Zari
ohodnotit

Lars a jeho vážná známost

Lars and the real girl

Žánr:
Rok:
2007
Délka:
106 minut
„Žil sám a tak si přes internet objednal přítelkyni. Celé městečko má pro jeho novou známost pochopení...“

Obsah filmu Lars a jeho vážná známost

 
Lars je typický looser, žije na malém městě a je až dojemně nesmělý. Jednoho dne si přivede do domu svého bratra a jeho ženy svou novou přítelkyni - nafukovací pannu Biancu objednanou přes internet. Místo sexu ale Lars prahne hlavně po opravdovém a cituplném vztahu a podle toho se k Biance chová. Jak ale tohle vysvětlit obyvatelům malého městečka? Larse mají naštěstí všichni rádi a Bianca tak brzy chodí do kostela, pracuje jako panna v obchodě se šaty a stane se i dobrovolnicí v místní nemocnici. Lars tak možná najde u svého okolí pochopení.

Zdroj: TV Barrandov

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
TV Barrandov
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, španělská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Lars a jeho vážná známost >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

MambaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2020
Severský film natočený neseveřany
Pro severské filmy mám slabost - a tak jsem do   tohoto filmového počinu australského filmaře   Craiga Gillespie a amerického scenáristy Nancy   Olivera, s kanadskými, americkými a britskými   herci, natočeného v koprodukci USA/Kanada šel   trošku s roztěkaným očekáváním. Po   zhlédnutí filmu sundávám klobouk, tento   snímek se více než podařil. A je natočený   natolik severským stylem, že bych mu přisuzoval   spíš švédský rodný list než cokoliv   jiného.
Alespoň pár slov k ději. Hlavní   postavou je Lars, mladý muž, trochu tichý a   nesmělý. Matka mu zemřela už dávno, Larse a   jeho bratra Guse pak vychovával jejich otec. Gus   ještě jako mladý se rozhodl z domu odejít do   světa. Po smrti otce se Gus do rodného domu   vrací - i se svou ženou. Tohle všechno bylo - a   ve filmu to zazní jen mezi řádky. Lars nemá a   zřejmě nikdy neměl žádnou známost. Jednoho   dne šokuje své spolubydlící, když jim   představí Biancu - svou novou partnerku -   nafukovací sexy pannu vyrobenou z plastu, kterou   si objednal a nechal doručit až do domu. A tady   začíná absurdní část filmu, kdy Lars se ke   své umělé partnerce chová s láskou, něžně,   citlivě jako k opravdové živé bytosti. Okolí   to samozřejmě šokuje - avšak psychiatři   doporučují přijmout tuto "hru" a   brát Biancu jako skutečnou vážnou známost,   Larsovu partnerku, jako živou bytost. A tak se   postupně do této prapodivné hry zapojují ať   už více nebo méně ochotně všichni v okolí -   blízkým příbuzenstvem počínaje, přes kolegy   v práci, faráře, ošetřující lékařku a   obyvately městečka konče. A tak se podaří,   aby Bianca přes počáteční totální odpor   faráře chodila na mši (...hm chodila - Lars jí   všude vozí na vozíku), aby se zúčastnila   večírků, má práci jako figurína v obchodě s   oblečením a stane se dobrovolnou pracovnicí v   nemocnici.

V charakteristice filmu píšou, že   se jedná o komedii a drama. Řekl bych, že velmi   nepřesně. Je to spíš psychologická sonda -   nejen do charakteru a osudu nějakým způsobem   postiženého Larse, ale především do   blízkých i vzdálených postav v jeho okolí,   které se mu rozhodnou podat vstřícnou ruku a   hrát s ním tuhle podivnou hru, s kterou třeba   ne všichni a ne vždy souhlasí. Maličko mi to   připomnělo český film Vesnička má   středisková, kde toho nejslabšího v obci -   Otíka, nakonec všichni dokázali podržet.  
Herec Ryan Gosling zahrál roli Larse naprosto   perfektně - ať už se jedná o trochu   nekoordinované pohyby psychicky labilního   jedince, výrazy tváře, tiky i pohledy   očí.

Pro koho je tento film? Pokud se chcete   bavit u komedie nebo si vychutnávat napínavé   drama, není to film pro vás. Tenhle snímek   osloví především ty, kteří mají rádi   prazvláštní životní příběhy, absurdně   neskutečné situace a také scénu za scénou   naplněnou city - zprvu dost negativními,   posléze smíšenými a ke konci pak veskrze   pozitivním
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.1.2014
Nevím, který trouba mi nakecal, že je to   komedie. To tedy ani náhodou. Drama?? Hm, hm, i o   tom bych si jaksi dovolil pochybovat. Řekl bych,   že jde o psychologický film. A jako takový tedy   nic moc. Vlastně se celý film rozjíždí jedno   téma, totiž téma vztahu Lars - Bianca - okolí.   Mimochodem Larse chápu a velmi snadno jsem se do   něj vcítil. A dokonce s ním někdy souhlasil.   Jenže to celé je uplácané z trošky bláta a z   hromady nudy. V závěru jsem stále čekal   nějaký zlom, kdy se Lars „probudí“, kdy jej   někdo „nasměruje“. A ten kdo s tím   přišel, byl udělán příliš uboze i se   zásahem do života ostatních. To už tedy,   alespoň pro mne, komediálně vyznělo.   201310279936/10243
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2013
Tak do půlky mně přišlo všechno úsměvné,   včetně Ryana Goslinga, který tentokrát   vážně nebyl za fešáka, v druhé části   přituhovalo a bylo namístě klást si otázku   proč a zodpovědět si ji sama, protože film   pouze jemně navádí k příčinám. I přes   závoj myšlenek bylo hezké sledovat všechnu tu   pozornost rodiny, obyvatel městečka i   profesionalitu doktorky a přestože si uvědomuji   bizarnost scén, místy dovedenou až k   absurditě, i tak se zamýšlím nad realitou a   říkám si, proč ne, jen chtít...
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Film, alespoň na mne, působil asi tak, jako na   Larsovo okolí a jeho nejbližší. Ze začátku   si klepete na čelo a nevíte, jestli se smát či   plakat, ale pak na vás začíná působit i po   emocionální stránce a nakonec na to snad i   přistoupíte a vlastně Larsovi fandíte.
Reklama
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.2.2012
No než komedie mi to přišlo spíš dost   depresivní.Že je někdo tak nesmělej že si pro   společný život vybere nafukovací pannu.Hodně   se mi líbilo jak jeho okolí reagovalo a hrálo   jeho hru s ním.Některé situace byly   komické,námět originální,Ryan výbornej.Na   dnešní dobu milej film.Za mě 8:).
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.11.2011
Nic moc film a žáden děj, nicméně Ryanovi se   musí ponechat, že je dokonalým hercem (mrkněte   na celou jeho filmografii a postavy, které   dokáže ztvárnit), vždy mu tu roli vyšinutého   pitomečka sežeru, ale knírek mu opravdu   nesluší :) zasmála jsem se v úvodní scéně,   kdy představoval svou "milou", pobavilo   mě i jeho cáknuté okolí kolegů, Emily jsem ve   filmu viděla podruhé, a stejně jako předtím   mi nejde na chuť, zato Patricia je fascinující   v každé roli. Takový film uvolňovák, nikoli   nic nějak zvlášť vtipného, dramatického,   nebo jiného. Prostě ukolébavka na dobrou noc (a   zabrala). Pěkný den.
Albertosaurus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2011
Jemný a milý film, který dokáže dojmout,   pobavit, ale i příjemně zamrazit, ale přesto   není nijak rozpolcený. Všechny, ať už   komediální, nebo čistě vážné momenty, se ve   filmu střídají s takovou lehkostí a   samozřejmostí, že hlavní zápletka, ze které   snímek vychází, Vám nakonec nepřipadne tak   absurdní, jako na začátku. Vše samozřejmě   podpořeno vynikajícím výkonem zúčastněných   herců. Kelli Garner to tady moc sluší a je   neodolatelná jako vždycky. Ryan Gosling   "jen" předvádí další geniální   hereckou kreaci a Paul Schneider má co dělat,   aby držel charizma na uzdě a nezastínil ho.   Připočtěte si mrazivou severskou atmosféru a   vychází nám z toho sice zvláštní, ale   laskavý a dojemný film u kterého jsem se   chechtal jako blázen, zatímco se mi dojetím   zužovalo hrdlo. Yeah
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2011
Lars and the real girl
Tenhle film nevím kam přesně zařadit. Jediné   co vím jistě je to, že herecký výkon Ryana   Goslinga byl naprosto geniální a Ryan se stává   lepším a lepším hercem. Film, který nabízí   velmi originální námět, ale je až zbytečný   svou délkou. Jinak je to ten druh filmu, který   stačí vidět pouze jednou a máte dost.
Reklama
cora22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Originálny námet, z ktorého sa mohla stať buď   výborná komédia, alebo výborná komorná   dráma. Larsov príbeh má však ku komédii   ďaleko..a k dráme asi tiež. Lars je mladý   nesmelý muž, ktorý býva v prerobenej garáži,   každý deň chodí do práce a každú nedeľu do   kostola. Aj keď ma okolo seba milujúcu rodinu a   chápavých susedov, cíti sa tak osamelý, že sa   rozhodne nájsť si "ženu"...Bianca je   síce nafukovacia panna objednaná cez internet,   ale čo na tom, Lars ju má rád takú aká je a   jeho okolie má zas rado Larsa takého aký je.   Bianca sa s prehľadom zapojí do života v malom   meste a stane sa Larsovou neoddeliteľnou   súčasťou...Tento príbeh je tak dojemný a   niekedy až prehnane ľudský, že až..:)..ale   Ryan Gosling ako Lars je úžasný a Bianca? tak   to je ideálný hosť a ozdoba každého   vianočného posedenia..síce toho veľa   nenahovorí...
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2010
Malý miloučký film s dobrým nápadem, o tom   nemůže být pochyb. Tak nějak neurazí, jenže   na druhou stranu ani příliš nenadchne. Dobrý   potenciál se zde veze pořád na až příliš   stejné vlně, která chvílemi opravdu mírně   nudí.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36303minih36303Tlustý pradědeček (1984) [TV inscenace] 
Tlustý pradědeček n
minih49215minih49215Země ztracených (2009) 
Land of the Lost n
minih63511minih63511Jak se stal švec Dratvička tchánem pana krále (1994) [TV film] 
Jak se stal švec Dratvička tchánem pana krále n
minih44877minih44877Jak se mele babí hněv (1986) [TV inscenace] 
Jak se mele babí hněv n
minih31791minih31791Police Story 3 (1992) 
Ging chat goo si 3: Chiu kup ging chat n
minih16077minih16077Podobizna (1947) 
Podobizna n
minih79996minih79996Karanténa 2: Terminál (2011) 
Quarantine 2: Terminal n
minih88795minih88795Predátor X (2010) 
Alligator X n
minih4911minih4911Caligula (1979) 
Caligula n
minih32705minih32705Ozvěny mrtvých (1999) 
Stir of Echoes n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Lars a jeho vážná známost (2007)Lars a jeho vážná známost (2007)Lars a jeho vážná známost (2007)Lars a jeho vážná známost (2007)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ashley Pearce

Pearce Ashley

Naposled navštívené:
Ashley Pearce

Pearce Ashley