Zari
ohodnotit

Čtyři minuty

Vier Minuten

Další název:
Four Minutes; Nur für Mozart;
Rok:
2006
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
4.10.2007
„Snímek je též uváděn v rámci putovní přehlídky Střední Evropa a přehlídky Der Film.“

Obsah filmu Čtyři minuty

 
Scenárista a režisér Chris Kraus (nar. 1963) vypráví ve svém filmu Čtyři minuty dramatický příběh dvou žen, které se setkají v ženské věznici. Stará učitelka Krügerová zde dává hodiny klavíru. Mladá Jenny je sem umístěna za brutální vraždu. Zkušená klavíristka v ní odhalí velký talent a rozhodne se připravit ji na soutěž, na níž vězeňkyně podá strhující výkon. – Obě rozdílné ženy k sobě musí obtížně hledat cestu. Jenny nezvládá své výbuchy agrese a učitelka dokáže být velmi přísná a chladná. Každá má svá tajemství, jež jsou postupně odhalována. Jenny se svěřuje se svým těžkým životem, který jí od dětství ztrpčuje otčím, jenž do děje rovněž...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
www.vierminuten.de/de/...
 
 
Distributor v ČR:
SPI
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Čtyři minuty >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2011
ČTYŘI MINUTY

Tento film ve mně zanechal   rozporuplné emoce. Hlavní hrdinka je mladá   dívka uvězněná za vraždu. Dívka má   mimořádný hudební talent, kterého si všimne   stará učitelka. Stará paní dochází do   věznice a dává hodiny klavíru pro   vězeňkyně. Učitelka se všemožně snaží   mladé dívce pomoci. Přihlásí ji na soutěž   mladých talentů, pomůže jí vydobýt si ve   vězení nejrůznější úlevy a ústupky, aby   mohla cvičit. Jenže dívka o její pomoc   evidentně nestojí. Hlavní hrdinky mi bylo   zpočátku líto, ale svým postojem ke svému   životu mně nakonec odpuzovala. To je přesně   člověk, kterému není pomoci. Čím víc se   snažíte mu pomoci, tím jakoby vzbuzujete   větší odpor a vzdor. Nakonec se jí přece jen   podaří využít svou poslední šanci – své   čtyři minuty slávy. Jenže jinak, než si   stará paní učitelka představovala. Ale i to   nakonec vedlo k jakémusi usmíření a   vzájemnému respektu mezi oběma ženami. No film   je to dost těžký, není to žádná oddechovka,   ale nutí k přemýšlení. A povedl se, hodnotím   jej dobře. Nelituji času, který jsem nad ním   strávila.
Ficklip
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2011
Man warLet 4 Minuten
... přišel jsem trošku pozdě, ale ani to mne   neochudilo o dokonalý zážitek.
Bytostně   nesnáším filmy, které smrdí na sto honů   skobčáčtinou. Poznám je vždy. (Wie   Róza-mindu Pí(l)čerovou.)
A přesto, tenhle   mne při přepínání televize nepustil dál.   Zato slzy, těch ze mě vypustil dost. Krásný a   dojemný příběh. K nepoznání od naší   tvorby, člověk by tam ani ty ýbrpyntliche   Detaily nenašel. (Ábr čechiše ribstole a   tělocviční lavičky tam jsou.)
Krásné   buzidrama. A proč se má jednat o film s gay   tématikou? Na to si ho musíte pustit. Ale bacha,   smutný kino, chlapi se tam nelíbají a ženský   intimity taky žádný nejsou. (-:
Rozhodně se   kouknu znovu, ale film pro odpočinek to jistě   není.
Velmi stresující. Tedy pro lidi z masa,   ne pro androidy. (-: ... jo, možná Kita (a   možná i Majka Hasselhoffa, kdyby měl   alkoholový absťák) by to také bylo   traumatisiert... (-:
Šup! Stáhnout, koupit,   půjčit, do kina či k bedně!
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2011
Překvapivě dobré
Mám rád filmové příběhy, v nichž se   spojují krásná hudba s divokým talentem.   Usedal jsem k televizoru s obavami, ale nakonec   jsem byl mile překvapen jak látkou, tak i   zpracováním. Ztrápenou duši může léčit jen   láska k hudbě. Trochu to připomíná životní   příběh fenomenální francouzské klavíristky   Helene Grimaud, která byla v mládí také velice   divoká a nespoutaná a teprve v hudbě nalezla   svůj přístav i domov. Ta mladá pianistka z   tohoto filmu byla vyloženě sympatická, i když   místo klasické německé hudby měla radši   "negerské pazvuky" čili jazz. Mluva   té staré nacistické učitelky klavíru byla   vůbec překvapivě důsledná a dobově věrná   ("teroristický útok Američanů",   namísto spojeneckého náletu, jak říkají dnes   dokonce už i sami Němci, kteří již neznají   pravdivou historii svojí země, atd.). Klávesy   klavíru potřísněné krví, netypická   ekvilibristická hra i závěrečný strhující   koncert v impozantní budově Německé Opery   upomínají pak na blahé paměti stejně divoké   koncerty Filipa Topola a Psích vojáků.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Čtyři minuty (2006)Čtyři minuty (2006)Čtyři minuty (2006)Čtyři minuty (2006)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Peter Fanene Maivia

Maivia Peter Fanene

Naposled navštívené:
Peter Fanene Maivia

Maivia Peter Fanene