Duben
ohodnotit

6. den

The 6th Day

Další název:
Šestý den; On the Sixth Day; Šiesty deň (SK)
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
4.1.2001
„Naklonovaný dvojník ho připravil o všechno, kromě vůle přežít!“

Komentáře k filmu 6. den

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.1.2014
Krom toho, že film nastoluje   otázku etičnosti a dalších   pohledů na klonování, na   kterou sám odpovídá ne   natvrdo, ale spíš záporně,   je to dost chabé. Arnie se   chvílemi snaží   "hrát", ovšem   marně; občas hláškovat,   ovšem trapně. Ne v každé   životní situaci má člověk   náladu na hlášky, a ta jeho   taková je. Často zdlouhavé,   nudné, akce nijaká.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Milovníci zvláštních   efektů se zde nabaží.   Obdivovatelé Arnolda S. se   pokochají. Na jedno   shlédnutí to jde. Snímek je   jen klonem mnohých dalších.
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.11.2009
The 6th Day
Tento snímek na mě velký   dojem neudělat, ani to nebude   tím, že Arnold   Schwarzenegger pro mě není   herec, nebo já ho za něj   nepovažuju. Akční filmy   mám ráda, ale tento film to   není to pravé ořechové.   Viděla jsem ho jednou a vím   jistě, že se k němu   nevrátím.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2017
5. července 1996 byla   naklonována ovce pojmenována   jako Dolly, která byla   prvním savcem úspěšně   naklonovaným ze somatické   buňky dospělého jedince.   Následně vyvstalo mnoho   otázek týkajících se   samozřejmě i člověka. Dal   by se také naklonovat? A jak   by to potom v životě   vypadalo? Vedli se debaty a to   by nebylo, aby se toho také   nechytili filmaři a   nenatočili o tom film. A   nebylo jich málo. Tento je   jeden z nich, kde si hlavní   roli střihl Arnie a jelikož   tu jde o klon, tak opět   přímo dvojroli. Děj není   nijak složitý, takže je   veden k pochopení a hlavně k   uchopení faktu nebezpečí,   jaké mimo jiné může   klonování člověka   přinést. Děj má tedy   myšlenku, který zase není   veden jako nějaká agitace.   Příběh má vtip,   přiměřenou akci a hlavně   dramatičnost. Zatím se   jedná stále o sci-fi, ale   kdo ví, co v budoucnu bude a   nebude.
pataamat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Gibson sa po smrti rodinného   miláčika musí rozhodnúť   či ho dá , alebo nedá   klonovať ,,pretože vždy mal   názor ,že kto sa narodí   musí aj zomrieť a nieje   správne sa s tým hrať   .Lenže sám sa stane obeťou   klonovania a zomrieť má   originál a nie kópia ,   poriadne sa natrápy aby   prežil a výsledok je ani nie   priemerný film .
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Tento sci-fi filmek mám také   docela rád.Je zde pěkně   ukázané,jaké by to   bylo,kdyby se klonovali   lidé.Je to dost dobře   natočené s výtečným   hereckým obsazením.Mě   osobně se tu líbil Robert   Duvall a Michael   Rooker.Určitě to doporučuju   zhlédnout.
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.6.2008
Hluboká myšlenka?
Nejde mi dohromady chlapák   Arnold, který s sebou do   každého filmu nese vizitku   řezníka, a pomyšlení, že   bych se měl nad filmem   zamyslet. Ano, to je sice   možné, ale já jsem na to   ani neměl čas, protože to   všechno bylo dokonale   zastřeno akčním závojem, o   kterém pochybuji, že byl   tvůrci zamýšlen až jako   druhotný prvek. Celkově film   působí příjemně, i když   jsem od Arnolda čekal trochu   víc akce a když už biceps,   tak aspoň oba!:-)
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2012
ŠESTÝ DEN

