Duben
ohodnotit

Hodinu nevíš...

Hodinu nevíš

Další název:
Hodinu nevieš; Unknown Hour
Rok:
2008
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
27.8.2009
„Případ nemocničního vraha“

Obsah filmu Hodinu nevíš...

 
Ne tak docela fiktivní příběh člověka, který ve skutečnosti dostal označení „heparinový vrah“. Co bylo příčinou a co se odehrávalo v mysli mladíka, který se rozhodl vykonat a vykonávat ty nejtěžší zločiny a mít přitom často pocit, že vlastně dělá dobrou věc? Co nutí nadějného a inteligentního adepta studia medicíny z podstaty se změnit a páchat na lidech zlo? Představa, že vraždí člověk, kterého dobře znáte, kterého denně vídáte, máte ho vlastně rádi, a který je všem nápomocný, ochotný a obětavý, i na úkor vlastního pohodlí a svých vlastních potřeb, je hrozná. A první, co vás napadne, když zjistíte, jakou lidskou bestii jste znali, je –...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Daniel SvátekDaniel Svátek  
hraje:
Václav JiráčekVáclav Jiráček.....Hynek Michánek [29]   
Ivan FraněkIvan Franěk.....MUDr. Valenčík [42]   
Marián GeišbergMarián Geišberg.....primář Havelka [54]   
Stanislav ZindulkaStanislav Zindulka.....pan Sládek [75]   
Jana KrausováJana Krausová.....Jana Valenčíková [54]   
Zuzana KronerováZuzana Kronerová.....vrchní sestra [56]   
Petra NesvačilováPetra Nesvačilová.....Markéta [22]   
Marko IgondaMarko Igonda.....MUDr. Ptáček [34]   
David ŠvehlíkDavid Švehlík.....MUDr. Šimek [36]   
Jaromír DulavaJaromír Dulava.....MUDr. Malý, patolog [47]   
Jaroslava AdamováJaroslava Adamová.....Vilémová [83]   
Jitka SmutnáJitka Smutná.....Peterková [56]   
Dana SyslováDana Syslová.....matka Hynka [62]   
Vlastina SvátkováVlastina Svátková.....Tereza [26]   
Lucia LužínskáLucia Lužínská.....Hanka [32]   
Iveta JiřičkováIveta Jiřičková.....Zuzana [20]   
scénář:
Miroslav SkačániMiroslav Skačáni  
Daniel SvátekDaniel Svátek  
námět:
Miroslav SkačániMiroslav Skačáni.....kniha Vraždy ze závisti (Parola, Jihlava 2007)   
hudba:
Varhan Orchestrovič BauerVarhan Orchestrovič Bauer  
Richard MüllerRichard Müller.....Píseň Hodinu nevíš [46]   
Petr KapellerPetr Kapeller.....dodatečná   
 Shina Shina.....spoluautor Modrý plyn   
Daniel SalontayDaniel Salontay.....spoluautor Modrý plyn   
Armin EffenbergerArmin Effenberger.....Brand New Day   
kamera:
Jakub ŠimůnekJakub Šimůnek  
střih:
Daniel SvátekDaniel Svátek  
Alois FišárekAlois Fišárek.....spolupráce [65]   
Adam DvořákAdam Dvořák.....spolupráce [34]   
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bioscop
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
česká, slovenská
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hodinu nevíš... >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.1.2019
Temně natočené psycho drama s kriminálním   námětem heparinového vraha. Opravdu ponurá   nemocnice, kde neúspěšný student nemocnice   pracuje jako sanitář a likviduje postupně   pacienty. Pravděpodobně z toho mohl Dan Svátek   vymáčknout víc.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.7.2014
Hodinu nevíš
Pomalšie tempo dodalo tejto dráme istý   šmrnc.Psycho prvkom je tu nemálo občas som sa   dokonca cítil ako na psychiatrii.Pozriet sa dá.
Ostrovan
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.11.2011
Jestli bylo účelem filmu, aby se mi udělalo   zle, povedlo se. Ale zle mi bylo z filmu. časová   neurčitost mě rušila v každém obrázku,   stejně jako barva a faktické nesmysly mě vedou   k označení mého největšího zklamání za   poslední roky.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2011
Hodinu nevíš...
Dobré drama, které je z části založeno na   pravdivém případu takzvaného heparinového   vraha. Film nabídne místy perfektně zmáknutou   ponurou a mrazivou atmosféru, jež diváka   dokáže upoutat. Nicméně bych si zde   představoval více napětí. Děj s   psychologickými prvky byl docela slušný. No ale   konec filmu byl podle mě propadákem, myslím si,   že se tvůrci měli spíše držet skutečného   příběhu.
řepešínský
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.4.2011
velice silný s hustou atmosférou, také   tíživý až naléhavě tísnivý a zároveň   hluboce přesvědčivý s mrazivým poselstvím je   v celkovém součtu film hodinu nevíš. skvělým   nápadem s dobovou neukotveností se tvůrcům   filmu hodinu nevíš podařilo nastínit   příběh, jenž by se mohl odehrát kdykoliv, a s   výslednou výtvarnou složkou i kdekoliv, což   jeho nadčasovost se záměrem silně podporuje.   klobouk smeknout patří i před hereckými   výkony v. jiráčka v ústřední roli stejně   tak jako před j. adamovou; m. kantorkovou; z.   kabátovou; s. fišerem či s. zindulkou v   postavách umírajících pacientů. nezvyklým   koncem s úmrtím samotného hlavního hrdiny se   tvůrčímu týmu podařilo vystavět příběh z   velmi reálného prostředí až k ještě   reálnějšímu nečekanému vyústění, což   dokládá svátkův talent zobrazovat osudy   nechvalně proslulých hrdinů současné doby v   nenásilné (ne)mystifikaci dějin faktů i s   vyzdvihnutím psychologické kresby   zúčastněných figur. v případě hodiny   nevíš se autorům jistě podařil filmařský   mistrovský kousek; škoda jen několika   dějových nelogičností či místy až příliš   rozvleklého a nedynamického rytmu ve stavbě   příběhu, které z výsledných hvězdných   výšin dějin světové kinematografie snímek   nakonec sesuly o několik příček v   inkriminovaném nejvyšším patře níž.
Papaja73
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.10.2010
Asi jsem od tohoto snímku čekala více.Možná   je to představitelem hlavní postavy,který mně   už od Jánošíka nudí svým toporným   herectvím( i když zde se to vzhledem k   vyšinutosti hlavní postavy víc hodí),nebo je   to snad zvláštním zpracováním filmu,možná   chabým scénářem....Těžko   říct.Každopádně zklamání.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.10.2010
Trochu mrazivý pocit ve mně zůstává, je to   jiný pohled na nemocnici než v těch   popletených ordinací z Novy. Tam se sice   konečně objevila většina doktorů jako pěkní   hajzlové: děvkaři, ochlastové, gambleři,   nezdolní kariéristi. A ano to tak ve   skutečnosti je. Ale zpět k Zelenkovi. Docela   dobrý, někdy až moc patetický. Nejlépe to   popsal respodent MARIO, tam je všechno. Ale   možná, že bych byl jednou rád, až budu ležet   v nemocnici, aby se kolem mě motal nějaký Venca   Jiráček s injekcí v ruce.
aurora45
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.8.2010
Zklamání. Mělká sonda do duše   zakomplexovaného jedince, černobílé postavy,   hlavní nepřítel působí již od pohledu   odpudivě. Kulisa nemocnice až příliš   pochmurná, téměř zbytečně podtrženo   zelenkavou kamerou. Příšerný zvuk,   nesrozumitelné dialogy zejm. u slovenčiny (i   když možná jen u mého Film+). Škoda, že   námět nebyl využit daleko více. Ani herecké   výkony včetně hlavního představitele nemohly   být plně rozvinuty.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.7.2010
Hodinu nevíš...
Po asi hodinové debatě s tvůrci a herci filmu   jsem pln pocitů, které se pokusím aspoň   zčásti vyjádřit. Hynek se velmi podobá   heparinovému vrahovi Petru Zelenkovi, avšak   režisér Dan Svátek říká, že se pokoušeli   co nejvíce oddálit pravému zločinci. Proto   také vybrali tu nečasovost, to znamená ty   stará auta, nemocnice alá šedesátá léta,   moderní mobily, počítače, ... Prostě páté   přes deváté, prý aby divák nebyl rozptylován   dobou (což mě paradoxně rozptylovalo daleko   více, než kdyby určili nějakou konkrétní   dobu). Jediné, čím se prý snažili nejvíce   přiblížit skutečnosti je nemocnice, spíše   tedy dění v ní. Podle pana Svátka měli   speciální poradce, aby dodržovali opravdu   potřebné množství heparinu, aby operace   nevyzněli směšně... Prý dokonce Hodinu   nevíš viděl i jeden doktor, který souhlasil s   bezchybností.
Václav Jiráček jako Hynek, co k   tomu dodat. Nejvíce dotazů na něj bylo ve   smyslu, jak těžké pro něj bylo hrát takovouto   roli. On sám tvrdí, že ho podobní psychopaté   přitahují, že se jim vždy snaží porozumnět,   a že má k podobnému typu člověka velice   blízko - teď tedy nevím, co si o Jiráčkovi   myslet:)
Petra Nesvačilová jako Markéta,   opravdu to krásná dívka, navíc zde odhalená,   spolupráci s režisérem a celým štábem si   velmi chválila a osobně si myslím, že   předvedla pěkný výkon.
Pro Jarka Hylebranta,   Petra, to byla první filmová role vůbec.   Říkal, že mu režisér dal den na to, aby se   naučil mluvit jako hluchoněmý, jinak že má   smůlu, ať si to třeba najde na YouTube. Vzorem   pro něj nakonec byl hluchoněmý chlapec z   Pupenda.
A teď k zajímavé kameře. Je zde   vidět hra barev, zelené a modré, vše je   takové pochmurné. Kameraman říkal, že prý   zakomponovali červenou, čehož já osobně jsem   si nevšiml. Tak až se budete dívat, sledujte   pozorně. Pokaždé, když má někdlo umřít,   objeví se u něj nějaký červený   předmět.
Velké ohlasy Svátkův film získal i   u zahraničních diváků, tedy aspoň u těch v   sále. Ty nepřestávali děkavot za skvělé   představení. Chvílemi to vypadalo, že jsem   snad jediný, komu se to až tak extra nezdálo.   Prostě přechod z obyčejného outsidera na   zákeřného vraha byl až moc rychlý, navíc   srovnání s původní story (i když to je prý   jen novinářský výmysl, který se ujal) mi   také nesedělo. Buď točím a držím se   předlohy, nebo naopak vše, ale úplně vše   změním. Nechávat jenom kousky se mi opravdu   nelíbí...
A ještě na závěr reakce   pozůstalých na film. Režisérovi volali celkem   dvakrát. Ty první velice chválili celý nápad,   na takové věci se prostě zapomínat nesmí. Ti   druzí označili Svátka a celý jeho štáb za   hyeny přiživujícími se na lidském   neštěstí. Ozval se dokonce i havlíčkobrodský   starosta (tam se hrůzný případ odehrál), moc   nadšený také nebyl. Asi už doufal, že kauzu   bude mít z krku. Jinak teď už opravdu na   závěr, režisérem byla doporučena kniha   Vraždy ze závisti, napsané psychiatrem, který   Zelenku vyšetřoval, a níž byl snímek   inspirován.
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Václav Jiráček má zásadní problém - je   výborný herec, ale bohužel ho obsazují do   filmů ne až tak světoborných. Z posledních   jmenujme například Jánošíka, kterej byl   divnej a teď třeba Hodinu nevíš, což je zas   nejen divný, ale i nuda. V minulosti na tom taky   s výběrem filmů nebyl dvakrát dobře - nudná   Krev zmizelého a naprostá krávovina Filipa   Renče Na vlastní nebezpečí. Příběh   "Hodinu nevíš" je inspirovaný   heparinovými vraždami a Jiráček v podstatě   představuje Zelenku v době své   "slávy". Jak ale říkám, zahrál to   výborně, ale bohužel film je celkově divnej,   bez většího napětí či čehokoliv jiného.   Prostě jedna injekce za druhou z důvodu jisté   pomsty jednomu doktorovi. Nic víc, nic míň.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih26341minih26341Těžká Barbora (1960) [TV divadelní představení] 
Těžká Barbora n
minih48247minih48247Jak ukrást Bess (2002) 
Vacuums n
minih60189minih60189Ta paidia tou Diavolou (1975) 
Ta paidia tou Diavolou n
minih16645minih16645Poslední výzva (1991) 
Last Call n
minih37342minih37342Gacy (2003) [Video] 
Gacy n
minih41050minih41050O Popelákovi (1986) [TV inscenace] 
O Popelákovi n
minih122629minih122629I Tyrens tegn (1974) 
I Tyrens tegn n
minih90305minih90305Babovřesky (2012) 
Babovřesky n
minih87750minih87750Další čtyři roky (2010) 
Fyra år till n
minih156869minih156869Muž v oranžové košili (2017) [TV film] 
Man in an Orange Shirt n


Hodnocení:n12345678910
Hodinu nevíš... (2008)Hodinu nevíš... (2008)Hodinu nevíš... (2008)Hodinu nevíš... (2008)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763990
Plakátů: 376624
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10