Duben
ohodnotit

Noc s nabroušenou břitvou

Haute Tension

Žánr:
Země:
Rok:
2003
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
3.11.2005
„Stejně dobrý masakr.“

Obsah filmu Noc s nabroušenou břitvou

 
Už nás nikdy nikdo nerozdělí…

Dvě přítelkyně Alex (Maiwenn) a Marie (Céeile De France) se vydaly na farmu Alexiných rodičů, aby zde o víkendu studovaly. Z jejich rozhovoru a Mariina chování je však zjevné, že by chtěla být s Alex více než jenom kamarádka.

Po ubytování na farmě se pozdě v noci dostane do jejich domu neznámý muž (Philipe Nahon). Ten nejprve břitvou podřeže Alexina otce (Andrei Finti), poté psa a nakonec si pohraje i s její matkou (Oana Pellea), kterou také zabije. Jde i po Marii, tu však nenajde a tak obrací svou pozornost na Alex. Tu však, což je divné, nezabije.

Marie ji najde svázanou a s roubíkem v ústech na...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Alexandre AjaAlexandre Aja  
hraje:
Maïwenn Le BescoMaïwenn Le Besco.....Alexia [27]   
Cécile De FranceCécile De France.....Marie [27]   
Philippe NahonPhilippe Nahon.....vrah [64]   
Franck KhalfounFranck Khalfoun.....Jimmy [35]   
Andrei FințiAndrei Finți.....otec Alexie [50]   
Oana PelleaOana Pellea.....matka Alexie [41]   
Jean-Claude de GorosJean-Claude de Goros.....policejní kapitán [63]   
Gabriel SpahiuGabriel Spahiu  
Marco Claudiu PascuMarco Claudiu Pascu.....Tom   
Bogdan UritescuBogdan Uritescu.....četník [35]   
scénář:
Alexandre AjaAlexandre Aja  
Grégory LevasseurGrégory Levasseur  
hudba:
François-Eudes ChanfraultFrançois-Eudes Chanfrault  
Matthew BellamyMatthew Bellamy.....píseň "New Born"   
kamera:
Maxime AlexandreMaxime Alexandre  
střih:
 Baxter Baxter  
trailer
Oficiální stránky:
www.bioscop.cz
www.eusebius.cz

www.hightensionmovie.c...
 
