton.....tanečnice [26]   
scénář:
Zack SnyderZack Snyder  
Steve ShibuyaSteve Shibuya  
námět:
Zack SnyderZack Snyder.....příběh [45]   
hudba:
Tyler BatesTyler Bates  
Marius de VriesMarius de Vries  
kamera:
Larry FongLarry Fong  
William DalgleishWilliam Dalgleish.....dodatečná   
střih:
William HoyWilliam Hoy  
trailer
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Sucker Punch >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2022
Temný depresivní příběh dívky, která se po   smrti své matky ocitne sama v kruté realitě. Je   ustavena jako nesvéprávná a odsouzená strávit   zbytek života v zanedbaném ústavu pro   mentálně vyšinuté jedince po prodělané   lobotomii, která ji do pěti dnů čeká.  
Neutěšenou a krutou realitu nepřátelského   prostředí ústavu přetváří ve skvěle   zpracovaný barvitý fantaskní svět v podobě   komiksového příběhu, v němž bojuje o útěk.   Její boj je vygradovaný ve fantaskním střetu s   démonickými středověkými samuraji, přes boj   proti nepřátelům stylizovaných jako zombí   němečtí vojáci z první světové války,   probíjí se druhou světovou válkou a svůj boj   končí v budoucnosti, kde jsou jejími   nepřáteli androidi.
Depresivita snímku je   skvěle zdůrazněna potlačením barevnosti, je   doplněn svižným soundtrackem, sestaveným z   coververzí známých hitů a skvěle doplňuje   atmosféru – jako první zazní vtipně vybraný   hit skotské zpěvačky Annie Lennox „Sweet   Dreams (Are Made Of This)“ – píseň obsahově   vyjadřuje moto filmu a mimo jiné psychiatrický   ústav, ve kterém se hrdinka ocitne, se jmenuje   „Lennox House“.
Film obdržel spíše   negativní kritiku, ale měl mírný komerční   úspěch. Vizuální efekty ale byly hodnoceny   vždy vysoko a získaly řadu nominací.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.10.2018
Mno, podivná trpaslice s křivýma nožkama žije   napůl v blázinci a napůl v komixovém světě,   kde bojuje s různými bossy z počítačových   her. Nic moc.
Orin002
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2018
Film mě mile překvapil. Je o   tančení,šílenství a intelektu mladé dívky,   která vlastně netančí, není šílená a   jedná spíše impulzivně než s rozvahou.   Nejdříve jsem si myslel že dám 4*, ale po   několika nečekaných zvratech a skvělých   nápadech tvůrců, jsem se rozhodl dát 9*.   Prostě: Kdo neviděl, nepochopí.
Hugin
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.2.2016
Vizuálně zdařilé, stejně jako efekty a   počítačová grafika. Nějak jsem nepochopil,   proč tolik úsilí, umu a dozajista i peněz,   investovat do takové uřvané slátaniny.   Výtvarně pojaté filmy, což je moje libůstka,   většinou nadhodnotím, tentokrát však to   ostatní spolehlivě zničilo jakýkoliv   pozitivní dojem.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2014
Co tohle jako bylo? Je to jako když se tne   žiletkou do živého, ještě to budu chvíli   rozdýchávat, protože tohle jsem opravdu ale   opravdu ani v nejmenším nečekal. Nevím co si   mám o filmu přesně myslet, ale zážitek   hluboký. Vážení, kdo napsal, že je to jako se   koukat na počítačovou hru, se opravdu moc   pozorně nedíval, o těch tom ten film rozhodně   není. Původně jsem si říkal, že zkouknu   vizuálně našláplou akčňárnu a dám tomu   takový ten lehký nadprůměr za vizuál, který   Zack Snyder prostě umí, ale vše je jinak. Jedno   z největších filmových překvapení, co se   musí zkrátka vidět.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.7.2014
Fantazy podívaná která je trochu divná v   logice nejdříve se příběh odehrává v   blázinci pak v bordelu ,chvílemi pro mladší   generaci a chvílemi spíš pro dospělý hlavně   co se týče akčních scén 5 mladých holek   kteří ve svém snu bojují s obřími ninji,pak   se děj přenese do druhý světový na zombie   vojáky a na konec boj s roboty.
LetztesBiest
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Na tenhle film jsem měl zálusk už dlouho   dopředu, protože mě uchvátil trailer a ještě   to režíroval Snyder, který má na svědomí   geniální Watchmen, což se nedalo jen tak   opomenout. Celkem pečlivě jsem sledoval recenze   a komentáře, které se často názorově dost   lišily, ale nějak jsem nabyl dojmu že já budu   patřit mezi ty, kterým se tohle dílko bude   líbit - a nemýlil jsem se.
