Jeden svět
ohodnotit

Kuky se vrací

Rok:
2010
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
19.5.2010
„O neobyčejné cestě plyšového medvídka Kukyho zpět ke chlapci Ondrovi.“

Obsah filmu Kuky se vrací




 
Nejoblíbenější hračkou šestiletého Ondry je plyšový Kuky. A právě toho mu maminka vyhodí do popelnice. Z Kukyho se totiž sype dřevitá vlna a to není dobré pro Ondrovo astma. Večer před spaním si Ondra představuje, jak se Kuky chce vrátit domů a co všechno pro to musí podniknout. A tak naivní dětská fantazie opřená o předškolní vědomosti a živená steskem po milované hračce spřádá dojemný a napínavý příběh, kde vystupují podivuhodné bytosti jako kapitán Hergot, zlovolný Anuška, Pytlíci Zapík a Vidlička, Dubák, Plazivec a mnoho dalších. Ač je snímek určený především dětem, tak jeho dynamika, výtvarná poloha a celkové ladění ve stylu...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Svěrákův Kuky se vrací. A s ním pravá filmařina

Je to nádherný paradox. Film Kuky se vrací není bez chyb. Asi jich má více než autorsky i herecky vybroušené kousky od Kolji po Vratné lahve, na nichž Jan Svěrák pracoval s otcem. Ale vůbec to nevadí. Kukyho půvab tkví v nepojmenovatelném gejzíru podmaněné představivosti, jíž se říká filmařina. číst dál

Hodnocení: 80 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jan SvěrákJan Svěrák  
hraje:
Ondřej SvěrákOndřej Svěrák.....Ondra [8]   
Kristýna NovákováKristýna Nováková.....Ondrova máma [26]   
Filip ČapkaFilip Čapka.....Ondrův táta [35]   
Oldřich KaiserOldřich Kaiser.....bezdomovec [54]   
Vasil FridrichVasil Fridrich.....záchranář [33]   
Michal SlanýMichal Slaný  
Tomáš RacekTomáš Racek  
Barbora SteuerováBarbora Steuerová  
Helena HrubantováHelena Hrubantová  
Eva LamešováEva Lamešová  
Milan CrhaMilan Crha  
scénář:
Jan SvěrákJan Svěrák  
námět:
Jan SvěrákJan Svěrák  
hudba:
Michal NovinskiMichal Novinski  
Ondřej SvěrákOndřej Svěrák  
Carl CzernyCarl Czerny.....Etuda opus 599   
kamera:
Vladimír SmutnýVladimír Smutný  
Marek BlissMarek Bliss.....natáčení 2008   
střih:
Alois FišárekAlois Fišárek  
trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kuky se vrací >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2019
Fantazie nemá hranice. Pěkný poetický   příběh, dobrá kamera a skvělá atmosféra   celého netradičního filmu. Přirozený vtip,   výborné hlášky a taky akční automobilové   honičky uprostřed lesa. To jsou prostě otec a   syn Svěrákovi.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Tvorbu pánů Svěrákových mám rád už dlouhá   léta, a to ať je autorem Zdeněk, nebo jeho syn   Jan; jejich společné filmy, zejména tedy   Obecná škola, Kolja a Tmavomodrý svět patří   již dnes k nestárnoucí klasice, a to byl jeden   z důvodů, proč jsem od Kukyho hodně   očekával; obzvlášť, když se na něm   podílely hned tři generace tohoto rodu. Ondřej   Svěrák prý dokonce spolupracoval na scénáři   a věřím, že od něj ještě něco uvidíme; na   to, jaká přesně bude jeho profese, si však   musíme ještě počkat.
Mé očekávání se   nejen naplnilo, ale, přesněji řečeno, naprosto   se překonalo, až že jsem nakonec - po dlouhém   váhání, zda je to oprávněné v konkurenci   výše zmíněných filmů - uznal, že se jedná   o podle mě nejlepší dílo rodiny   Svěrákových.