 
Distributor v ČR:
Bioscop
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Noc s nabroušenou břitvou >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.12.2019
Pozor SPOILER, pokud nechcete přijít o pointu,   nečtěte můj názor dále. Je to skvělý film,   a mimo začátku bez hluchoty. Je i správně   kořeněný gore záběry. Herečky skvělé,   anglický dabing také. To překvapení v závěru   filmu je naprostá pecka. Dokonce i ten nápad je   výborný. Je tu však jedno veliké ALE. Pokud   tedy Marie byla schizofrenik, dobrá. Jenže ani   on nemůže sedět vedle Alex a při tom řídit   dodávku. A ani on nemůže pronásledovat autem   sám sebe. Kdo tedy řídil? I přes tuto   obrovskou nedomyšlenost to má u mne snímeček   za devadesát.
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.8.2015
Buran s břitvou
Schopný režisér z několika scén a odlehlého   venkovského prostředí dokázal vydoloval   nějaké to napětí. To ale nemůže zakrýt   fakt, že je to celé scenáristicky slaboučké a   téměř všechny horrorové scény dokola řeší   tu samou otázku, zda upocený umazaný venkovský   prasák hrdinku najde, nebo ji mine. Snaha   zaujmout pomocí neskutečných gejzírů krve,   jasně popírajících, že v člověku je jí jen   5 litrů, je snad ta nejneefektivnější cesta k   vyděšení diváka. Než libovat si ve   zkrvaveném oblečení měli raději autoři   aspoň občas posunout děj.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.5.2014
Docela dost krve i slušně nažhavená atmosféra   mne příjemně na tom filmu překvapili. Prostě   jsem byl spot.kojený i když nemám horory rád.   Trochu mi na filmu vadil ten konec, ale to se dá   přežít. jinak jsem se i bál a to u řady   hororů se říci nedá.
martin.madera.33
Hodnocení:
Přidáno: 27.9.2012
martin
ahoj hledám název písně která hraje ve filmu   noc s nabroušenou břitvou je tohend ze začátku   filmu když zapnou dvě dívky v autě rádio   písnička podle slov muzebytodhadem z rumunska   italie..je známá..
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2012
Solidně brutální a napínavý slasher   splňující v podstatě vše, co si pod tímto   druhem filmu představuju. Aja dobře pracuje s   atmosférou a hlavně napětím, které je   místama opravdu o nervy, vraždy jsou řádně   brutální a vrah zpočátku vypadá taky na   pěknýho maníka. Úplný konec mě překvapil, i   když vůbec být nemusel a rozhodně by se to   obešlo i bez něj.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.11.2011
Alexandre Aja má zajímavý rukopis,ale pořád   dle mého nevytasil své zbraně v plné parádě   a pluje na vodách průměru.To že umí předvedl   např.Hory mají oči!Břitva mě celkem   bavila,ale konec to u mě schodil na 40%.Buď jsem   to špatně pochopil a nebo pokud dobře tak to   takhle neberu!!
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.6.2011
Noc s nabroušenou břitvou
Přesně si pamatuju, že jsem na tomhle filmu   byla v kině, a už tehdy jsem nebyla nijak   nadšená. Po letech jsem se na něj dívala v   televizi a zjistila jsem, že je to ještě   horší než původně. Film překvapí leda   koncem, jinak je to všechno vláčné a   přehnané. Je to celkem solidní krvák, ale i   tak to nestačí na to abyych mohla říct, to je   dobrý horor.
261972
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.4.2011
Alexander Aja už dokázal, že si umí pohrát a   natočit skvělý horrory. I "Noc s   nabroušenou břitvou" dokazuje jeho talent a   "vztah" ke krvi Tentokrát opustíme   k*zy ("Piraňa 3D") i poušť   ("Hory mají oči") a vrhneme se na   venkov, kam jedou dvě kamarádky studovat. Zdál   se mi to jako dobrý nápad. Černovlasá Alex   právě seznamuje svojí rodinu se svojí   kamarádkou a jelikož je noc a obě holky jsou   unavený, tak si jdou hned lehnout. Když nastane   ticho a všichni spí, najednou něco přijíždí   k domu. Vypadá to na dodávku a v ní sedí   záhadný muž... Co je zač? Je to trochu   složitější, ale Aja to na konci jasně   vysvětlil! Ten chlapík (skoro) všechny   povraždí a jen Alex si bere s sebou.   