Zkusím to vzít   nějak popořadě - úvodní scéna připomíná   spíš hudební videoklip a je prostě dokonalá   (podobně jako třeba u již zmíněných   Watchmen, hned nám připomene, že za tím stojí   ten samý člověk). Stejně dokonalé jsou i   akční scény - všelijaké zpomalovačky,   detailní záběry a ignorace fyzikálních   zákonů (jenže my se nacházíme ve fantazii   hlavní hrdinky, takže na ně můžeme vesele   zapomenout a užít si tu podívanou). Původně   jsem čekal, že bude Baby Doll jen tak   fantazírovat a její představy nějakým   způsobem zasáhnou do reality, ale je to tu   trochu jinak (následuje lehký spoiler, který   nevyzrazuje přímo děj, ale vysvětluje tuhle   zákonitost, takže případně tenhle kus   vynechte): do toho fantazijního světa se dostane   při tanci (ze kterého jsou všichni unešení,   ale my jej bohužel neuvidíme) a zatímco ten   její tanec odláká pozornost, ostatní holky   realizují část plánu - vždy musí získat   nějakou věc, kterou chtějí použít k úniku.   Tu věc zároveň musí získat i Baby Doll ve   své fantazii, přičemž je možné, že fantazie   může ovlivnit realitu a naopak. (KONEC LEHČÍHO   SPOILERU)
Co mě později ve filmu zaskočilo,   bylo celkem depresivní ladění (které občas   trochu špatně nesu, ale není to výtka, někdo   to naopak může i ocenit) a vlastně i celkem   nečekaný konec. Jako menší mínus vidím to,   že o ostatních děvčatech nevíme témeř nic,   ani to, jak se do ústavu dostaly. Celkově na   tomhle filmu oceňuji hlavně originalitu a   stylistickou dokonalost a rozhodně nesouhlasím s   tím, že by Snyder neměl psát vlastní   scénáře - kdyby chystal nějaký další,   rozhodně budu zvědavý.
liskamm
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Nemůžu si pomoct a musím dát téhle   ""future"" věci 90%.!! Celý   ten nápad (s řešením poblémů v jiné   (snové) realitě je naprosto skvělý) Provedení   ( soubojů,digi. triků, válečné a fantasy akce   parádně funguje) Hudba (která navozuje,a   připravuje diváka na   ""Cool"" a   ""future"" (reality kde nic   není nemožné) akce se kterými se na plátně   ještě nesetkal ) Jedíné co bych vytknul, byli   slabší herecké výkony.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.7.2013
Dávám pět hvězdiček za výtvarný   zpracování, hudbu a závěrečný titulky.   Všechno ostatní stálo za prd. Moc mě nebavilo   koukat na nějakýho kripla, kterej si chová   partu kočiček s půlmetrovýma řasama,   přičemž jedné z nich se pravidelně zdá o tom   jak vraždí všechny kolem. Emily Browning navíc   hraje jak dřevo.
LookE
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2013
Vítejte v úžasném snovém světě Zacka   Snydera, světě temném a nepřátelském,   světě který na aspoň částečné pochopení   potřebuje minimálně dvojí shlédnutí.   Vítejte ve světě který si hned napoprvé   zamilujete nebo ihned nenávistně zatratíte.   Vítejte ve fantaskním světě úžasně   zpracovaného akčního snímku se skvělým   depresivním podtónem, vítejte ve světě filmu   do kterého se musíte ihned vžít jinak ho ihned   zatratíte. A to by byla docela škoda....
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47251minih47251Sněženky a machři po 25 letech (2008) 
Sněženky a machři po 25 letech n
minih52890minih52890Amazing Spider-Man (2012) 
The Amazing Spider-Man n
minih71298minih71298Muži v naději (2011) 
Muži v naději n
minih59707minih59707Bílé maso (2008) 
Chugyeogja n
minih8622minih8622Hra (1997) 
The Game n
minih64250minih64250Red Hill (2010) 
Red Hill n
minih156825minih156825Věčně tvá nevěrná (2018) 
Věčně tvá nevěrná n
minih21789minih21789Útěk (1972) 
The Getaway n
minih25265minih25265Smrt darebáka (1977) 
Mort d'un pourri n
minih62423minih62423Wonder Woman (2009) [Video] 
Wonder Woman n


Hodnocení:n12345678910
Sucker Punch (2011)Sucker Punch (2011)Sucker Punch (2011)Sucker Punch (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani