Duben
ohodnotit

Veřejní nepřátelé

Public Enemies

Další název:
Verejní nepriatelia
Rok:
2009
Délka:
143 minut
Premiéra v ČR:
9.7.2009

Obsah filmu Veřejní nepřátelé

 
Snímek o životě a díle po Al Caponeovi asi největším gangsterovi své doby nás zavede do třicátých let, kde se seznámíme s Johnem Dillingerem, nepřítelem číslo jedna pro americkou policii, ale zároveň miláčkem davů, obdivovaného pro své efektní útěky z policejního držení. O kvalitách snímku s Johnnym Deppem v hlavní roli není pochyb a tak si už můžeme chystat kapsy, jelikož jak Dillingera známe, určitě nám je vyhrabe velice efaktně.

Autor: JohnCoffey
 
Související odkaz
 
RECENZE Veřejní nepřátelé: K filmařské události už nepomůže ani Johnny Depp coby gangster

Měl to být jeden z filmů sezony: Johnny Depp hraje gangstera Johna Dillingera. Ale z Veřejných nepřátel zbyl jen obyčejný žánrový životopis. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Michael MannMichael Mann  
hraje:
Christian BaleChristian Bale.....Melvin Purvis [35]   
Johnny DeppJohnny Depp.....John Dillinger [45]   
Channing TatumChanning Tatum.....Fešák Floyd [28]   
Billy CrudupBilly Crudup.....J. Edgar Hoover [40]   
Leelee SobieskiLeelee Sobieski.....Polly Hamilton [26]   
Giovanni RibisiGiovanni Ribisi.....Alvin Karpis [34]   
Emilie de RavinEmilie de Ravin.....Anna Patzke [27]   
Marion CotillardMarion Cotillard.....Billie Frechette [33]   
David WenhamDavid Wenham.....Pete Pierpont [43]   
Stephen DorffStephen Dorff.....Homer Van Meter [35]   
Rory CochraneRory Cochrane.....agent Carter Baum [37]   
Lili TaylorLili Taylor.....šerif Lillian Holley [42]   
Shawn HatosyShawn Hatosy.....agent John Madala [33]   
John OrtizJohn Ortiz.....Phil D'Andrea [40]   
Stephen GrahamStephen Graham.....Hezoun Nelson [35]   
Stephen LangStephen Lang.....Charles Winstead [56]   
scénář:
Michael MannMichael Mann.....úpravy [66]   
Ann BidermanAnn Biderman.....úprava [57]   
Ronan BennettRonan Bennett  
námět:
Bryan BurroughBryan Burrough.....Public Enemies (kniha, 2004) [47]   
hudba:
Elliot GoldenthalElliot Goldenthal  
Bob BadamiBob Badami.....supervize [57]   
Kathy NelsonKathy Nelson.....supervize   
kamera:
Dante SpinottiDante Spinotti  
střih:
Jeffrey FordJeffrey Ford  
Paul RubellPaul Rubell  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Veřejní nepřátelé >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

