Duben
ohodnotit

Wall Street: Peníze nikdy nespí

Wall Street: Money Never Sleeps

Další název:
Wall Street: Peniaze nikdy nespia (SK)
Rok:
2010
Délka:
133 minut
Premiéra v ČR:
30.9.2010
„Michael Douglas zpět ve své oscarové roli finančního žraloka Gordona Gekka“

Obsah filmu Wall Street: Peníze nikdy nespí

 
Gordon Gekko byl odsouzen za nelegální spekulace, po návratu na svobodu ho však jeho dcera Winnie nehodlá přijmout. Její přítel Jake Moore je také spekulantem na burze a jejího otce velmi obdivuje. Je to úspěšný mladý muž, jenž pracuje pro jistou firmu, ta se ovšem po několika neúspěšných fúzích dostává do krachu a její představitel spáchá sebevraždu. Jake je velmi smutný a hodlá zjistit celou pravdu, proto se začíná tajně scházet s Gordonem Gekkem. Ten mu osvětluje celé zákulisí podvodných a lživých ataků na firmu, pro kterou Jake dělal. Za celou touto aférou stojí Bretton James. Jake se rozhodne Brettona zničit a vypustí několik fám....
 
Související odkaz
 
RECENZE: Wall Street se podruhé povedl, Douglas ustojí i ubulený závěr

Po třiadvaceti letech se slavný Wall Street vrací; film má podtitul Peníze nikdy nespí a Michael Douglas opět hraje na jedničku. Režisér Oliver Stone by dostal slušnou dvojku a scenáristé trojku: za ufňukané finále. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Oliver StoneOliver Stone  
hraje:
Michael DouglasMichael Douglas.....Gordon Gekko [65]   
Shia LaBeoufShia LaBeouf.....Jake Moore [23]   
Charlie SheenCharlie Sheen.....Bud Fox [44]   
Frank LangellaFrank Langella.....Lewis Zabel [72]   
Susan SarandonSusan Sarandon.....Jakeova matka [63]   
Carey MulliganCarey Mulligan.....Winnie Gekková [24]   
Josh BrolinJosh Brolin.....Bretton James [42]   
Eli WallachEli Wallach.....Julie Steinhardt [94]   
Austin PendletonAustin Pendleton.....dr. Masters [70]   
Sylvia MilesSylvia Miles.....realitní agentka [85]   
John Bedford LloydJohn Bedford Lloyd.....ministr financí [54]   
Vanessa FerlitoVanessa Ferlito.....Audrey [29]   
Jason ClarkeJason Clarke.....newyorský šéf Fedu [40]   
Oliver StoneOliver Stone.....investor [63]   
Noelle BeckNoelle Beck.....žena Brettona [41]   
Natalie GalNatalie Gal.....holka v nočním klubu [24]   
scénář:
Stephen SchiffStephen Schiff  
Allan LoebAllan Loeb  
námět:
Oliver StoneOliver Stone.....postavy [63]   
Stanley WeiserStanley Weiser  
hudba:
Craig ArmstrongCraig Armstrong  
David ByrneDavid Byrne.....písně [57]   
Brian EnoBrian Eno.....písně [61]   
Budd CarrBudd Carr  
Ali Dee TheodoreAli Dee Theodore  
kamera:
Rodrigo PrietoRodrigo Prieto  
střih:
Julie MonroeJulie Monroe  
David BrennerDavid Brenner  
Stuart LevyStuart Levy  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Wall Street: Peníze nikdy nespí >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

AtemuLukas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2019
Lehké zklamání
Pokračování mé srdcovky. Co se týká   příběhu, tak nedosahuje takových kvalit jako   předchozí. Což je u pokračování normální.   Nicméně herecké obsazení je dobré a celkově   se na film dá dívat. Je tedy pravda, že už   nemá takové kouzlo,ale stále to je dosti   slušný film. Hudba, Douglas, Shia jsou tu fakt   na vysoké úrovni a mají dost velký prostor,   aby diváka vtáhli do děje. Teď ale to, co mi   vadilo. Vadil mi malý štěk Sheena, který tu   neměl skoro žádný prostor. Přitom v trailerů   byl hlavním lákadlem. Ale nejvíc mi tu vadila   Carey Mulligen s krátkými vlasy. Působila tu   jako šedá myš, kterou si po skončení filmu   budete sotva pamatovat.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2015
Wall Street: Money Never Sleeps
Musím sa priznať,že originál som ešte nevidel   ale po tomto kvalitnom pokračovaní si ho určite   pozriem.Výborné herecké výkony(Hlavne zo   strán M.Douglasa a J.Brolina).Príbeh má pár   svetlých strán a zaujímavých zvratov a   dokázal ma udržať po celé 2 hodiny.Potešila   ma aj scénka s Ch.Sheenom(V jeho klasickej   úlohe),len škoda,že nedostal viacej   priestoru...no čo už asi si ho budem musieť   užiť v jednotke.
Lucky.S
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.8.2013
Jedním slovem SLABOTA. Oproti jedničce to nemá   absolutně žádný spád a i když Gordon Gekko   opět perlil, tak film to rozhodně   nezachrání...Za mě 4 hvězdičky za Michaela   Douglase.
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.6.2013
Bez děje, bez nápadu, bez nádechu, bez   jakéhokoli upoutání, nezáživný, ale s nudou.   Nuda vás bude doprovázet celý film. Ani   výborní herci, jako Douglas, nebo LeBouf, nebo   Stone za kamerou snímek nezachrání. Nuda a   průser, nic víc.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2012
Tak tohle nijak nezaostává nad 25 let starou   legendou a je vidět, že Oliver Stone prohlédl   kapitalistický systém a egoistické vzorce   lidského chování za ta léta ještě více do   hloubky. Z některých scén vyloženě mrazí a o   překvapení v příběhu nouze také není. K   tomuhle snímku se budu ještě vracet, skvěle   zachycený rozkol v člověku moderní doby.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2012
WALL STREET
PENÍZE NIKDY NESPÍ

