Duben
ohodnotit

Něco jako láska

A Lot Like Love

Další název:
Niečo ako láska (SK); So was wie Liebe
Rok:
2005
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
23.6.2005
„Na správném místě v nesprávnou dobu.“

Obsah filmu Něco jako láska

 
Olivera a extravagantní Emily spojí náhodný milostný románek, který prožijí na palubě letadla při cestě z Los Angeles do New Yorku. Oliver by záhadnou a bystrou dívku rád blíže poznal, Emily však bere sex s cizím klukem jako nezávazné dobrodružství, a tak se po příletu do New Yorku jejich cesty rozcházejí. Během následujících let je však osud svádí znovu a znovu dohromady. Při náhodných setkáních a neplánovaných schůzkách začnou jeden druhého blíže poznávat. Oba zoufale hledají lásku a vztah, který by nebyl odsouzen ke katastrofickému konci. Jejich sedmileté přátelství je dovede ke zjištění, že je mezi nimi možná něco jako láska....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Nigel ColeNigel Cole  
hraje:
Ashton KutcherAshton Kutcher.....Oliver Martin [27]   
Amanda PeetAmanda Peet.....Emily Friehlová [33]   
Kathryn HahnKathryn Hahn.....Michelle [30]   
Kal PennKal Penn.....Jeeter [27]   
Ali LarterAli Larter.....Gina [29]   
Taryn ManningTaryn Manning.....Ellen Martinová [26]   
Gabriel MannGabriel Mann.....Peter [32]   
Jeremy SistoJeremy Sisto.....Ben Miller [30]   
Moon BloodgoodMoon Bloodgood.....Bridgete [29]   
Tyrone GiordanoTyrone Giordano.....Graham Martin [29]   
Aimee GarciaAimee Garcia.....Nicole [26]   
Molly CheekMolly Cheek.....Christine [55]   
Amy AquinoAmy Aquino.....Diane Martinová [48]   
Josh StambergJosh Stamberg.....Michael [35]   
James ReadJames Read.....Brent Friehl [51]   
Linda HuntLinda Hunt.....letištní úřednice [60]   
scénář:
Colin Patrick LynchColin Patrick Lynch  
hudba:
Alex WurmanAlex Wurman  
Laura Z. WassermanLaura Z. Wasserman.....supervize   
Diane StataDiane Stata.....supervize   
kamera:
John de BormanJohn de Borman  
střih:
Susan LittenbergSusan Littenberg  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Něco jako láska >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.9.2019
Jemný a podmanivý romantický snímek   překvapuje především svou syrovou životní   reálností. Ashton Kutcher a Amanda Peet, v   hlavní roli příběhu o budování milostného   vztahu, jsou po divácké stránce neobvyklé   sympatičtí a okouzlující. Děj je striktně   rozdělen na různé věkové období, a tím i   postavení obou postav v životě, čímž   přináší postupný vývoj dané věci. Možná   se v tomto příběhu i někdo najde. Potkají se   dva a byť to vypadá na vzájemné sympatie, ve   skutečnosti to prostě nějak nefunguje. Jenomže   přelstít vzájemné city není jenom tak. Léta   běží, člověk stárne a v hloubi duše stále   jakoby zůstalo něco, co nebylo dotaženo do   konce. Takže láska na první pohled? Přijde na   to, jak se to vezme. Někdy je to hned, někdy to   trvá i roky. Vzájemně se přitahují, ale   zároveň i odtahují. Avšak jiskřička naděje   stejně jakoby poblikávala i po ty roky a stále   věřila v šanci prohloubení vzájemných citů.   Zkrátka a dobře, stejně tak, jako jsou cesty   Páně nevyzpytatelné, tak i cesta lásky je   velice klikatá. Snímek se drží přirozenosti a   lehké zábavy a povznáší mladistvé kouzlo   osobnosti a nezralé lásky. Životní hravost s   osudem se tak stává ohromujícím. Nejedná se o   svěží romantický film plný komediálních   etud, jak bývá obvyklé, ale o přiměřenou   zábavnou milostnou jízdu, která je svým   námětem hodně podobná postaršímu snímku   'Když Harry potkal Sally' (1989). Vlastně je   rozdíl jen v tom, že se jedná o jinou věkovou   hranici. A tak se v podstatě jedná o snímek,   který musí získat v jádru věci divácké   pochopení ke správnému vcítění milostné   problematiky hlavních postav. Jinak snímek nemá   šanci uspět.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.4.2019
Lehká, nenáročná romantická komedie, která   ubíhá v čase a sleduje vztah Amandy Peet a   Ashtona Kutchera. Nic nového pod sluncem, ale na   odreagování a podívání se na filmek s   přítelkyní u sklenky tak akorát.
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2017
Čekala jsem, že si příjemně odpočinu u   romantiky. Stalo se. Čekala jsem, že se pobavím   s věčným klukem, jakým je Ashton Kutcher.   Stalo se.Nemám nic proti tomu, vidět tento   příběh, opakovaně i se všemi jeho klišé a   předvídatelnostmi.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.2.2012
Něco jako láska
Ucházející komedie s romantickým námětem,   který se více méně táhne celým filmem. Na   můj vkus mi tu chybělo více scén a situací,   kterým bych se zasmál. Ikdyž to dějově není   nic převratného a originálního, tak se na   tento film, když sečtu všechny klady i zápory,   dalo dívat.
mildaaxe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Poněkud mě opět překvapuje popis děje od   našeho “oficiálního distributora”, opět   mám totiž dojem, že jsem viděl jiný film.   Obsazení sedí, časové rozpětí sedí ale ten   zbytek? Ashton Kutcher se možná chová (i   vypadá) jako třicátník hrající si na   puberťáka a Amanda Peet jako punková princezna,   ale jinak už to jejich první setkání svědčí   o tom, že by mezi nimi mohlo něco být. A   další setkání? Vždyť skoro pokaždý spolu   skončí v objetí a i když zrovna nesouloží,   docela si rozumí. Tudíž ten popis od   distributora je pěkná blbost. Ale to tenhle   snímek taky. Nic komediálního jsem nenašel a   ta romantika…neříkám že mě to někdy   nechytne za srdce, ale není to rozhodně tenhle   případ. Ti dva se totiž chovají jako dvě   malý děti a ne jako dospělí. Všechno je to   korunováno zoufale nepříznivýma okolnostma (to   je aspoň zčásti ironie), který ty dva chudáky   stále oddělují. Ano, jejich problémy jsou   opravdu strašný, takže náš milý Oliver,   poté co mu krachne jeho byznys si najednou   vzpomene na svojí osudovou lásku a čeká, ž ta   ho přijme s otevřenou náručí. A to se   vlastně taky stane. A blababla mezitím i potom.   Největší problém mám s Ashtonem Kutcherem   (potažmo spíše s jeho rolí). Tak nějak jsem   očekával že na začátku bude lehce   nevyzrálej, jenže on je to takovej pošuk od   začátku do konce (stejně jako jeho Emily když   je s ním). V podstatě se vám to třeba bude i   líbit, pokud tedy:
a)máte opravdu rádi   romantický filmy
b) jste hotový z Ashtona   Kutchera (nebo se vám jenom líbí/máte ho jako   oblíbenýho herce)
c)jste hotový z Amandy Peet   (totéž co bod a))
d) jste hotový z očí   Amandy Peet
e) Amanda Peet se vám líbí   alespoň v jednom z období těch sedmi let (pro   mě vede s přehledem její punková princezna,   která jí doopravdy ubírá roky (ne že by jinak   vypadala špatně!), narozdíl od Kutchera který   s podlouhlými vlasy vypadá tak trochu jako   úchyl :-)
e) je vám jedno na co koukáte,   hlavně když je tam obraz a zvuk
f) máte rádi,   když přesně víte, jak se film bude vyvíjet i   jak skončí
g) jste nenapravitelný   romantici
h) nemáte rádi realitu
i)jste   nechutný optimisti /máte rádi pohádky
j)   právě před filmem “Něco jako láska” jste   koukali na nejhorší film co jste kdy viděli   (nebo se vám alespoň nelíbil)
k) stačí vám   ve filmu pár scén, které si (možná) nějakou   dobu zapamatujete (u mě je to společný duet v   autě a možná snad ještě posezení v hospodě   hned někde u začátku)
l) jste našrot :-)
