Duben
ohodnotit

Dveře do ticha

Le Porte del silenzio

Další název:
Door to Silence
Žánr:
Země:
Rok:
1991
Délka:
91 minut

Obsah filmu Dveře do ticha

 
Cesta domů za rodinou se pro Melvina Devereuxe (JOHN SAVAGE - Lovec jelenů, Hair) stává cestou do pekel. Poté co jej zdrží pohřební průvod, se před Melvinem objevuje jedna mysteriózní překážka za druhou. Zdá se, že za vším stojí tajemná žena v černém a zlověstně vyhlížející pohřební auto, skrývající ve svých útrobách hrozivé tajemství. Kvůli jeho rozluštění musí Melvin Devereux dojít až na konec svých psychických sil, postavit se kruté pravdě a otevřít dveře do ticha...

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
FILMAG
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
italská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Dveře do ticha >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.2.2014
No, já tento velefilm po třiceti minutách nudy   přeskákal. Považuji za ztrátu času čumět   hodinu a půl na to, jak nějaké pako jede autem.   20110729 8550/8710
prvosenka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.8.2012
DVEŘE DO TICHA

Rádoby horor, který pro mě   byl naprostou ztrátou času. Celý děj filmu se   dá shrnout do věty: auto jede krajinou, jede   dlouho, jede od nikud nikam, občas zapadne do   nějaké díry, do příkopu, občas potká   pohřební auto, které se snaží předjet. A tak   to jde celý film. Kamera střídá záběry:   jedoucí auto, stojící auto, tvář herce,   záběr krajiny, detail, panorama…a tak pořád   dokola. Jediné, co možná stojí za zmínku,   jsou exteriéry.

Pointa filmu je jasná   prakticky od úvodních titulků. Poslední   třetina filmu už je natolik uměle natahovaná,   že se vytratí poslední zbytky už tak řídké   atmosféry. Film se tak neuvěřitelně vleče –   ale má jednu nespornou výhodu, pokud usnete a   probudíte se na konci, ani to nepoznáte,   jednoduše vám nic podstatného neuteče. Děj se   dal pohodě vtěsnat do půlhodinové povídky.   Celá pointa nestála za nic.