Každopádně dívat se, jak si muž bere   brokovnici a utíká do kukuřičnýho pole za   mladším sourozencem Alex a poté, když jen   tiše přihlížíme, slyšíme... výstřel! V tu   chvíli se nám před očima promítá chvilkové   drama! Pak následuje akce "Zachraňte mi   kamarádku! Unesl jí vúchylák! " a znáte   to kamarádka do toho jede na plný kola (a to   doslova, jelikož během filmu to pořádně   rozjede s nadupaným mazlíkem ) Tomu chlapovi   poté pěkně rozmlátí ksicht, div mu z toho   nevypadnou zuby! Konec nám odhalí děsivou a   šokující pravdu... Z toho vyplývá, že nikdy   neznáte svojí kamarádku dost dlouho na to, aby   Vám došlo, že Vás miluje... Jinak film se   jeví děsuplně. Když to dávali v kině a já   viděla na plakátě toho šílence, jak v ruce   drží břitvu, naskočila mi husí kůže, ale   zároveň jsem toužila ten film vidět (to samé   bylo i u plakátu filmu "3:15 zemřeš",   který jsem také náhodně viděla v kině )   Popravdě film mě děsí doteď, jelikož ve mně   ztuhne krev, když vidím toho chlápka a ten jeho   ksicht, který je tak děsivý, ale zároveň   vtipný (neumím to vysvětlit ) Jinak celkový   dojem z tohoto filmu není hodnocen jako totální   blbost, ale spíš lehčí průměr s hodně   stříkající krví okolo To tedy znamená, že   film se asi nebude líbit každému, jelikož ten   konec je zvláštní (to pochopíte, když se na   něj kouknete ) Každopádně Aja nešetřil s   krví a to znamená, že mu film za to opravdu   stál a stál za to taky určitě divákům v   kině, či doma při večerní pohodě Já z něho   poprvé byla trochu mimo (Tak si představte, že   vidíte skvělý film. Jó chlápek vyvražďí   rodinu a všude krev. Na konci dostane, co proto a   Vy si říkáte: "Konec dobrý, všechno   dobré" . Je konečně mrtvej a hurá   kamarádky přežily... Pak ale přijde šok,   který se objeví v předzávěrečný scéně,   kdy si policajti promítnou video ze skryté   kamery na benzínové stanici...) Podle mě si ten   konec trochu zaslouží horší hodnocení   (vysvětlila bych to, ale nechci prozradit ten   konec ), takže pro mě je to solidní průměr s   větší kapkou krve a hromadou mrtvol   (Přeháním Mrtvol bylo "jen" pár (3)   ) Takže jen na závěr: Pusťte se do filmu o   krvi a vezměte do ruky pěkně nabroušenou   břitvu...
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2011
Jeden z nejlepších neamerických hororů. Sice   otřepaná vyvražďovačka, ale co byste u hororu   čekali. Vždycky mě fascinuje, jak se ti   vrahové pohybujou hrozně pomalu, ale vždycky   doženou svou oběť. :D :D Je pravda, že konec   byl blbej. Celou dobu sledujete nadějně   probíhající film s celkem promyšleným dějem,   ale konec vás dost překvapí. Pak vám to   přijde jako úplná kravina a slátanina. Ale   fanoušky tohoto žánru to určo nadchne.
Albertosaurus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2011
Nádherná atmosféřinka spojená se solidním   masakrem. Opravdu hutný a kvalitní film, který   je nekompromisní k divákovi stejně jako vrah k   oběti (když nepočítám konečné rozuzlení).   Právě vyústění tohoto příběhu je totálně   blbé a podráží celému filmu nohy. To co Aja   od začátku pracně budoval tak shodil do   nelogického mišmaše. Naštěstí je to až na   konci, takže to stačí včas vypnout. Jinak   příjemné překvapení a pár opravdu   šťavnatých scén.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32866minih32866Brak (2002) 
Tři v tom, Jehličí n
minih24633minih24633Případ Daniela (1964) 
Případ Daniela n
minih137799minih137799Čarodejný nápoj (1971) [TV inscenace] 
Čarodejný nápoj n
minih41709minih41709Birlibán (1976) [TV inscenace] 
Birlibán n
minih11205minih11205Laurel a Hardy v cizinecké legii (1939) 
The Flying Deuces n
minih39923minih39923Ro(c)k podvraťáků (2006) 
Ro(c)k podvraťáků n
minih20766minih20766Ten, co přišel z pekla (1957) 
From Hell It Came n
minih10318minih10318Kmotr III (1990) 
The Godfather: Part III n
minih36788minih36788Kruh 2 (2005) 
The Ring Two n
minih161303minih161303Tau (2018) 
Tau n


Hodnocení:n12345678910
Noc s nabroušenou břitvou (2003)Noc s nabroušenou břitvou (2003)Noc s nabroušenou břitvou (2003)Noc s nabroušenou břitvou (2003)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190579
Osobností: 697890
Fotografií: 764077
Plakátů: 376718
Obsahů a biografií: 178306

Poslední komentáře

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10