Duben
ohodnotit

Nepříjemná pravda

An Inconvenient Truth

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
26.10.2006
„Nejděsivější film, jaký jste kdy mohli vidět.“

Obsah filmu Nepříjemná pravda




 
Všichni sedíme na časované bombě. Pokud mají pravdu pesimistické hlasy, představované drtivou většinou světových klimatologů, máme přibližně deset let na to, abychom odvrátili ekologickou katastrofu nedozírných rozměrů, kterou by doprovázelo extrémní počasí a jež by nenávratně změnila tvář naší planety a život na ní.
Pokud jste se teď zarazili, určitě vás zaujme hit filmového festivalu v Sundance, Nepříjemná pravda režiséra Davise Guggenheima. V ní popisuje zanícený souboj jednoho muže s mýty a nepravdami obklopujícími fenomén globálního oteplování a jeho návod na únik ze slepé uličky. Tím mužem je bývalý americký viceprezident Al Gore,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Davis GuggenheimDavis Guggenheim  
hraje:
Al GoreAl Gore  
hudba:
Michael BrookMichael Brook  
kamera:
Bob RichmanBob Richman  
Davis GuggenheimDavis Guggenheim  
Joaquin Baca-AsayJoaquin Baca-Asay.....dodatečné záběry [36]   
Curtis ClarkCurtis Clark.....dodatečné záběry [58]   
Jae FanJae Fan.....dodatečné záběry   
střih:
Jay CassidyJay Cassidy  
Dan SwietlikDan Swietlik  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Nepříjemná pravda >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2012
Jelikož jsem dříve četl knihu tak 100% dát   prostě nemohu, je to přeci jenom sálová   prezentace, ikdyž na velice vysoké úrovni a za   ty roky vznikly řady otázek, které zde vůbec   zmíněny nejsou. Celkově doporučuji, určitě   jedna z přelomových věcí na půdě dokumentu,   ale pokud chcete mít opravdu přehled, tak tenhle   dokument rozhodně nestačí - je míněn jako   výzva a za tu si 80% určitě zaslouží.
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Jak by řekl náš prezident Klaus, "veliký   odborník ekologie" - jedná se snůšku   lží a polopravd. Bohužel to tak není, člověk   ničí vše, co mu příjde pod ruku, ničí svoje   životní prostředí, ale bohužel si   neuvědomuje, že ničí i sám sebe. Líbilo se   mě, že ač se jedná o snímek z produkce USA,   tak se nešetřili a ukázali pravdu. Velmi   zajímavý dokument, který vydržíte sledovat od   začátku do konce.
Sicilian
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Věřit či nevěřit ? Hodně kontroverzní   dokument , který rozhodně trochu rozhýbal tohle   téma zase o něco dopředu. Al Gore jak již bylo   ve filmu řečeno neúspěšně kandidoval na post   nejvlivnějšího muže světa a leckomu se může   zdát , že chce pouze strhnout ma sebe pozornost   a věnovat se už tak lidstvu citlivým tématům.   Nicméně má můj obdiv i důvěru a možná   škoda přeškoda , že to u ,,mckáčů´´   tenkrát nevyhrál
Artemia
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2008
Tak tenhle dokument je opravdu pecka! Je hodně   velká škoda, že američani zvolili Bushe a ne   Al Gorea, bylo by to všechno možná trochu   jinde.
Je to vpodstatě zfilmovaná přednáška   o globálním oteplování, ale zasmějete se u   ní a naprosto nenuceně si uvědomíte spoustu   důležitých věcí. Al Gore se snažil tam dát   co nejzajímavější grafy, což se mu opravdu   povedlo, některé pro mě byly šokem.
Dala   jsem desítku ani ne tak kvůli kvalitě (ačkoliv   ta je taky vysoká), ale hlavně proto, že tenhle   dokument by měl vidět asi každý z nás, aby si   uvědomil reálné nebezpečí, které nám   hrozí. Nebojte se, že byste se nudili nebo, že   byste nebyly schopní přednášku vnímat, je to   prostě perfektní dokument.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Nepříjemná pravda je dokument který se   zabývá problémem globálního oteplování   naší planety. Opravdu drasticky vylíčená   pravda. Já sem si ani nebyl vědom že jsme na   tom tak špatně...ale pravda je jiná, jsme na   tom ještě hůř. Al Gore je naprosto   přesvětčivý, asi ví o čem mluví :) Těd na   sebe budu dávat pozor ohledně ochrany naší   přírody a budu vyprávět a poučovat lidi co   dělají špatně...nechalo to ve mě opravdu   moc...sem toho opravdu plný!!!!!
3hlav
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2007
Vynikajúci dokument
Dnes som si ho pozrel a musím povedať, že už   dlho som nevidel taký dobrý dokumentárny film.   Ak by som vedel o Al Gore-vi to, čo viem teraz a   bol by som Američan :), tak mu určite v roku   2000 dám vo voľbách hlas. Ale čo to trepem,   keď si uvedomím kto je v prezidentskom kresle   teraz, tak by som mu dal hlas tak či tak.
Ale   späť k filmu. Tiež som si myslel, že "ako   chce niekto hovoriť o globálnom otepľovaní 1,5   hodiny". No vo filme sú použité niektoré   naozaj krásne zábery našej matičky Zemi,   dokonca aj z vesmíru, spústa grafov, ktoré   vydajú za tisíc slov (ako nám to v škole   opakovali, najmä učitelia tech. predmetov;-)).   Pri niektorých porovnaniach a predpovediach   človeka až zamrazí aj pri týchto 35   stupňových horúčavách (júl 2007). No to som   trošku prehnal, ale aj tak boli veľmi   šokujúce. Už som čo to videl, pretože som   fanatik do televízii Discovery a Spektrum už od   detstva, a teda som videl mnoho filmov aj o   globálnom otepľovaní, ale dávam návrh, aby   tento vysielali každý týždeň aspoň raz. Al   Gore vie presne ako zasiahnuť ľudské emócie,   asi ako každý americký politik ;-). Film má,   ale spád a stále prichádza s novými a novými   informáciami, a preto sa nebudete nudiť ani   sekundu, to Vám garantujem.
Film má u mňa 9   bodov, a to len preto lebo na 10 by musel byť   dokonalý, a ja na taký ešte len čakám.
P.S.:   Ta zmienka o to, že klíma je nelineárny systém   mi pripomenula, že ja už dobrých 6, 7 rokov   hovorím, že až keď v lete začnú snehové   fujavice a v zime príde príjemná búrka s   letnými teplotami a hneď na to začnú treskúce   mrázy až potom nám bude hej;-).
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2007
poměrně povedený dokument. Na to, že hlavním   protagonistou je vysoký státní úředník, je   to až skvělé. Velmi dobré je výtvarné   zpracování - všchy grafíky a schémátka -   nádhera. Je pravda, že na můj vkus je to   vyprávěno až moc polopaticky, ale aby to masy   pochopily, tak to tak asi musí být. Další   ocenění patří také spádu. Je vidět, že si   s tím dal někdo dost práce a film nemá   vyloženě hluchá místa. Po 10 minutách jsem si   říkala, co tam chce ještě říkat? ale   nenudila jsem se až do konce. Dalším mínusem -   ale očekávatelným - jsou pasáže, kde al   ždímá z posluchačů city až na krev. Přesto   - alespo%n používá příklady ze života,   které jsou mu blízké, proto jsem ochotná to   akceptovat.
Celkově je film vydařený, přesto   má jednu obrovskou chybu, něco co mi tam chybí   - když už popisuje všechno, proč tam nedal   základní seznam pro obyčejného člověka, jak   ten život změnit, aby bylo líp? myslím tím   jmenovitě - nejezdi do práce autem sám,   neplýtvej vodou...a pod....