ph33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.6.2016
Za mě naprostá pecka jak obsazení tak dej   myslím že Deepovi dost sedla určitě kdo   neviděl zkouknuti bude se líbit 8/10 bez debat
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2013
Kua fix já fakt nechápu, proč jsem nucen   poslouchat, co dělal on, když byl maličký, pak   zase co dělala ona, když byla maličká, co   dělali dědečkové, babičky… Já se chci   dívat na film a ne poslouchat pitomé kecy!! Za   tyto duchaplné zdržovací scény nekompromisně   snižuji hodnocení a dost moc a u každého   filmu. Zde je to naštěstí jen jednou a ne zas   nějak dlouho. Jinak jde o velmi dobrý film a to   gangsterky vůbec nevyhledávám. Možná tomu   napomáhá vynikající obsazení. Má to vcelku i   švih. Hodnocení však mimo onu scénu snižují   scény úplně nepravděpodobné, skoro nesmyslné   a práce osvětlovačů. Tyto maličkosti   srážejí snímek do šedivého průměru.   2013090712654bt
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.4.2013
Pro tak vydrzlého gangstera nemohli vybrat nikoho   lepšího než Johnnyho Deppa, mě však mnohem   více bavilo, když se na obrazovce objevil   Christian Bale s buldočím odhodláním, které   sílilo každým novým útěkem a další   vyloupenou bankou. Přesto, že příběh byl   opepřen i milostným vzplanutím Dillingera, moje   pozornost upadávala s postupující stopáží a   dojem z filmů tohoto typu je jako jedno velké   deja vu, mění se jen tváře. NEJLEPŠÍ SCÉNA:   Dillinger inkognito na policejní stanici -   neuvěřitelná drzost! :-)
weitinger
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.9.2012
***
Nerozumím americké povaze takhle nekriticky   zbožňovat lumpy, v tomhle filmu ta zvrácená   sladkobolná gangsterská romantika zase   zvítězila. Jak může někdo obdivovat   bankovního lupiče, který při útěku z   vězení, při přepadení banky, na veřejnosti,   střílí kolem po všem, co se šustne, jak   pominutej. Myslel jsem, že půjde o životopisný   film, no snad jindy. Ale k filmu. Pan Mann měl   jistě silnější chvilky ve svém režijním   filmovém životě, než tenhle kousek. Sice   natočené docela profesionálně, to hollywood   umí na výbornou. Ale v tomhle případě   nezachránila ani taková esa v případě   obsazení hlavních a vedlejších rolí. A tady   chválím, ty ksichty umí vybírat bravurně.   Ještě se mi líbila ta tmavá až temná   stylizace celého filmu, ponurá třicátá léta   se povedla, retro jim jde. A to je tak asi vše, i   hudba tentokrát zklamala.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Životopisný snímek Johna Dillingera v podání   Deppa byl výborný jak podobou tak hereckým   výkonem. Zachycení období 30.let minulého   století bylo propracované do detailů. A ty   Fordy V8čky v čem se proháněli v   přestřelkách, pastva pro oči. :) Celkově   povedená gangsterka.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.4.2012
Nechceme vaše, iba bankárove?
Slušná gangsterka. Dá sa to pozrieť a určite   to nie je sklamanie. Batman verzus najlepší   pirát. Ako to asi môže dopadnúť? Depp ako   vždy vynikajúci, ale mne sa viac páčil jeho   sok Bale, ktorý tu bol tak troška v uzadí. V   podstate film je takým elitným súbojom týchto   dvoch borcov. Troška pribrzdené bolo to jeho   chodenie po policajnej stanici, aniž by si ho   niekto všimol. Zlaté tridsiate roky. Banky,   kríza a čierny alkohol. Divoká to doba,   divočejšia ešte príde. Končí to podľa mňa   spravodlivo. Aj keď ho berú niektorí ako Robina   Hooda po americky. A ach, zas tie ženy. Chlapi by   si mali na ne dávať niekedy väčší pozor.   Môžu byť ich osudom a to doslova
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2012
Tvůrci tady vsadili na dva výborné herce a to   si myslím, že jim vyšlo dobře. Gangsterky mám   rád a tahle se mi taky docela líbila, i když   pár chybiček bych našel, ale budiž.