Kuky se vrací je film   nepochybně skvělý po technické stránce, ale i   vzato čistě esteticky, působí natolik   úžasně, že je krásné se na něj jenom   dívat. Myšlenka ukázat detaily z lesního   prostředí na pozadí příběhu malých   postaviček byla výborným nápadem; úžasné   je, jak bez narušení děje dokázal autor do   filmu dostat všechna roční období. Kombinace   nápaditých loutek s přímým herectvím k   tomuto příběhu nepochybně patří; herecké   obsazení bylo podle mě rovněž velmi dobré -   oceňuji výkon Ondry Svěváka (jemuž jako   nezkušenému dabérovi prý předehrával   Jindřich Žampa), kdo předvedl na své poměry   podle mě ne úplně dokonalý výkon, byl naopak   Zdeněk Svěrák, jenž přeci jen umí promlouvat   procítěněji (ale neznat ho, tuto výtku bych   neměl).
Tím hlavním, co hodnotím, je však i   v tomto filmu příběh; ten je Kukyho silnou   stránkou. Jedná se o příběh, jejž nelze   vnímat čistě racionálně - musíte nechat   proudit své pocity a otevřít své podvědomí,   tak byste ovšem měli vnímat i všední svět   kolem nás; kvalitní iracionální rozměr ale   vůbec nebrání tomu, aby v Kukym byly výborné   myšlenky narážející na neduhy světa; film   vlastně obrazy z našeho současného světa   znázorňuje v pohádkovém prostředí tak, jak   to dělali naši nejlepší pohádkáři, a tím   se dostáváme k další ohromné hodnotě tohoto   filmu. Nejedná se totiž o snímek, který ocení   jen dostatečně zkušený divák, ale zároveň o   film, jejž si oblíbí také velmi malé děti.   Přesně tuto vlastnost by měl mít výborný   film, zvláště pokud je určen i pro dětské   publikum.
Nejvíce na celém příběhu oceňuji   závěr, jenž jsa zcela v souladu s předchozím   dějem film Kuky se vrací ještě více pozvedl   svou otevřeností, naznačuje několik možných   interpretací, a posílil jeho už tak široký   rozsah. Otevírá otázku vztahu reality a fikce   naznačuje, že co se nějak jeví, může být   někdy ve skutečnosti úplně jinak.
giggle
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Kuky mě nelákal, přiznávám tedy, že jsem   koukala jednim okem... libilo by se mi to asi jako   kátkometrážní 15-20 min příběh či jako   Večerníček, ale celovečerní film? Pro koho?   Pro děti nebo pro dospělé? Ve mně tento film   vzbudil spíše rozpatky co to vlastne   bylo..Ačkoli oceňuju, že to bylo něco jiného   než jsme zvyklí běžně vídat.
New
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.1.2012
Další ne zrovna hezký Svěrák.
Když zařadili Kukyho na Nový rok do hlavního   času, rodiče se těšili, že prý   "Svěrák" = kvalita. Upozornil jsem,   že se Zdenku Svěrákovi už jednou film nepovedl   (Případ Platfus) a že čekám, že zase budu   zklamaný (bylo to už oceněno českým lvem =   varování, že se člověk nepobaví). Bohužel   jsem se nemýlil. Film se mi fakt nelíbil. A jak   čtu ostatní, nejsem sám. Souhlasím s tím, že   Zdeněk Svěrák jako dabér neobstál, Ondra   Svěrák naopak jako dabér a herec u mne docela   zabodoval. Ostatní jakž, takž. Jinak jak   námět tak výtvarná práce (loutky) palec   dolů. Ale několikrát jsem se i pousmál, takže   dávám alespoň ty dva body.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2012
O perfektním a originálním zpracování nemá   cenu diskutovat, ale film na mě působí   hostilně a odtažitě. Největší mínusy-   product placement a dabing Svěráka st. a   závěr. Přesto nechybí vtipné a poučné   hlášky a scény, kvůli který stojí za to   Kukyho shlédnout.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.12.2011
NEvím, zda má cenu se k tomuto filmu nějak   vyjadřovat .. snad ani víc než jen říct, že   originalitou a zajímavostí je naplněn .. a   vězte, že jestli přemýšlíte nad tím se na   něj podívat, nebo ne ... tak .. "to je   dobrá úvaha" :-)
Salám
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2011
Geniální
Parádní nápad, hrozně hezky natočeno a   zpracováno. Úźasný dabing. Film má spád,   nepostráda humor a vtipné situace, vidím ve   snímku nemalou dávku ironie, celkově život   postaviček v lese je vtipnej, scénář pěknej,   celou dobu jsem se výborně bavil.
Je to prostě   něco jiného - je potřeba mít natento snímek   dostatečné množství fantazie, humoru a hlavně   nadhled.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Kukymu se rozhodně nedá upřít originalita a   nápadité zpracování, vhodný je pro malé i   velké, každý si v něm najde svého hrdinu. Jak   už zde ale bylo zmíněno, problémem jsou hlasy.   Nevím, jestli to jak je namluvena postavička   Hergota byl záměr pana Svěráka, mě to spíš   vadilo, nicméně s malým Ondrou jsem měla   problém větší. Kdyby Kukyho namluvil někdo   jiný, asi by to bylo lepší. Celkově   nadstandardní česká filmařská úroveň, ale   od Svěráků jsme zvyklí dostávat víc.
green-tea
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.8.2011
Nikdy (ani jako malá) jsem neměla moc ráda   loutkové filmy, takže kvůli mě se Kuky   určitě vracet nemusel.
lucymat
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Nepopírám, že tu tvůrci odvedli pořádný kus   práce, že zpracování je vážně originální.   Přesto mě Kuky nijak nenadchl. Je mi jasné, že   nejsem cílovka, ale na to, že je snímek   "made by Sverak" jsem čekala víc.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9157minih9157Intimní osvětlení (1965) 
Intimní osvětlení n
minih28705minih28705Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001) 
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring n
minih45094minih45094Tajemství řeky bohů (1999) 
The Seventh Scroll n
minih33391minih33391Snowboarďáci (2004) 
Snowboarďáci n
minih49525minih49525Král a čtyři královny (1956) 
The King and Four Queens n
minih6471minih6471Dlouhé horké léto (1958) 
The Long, Hot Summer n
minih72925minih72925Ranvej (2010) 
The Runway n
minih111756minih111756Ranhojič (2013) [2k digital] 
Der Medicus n
minih21389minih21389Tři mušketýři (1993) 
The Three Musketeers n
minih37471minih37471EuroTrip (2004) 
EuroTrip n


Hodnocení:n12345678910
Kuky se vrací (2010)Z natáčeníKuky se vrací (2010)Kuky se vrací (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375846
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10