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih33355minih33355Posedlost (2002) 
Possession n
minih56748minih56748Opravdová kuráž (2010) 
True Grit n
minih38684minih38684Jaro, léto, podzim, zima... a jaro (2003) 
Bom, yeoreum, gaeul, gyeoul...geurigo bom n
minih13946minih13946Nelítostný souboj (1995) 
Heat n
minih47669minih47669Travička zelená (2008) 
Pineapple Express n
minih20208minih20208Šimon a Matouš (1976) 
Il Vangelo secondo Simone e Matteo n
minih48428minih48428X-Men Origins: Wolverine (2009) 
X-Men Origins: Wolverine n
minih35845minih35845Smallville (2001) [TV seriál] 
Smallville n
minih10897minih10897Krycí jméno Donnie Brasco (1997) 
Donnie Brasco n
minih45849minih45849Ztracená (2001) 
Lost and Delirious n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Nepříjemné pokračování: Nebát se říct pravdu (2017)

 Nepříjemné pokračování: Nebát se říct pravdu (2017)
Nepříjemné pokračování: Nebát se říct pravdu n
An Inconvenient Sequel: Truth to Power
Žánr: dokument
Země: Spojené státy americké
Režie: Bonni Cohen, Jon Shenk

(pokračování)

Nepříjemná pravda (2006)Nepříjemná pravda (2006)Nepříjemná pravda (2006)Nepříjemná pravda (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10