Navzdory nízkému   hodnocení, já musím říct,   že mně se to líbilo.   Zejména mně oslovilo téma   klonování. To je hodně   silné téma. Myslím si, že   příběh nebyl zase tak   špatný. Je to prostě sci-   fi a jako takové je ho   potřeba brát. Téma   klonování lidí je stále   ožehavé tabu i dnes. A   právě proto, jak by se dalo   tohoto objevu zneužít. Tady   byl předveden jen náznak   toho, co by možnost   klonování člověka mohla   udělat s celou lidskou   společností. Jenže to asi   hromada lidí odmítá   přijmout. Často je tu   zmiňován Arnold   Schwarzenegger, ano jeho   úsměv je poněkud   zvláštní, ale za ta léta   jsme si už snad zvykli. Je   tím typický a je svůj.   Každý jsme nějaký, tak i   Arnold si zaslouží trochu   tolerance. Přece nemůže v   tolika filmech hrát jen   hrstka známých a   oblíbených herců. Prostě,   já si myslím, že to byl   zajímavý film, plný   napětí i akce a odsoudit jej   kvůli jednomu herci, který   není v oblibě mi připadá   nefér. Mně se to líbilo.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.6.2012
Kvalitní sci fi s Arnoldem .   Arnie jako muž kterého   naklonují a snaží se mu   přebrat rodinu. musíte   sledovat ať víte který je   který :-)
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.6.2009
Toto akční sci-fi ukazuje   jak by to mohlo dopadnout ,   když se klonování dostane   do nepovolaných rukou. Arnold   v dvojroli kdy se snaží   dokázat že není klon.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Docela dobrý sci-fi v čele s   dvojitým naklonovaným   Arnoldem.Nechybí zajímavé   efekty,triky a nějaká akce.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2010
Výborné akční sci fi šok   ano přijít domu a vidět   sám sebe
z rodinou   za stolem,jinak skvěle   natočeno a zahráno.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Ze začátku je to takové   pomalejší a utahanější   ale v pozdějších fázích   se z toho stává celkem   slušná podívaná. Ale   rozhodně to mohlo být i   lepší. Jak po stránce   trikové tak po stránce   režijní.
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2011
Adam Gibson zahral svoju   dvojúlohu výborne.