Bylo to tak   nudné, že jsem u toho jednou usnula a podruhé   jsem se držela jen silou vůle. Marně   vzpomínám, jestli jsem někdy viděla   nudnější horor než byl tento. Asi ne. Dveře   do ticha s přehledem vyhrávají cenu o   nejtrapnější a nejnudnější horor.
261972
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.7.2012
Dveře do ticha jsou jasným příkladem toho, jak   natočit špatný film. Suché, bez energie a   nezajímavé. Dějová linie se táhne jako smrad   ze záchoda. Režisér Lucio Fulci se snažil   natočit film na úrovni, ale bohužel se to   vymklo kontrole. Záchrannou brzdu zřejmě   použil až moc pozdě, nebo spíše vůbec. V   hlavní roli se představil John Savage (Vlasy),   který to svým hereckým výkonem nezachránil.   Dveře do ticha je film pouze pro nenáročné   diváky, kteří si potrpí na prázdnotu a nudu,   jež je provází po celou dobu dlouhé stopáže   a přináší jim to dlouho se táhnoucí ticho   neznáma.
marci22
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Tohle a Lucio Fulci???To snad ne!!!
Celý film se   jen jezdí autem,hlavní hrdina vidí   pohřebáky,žádné Fulciho nechutnosti.Myslím   si,že Lucio Fulci tentokrát hodně   zklamal,protože když si vzpomenu na jeho horory   jako je Zombi 2,Páter Thomas atd.,tak nemůžu   uvěřit,že tento film natočil on:-(
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2010
Pro mě překvapivě dobrý. Klasik italského   filmového hororu na zvěr kariéry zabodoval.   Nejde ani tak o horor, spíše thriller - road   movie, který nepostrádá určité napětí.   Filmem se nechalo inspirovat několik   následníků.
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2010
Lucio Fulci zvolil ve svém posledním hororu   netradiční ztvárnění psychického nátlaku.   Neustálá blízkost smrti je tady zcela patrná.   Zvlášť, když si ta "žena v bílém"   svého budoucího klienta, nenápadně ohlídala.   A mít neustále v blízkosti pohřební vůz v   jehož útrobách se dají tušit jeho vlastní   ostatky, to vůbec není příjemné, takto   prožítých několik posledních hodin Melvinova   života. Co proboha provedl ten muž, tak   strašného, že musel tolik vytrpět?
BinLADIN
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Na Italský horor je to velmi slušné  
děj má hlavu i patu a povedené a   dá se na to koukat
řepešínský
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.4.2009
dveře do ticha, které mají být fulciho labutí   písní se minuly svým účinkem. je to road   mowie, když hlavní hrdina pořád někam jede a   nikam nedoje nebo jde jen o nesmyslnou směť   příhod na jedné cestě, kdy se potkáváte s   tajemnou ženou a stále tím stejným pohřebním   vozem? Luciu Fulcimu nebylo dopřáno natočit   obstojný horor, protože i tento jeho snímek je   jen bezduchou a trapnou směsicí záběrů,   které do sebe nezapadají, které nemají rytmus   a kde se roztěkaně skoro hodinu a půl snaží   tvůrci o to, aby se něco dělo a neděje se nic.  
film dveře do ticha by tak mohl být pochopen   jako reklamní film pro pohřební služby a   smuteční ústavy, zvláště když jsme díky   autorům několikráte na hřbitově, když se   nám nabízí různé druhy a typy rakví, když   ve filmových záběrech sledujeme celý výběr   smutečních kytic, vazeb a věnců včetně stuh   a když samozřejmě nechybí ani mnoho   pohledových záběrů na krásný samotný   pohřební vůz, průvod a ukládání do země.   jen kdyby sepisování objednávky smutečního   posledního rozloučení nebo pohřbu a jednání   zaměstnankyně či snad majitelky této filmové   pohřební služby bylo realisticky zpracovné,   pak snad ano. Bohužel Fulci asi žádné   rozloučení nebo pohřeb ve skutečnosti   nevypravoval a tak jeho dveře do ticha nemohou   působit ani jako reklama všem funebrákům a   havranům. Černí zaměstanaci posledního   řemesla od p. Musila i od p. Pospíchala by si   film o sobě ať již reklamní nebo skutečný   natočili určitě daleko lépe a svižněji.
Chrustyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.3.2009
Známý Lucio Fulci svůj poslední film naprosto   odprostil od všech nechuťáren a zaměřil se   spíše na atmosféru. Celý film sledujeme hl.   hrdinu, který potkává zvláštní lidi, kteří   ho znají avšak on je ne a většinu času   stráví v autě jezdícím z bodu A do bodu B a   sledováním pohřebního vozu. Moc se toho ve   filmu neděje a konec je pro vnímavého diváka   prozrazen až moc brzy ale koukat se na to dá a   ten oslavovaný "herecký koncert" Johna   Savage není špatný.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih35412minih35412Pán prstenů: Návrat krále (2003) 
The Lord of the Rings: The Return of the King n
minih79938minih79938Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 
Abraham Lincoln: Vampire Hunter n
minih13897minih13897Nejsme žádní andělé (1989) 
We're No Angels n
minih72412minih72412Homo erectus (1995) 
Homo erectus n
minih151097minih151097Démon minulosti (2016) 
The Disappointments Room n
minih62760minih62760Nemaluj si čerta na zeď (1971) [TV inscenace] 
Nemaluj si čerta na zeď n
minih12589minih12589Místo v houfu (1964) 
n
minih35899minih35899Lhát se nemá, princezno! (1991) [TV inscenace] 
Lhát se nemá, princezno! n
minih85305minih85305Orgie mrtvých (1965) 
Orgy of the Dead n
minih28469minih28469Nezvratný osud (2000) 
Final Destination n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani