Jeden svět
ohodnotit

Snílek

Dreamer: Inspired by a True Story

Další název:
Splnený sen (SK)
Rok:
2005
Délka:
106 minut
„Podaří se malé Cale splnit velký sen?“

Obsah filmu Snílek

 
Ben Crane kdysi býval skvělý žokej. Dnes však svůj talent marní trénováním jiných. Sonador zvaný Sonya byl skvělý kůň, jehož slibnou kariéru na závodní dráze zastavila zlomená noha. Pro svého majitele se rázem stává úplně přebytečný, a tak ho jako odchodné dostává Ben, který byl shodou okolností zaměstnancem stejného muže. Teď bude záležet na nezměrné trpělivosti a odhodlání Benovy dcerky Cale, jestli se podaří tyhle dvě zlomené duše dát dohromady.

Zdroj: ČT

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
John GatinsJohn Gatins  
hraje:
Kurt RussellKurt Russell.....Ben Crane [54]   
Dakota FanningDakota Fanning.....Cale Craneová [11]   
Elisabeth ShueElisabeth Shue.....Lily [41]   
Kris KristoffersonKris Kristofferson.....Pop Crane [68]   
Oded FehrOded Fehr.....princ Sadir [34]   
Luis GuzmánLuis Guzmán.....Balon [48]   
David MorseDavid Morse.....Palmer [51]   
Freddy RodriguezFreddy Rodriguez.....Manolin [30]   
Ken HowardKen Howard.....Bill Ford [60]   
Rex PetersonRex Peterson.....veterinář [50]   
Holmes OsborneHolmes Osborne.....Fleming [57]   
Hutchi HancockHutchi Hancock.....sázkařka [24]   
Rhoda GriffisRhoda Griffis.....matka [40]   
Adam TomeiAdam Tomei.....reportér [37]   
John NewbergJohn Newberg  
Antonio BadraniAntonio Badrani.....princ Tariq [35]   
scénář:
John GatinsJohn Gatins  
kamera:
Fred MurphyFred Murphy  
střih:
David RosenbloomDavid Rosenbloom  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Snílek >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2013
SNÍLEK

Příjemný rodinný film z   dostihového prostředí, ve kterém si dovedou   najít to své především děti, ale kupodivu i   dospělí. Pohodový rodinný film přinesl   zejména příjemnou atmosféru s příběhem   více rodinným než dramatickým. Dreamer je   vzdáleně inspirován opravdovým příběhem   muže, který zachraňuje svou rodinu a svůj   vztah s dcerou. Zejména pro ni a možná i sám   pro sebe koupil koně odsouzeného na smrt a to   bez ohledu na svou finanční situaci. Rodina   musí držet pohromadě a naděje umírá   poslední. Sounáležitost celé rodiny včetně   dědečka je hlavním posláním filmu. Dojemná   starost o nemocného koně přinese citový   návrat otce ke své dceři a stmelení celé   rodiny. Trochu napětí do příběhu   odvíjejícím se v poklidném tempu přinesl až   závěrečný dostih. Příběh působí hodně   pohádkově, ale to mi nijak nevadilo. Cesta   Soñador k úspěchu a vítězství dokazuje, že   ještě existují zázraky.

Snílek je postaven   na příběhu o kráse a majestátnosti koní a o   víře v zázraky. Dojímavý scénář   přináší klasický sentimentální příběh o   cestě outsidera, který jde čelem přes všechny   překážky za těžko uvěřitelným cílem.   Děti, na rozdíl od nás dospělých, dokážou   věřit ve své sny a jen tak lehce se   nevzdávají. Podpora rodičů i dědečka byla   příkladným povzbuzením na cestě malého   děvčátka do života. Bezhlavá cesta za snem   dodává někdy i dospělým sílu k   překonávání každodenních překážek.   Kolikrát přitom jde jen o drobnosti, na které   člověk už pomalu rezignoval...

K úspěchu   filmu přispělo i herecké obsazení. Výkony   Dakoty Fanning, Kurta Russella i Krise   Kristoffersona určitě stojí za povšimnutí.  

Trochu okoukaný příběh z krásného   prostředí sice nepřinesl nic nového pod   sluncem, ale nenudil a posloužil jako klidná   oddychovka. Pěkný film na příjemně strávené   odpoledne v rodinném kruhu.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.2.2013
Jedna věc je jistá, kdyby tady nebylo tak   zvučné herecké obsazení, tak by tento   romantický kousek skončil v propadlišti   filmových dějin.
Já osobně jsem se na to   díval jenom kvůli těm hercům, jinak by mě to   ani nenapadlo.Ale musím uznat, že to zaujalo i   mě.
Dakota Fanning má skutečně talent.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Typický rodinný průměr o tom, že rodina musí   držet pohromadě a naděje umírá poslední.   Ideální na sobotní dopoledne trávené s   rodinou.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.10.2010
Na to, že to má být podle skutečnosti, to   vypadá jako tradiční průměrný rodinný film,   určitě je ale místy upraven. Její drzost při   jednání s "pohlaváry", konečné   vítězství až z snad posledního místa...
E.   Shue to i po čtyřicítce sakra sluší...
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.9.2010
Taková pohádka, nepravděpodobný příběh z   dostihové prostředí. Vyniká Kurt Russell, v   roli zavrženého majitele stáje Bena.   Standartní americký rodinný film.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Taková americká obdoba seriálu Dobrá voda.   Pěkný romantický film, navíc podle   skutečných událostí o tom, jak jeden outsider   na odpis to všem nakonec nandal a malá   holčička (jeho majitelka), která v něj od   samého začátku věřila může slavit úspěch   a vysmívat se elitě.
katty.cz
Hodnocení:
Přidáno: 11.6.2007
Ano, klasický příběh o cestě outsidera přes   všechny překážky za neuvěřitelným cílem.   Ale taky metafora snů, kterými děti na rozdíl   dospělých dokážou žít a při prvním stínu   pochybností všechno hned nevzdávají. Tahle   dětská snivost ve většině dospěláků   vyhasla a třeba právě takovýhle film ji může   trochu rozdmýchat. A nemusí to být sen o   vítězství na dostihu, jde o drobnosti, na   které člověk rezignoval a přestal se o ně   snažit...
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2007
Pánové a dámy,musím uznat,ten konec mě   dostal.Je to běžný příběh o koních a lidech   s velmi dobrým hereckým obsazením. Od začátku   je to průměrný a obyčejný příběh,pěkně   vyprávěný,nic víc.Postupně však nabírá na   zajímavosti a dojemnosti.Nebýt film natočen,dle   skutečné události,vadilo by mě spousta   věcí,které se zdají být přehnané i hapiend   kdy všechny mraky odplují a ani stín nezůstane   je až až. Umělecky taky žádný zázrak,avšak   to vše zde není důležité a konec kdy jedno   oko nezůstane suché skorovše přebyje. Vřele   doporučuji pro celou rodinu a milovníky   zvířat.

P.S.Než bude na stránce popis   filmu,který jsem již asi poslal před 14dny   ...,přidám info sem ,film si to zaslouží,aby   se o něm vědělo.
Ben Crane (Kurt Russell)   kdysi býval skvělý žokej, dnes však svůj   talent marní trénováním jiných.
Sonador –   zvaný Sonya - byl skvělý kůň, jehož slibnou   kariéru na závodní dráze zastavila zlomená   noha. Pro svého majitele se rázem stává   úplně přebytečný, a tak ho jako odchodné   dostává Ben, který byl shodou okolností   zaměstnancem stejného muže. Teď bude záležet   na nezměrné trpělivosti a odhodlání Benovy   dcerky Cale - Dakota Fanning – jestli se   podaří tyhle dvě zlomené duše dát dohromady   při honbě za zdánlivě neuskutečnitelným   cílem: vyhrát dostih Breeders’ Cup Classic.   Pomoc nemocnému koni se tak ve skutečnosti   stává pokusem o uzdravení vlastní rodiny.   Podaří se takový obrovský zázrak uskutečnit?

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih3932minih3932Bezstarostná jízda (1969) 
Easy Rider n
minih9300minih9300Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni (1989) 
Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni n
minih53415minih53415Tajemství domu Usherů (2008) 
House of Usher n
minih168880minih168880La più grande rapina del west (1967) 
La più grande rapina del west n
minih8230minih8230Hibernatus (1969) 
Hibernatus n
minih71884minih71884Bělinka - ďáblova dcera (1988) [TV film] 
Blancaflor, la hija del diablo n
minih159053minih159053Útok z hlubin (2018) 
Hunter Killer n
minih129340minih129340Z ulice na green (2013) 
From the Rough n
minih27548minih27548Útok z hlubin (1999) 
Deep Blue Sea n
minih12148minih12148Matka (1996) 
Mother n


Hodnocení:n12345678910
Snílek (2005)Snílek (2005)Snílek (2005)Snílek (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10