Já   patřím hned do několika skupin a proto jsem to   přežil docela v pohodě (i když komentář se   nese spíše v negativním duchu), ale jednou mi   to docela stačilo.
cora22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2011
Tento film ma naozaj dostal. Jedna z mála   romantických komédii, ktorú si rada pozriem   2,3,4....krát. Aj keď už na začiatku je   vlastne jasný koniec, ako je to pri romantických   príbehoch zvykom, film sa vyhol prehnanej   sladkosti, beží si svojim tempom, chvíľu   baví, chvíľu dojíma, ale hlavne nenudí. A   Ashtonov úsmev s týmto tempom dokonale   ladí...:)))
jamie007
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.2.2011
Stačí pár slov na ohodnocení tohoto filmu ale   mezi ty hlavní by se určitě zařadilo slovo   NUDA tyto filmy jsou všechny absolutně stejné a   pozorného diváka už to začne nudit.Na druhou   stranu má tento film dvě dobré věci které   tady určitě musím napsat,první jsou výborné   herecké výkony,hlavně Ashton Kutcher zazářil   ale ta podstatnější věc je až ta   druhá:scéna kdy se hlavní postavy líbají za   měsíce... Jinak tento film nemohu doporučit   bohužel ale tento film nepatří mezi ty lepší   romantické komedie.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.4.2010
A Lot Like Love
Hned na úvod se přiznávám, že Něco jako   láska patří k mým oblíbeným co se týče   romantického žánru. Příběh o dvou lidech,   kterým tak nějak čas nepřeje a tak se v   příběhu vždy posouváme o několik let, aby   jsme zjistili jak naši hrdinové dospěli ať už   po té emocionální stránce nebo po   profesionální. Volba Ashtona Kutchera a Amanda   Peet byla hodně šťastná, protože od první   chvíle to mezi nimi správně jiskří a tu   jiskru si udržují po celou délku filmu. Ano,   pořád je to romantický film který se nedá ani   tak přirovnávat k realitě, ale pokud jste   romantici tak vaše srdce bude plesat a pokud jste   jako já (nejsem romantik ani náhodou) tak i tak   si myslím přijdete na své. Jistě, pro realistu   je to někdy až moc cukru, ale protože jsem na   sladké tak to překousnu. Nehledě na to, že   filmu kraluje naprosto úžasný soundtrack,   který mám ve svém iPodu do dnes a vždycky se k   němu ráda vracím, řekla bych že je to jeden z   nejlepších soundtracků které v podobném   žánru můžete najít.
Herecká souhra,   skvělá hudba, příběh by chtěl někde   vypilovat a jít s ním trochu do hloubky, ale   pořád si stojím za tím, že je to film, který   diváka neurazí.
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.8.2009
Příjemný Ashton Kutcher a kouzelná Amanda Peet   - to jsou podle mě 2 veliké klady této   "komedie". A podle mě tímto výčet   pozitiv končí, ostatní je jedno obrovský   klišé, opakující se neustále dokola celý   film. A po chvilce už to začnej bejt celkem   nuda.
bombyste
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.8.2009
jestli chcete slyset kratky komentar k tomuto   filmu tak nazev: Neco jako laska to dokonale   vystihuje.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih159290minih159290Temné síly (2018) 
The Darkest Minds n
minih9454minih9454Tampeko (1966) 
Per pochi dollari ancora n
minih111359minih111359Spectre (2015) 
Spectre n
minih129542minih129542Pressure (2014) 
Pressure n
minih44722minih44722Potopa (2007) 
Flood n
minih48741minih48741XXY (2007) 
n
minih97086minih97086Rojo Sangre (2004) 
Rojo Sangre n
minih10831minih10831Krotitelé duchů II (1989) 
Ghostbusters II n
minih46805minih46805Škodná (2007) [TV film] 
Škodná n
minih163095minih163095Odříznuto (2018) 
Abgeschnitten n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763813
Plakátů: 376393
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10