Ovšem   docela trapné mi přišlo, jak se tam Deep (   Dillinger ) procházel po té policejní stanici a   ještě se těch fízlů ptal jaký je stav   zápasu v TV - to bylo přinejmenším divné.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Seznam verejnych nepratel byl v USA opravdu   vyhotoven a zverejnen v roce 1930, prvni dve mista   obsadily Caponove na prvnim Alphonso   "Al" Capone a na druhem miste jeho   starsi bratr Ralph. John Dillinger v seznamu vubec   nefiguroval, 1. banku prepadl az v roce 1933.Ve   filmu bylo spravne ukazano ze byl verejnosti   vniman kladne ale uz jsem nevidel proc, udajne to   bylo proto ze se choval pri prepadech   slusne,mluvil klidne a s rukojmimy kdyz je   propoustel si podaval ruce, to jsem ve filmu take   nevidel. Jinak vcelku slusna gangsterka ktera ale   byla nekdy prilis zdlouhava,nektere sceny nudne a   jedna trochu stupidni, nejhledanejsi clovek ve   statech se prochazi v Chicagu po policejni stanici   a nikdo si ho ani nevsimne :-/ oba hlavni   predstavitele predvedli paradni herecke   predstaveni jeste vice se mi libil Christian Bale   nez Johny Depp.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2011
"Jděte dál, holky moje, jděte dál."
Poslední stádo Johna Dillingera mě hodně   pobavilo. Johny Depp nám předvedl další svůj   výborný výkon a Bale se naprosto hodil, jako   jeho soupeř. Hned od začátku vás film zaujme,   ukáže vám, jak se Dillinger nemazlil se svými   parťáky.
Filmy z tohoto období mám právě   hodně rád a děj ukazuje divákovi jak opravdu   30 léta byla strašná.
Mann nádherně   sfilmoval bojövé scény, kde po sobě střílí   FBI a lupiči, opravdu jako reál!
Nemám co   vytknout. 10/10
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Michael Mann nám opět přináší žánr, který   umí nejlépe ale tentokrát se s ním přesunul   do minulosti a to rovnou do 30. let minulého   století. Představuje nám skutečný příběh   gangstera Johna Dillingera, který naštval   Ameriku natolik, že proti němu povolala i   federální agenty v čele s Melvinem Purvisem.   Mann tedy opět přináší střet dvou mužů na   což měl vždy talent a rozhodl se použít   metody, které si oblíbil od dob   "Collateralu". Znalce tedy určitě   nepřekvapí, že větší část filmu je točena   ruční, digitální kamerou, čímž však   režisér absolutně pohřbil jakoukoliv   autentičnost nebo dokonce retro atmosféru,   kterou divák od takového filmu očekává.   Režisérův vizuální styl, kdy rád zabírá   detailní obličeje mám rád ale zde se to   prostě moc nehodilo. Samotnou atmosféru pak   dotváří pouze dobovými zbraněmi, automobily a   obleky, takže mi málokdy přišlo, že se film   odehrává před necelými 80 lety. Díky   příběhu a již zmíněnému vizuálnímu stylu   pak film nejvíce připomíná Mannovi filmy   "Nelítostný souboj" a "Miami   Vice" ale tentokrát se Mannovi moc   nepodařilo ani to co umí nejlépe a to je střet   dvou mužů na opačných stranách zákona a   morálky. Johnny Depp opět předvádí, že   zahraje cokoliv a i když neexceluje role mu   celkem sedla. Christian Bale se ale nezbavil   prokletí, které ho poslední dobou v jeho hitech   provází a opět byl odsunut na vedlejší kolej.   Už v "Dokonalém triku" se o hlavní   roli přetahoval s Hughem Jackmanem v   "Temném rytíři" si pro sebe   nejlepší scény urval Heath Ledger a v   nejnovějším "Terminátorovi" byl   odstrčen nováčkem Samem Worthingtonem.   Tentokrát úplně uvolnil místo Deppovi, tudíž   divák nemůže čekat důmyslný souboj ve stylu   "Nelítostného souboje" a Bale zde   nepředvede nic, čím by diváka zaujal.   Naštěstí režisér ještě pořád zvládá   natočit brilantní akční scény, kterých je   zde na daný žánr poměrně dost, takže tím   celkové zklamání alespoň trochu vyvažuje. Od   filmu jsem čekal hodně, tudíž se jedná o   jasné zklamání a dlouho jsem se rozhodoval mezi   6 a 7 hvězdami ale i když mám Mannovi filmy   fakt rád, tento je jeden z jeho nejslabších a   tudíž to je za 6.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11583minih11583Lotrando a Zubejda (1997) 
Lotrando a Zubejda n
minih5713minih5713Čtyři v kruhu (1967) 
Čtyři v kruhu n
minih18669minih18669Sestra v akci 2 (1993) 
Sister Act 2: Back in the Habit n
minih20617minih20617Tanková brigáda (1955) 
n
minih57687minih57687Zelený ptáček (1984) [TV inscenace] 
Zelený ptáček n
minih21506minih21506Tváří v tvář (1997) 
Face/Off n
minih33949minih33949Ohnivé ženy se vracejí (1986) [TV film] 
n
minih66011minih66011Ocelová past (2007) 
Steel trap n
minih40043minih40043Jízda na střele (2004) 
Riding the Bullet n
minih15490minih15490Pasáček z doliny (1983) 
Pasáček z doliny n


Hodnocení:n12345678910
Veřejní nepřátelé (2009)Veřejní nepřátelé (2009)Veřejní nepřátelé (2009)Veřejní nepřátelé (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10