Gordon Gekko   je zpátky a s ním Oliver Stone ve vrcholné   formě. Konečně z něho zase čiší osobnost,   která se nebojí tnout do živého a patřičně   si v krvácejících ranách zanimrat. Dějově   vás druhý Wall Street příliš nestrhne, ono v   těchto filmech také nejde ani tak o ten děj, tu   jsou podstatnější ty finanční problémy. Ale   je pravda, že v tomto díle je snaha o   přiblížení se divákovi více patrná, než v   první části. A podle mě je to spíš na   škodu. Teď už to není ani ryba ani rak.   Překlápění z tvrdého prostředí vysoké   finanční politiky do něžných rodinných scén   mi připadalo poněkud násilné. Filmu sluší   propracované dialogy, a zejména skvělé   herecké výkony. Michael Douglas je sice   viditelně unavený, ale pořád je výborný a   svým neutuchajícím šarmem utáhne celý film   téměř sám. Shia LaBeouf se mi líbí, jistě   je to dobrý herec, ale to role dravého burziána   mi prostě nepřipadal vhodný už svým výzorem.   Ale i on se snažil seč mohl.

Peníze nikdy   nespí jsou typickým druhým dílem. Ta   jedinečná nekompromisnost dramat osmdesátých   let je nenávratně pryč. Zůstala snad jen   potěšující neodolatelná vizuální pocta   Manhattanu. A konec zcela přesně odpovídá   metafoře "bubliny, která může kdykoli   prasknout." Jinak ale u mne vládne vcelku   spokojenost. Film je sice slabší než jednička,   ale pořád je to zručně natočený film, plný   kritiky současného finančnictví a je přesně   takový, jakým měl být.
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2012
Tohle by měli promítat každý týden a alespoň   jednou za měsíc na všech ministerstvech   financí celosvětově a před každým summitem   jakéhokoliv sboru zástupců lidu. To je   dokonalá analýza i současného stavu   finančnictví a bankéřství. Udělají si   obchod z čehokoli, třeba i z lidských duší a   tam kořeny všech těch vojenských zásahů a   politiky vměšování, kdekoliv na světě.   Finanční mocní stojí nad těmi, kdož si   hrají na politiky a prosazují pod jakoukoliv   politickou ideologií své zájmy. Film dává   nejen přesný obraz o mechanismu bankovních   transakcí a způsobu, jak jsou tyto systémy   vzájemně propojeny, ale také o spolupráci   bankovních systému, přičemž v případě   zisků si je rozdělí mezi sebe a v případě   jejich krachu se prostřednictvím státu se   finančními injekcemi ozdravují, aby mohly dále   škodit. Jde o typ filmu, který jen na….
Georgie2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2011
Za sebe můžu říct, že v jedničce jsem se   docela ztrácela. "Pokračování" je mi   přece jen bližší, jednak proto, že je o   období, které líp znám, a jednak díky   Gekkově dceři, která mi byla od začátku   sympatická. Celkově větší záběr filmu   (nabalené vedlejší minipříběhy - Jakeova   matka, internetová stránka, výzkumná   laboratoř) v mém případě znamená plus.
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.4.2011
Opět remake, který se nepovedl. Gekko (Douglas)   se vyskytuje sporadicky a přestože je můj   nejoblíbenější herec, musím přiznat že   hodně zestárl a vypadá unaveně. Proto dravého   a bezohledného burziána by mu asi věřil   málokdo. A upřímně Shia se svým   prosťáčkovským výrazem těžko může   věrohodně zahrát burzovního makléře.   Celkově celý film nějak nedrží pohromadě a   vlastně ani nevím o čem to celé bylo. Inu   dvojky se zpravidla jedničkám nevyrovnají a je   to tak i tentokrát.
anetaaneta
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.1.2011
An si nevzpomenu, v jaké části tohohle filmu   jsem usnula :-)
Popravdě jsem čekala mnohem   lepší zápletku, děj, akci atd. Zklamání.   Shia LaBeouf úžasnej jako vždy. Toho herce   prostě miluju....Jinak film o ničem.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16928minih16928Pretty Woman (1990) 
Pretty Woman n
minih4265minih4265Bláznivá střela (1988) 
The Naked Gun: From the Files of Police Squad! n
minih19628minih19628Statečné srdce (1995) 
Braveheart n
minih71300minih71300Vyměřený čas (2011) 
In Time n
minih56252minih56252Pevné pouto (2009) 
The Lovely Bones n
minih44547minih44547Lov na boháče (2006) 
Hors de prix n
minih46148minih46148Tropická bouře (2008) 
Tropic Thunder n
minih9875minih9875Kam s ním? (1955) 
Kam s ním? n
minih106176minih106176Wild Card (2015) 
Wild Card n
minih5572minih5572Červená řeka (1948) 
Red River n


Hodnocení:n12345678910
Wall Street: Peníze nikdy nespí (2010)Wall Street: Peníze nikdy nespí (2010)Wall Street: Peníze nikdy nespí (2010)Wall Street: Peníze nikdy nespí (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10