Vrátil sa späť   domov a zistil, že niekto ho   naklonoval.
Špeciálne efekty   perfektne spravené.
Deviant_Girl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Dvojitá porce Arnieho
Sci-fi film z přelomu   milénia s dnes už kultovním   plakátem k filmu a dvojrolí   Schwarzeneggra a zápletce o   tom že klónovat sám sebe se   nevyplatí nikomu. Standartní   podívaná v rámci žánru.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2010
Kvalitní a zajímavá sci-fi   podívaná. Kvalitní námět,   velmi dobře a akčně   zpracovaný. Slušné herecké   výkony.
Defied_Master
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Klonování je až do teďka   velmi ožehavé téma. A což   teprve v roce 2000, kdy se   film natáčel a celá   genetika byla na vzestupu.   Nápad je to bezesporu dobrý   ale chtělo by to poněkud   lepší zpracování a možná   i herecké obsazení. Nevím   proč ale Arnold Schwarzeneger   mi do té role prostě nesedl,   i když se snažil ze všech   sil se do toho vžít. Ale   film bych zařadil do   takového zlatého   průměru...;-)
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.8.2011
Dobrá akční podívaná s   dobrým nápadem. Arnold si   střihnul dvojroli a to docela   obstojně. Dá se to dokoukat   do konce a nenudit se.
bouncer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.9.2003
6. den
Arnie ještě není   zpátky...pořád jeho filmům   něco chybí. Zajímavé   sci-fi s nedodělaným   příběhem
Warrior7
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Klonování je až do teďka   velmi ožehavé téma. A   což teprve v roce 2000, kdy   se film natáčel a celá   genetika byla na vzestupu.   Nápad je to bezesporu   dobrý ale chtělo by to   poněkud lepší zpracování   a možná i herecké   obsazení. Nevím proč ale   Arnold Schwarzeneger mi do   té role prostě nesedl, i   když se snažil ze všech   sil se do toho vžít. Ale   film bych zařadil do   takového zlatého   průměru...;-)
leva2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Patrně nejstravitelnější   Arnoldovka od Likvidátora.   Scénář je průměrný, ale   má pár skutečných   vychytávek a co se týče   Arnieho... celkově nic   nehraje, což mu zaručuje   velkou míru stravitelnosti
T800
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.5.2008
Da sa
Schwarzenneger bol vcelku   presvedcivy ako klon v tomto   filme pekne to stvarnil a to   spojenectvo nakoniec bolo   fajn. Efekty usli a tie   vrtulniky boli bohovske.   Vcelku fajn film.
Emzak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.4.2004
Arnold je prostě dobrej, film   je bezpochyby nadprůměrný.   Klonování je aktuální   téma, sci-fi vtípky se mi   také líbili, co dodat.
Bruno1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2007
Komentář
6.den je film,který začíná   u toho,že Adama Gipsona   zemře pes a jeho manželka mu   navrhne,aby šel do repet   centra pro klonování   zvířat.Večer přijde domů   a zjistí,že jeho klon slaví   narozeniny s svou   dcerou.Během filmu   zjišťuje,že byl naklonován   proto,že měl být zabit.Je   to kvalitní film a   nebeznečná myšlenka   klonovat lidi,protože by   mohlo dojít k tomu,že jeden   člověk by tu byl i třeba   500 let
kyushi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.5.2007
zajimavy film
Téma klnování je bezpochyby   zajímavé a v tomto filmu i   hezky pojmuté. Nicméně   některé efekty jsou trochu   přehnané. Na tento film se   dá dívat i vícekrát,   ikdyž už vněm nenajdete   tolik zalíbení jako na   poprvé, ale zato si více   vychutnáte pointu. kyushi
pavelnop
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2003
Šestého dne Bůh stvořil člověka...
Film krásně ukazuje možný   vývoj využití klonování v   budoucnosti.
Zápletka:   hlavní hrdina je omylem   naklonován místo svého   přítele, který zahynul při   atentátu na milionáře   (později se ukáže, že je   taky klon), který si ho najal   jako pilota.

Moc pěkný film   doporučuji zhlédnout.
izzy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2009
::::::::::::::::75%::::::::::::::::::
U Schwarzeneggra sa už   nejaké komédie vyskytli, a   tu som sa tiež viac smial ako   si užíval akčné scény.   Okrem Schwarzeneggra sa tam   samozrejme objavilo ešte   niekoľko zábavných   hereckých výkonov. Nemôžem   pochopiť, ako sa pri tomto   filme nemohol niekto smiať!   Ja som sa minimálne vždy   usmieval. Arnoldov dobrý   film, no má aj lepšie.   Pozrite si ho veľmi s   chuťou, ja som neľutoval!   Prajem príjemnú zábavu!
dravgunov
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.9.2004
Nemám rád Arnolda...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25704minih25704Vyjednavač (1998) 
The Negotiator n
minih72394minih72394Los ojos de Julia (2010) 
Los ojos de Julia n
minih122219minih122219Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015) 
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens n
minih32740minih32740Santa je úchyl! (2003) 
Bad Santa n
minih46028minih46028Lekce umírání (2007) 
The Deaths of Ian Stone n
minih23501minih23501Zachraňte Willyho! (1993) 
Free Willy n
minih43338minih43338Princ a já 2 (2006) 
The Prince and Me 2 n
minih2586minih2586Africká legenda (1985) 
Baby: Secret of the Lost Legend n
minih28273minih28273Duchové Marsu (2001) 
Ghosts of Mars n
minih47865minih47865Labutí princezna 3: Tajemství kouzelného pokladu (1998) [Video] 
The Swan Princess: The Mystery of the Enchanted Kingdom n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

04:45 - 05:15

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Náš venkov (2000) [TV cyklus]

04:35 - 05:00

22 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

12 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

04:55 - 05:55

2 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10